Hirdetés
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
- Alulértékelt az NVIDIA, 2035-re elkészülhet a mesterséges szuperintelligencia
- 10 milliárd humanoid robotot jósol 2040-re Elon Musk
- DIGI kábel TV
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Windows 10
- Windows 11
- ASUS routerek
- Windows 7
- AliExpress tapasztalatok
- AI-alapú önvezetésbe fektet a Toyota
- Alulértékelt az NVIDIA, 2035-re elkészülhet a mesterséges szuperintelligencia
-
IT café
SJCAM SJ4000 FullHD Action Cam téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
imibogyo
veterán
Valaki ki tudná próbálni a webkamera funkciót Linux alatt (főleg Ubuntu, vagy Xubuntu érdekelne)? Mert én eddig nem jártam sikerrel...
-
imibogyo
veterán
válasz mozo78 #10317 üzenetére
Köszi! Igen "Cheese"-vel próbáltam én is, de semmi. Kipróbáltam még pár univerzális programot, de azokkal sem jártam sikerrel.
(#10318) don pardon: én sem, de azért köszi. Ugyan a fő rendszerem Xubuntu otthon, de ez most kifogott rajtam. Látom sokszor, hogy felismeri és "dev/video1" látja is, csak képet nem tudok kicsalni belőle, miközben az alap webkamerám rendesen működik.
Mellkaspánt pl. motorozásnál jöhet nagyon jól. Én például jobban szeretem az ilyen felvételeket, mint a sisakra rögzítetteket. Sajnos mire meglett a kamerám eladtam a motorom, így mondjuk saját videót már nem tudtam így készíteni.
[ Szerkesztve ]
-
imibogyo
veterán
válasz don pardon #10321 üzenetére
Köszönöm neked is. Akkor lehet megpróbálkozom egy FW frissítéssel. Bár tegnap éjszaka mérgemben felraktam egy Windows 7-et (mert azon úgy emlékszem rendben volt a dolog) ma ki is fogom próbálni. Ha ott is gebasz van, akkor FW csere.
-
imibogyo
veterán
UPDATE: végül nekem is sikerült összehoznom ubuntu alatt a kamerát a géppel. Újrahúztam a gépet 15.04-el és tökéletesen működik.
-
imibogyo
veterán
válasz sasa311 #10328 üzenetére
Jó lett nagyon.
Hamarosan én is jövök egy nyaralós videóval. Az nem lett ennyire jó. Mondjuk a víz sem volt ennyire tiszta, de azért egy elég komoly méretű medúzát így is sikerült elkapnom.
Csak az a fránya becsillanás állandóan a vízalatti ház miatt.... Engem nagyon szokott zavarni. Előtte Sony AS-15-öm volt, az nem volt erre érzékeny, bár ott meg a "lens-flare" volt néha zavaró. Azon gondolkodtam, hogy gyártok egy kis "árnyékolót"-ot neki a vízalatti házra, meg egyet olyan alkalomra is, amikor kívül van a házon, bár ugye itt más célból... Csak ki kell még kísérleteznem azt a formát és méretet, ami nem lóg bele a képbe.
-
imibogyo
veterán
válasz AndrewTdi #10507 üzenetére
Ingyenesek nem nagyon tudnak ilyet, főleg ha automatikusan kell. Statikus kitakarást a videó egy részére egy két ingyenes program tud csak, de elég korlátozott módon. Ezek közül kiemelkedik talán a Blender 3D program amin belül lehet videót is szerkeszteni. Ez is tud kitakarást, de csak manuális módon. ITT van egy nagyon hasznos videó ilyen témában.
Ha komolyabb program kell, és esetleg automatikus rendszámtábla követés, akkor zsebbe kell nyúlni rendesen, de például Adobe Premier Pro-val (ez tud automatikus követést), vagy Sony Vegas Pro-val (ez nem tud automatikus követést) minden megoldható.
-
imibogyo
veterán
Kezd már egy kicsit fárasztó lenni az állandó egymásra köpködést és az amúgy teljesen magán problémákat olvasgatni bármikor belépek a fórumba...
Rendezzétek már ezeket az eszmefuttatásokat privátban, vagy email-ben, mert nem azért jövünk ide (én legalábbis), hogy ilyenekről olvasgassak. ÉN az SJ kamrákról szóló információkat és bejegyzéseket várnék egy ilyen topikban!!!
-
imibogyo
veterán
válasz axlfsi #10535 üzenetére
Vegyél GoPro-t!!!
.....csak vicceltem, mielőtt....
Nem tudom mi lehet a baj. Amiket kaptál válasz képeket kelzsocától azok sem voltak csíkosak. Vagy nagyon szerencsétlenül nyúlsz rá egy-egy kamerára, vagy tényleg sok a hibás darab a 4000+-ból.
Nekem a sima 4000-es sem lő ilyen rossz fotókat. Pedig az elvileg egy gyengébb kamera. Még egy dolog jutott eszembe, nem lehet hogy valami az átvitelkor mászik el? Nekem (mondjuk jó régen) egy Fuji kamerával futottam bele mindenféle "hibás" képekbe, mire rájöttem, hogy Debian alól nem akarja az igazságot, Win-en meg rendben működött. Nem lehet esetleg, hogy valahol a "workflow"-ban lehet nálad hiba? Vagy ezek csak szimplán a gépből kiszedett "nyers" képek? Kipróbáltad másik gépre is a felmásolást? Másik SD kártyát is?
Bocs ha ezek már felmerültek, nem folytam bele nagyon a múltkor a témába.
(#10537) AndrewTdi: ezek szerintem rendben vannak. Meg van a "szokásos" pixelesedés, de nem látható az axlfsi-nél (bazz, de jó begépelni a nevedet ) látható "csíkosodás. Nekem is hasonlóak a képeim.
[ Szerkesztve ]
-
imibogyo
veterán
válasz axlfsi #10538 üzenetére
Igen gondoltam, hogy ezeken már rég túl vagy, csak más ötletem nincs nagyon. De ha jól látom a gép mindig ugyanaz, csak a memóriakártyákat cserélgetted, illetve a kapcsolat típusát.
Anno én is csak ennyit csináltam, mint amiket most te leírtál, mégis rosszak lettek a képek, végül véletlenül derült ki (valamiért át kellett dugnom a fényképezőt egy másik (szintén Linuxos) gépre, ahol meg jól jelentek meg a képek), hogy az akkori (hangsúlyozom nagyon régi verziójú) Debian képkezelője cseszett el valamit egy egyszerű "felmásolom és megnyitom" módszerű képnézegetés közben. Ezért gondoltam, hogy érdemes ezt is megemlíteni és kipróbálni, hátha még nem próbáltad ki más gépen és valami rejtett kis hülyeséggel van gond (nekem például az "image lib package" volt a hibás).
(#10539) AndrewTdi: Na és drága volt?
(#10543) axlfsi: Na akkor végre rendben van. Bár elég fura, hogy egy ilyen paraméter cseszi el a képet.
[ Szerkesztve ]
-
imibogyo
veterán
válasz Daywalker #10719 üzenetére
Szia! Nekem van egy.
Eddig én három dologba futottam bele.
Az egyik, hogy webkameraként nekem nem nagyon szeret működni, felismeri a gép (Ubuntu MATE 15.04), még a Skype is, aztán néha elmegy a kép, úgy, hogy már nem is tudom visszahozni... Pedig nagyon állat széleslátókörű kamera webkamként is, belefér az egész szoba.
A másik, hogy az előző kamerámhoz képest (Sony AS-15) érzékenyebb a becsillanásra, tükröződésre a kamera előtti vízálló tok lencséje. Nélküle ezt még nem tapasztaltam (vagy nem vettem észre). Nem feltétlenül komoly gond, lehet is orvosolni, de azért jelen van.
Harmadik pedig, hogy beltérben csapnivaló a fehéregyensúly. Természetes fénynél általában rendben van, de amint mesterséges megvilágítást kap, azonnal átvált mondjuk narancssárga tónusba.
Ha gondolod én oda tudom adni az enyémet mondjuk egy hétre, aztán kipróbálod, hogy mit mutat és mennyire vagy vele elégedett és mennyire nem, mennyire tudnál vele együtt élni és mennyire nem. Nekem sincs vele sok tapasztalatom, szóval ilyen szempontból nem vagyok jó alany a kérésedhez, mert összvissz 3-4 óra anyagot készítettem vele a nyaraláson, amit még azóta sem volt időm feldolgozni.
u.i.: a WIFI részéről nem tudok nyilatkozni, mert a Lumia-val nem tudtam összehozni (most már ha jól tudom van rá fizetős progi), de nem foglalkoztam vele.
[ Szerkesztve ]
-
imibogyo
veterán
válasz axlfsi #11210 üzenetére
Nem "jobb" lesz, hanem másabb. Például mobile IR megvilágítással frankó "éjjellátót" lehet belőle építeni. Ahogy azt mutatja is a videóban 9:50-től. Kinti jóminőségű felvételek ezzel a módosítással persze ugrottak, mert a nap IR tartománya elviszi a színeket, de például beltérben alacsony IR tartományt generáló világítótestekkel simán használható tovább, ahogy a videóban ez is látszódik. Például mondjuk éjszakai állat megfigyelésekhez lehet ez jó, vagy aki sokat vezet este, annak éjjellátó fedélzeti kamerának stb...
Mondja ő is, hogy annyira olcsó maga a kamera, hogy ő vett egy másikat direkt ilyen célokra, vagy ha valaki csak egy kamerát akar használni, akkor 10-12 dollár egy csere optika, ami megint csak "filléres". Én amúgy megkockáztatom, hogy egy sima IR szűrővel az optika elé vissza kapja az ember a "normál állapotot".
[ Szerkesztve ]
-
imibogyo
veterán
válasz baboss #11215 üzenetére
Halszem-optika. Sony AS-15-ön például nem volt ennyire feltűnő, de ott is tapasztalható volt (ahogy minden halszemoptikánál). Valamelyiknél kevésbé, mint pl. GoPro 4 (bár itt SW-ben is rásegítenek), van amelyiknél jobban (elsődlegesen az olcsóbb gépeknél, mint amilyen ez is). Plusz ugye a jobb kamerákon állítható is a látószög, amit ha "szűkebbre" vesz az ember (mert az a jó ), akkor szinte teljesen eltűnnek az ilyen anomáliák.
[ Szerkesztve ]
-
imibogyo
veterán
válasz Djuree #11230 üzenetére
Bár kálváriának kálvária, de azért végül csak megoldódott. Mondjuk ha jól számolom így is 15.000-et buktál a dolgon (-50.000 és -5.000 --- > +40.000), az azért tanulópénznek elég sok...
Én már azon is felb...tam az agyam amikor 4.000-et buktam saját hülyeségemből, mert rossz alkatrészt rendeltem külföldről és a vissza-posta többe lett volna, mint az alkatrész maga. Itthon pedig lehetetlenség volt eladni, mert nagyon speciális eszközhöz vettem és annak is egy spéci igény miatti (egyedi) átalakításához. Pár hónapig hirdettem, aztán feladtam, végül az egyik gyereknek készült játékba került bele, így mégsem lett annyira kidobott pénz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Helyenként instabil lehet az Arrow Lake, de ez eleinte normális
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Black Friday - 2023.11.24. / Cyber Monday 2023.11.27.
- Diablo IV
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Mini PC
- 10 milliárd humanoid robotot jósol 2040-re Elon Musk
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest