-
IT café
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Paal
csendes tag
Sziasztok,
Végigolvastam a fórumot és a kalocsai beszerzésű 40C650 mellett döntöttem. Tegnapelőtt megjött a készülék és tudnátok segíteni néhány kérdésben?
Már nem találom melyik hozzászólásban volt részletezve a panel milyensége. Mi a különbség a paneleknél? Az SQ-s kezdet már elegendően jó, vagy ott is fontos a 01 02?
PiP - Azért választottam a C szériából, mert tudja a Pip-et. Tudom, hogy egytuneres, de arra gondoltam, hogy vébé meccseknél csoportkör végén tök jó lesz majd a párhuzamosan adott meccseket az M1-M2-n nézni. Arra gondoltam, hogy a videóm segítségével scart/AV kábelen kapok majd kisképet, erre meglepődve tapasztaltam, hogy csak kompozit vagy HDMI jel lehet a második forrás. Van valakinek ötlete, hogy ez megoldható-e valahogy? Van Scart to HDMI kábel?
Internet - Ha én alapvetően Wifin keresztül netezek laptoppal, akkor a laptoppal összekötve a tévét, a laptop tud netet adni a tévének? Vagy mindenképpen kell egy usb-s wifi adapter? Valakinek kéznél van az "ázsiai" (nem eredeti Samsungos, ennek megfelelően sokkal olcsóbb megoldást nyújtó) kütyühöz egy link?
A csatornák sorrendjét ti kézzel végigprüntyögtétek vagy megoldható számítógépen is, tudna valaki két sort erről írni?
Firmware - ti a Samsung oldalán található legfrissebbet használjátok vagy van annál frissebb jobb?
Van valami profi beállítás ehhez a készülékhez is, hogy melyik adja a legszebb képet vissza?
Elnézést a sok kérdésért, de kb egy hete végigolvastam egy nap alatt a teljes fórumot és most a több mint 2000 hozzászólásból már nehéz visszakeresni, hogy mi volt a már említett kérdéseknél a válasz és melyik hozzászólásban volt..
-
Paal
csendes tag
Tegnapelőtt nálam frissült az Internet Tv (40C650-n) a Yahoo widgetekkel, de nem jöttem rá, hogyan lehet a Yahoo widgetek között váltani. Pl. benne voltam az időjárás előrejelzésben és mondjuk át akarnék lépni a Yahoo News-ba vagy Yahoo Finance-be, de nem jöttem rá, hogy az Internet Tv-ből való kilépés nélkül ez, hogyan történne. Tudtok segíteni? Ez így béna, ha nem lehet könnyedén váltani kilépés nélkül..
(Próbálkozásaim: a piros, illetve vissza gombokra kilép az internetTv-ből..) -
Paal
csendes tag
Sajnos felengedtem - a naponta ígért próbálkozás miatt - a 3009-es szoftverfrissítést és az addig remekül működő PVR már nem beállítható a hotel módos módszerrel. Valakinek van használható ötlete, hogy mit tudok tenni?
Valahol olvastam a downgrade-ről, de az a hotel módos változtatáshoz képest sokkal bonyolultabbnak tűnik, nincs erről egy nagyon részletes leírás? Esetleg más módszer? -
Paal
csendes tag
úgy rémlik, hogy valaki már kérdezte, de nem emlékszem a válaszra.
1-2 terrás külső winyót, ha két részre particionálunk, akkor tudja mindkettőt kezelni a tv?
Konkrétabban arra gondolok, hogy c650-hez vennék egy 1 terrás külső winyót és azt szeretném a pvr és film/zene/képek használat miatt ketté bontani. Ezt könnyedén lekezeli a tv? Egyszerűen lehet váltani a két partíció között?
Külső winyó választásánál elég az áram az usb portból? Folyamatos tv-n csüngés nem árt a winyónak? -
Paal
csendes tag
-
Paal
csendes tag
válasz zozi777 #15997 üzenetére
"A Digi, UPC stb. felvétele felejtős."
Ezzel vitatkoznék! Már a megmokkolt C650 is képes a Digi DVB-C adását rögzíteni. A lényeg, hogy a digitális jelet a tv alakítsa át, ne egy set-top-box. Ez a mindigTv-vel, T-Home-nál CI-kártyás megoldással, Digikábelen meg alapból működik
-
Paal
csendes tag
Samsung LE40C650-es tv-mre szeretném az MTV Archívum app-ot feltenni. Ez a tv-n keresztül nem elérhető.
Kérdéseim:
Van valamilyen op.rendszer- vagy háttérszoftver-minimum követelménye a fenti appnak?
Ha nincs, külső forrásból engedélyezett appok feltétele? Le lehet tölteni ilyeneket valahonnan? -
Paal
csendes tag
WIFI adapter kérdés
Anno vettem egy 40C650-es tv-t (mai napig használom megelégedéssel) és az első két évben Wifi adapterrel használtam a netet a tv-n. A fórumtársak segítségével találtunk egy Belkin adaptert 2,5ezerért, amit a TV Samsungnak ismert fel (vagy csak simán elfogadta) és jól működött. Azóta már bekábeleztem a háztartást, így LAN-nal kapja a netet a tv, de egy kolléganőm most vett egy 39F5300-at és ehhez kellene wifi adapter. Van az idei modelleknél ilyen "olcsóbb" megoldás? Van erre bejáratot típus?
(Az én általam már nem használt adaptert az apósoméknak adtam..)
-
Paal
csendes tag
40C650-et vettem még 2010-ben, Apósomék is betársultak ők is vettek egy ugyanilyet. Én egy hónapja váltottam más gyártóra (vegyesek a tapasztalataim).
Kérdés:
Youtube-ot gyakran szoktuk használni a gyerekek miatt. Apósoméknál a két ünnep között megjelent egy eddig nem tapasztalt figyelmeztetés. Azt írja ki a tv a youtube app indításakor, hogy 2015 márciusában lejár a licence az alkalmazásnak és nem lesz használható (vagy valami hasonló, nem emlékszem a pontos szövegre, majd ha legközelebb megyek hozzájuk, akkor lefotózom). Mi lehet a háttérben? Valóban nem lesz elérhető és ez csak a C szériát érinti? Valaki használ még ilyen tv-t itt? (Anno népszerű volt ebben a topicban)
Új hozzászólás Aktív témák
- Hálózati / IP kamera
- Fotók, videók mobillal
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Okos Otthon / Smart Home
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Az iPhone 15 volt a legkelendőbb készülék 2024 Q3-ban
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Politika
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl
- OpenWRT topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest