-
IT café
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
KovyBoy
tag
Sziasztok!
Ma vettem egy EU40ES6140 smart led tv-t. Az üzletben ki lett próbálva, frankó kép, minden okés, stb. (rákötve az ottani hálózatra).
Hazahoztam, bedugtam, a tv-n a piros led folyamatosan világít, ahogy kell. Távirányíton megnyomom a bekapcs gombot és nincs kép! Hátul megnyomom a kontroll gombot, akkor sincs semmi, nem ad képet.
A piros led egymást követően 5x duplán felvillan, majd szünet és kezdi elölről, de kép nincs.
Lehet, hogy én vagyok a béna, nem tudom (nem volt még ilyen tv-m, meglehet hogy valamit nem jól csinálok).
Rákötöttem a notira hdmi-vel, az látja mint megjelenítőt, persze kép továbbra sincs a tv-n.Ha van ötletetek segítsetek.
Kösz szépen![ Szerkesztve ]
-
KovyBoy
tag
válasz Tegla80 #39393 üzenetére
Annyi időt nem vártam a bekapcs-al, viszont a tv-t fűtött autóval szállítottam haza, elvileg kis sem szabadott volna hűlnie. Mióta itthon van, eltelt vagy 2-3 óra, próbálgatom de egyelőre semmi.
A felvillanások egyébként érdekesek, ahogy írtam 5 dupla felvillanás van 2 verzióban.
A) az újabb ciklus után hosszabb ideig nem világít a led
B) az újabb ciklus után hosszabb ideig világít még az utolsó felvillanás alkalmávalEgyébként miután elkezd villogni a piros stand by led, nem is lehet offolni, csak akkor áll vissza a folyamatos világításra, ha kihúzom a 220-ból.
Remélem tényleg csak annyi a gond, hogy "nincs még bemelegedve", kár lenne a tv-ért, mert jó áron vettem 2 év tejes körű garival (139.500), nem szeretném visszavinni, ha megoldódik ez a gond. De ha nincs megoldás, akkor holnap visszaviszem és visszakérem az árát (sajna csak ez az 1db volt belőle).
-
KovyBoy
tag
Köszi neked is a gyors választ!
A hibakódot kerestem, de nem találtam a kezelési könyvben.
Persze nem azonnal kapcsoltam be a tv-t, igaz nem is vártam vele 2 órát, de úgy sacc 3/4 - 1 óra eltelt, amíg beüzemeltem (kicsit át kellett rendezni a szobát, stb). -
KovyBoy
tag
Jogos!
Egyelőre még nincs. Én most a tv-vel együtt egy "HAMA High Speed HDMI Cable with Ethernet" kábelt vettem (5m) a madaras teszkóba (jobb híján). Remélem elindul végre a tv és akkor bővebb infót is tudok majd mondani.A hibakóddal kapcsolatban egyelőre nem jutottam sokra, nem találok semmi használhatót sajna.
[ Szerkesztve ]
-
KovyBoy
tag
Az elvvel egyetértek, én sem szoktam spórolni ha minőségről van szó és persze hosszútávra vásárol az ember.
Viszont a cikket olvasva, a HDMI-ről tágult a tudásom, ezrét érdemes mégis elgondolkozni rajta vásárlás előtt. Az 5m-es high speed hama egyébként 7e-be került (tájékoztatás végett írom csak az árat, hátha ez egy jó kiindulópont lesz).
Csak menne már végre a tv-m bakker... -
KovyBoy
tag
Gyerekek, felébredt csipkerózsika (UE40ES6140W) nem kicsit mély álmából, reggel villogott még egy darabig a led, aztán egyszer csak megjelent a logo a képernyőn... kiolvadt a rendszer, úgy néz ki
Köszönöm mindenki hozzászólását! -
KovyBoy
tag
válasz sandró60 #39454 üzenetére
Nem fogod elhinni, de reggel azzal kezdtem, hogy hívtam a samu központi ingyenes számát és elmondtam nekik, hogy mi az ábra. Azt modta a kiscsaj, hogy ez a szitu, akkor vigyem vissza az üzletbe és éljek a "72 órás" (ami 3 munkanap mellesleg) csere lehetőséggel.
(Nem tudta, hogy mit takar led villogás, vszínűleg nincsenek erre kiképezve - kár.)Na mondom oké, hívom a boltot beszámolok nekik is, de ők meg nem vették fel a telefont. Közbe meg hívott az asszony, újságolom neki, hogy mi a szitu, mire egyszer csak megjelent a képernyőn a lógóóóó
Szóval reggel óta üzemel a tv, egyelőre még ismerkedem vele, gyakorlatilag azért vettem, hogy fullHD-s filmeket tudjak rajta nézni. Van egy szintén fullHD-s notim, azt kötöttem rá egy (alább már említett) hdmi-vel.
Még nem igazán vagyok képben, hogy mit hogy kell és érdemes, majd lehet lesznek kérdéseim, mert egyelőre tejesen tapasztalatlan vagyok.
Előre is elnézést kérek, ha buta kérdésekkel jövök majd, melyeket igyekszem majd olvasással és előzetes tájékozódással megelőzni! -
KovyBoy
tag
válasz Flashget #39458 üzenetére
Igen köszi! Ezt a cikket 2 napja már olvastam is, nagyon hasznosnak tartom, ez is segítette a tv kiválasztásában!
Nekem majd olyan hülye gyakorlati kérdéseim lesznek, hogy:
- mivel érdemes pl lejátszani a filmeket (most VLC-t használok),
- mi van akkor, ha leszedek torrendről egy 3D filmet, mit kell vele csinálni a lejátszóban, hogy ne 2 kép legyen egymás alatt (ennyir nem vagyok képben sajna)
- egyáltalán milyen módban érdemes rákötni a tv-re a gépet
szóval ilyen butaságok... -
KovyBoy
tag
válasz Flashget #39463 üzenetére
Asztali lejátszót egyelőre nem vennék (van a gépben bluray lejátszó, illetve a noti elvileg elő is van készítve a 3D-s megjelenítésre - ennek majd utánanézek, mert nem foglalkoztam még vele). HS HDMI kábel megvan, szemüveg megvan (már s tv is műxik)
Azt mondd már még meg, hogy a 3D-s film, amit leszedtem ncore-ról és elindítom a vlc-vel, minek a hatására fog a 2 egymás alatt lévő képből egy mixeltet csinálni? Ehhez nagyon hülye vagyok még, lehet eleve hülyeséget is kérdeztem, nem tuodom... -
KovyBoy
tag
Szép jó reggelt!
Kérni szeretnék egy kis HDMI szakértés.
Azt miért csinálja a TV (UE40ES6140), hogy ha át van kapcsolva HDMI-re (gépról nézek filmet), akkor random időközönként feljön a bal felső sarokban az infó, mintha akkor kapcsoltam volna oda, illetve egy időre be is sötétedik (eléggé idegesítő). Átdugtam másik helyre, akkor is csinálja. Érintkezés jó mind végén.
A kábel lehet a ludas? Mert akkor visszaviszem, visszakérem az árát és veszek máshol normálisat. -
KovyBoy
tag
válasz sandró60 #39547 üzenetére
Közbe csináltam még egy olyat, hogy többször bedugtam/kihúztam a notiból a hdmi dugót (még nem volt használva), nem kizárt, hogy vmi érintkezési gond is lehetett. (Utána beregisztráltam a samsung oldalára, beregiztem a tv-t is.)
Egyszer csak a semmiből feljött egy driver telepítés (az nvidia hangot tette fel 5 sorban, eddig ezek szerint fent sem volt, pedig amikor először bedugtam a kábelt, valamit telepített emlékeim szerint).
Na most azóta nincs gond és a tv-n is van hang (eddig fel sem tűnt, mert optikán ment ki a gépből és erősítőről szólt).
Remélem most már minden így is marad! -
KovyBoy
tag
Kösz szépen az újabb hasznos infót!
Lenne hozzád még egy kérdésem, pontosabban javaslatot kérek.
Elképzelhető, hogy a mostani 5 m-es kábelt majd egy 10 m-esre cserélném, mert egyelőre így kettészeli a szobát a vezeték. Ha van konkrét javaslatod, hogy 10 m-es kábelből pontosan (akár linkekkel kiegészítve) milyet lenne érdemes vennem (3D-s tv-hez).
A Hama anivity-t néztem, abból csak 5 m-es van. Néztem a KáCSa kábeleket is neten, azok meg elég húzósak.
De lehet csak én vagyok alultájékozott, ezért is kérem a segítséged/segítségeteket.
Köszönöm szépen! -
KovyBoy
tag
Gyerekek...
Megint ugyanazt csinálja a TV (UE40ES6140), mint a vásárlást követően. Bekapcsolom és csak villog a stand-by led.
Holnap még benne vagyok a 3 munkanapban, sztem reggel szépen kocsiba ülök, visszaviszem és visszakérem az árát, aztán megveszem (vszínűleg többért) a hazai típust (6100).
Tipp esetleg, hogy hol jutok hozzá jó áron (Szeged)? Az sem gond, ha netről kell rendelni persze, ami a legvalószínűbb, mert az összes létező helyet megnéztem és egyedül ezen az egy helyen volt belőle (E.Outlet) ez az 1 db...[ Szerkesztve ]
-
KovyBoy
tag
válasz Amarth #39658 üzenetére
Néztem, itt a szegediben nem volt. Bent a tescoban nagyon drága volt (190e). Közbe nézegetem neten... 157e +szállítás a legjobb ár. Igaz, hogy én ezt 140e-ért vettem (plusz 2db SSG-3100GB szemüveg további 6e), de sokra nem megyek vele, ha ilyeneket művel. Sztem jobban járok, ha még idejében pontot teszek a végére és megveszem inkább drágábban... :/
-
KovyBoy
tag
Volt is egy rossz megérzésem ezzel kapcsolatban, csak hát "megörült neki a paraszt" és lám...
2 év tejes körű garanciát adtak rá, ami végül is korrekt, ha azt nézzük, de ez most sokat már nem segít. Én ebben a készülékben már nem bízok, ezért inkább vissza fogom kérni az árát és megveszem máshol.
Nem is értem, hogy milyen dolog az, hogy 1x felébred a készülék, aztán meg újra előjön ugyanaz a hiba (5x duplán felvillan a piros led, ezt ciklikusan ismétli, de nem kapcsol be a tv).Használtban eddig nem gondolkoztam, ekkora értéknél nem nagyon mertem/merek kockáztatni, de végül is jó ötlet, szét is nézek most itt-ott.
Ha esetleg van valakinek ötlete (akár konkrét), írjon kérem.
Köszönöm szépen! -
KovyBoy
tag
válasz oliver7777 #39949 üzenetére
Én tudok neked ajánlani egy lehetőséget.
Menj be a 220 Volt-ba és érdeklőd, hogy tudnak-e segíteni "monitor" kalibrálásban. Van készülékük (én már kölcsönöztem tőlük, igaz nekem személyes kapcsolatom van az tulajjal, nem tudom, hogy egyébként bére adja-e Béla bá a profi készülékét).Egyébként nekem is jól jönne majd, 1 napos az új (szintén 6100-as) TV-m, nekem is kellene majd egy beállítás. De a kalibrálót majd csak akkor fogom elkérni, ha újratelepítem a notit, meg a céges gépemet, majd egy füst alatt akarom lezavarni. Hogy mikor, azt még nem tudom.
Szóval, addig is egy beállítás engem is érdekelne!
-
KovyBoy
tag
válasz Lehiñito #39967 üzenetére
Jaja, megvan vééégre valahára és ez már teljesen polír, nagyon rendben van.
Tesztelgetem, vizsgálgatom... használom és aminek így hirtelen örülök (első este után), hogy nem nagyon tapasztaltam felhősödést (az előző, amit visszavittem felhős volt). Lehet ez majd később jön, ki nem tudom, illetve valóban melegedésfüggő is, na majd látjuk.Ami a kalibrálás illeti, ha tavasznál hamarabb kerül hozzám a készülék, akkor szólok és megoldhatjuk általam is, majd jelentkezem ez esetben!
-
KovyBoy
tag
Próbálom röviden...
Én is 2-3 méterről nézem a 40 colos készüléket, ezt tartom életszerűnek, lényegében egyetértek azzal, mit írtál (de ezt persze nem is cáfoltam sehol).
A táblázat inkább arról szól, hogy pl egy fullHD-s film esetében mi az a távolság, ahonnét még megkülönböztethető a különbség, ésatöbbi.Amikor azt írtam, hogy "segítségül", arra gondoltam, hogy látva a különböző felbontások melletti megkülönböztethetőséget, könnyebben tud az ember mérlegelni, hogy mi az a felbontás, ami megfelel majd neki.
Én ez alapján döntöttem vásárlás előtt, illetve természetesen ácsorogtam is a kiszemelt méretű TV-k előtt az áruházban, végül ezek alapján megszületett a döntés: 40" -
KovyBoy
tag
Az igazság az, hogy én TV adást egyáltalán nem nézek már pár éve, felőlem el is vághatják a kábelt.
Én leginkább azért vettem a készüléket, hogy filmeket nézhessek, ne csak a fullHD-s noti monitoron, hanem végre valahára TV-n is.Igen, a felhősödés nálam is megrezgette a lécet, de hála az égnek sikerült kifogjak egy olyan készüléket, ahol ez nem nagyon vehető észre (folyik még a tesztelés).
Ahogy lentebb is írták (de látom te is így látod), TV-ből nem lehet elég nagyot venni... hát valahogy így lehet ez. Én beérem a 40-el egy jó darabig az mondjuk tuti.
-
KovyBoy
tag
Az én állam is leesett ma rendesen. Voltam ma 2 multiban, mondom megnézem milyen árba vannak az ES6100 készülékek. A madaraséknál a 37 colos 180e, a sima tacskóban meg 260e a 40 colos.
A madarasban még okés az ár (vannak bolond helyek, lehet még van is,aki megveszi annyiért), de a sima tacskóban valamit sztem nagyon elszúrtak, 1 hete még 190e-be került ugyanez a készülék.
Közbe meg neten házhoz szállítással együtt meg lehet kapni a 40 colost 160e-ért gyári samu garival (én is annyiért vettem).[ Szerkesztve ]
-
KovyBoy
tag
válasz flegos #40229 üzenetére
Szia!
Üdv a klubban!
Optikai kábelen (s/pdif) természetesen kijön az 5.1-es hang, tehát csak össze kell kösd a sz.gépet az erősítővel illetve a hangkártyán aktiválnod kell az optikai kimenetet.
A TV-ből is ki tudod szedni egyébként az 5.1 hangot (csak legyen 2 opt. bemenet az erősítőn). Erre pl akkor lehet szükség, ha servion, vagy allshare-en megosztott filmet nézel, mivel ilyenkor a hang csak a tv-ig jut el (nálam legalábbis, egy igen régi erősítőm van, még hdmi sincs rajta). Ekkor érdemes a hangot a tv-ből nyerni (ami szintén 5.1), viszont akkor a tv-n át kell állítani a hangformátumot pcm-ről dolby digital-ra.
Nálam így megy a rendszer a 6100-as tv-vel.A 2 fekete csík a képernyő szélén egyértelműen a felbontás miatt van. Valahogy "ki kéne erőszakolnod", hogy a videokártyán 1920x1080-as felbontás menjen a tv-be.
Szokott lenni vmi olyasmi a felbontás beállításoknál, ahol be lehet állítani, hogy minden felbontást felajánljon, ne csak azt, amit a kártya támogat (de szép magyar mondat lett ez...). Sztem próbáld meg még azt, de hátha ír valaki még vmi okosságot, hátha! -
KovyBoy
tag
Üdv ismét!
Ehhez szóljatok hozzá, ilyet még nem pipáltam.
Típus: UE40ES6100Szóval be van kapcsolva a TV és úgy 35-45 másodpercenként folyamatosan pici pattogó hangot ad (nem a hangszóróból jön, hanem magából a készülékből).
Amikor filmet nézek még nem is lenne gond, mert nem feltűnő. Viszont kikapcsolást követően is nyomatja még legalább 1 órán keresztül, és igen idegesítő tud lenni, nem lehet tőle elaludni.
(Ha kihúzom a TV-t, akkor is csinálja.)Kb 2 hete van meg a TV, eddig nem vettem észre, hogy pattogna (szerintem nem is csinálta eddig), 3 napja figyeltem fel rá. Hasonló, mint amikor éjszaka a szerkény pattan egyet, de annál azért halkabb, viszont éppen elég ahhoz, hogy ne tudjon tőle elaludni az ember.
Arra gondolok, hogy valami alkatrész melegszik benne, és vagy maga az alkatrész, vagy a burkolat adja a hangot, nem tudom.
Ba..ott már valaki ilyet?
Van esetleg valami ötletetek? -
KovyBoy
tag
válasz ViiiiktorOC #41103 üzenetére
Igen, vegyél egy optikai kábelt, tökéletesen megoldja a problémát, menni fog az 5.1-es hang.
Ha jelenleg pl fülhallgató kimenetről van bekötve az erősítőbe, akkor simán recseghet. De a fülhallgató kimenet egyébként sem ajánlatos ilyen célra. -
KovyBoy
tag
válasz ViiiiktorOC #41106 üzenetére
Óóo... nem is néztem, hogy nincs optika a házimozidon
A TV adások hangját jobb (analóg) minőségben ki tudod hozni egy scart/rca kábellel, de ez csak a TV adások hangját továbbítja a házimoziba sztereo formátumban. Ha jól látom, akkor nincs ezen házimozin olyan csatlakozás, ami digitális hang vételére alkalmas lenne (hdmi, koax, optikai), valóban csak a D350 tud ilyet fogadni.Kérdés:
Melyik forrást szeretnéd 5.1-ben hallgatni? -
KovyBoy
tag
Sziasztok,
Az alabbiban kerem segitsegeteket/tanacsotokat.
Van egy UE40F6500 keszulekem, amely toslink kabellel ra van kotve az erositore.
Egy ideig szaggatva adta at a tv a hangot, de mara mar egyaltalan nem jut el az erositobe semmi.
Az erosito ugyanazon aljzatan masik eszkozrol hibatlanul szol, erosito hiba kizarva. A kabellel sem hinnem, hogy gond van, ujjonan beepitett soha ki nem huzott vezetek, tovabbitja is a tv-bol kijovo piros fenyt. Nezegettem a menut is, de mindent rendben talaltam, illetve nem is allitgattam semmit.
Valakinek van esetleg otlete? -
KovyBoy
tag
Udv,
A lentivel kapcsolatban kihez forduljak szerintetek, szerviz?
Koszonom es elnezest az ismetlesert."Az alabbiban kerem segitsegeteket/tanacsotokat.
Van egy UE40F6500 keszulekem, amely toslink kabellel ra van kotve az erositore.
Egy ideig szaggatva adta at a tv a hangot, de mara mar egyaltalan nem jut el az erositobe semmi.
Az erosito ugyanazon aljzatan masik eszkozrol hibatlanul szol, erosito hiba kizarva. A kabellel sem hinnem, hogy gond van, ujjonan beepitett soha ki nem huzott vezetek, tovabbitja is a tv-bol kijovo piros fenyt. Nezegettem a menut is, de mindent rendben talaltam, illetve nem is allitgattam semmit.
Valakinek van esetleg otlete?" -
KovyBoy
tag
Sziasztok,
UE40F6500-ban időnként random kattan egyet a relé. Reggel általában arra ébredek, hogy az erősítőt már bekapcsolta (ARC), illetve többnyire munkából is erre érek haza. Az erősítőben - amíg nincs megoldás - kikapcsoltam a funkciót.
Valami tipp?
Köszi. -
KovyBoy
tag
Sziasztok,
Egy hibajelenséggel kapcsolatban írtam az imént egy másik PH topicba, mire megláttam, hogy emez kifejezetten Samsung készülékekkel foglalkozik. A kérdést átlinkelem ide is, hátha valaki tud innét segíteni, előre is köszönöm:
link
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest