Új hozzászólás Aktív témák
-
Newyorker
addikt
megoldódott, a bekapcsoló gombot kellett sokáig nyomnom tudtam, h profi ez a monitor, de ennyire
★ 🎮 ★ PS4 PSN ID.: HUN_Zoocsemege ---> ONLINE BFV
-
SaitoX
tag
Sziasztok, a következő kérdésem lenne,
van egy Samsung (TN-LED) monitorom, és egy LG (IPS) TV-m, nehéz így megfogalmazni, de a tv-hez képest a monitoron olyan mintha "piszkos" lenne a kép, vagy mintha egy szita mögül nézném...
Ez főleg azóta tűnik fel, mióta megvettem a TV-t, amin sokkal élesebb, tisztább a kép, és egyáltalán nem tapasztalni ilyet.
Ez a TN panel hibája lenne, vagy valami más oka van? -
SaitoX
tag
válasz El Kebir #7853 üzenetére
nos hát, nem tudom, olyan mintha maszatos lenne a képernyő felülete, homályosabb, nem olyan szép éles/tiszta... a TV (S-IPS), inkább egy tiszta üveglaphez emlékeztet, ez meg más jellegű (igaz nem is tükröződik annyira), de nem is olyan éles, sokkal homályosabb, kicsit talán olyan mintha pixeles lenne a kép...
-
SaitoX
tag
válasz El Kebir #7856 üzenetére
igen, sztem ez lesz az...
ezelőtt egy Samsung 2494HS monitorom volt, a mostani pedig egy PX2370-es, és -valószínűleg- ez a réteg kifejezetten zavaró rajta, tényleg talán olyasmi mintha egy fólia lenne, és közel nem olyan "tiszta" a képernyő hatása, mint a TV esetén, csak azt nem tudom, hogy ez a TN panel hibája-e? Vagy egy IPS-es monitorral is ez lenne?[ Szerkesztve ]
-
El Kebir
őstag
-
SaitoX
tag
válasz El Kebir #7858 üzenetére
nos, amint említettem az előző (TN) monitorom nem zavart, pedig az sem tükröződött! Tehát nem glossy volt. A PX2370-on valamiért sokkal szembetűnőbb, elején azt hittem a LED miatt, de az sem lenne túl logikus.
Dell U2312HM-en gondolkozok, mert sok jót olvastam róla, és az S-IPS tv-nek nagyon szépek a színei, meg a képélessége, nem hasonlítható össze ezzel a mostani monitorral. -
-
liptak.t
tag
Sziasztok!
Adott egy SyncMaster 223BW. Nem mai darab, eddig viszont jól szuperált.
Viszont az utóbbi időben bekapcsoláskor elkezd vibrálni a kép (mint egy strobi) 4-8 másodpercig. Vagy olyan is van, hogy egy darabig csak fekete, a power gomb villog. Ja és mikor a rendszer lekapcsolja a monitort halk sípolást hallok. Ja a monitor DVI-on keresztül csatlakozik.
Picit utánajártam, de sokminden baja lehet (inverter, táp, vezérlő, érintkezés).
A kérdésem az lenne, hogy ha nem javíttatom ez a jelenség a jövőben rosszabb lehet (kvázi be sem kapcsol majd?
Illetve ha javíttatnom kell tudtok valami megbízható, értelmes szervizt aki gyorsan és jó áron dolgozik?Köszönöm!
-
El Kebir
őstag
válasz liptak.t #7863 üzenetére
első körben, a tápegység kondenzátorai eddig bírták (pár száz forintból + munkadíjért lehet cserélni), samsungnál ez tipikus hiba, és igen, nemcsak egyre hosszabb ideig fog majd villogni, hanem még tönkremehet más is rajta, úgy használni veszélyes a monitorra.
(lépj be a monitorhibák témában ott majd jelentkeznek a szakik)[ Szerkesztve ]
"Igazából valós véleményekre lennék kíváncsi"
-
Atesz1978
senior tag
Sziasztok! Nemrég vettel egy Samsung S19A100N-es monitort! Valakinek sikerült a menübe belépni mert nekem valahogy nem sikerül!
Atesz1978 felhasználónak 28 pozitív és 0 negatív értékelése van a fórumon!
-
csabsz13
aktív tag
sziasztok!
egy új SAMSUNG monitor beszerzésén fáradozom (az előző is SAMU volt és nagyon elégedett voltam vele).
van jópár kinézett típus, de nem igazán látom a specifikációk alapján az árkülönbségek alátámasztását, ezért kérnék segítséget.
amire szükségem van:
16:9 képarány
1920*1080
DVI vagy HDMI csatlakozás
21,5" vagy nagyobb
2 ms válaszidő (játékra használom a gépet)
max bruttó 50.000 Ft árszerintetek melyik típus lenne a legjobb választás? van-e más valami, amire a fentieken kívül figyeljek? (pl. láttam, hogy az új monitorok nagy része külső tápos, hogy laposabb legyen, de pl. nem tudom, ennek mik a hátrányai - nekem mindegy ha 2-3-4 centi vastag a monitor...)
előre is köszi!
AMD Ryzen 2600x 3.6GHz - BE QUIET! Shadow Rock Slim - MSI B450 Tomahawk - KINGSTON HyperX Predator 32GB DDR4 3200MHz - ZOTAC RTX2070 AMP! EXTREME - FSP Aurum Gold 550M - Bitfenix Merc Alpha
-
El Kebir
őstag
válasz csabsz13 #7869 üzenetére
arra figyelj, hogy 50k Ft-ért ne vegyél tn paneles monitort, akkor már inkább ips-t, vagy 40k Ft körüli/alatti tn-t (ami képminőségre kb ugyanaz, mint az 50k-s, csak olcsóbb )
(szvsz)"DVI vagy HDMI"
inkább DVI-s legyen, mint hdmi-s, azzal elég sűrűn elfordulnak problémák. (abból eredően is, hogy tv ki/bemenetnek tekinti sok gyártó, pl amd vga-k)
"2ms"
a gyári érték sokszor nem mérvadó, és az inputlag (amit nem közölnek) szinte fontosabb is, mint a válaszidő.
egyébként én (is) dell bérenc vagyok, és samsung helyett valamelyik ultrasharp dell-t ajánlom! (mint többszörösen visszaeső, de már csak volt samsung tulaj )
ui.: vagyis még a 770p megvan, de már csak mint tartalékeszköz...
[ Szerkesztve ]
-
thatsofemre
tag
Sziasztok.
Sajnos kis probléma történt a Samsung 931BF típusú monitorommal. Egyik pillanatról a másikra nem érzékel semmit, nem reagál semmire és ha kihúzom a kábelt, akkor még azt sem írja ki, hogy "Check signal... ", vagy nem is tudom pontosan mit szokott ilyenkor kiírni.
A viccesebb rész az, hogy a sötétségen kívül folyamatosan azt látom, hogy megjelenik a fekete színnél egy árnyalattal világosabb sáv alulról, majd utána ez a világosabb folt az egész képernyőre szétterjed (ez az árnyalat különbség alig látható szabad szemmel). Mintha pulzálna vagy nem is tudom, megállás nélkül. Bocsi a fura megfogalmazásért, másképp nem tudtam elmondaniA monitor már elég régóta villogott, a háttérvilágításával lehetett talán probléma. Több mint 5 éves monitor, napi 12-14 órát ment, és garancia már nincs rajta.
A kérdés, hogy érdemes-e még javíttatni?
Előre is köszi
[ Szerkesztve ]
A man's wife is his life, Mr. UPS man!
-
Atesz1978
senior tag
válasz thatsofemre #7873 üzenetére
Lehet hogy a javítás annyiba kerülne hogy nem érné meg mert azért napi 12 óra 6 éven keresztül akkor már ment eleget mondhatni kiszolgált már!
Atesz1978 felhasználónak 28 pozitív és 0 negatív értékelése van a fórumon!
-
El Kebir
őstag
válasz thatsofemre #7875 üzenetére
Ha csak a samsungnál szokásos kondenzátor elhalás történt, akkor az pár száz forint áru új kondenzátor beforrasztásával orvosolható (+munkadíj).
Akár magad is megcsinálhatod, ha van hozzá egy kis érzéked. (jópáran megoldották ezt már csináld magad formában, úgy a legolcsóbb)"Igazából valós véleményekre lennék kíváncsi"
-
piadex2
senior tag
sziasztok!
van egy 1600x1050-es monitorom (2243nw), és a youtube video szaggat, 720-on, ha fullscreen-nel megy. ha meghagyom kis ablakban, akkor megy rendesen.
egy E8400-es 3GB ram és 3650 512-es vga van benne.
a monitor és a gép között d-sub kapcsolat van.mi lehet a gond?
kösz:p.
kontakt: +36 70 502 2167 ; mail, privát
-
default.
őstag
sziasztok!
van egy samsung syncmaster p2350-es monitorom, kb 2 éve vettem kirakati darab volt, most elkezdett alig hallhatóan búgni, inkább ilyen zümmögő hangot ad, de folyamatos, egyenletes hang. halk, de észrevettem.
ez minek a jele lehet ? és ha ez rossz előjel, meg lehetne előzni a bajt ?
kösz előre is
üdv! -
megabe
tag
Sziasztok!
Adott egy Samsung FX2490HD monitor! 2006-os szoftver van rajta, van hozzá egy 2010-es frissítés a samsung oldalán, igaz mellé az van biggyesztve, hogy angol, de nincs is más hozzá. Kérdés, hogy ez vajon tartalmazza a többi nyelvet is, illetve, hogy érdemes-e feltenni!? Igazából minden jól szuperál a készüléken, tehát nem létfontosságú a dolog, inkább csak kiváncsiság!
Köszi a választ!
A kiskakas kikukorékolásig él
-
Ferink
tag
Sziasztok!
Samsung S23A350H monitorom produkálta az utóbbi napokban napi 1-2 alkalommal:
- a semmiből ki majd be kapcsolWTF?
Májusban vettem azóta tökéletesen működik. Kb félidőben vettem hozzá egy hama hdmi kábelt. Azóta arról megy Nvidia Gf 9500Gt 1gb kártyával.
Mi lehet a baj? Vga vagy annak a drivere? Remélem nem monitor tápegység vagy egyéb monitor hiba...
-
LaciMc82
aktív tag
Sziasztok.
Az alábbi monitorról szeretnék érdeklődni:Dvi-d csatija van-e ,mennyire szép a képe,mennyire megbízható?
Tiszta hülye aki nem normális
-
El Kebir
őstag
válasz LaciMc82 #7887 üzenetére
"mennyire szép a képe"
Mégis mit vársz a leggyengébb paneltípustól? ...olyan lesz mint egy tn, vagyis legalja... de ha még nem láttál jobb paneltípust, akkor semmi akadálya annak, hogy elégedett legyél majd vele...
Megbízhatóság és a samsung... 3 év garancia van rá, na addig talán működik (ha mégse, akkor javítják, cserélik), utána meg bármi lehet...
"Dvi-d csatija van-e"
ezt meg nem értem, miért kérdezed... ott a linkedben a specifikációknál...
-
Gaba9
csendes tag
Sziasztok!
Van egy 730BF-em de most szeretném leváltani .. főleg játékra használom .. tudnátok ajánlani valami jó Samsungot? 22"-os érdekelne főleg maximum 50e Ft-igKöszi..Üdv.: Gaba
-
BroCreSt
aktív tag
IPS monitor közül melyiket érdemes választani?
Lehet DVB-T tuneres is.Köszi!
Samsung Notebook Series 9 NP900X3C-A01HU -> iPhone 4 16GB, fehér -> Samsung i9505 Galaxy S4 16GB, fehér
-
törölt tag
Üdv mindenkinek!
Van egy ilyen samsung monitorom, és kellene egy kis segítség hozzá. Nagyon alap dolog amit kérni szeretnék,felbontás beállítás ehhez a monitorhoz. Ha 1680x1050-es felbontást akarok beállítani rajta pl egy játéknál ,azon belül ugye a játék menüjében, akkor nem tölti be a teljes képernyőt. Ezt hogyan tudom úgy beállítani hogy teljesen kitöltse? Catalistban (12.8-as driver van fent) kell valamit átállítani esetleg?
Köszi a segítséget előre is!
-
El Kebir
őstag
válasz #77081088 #7893 üzenetére
"Ha már minden kisérleted csõdot mond, olvasd el a használati utasítást"
(Murphy)Tényleg alap dolog, hogy a készülékekhez adott használati utasítást el kellene olvasni, elég akkor törni a fejed, ha az ott leírtak nem működnek. (és ez a tanács mindig minden készülékhez érvényes, amihez van használati utasítás )
-
El Kebir
őstag
válasz #77081088 #7895 üzenetére
...kaptál, ott a samsung oldalán, vagy szerinted nem a gyártó oldalán kell a "support"-ot keresni?
szerk.:
meg általában a "driver" cd-re is felteszi a samsung... (de ha azt nem adtak ott a honlap)benned van a hiba, ha nem tetszik ez az univerzális több eszköznél és problémára is érvényes "válasz", nehogy már mindenre fórumos kérdéseket tegyél fel, ami benne van a "manual"-ban, ami kb 15-20 perc alatt választ adna neked, és nem kell órákig napokig várni mástól a választ...
[ Szerkesztve ]
-
El Kebir
őstag
válasz #77081088 #7897 üzenetére
segítséget kértél és kaptál... kioktatás is volt, hogy később ne kelljen segítséget kérned ilyen triviális kérdesekben, hanem magad is megtaláld a választ (sokkal gyorsabban, mint fórumban válaszra várni) , ha te ezt nem értékeled, akkor benned van a hiba.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Philips Evnia 27M1N FHD 1ms 165Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- ITEK Gamer Monitor 29" Vadiúj 6hó jótállás+ Áfás Számla!
- Dell IPS 24" LED FullHD Monitor 24 " P2414Hb DisplayPort HDMI DVI VGA
- GABA GL-2703QHD Gamer Monitor! 27"/2560x1440/TN/165hz/1ms/Gsync-Freesync/HDR
- SAMSUNG LC49G95TSSRXEN 125CM 5K GAMER 144HZ MONITOR ! AKCIÓ
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest