- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Az AI és a felhő számít, a tiszta energia nem: jó a szén is a tech szektornak
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Hálózatokról alaposan
- Videó stream letöltése
- Synology NAS
- Starlink
- Proxmox VE
- AliExpress tapasztalatok
-
IT café
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
yvsmad
őstag
válasz Sárpac #79973 üzenetére
Tavaly szeptemberben vettem, de még most is kapható. H évjárat (2014)
Motion Plus: Egyedi
Elmosódáscsökkentés: 10
Torzításcsökkentés: 5
LED-es képtisztaság: kiMég az első napon HD-s tévéadásra állítottam be ezeket, akkor így láttam legjobbnak a képet, azóta nem nyúltam hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
Gaben06
tag
válasz Sárpac #79982 üzenetére
40H6400-al megnézve az utánahúzás teszt videódat, szépen látszik, hogy csíkot húz. Nekem csak a számoknál vehető észre, de ott rendesen.
Motion Plus-t kikapcsolva, tisztán és egyedin is ugyan olyan. Semmi változás.
Akkor most ezek a panelek hibásak amik a H6400-ban vannak? Mert elvileg ha a gyári adatok igazak akkor ez a jelenség nem kellene, hogy jelentkezzen.
-
blakey
titán
válasz Sárpac #80015 üzenetére
Csakhogy kikapcsolva 50 Hz-es panelként viselkedik. Tehát más a gond. Lehet, hogy az állítható menüben minden ki van kapcsolva, de a szervizmenüben más szerepel, egy hibás firmware is okozhatja.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
PuMbA
titán
válasz Sárpac #80020 üzenetére
Mondjuk az ügyfélszolgálat leszarja, hogy hogy működik a TV-d Nekem a LED Clear Motion elfelejtődik a TV kikapcsolása után és az ügyfélszolgálat erre azt mondja, hogy direkt ilyen. Ez az egy válaszuk van kb. mindenre És mivel nem ismeri senki ténylegesen a firmware működését, így minden hibát meg tudnak magyarázni. A régi képcsöves TV-knél nem volt kibúvó
Flashget:
[ Szerkesztve ]
-
Dalion
tag
válasz Sárpac #80028 üzenetére
Megnéztem az utánhúzás mértékét és simán van 10mm. Örülnék ha csak a firmware okozná, most lehet várni míg kijön a következő ami talán megoldja. Ami még kicsit zavaró ebben a típusban (40H6500), hogy nálam a sarkokhoz láthatóan kevesebb fény jut (fehér háttérnél látszik igazán), plusz a DSE tesztvideókon is felfedezni némi foltosodást. Persze ezek alapvetően csak akkor vehetők észre ha erre külön ki van hegyezve az ember, normál filmnézés közben kb. láthatatlan jelenségekről beszélünk, de akkor is zavaró, hogy nem tökéletes... Ilyenkor örülök a 3 év garinak, ha kicsit is rosszabb lesz kihívom a szakikat. OK, hogy ez nem egy 300k-s TV, de elvárnék kicsit zökkenőmentesebb üzemet is.
-
PuMbA
titán
válasz Sárpac #80053 üzenetére
A panelokat mind tesztelik mielőtt TV-be rakják, rossz panelt nem rakhatnak bele, mert van minőség ellenőrzés. Én még sose láttam olyan PC-s monitort, amibe utánhúzós panel van, ergo a szoftver rossz szerintem, de majd meglátjuk a végeredményt a gari ügyek végén
(#80054) yvsmad: Olvasni bármit lehet az interneten, a lényeg, hogy olyan oldalon olvass, ahol értenek is hozzá....az oldalak 95%-a nem ilyen. Sötétben, ha sokat nézel TV-t akkor ne vedd meg, mert rossz a feketéje, de kérdezz rá az LG topikban mielőtt megvennéd
[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
válasz Sárpac #80073 üzenetére
Kösz
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
d@minator
addikt
válasz Sárpac #80073 üzenetére
Most akkor itt Motion Plus nélkül tiszta mozgóképet kell kapjak?
Nálam mosódik wi-fin és pendrájvról lejátszva. A monitoron is ugyanilyen nyilván ott különféle playerekkel próbáltam.
A TV-n (48H6400) Motion Plus bekapcsolása után tiszta (nem mosódik) bár a számok előtt ha nagyon közelről nézem keletkezik egy nagyon pici utánhúzás.A másik problémám, hogy olyan mintha koszos lenne a képernyő foltokban. Lehet hogy koszos? Pedig törölgettem. Érdekes, hogy sima vízzel töröltem de olyan fura napfénynél a víz rajta, mintha valami vegyszer is lenne a képernyő felületén olyan fehéres lesz a víz. Igaz a monitoron is ilyen.
-
Flashget
félisten
válasz Sárpac #80456 üzenetére
a HU6900 egy hatalmas átverése a samsungnak..1 Ft-ot nem adnék érte.
valójában 50Hz-es csak bele tuszkolták a 4K-t..aztán meg, hogy megfejelték tették mindezt 40"-on.
volt itt korábban aki vitte pendrive-on a teszt videókat.."recegett az egész"...
ráadásként játékhoz totál használhatatlan. mikor kijött 75 körüli imputlagot mértek, majd egy fw-vel butították a tévét így sikerült levinni 48 körüli értékre.
játékhoz max. 30ms inputlag a javasolt.és néha érdemes őt is olvasni. [link]
[ Szerkesztve ]
Realme GT Master Edition
-
BBéci
legenda
válasz Sárpac #80477 üzenetére
Nincs 60/100/120 hertzes panel. A vezérlő elektronikától lesz több, mint 50. A szóban forgó tévének 50 hertzes a vezérlő elektronikája.
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz Sárpac #80481 üzenetére
Onnan tudom, hogy 12 éve tesztelek tévéket, mint szakújságíró, részt vettem külföldi és hazai szakmai tájékoztatókon, workshopokon. Egyértelmű és nyilvánvaló, hogy az európai LCD kijelzők (panelek) 50 hertzesek, az USA-beliek 60 hertzesek. Ezt lehet növelni, többszörözni interpolációval és háttérfény villogtatással, más néven BFI-vel.
A 100 (és még több) Hz nem az utánhúzás miatt kerül a tévékbe, hanem a mozgóképfelbontást növeli, más szóval az elmosódást, életlenedést csökkenti. Az, hogy mit láttál, akkor lenne mérvadó, ha mindegyik TV műszerrel kalibrált állapotú lett volna.
2000 hertzesen is lehet utánhúzás.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Flashget
félisten
válasz Sárpac #80493 üzenetére
szerintem a samsung valamelyik alkatrésze egy rossz széria, ami valszeg az elektronikánál jelentkezik..ezt biztos, hogy fw-vel nem tudják orvosolni.
a gyártó meg sosem fogja elismerni ha ilyen hibásan dobta piacra..más fórumokon írnak ilyen hibáról, pl. samygon?az én F6640-es készülékem kalibráltatva van.
Realme GT Master Edition
-
BBéci
legenda
Azért nem mindegy a beállítás, mert simán elő lehet állítani olyan állapotot, ami nézhetetlen, például az utánhúzás miatt. De az is lehet, hogy tényleg vacak az a TV.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
gorog67
aktív tag
Ma néztem 40H6200 (CMR200), 40H6400 (CMR400), 48H6700 (CMR600) tévéken a teszt videót. Kb. egyforma rossz volt mindegyik: 300-350 sort tudtak és a számok 1 karakternyit utánhúztak. Vagyis nem csak a 40-es, hanem 48-as méretben is ilyen. Két 7500 tévén már szép volt. Vigasztalásul a 200eFt alatti Sony és LG is vacak volt, egy CMR 1000-es OLED-es LG pedig katasztrofálisan ronda volt. A 300eFt feletti tévéknél lehet reménykedni a jobb mozgásmegjelenítésben. Próbáltam Tiszta, Szemkímélő és Normál módban is a Samukat látható változás nélkül.
-
Batib
őstag
válasz Sárpac #80896 üzenetére
Egyáltalán van már itt vkinek idei J sorozatú tv-je?
Jövő héten kerül hozzám egy, de eléggé alja kategória (UE32J5270). Majd megnézem, hogy megtartsam-e?
Sajna a gyerekszobában haldoklik az LE32C450 és ahelyett lenne. A másik amit most kapok az egy UE32H4000 , az még lentebb van, bár oda szinte mindegy.
Ha esetleg érdekel vkit, majd írok pár szót.Az optimista az alagút végén a fényt látja, a pesszimista a sötétséget, a realista a közelgő mozdonyt. A mozdonyvezető pedig a 3 hülyét a sineken
-
-
BBéci
legenda
válasz Sárpac #82473 üzenetére
Nem kell ahhoz egy hét, egy óra is elegendő, hogy rájöjjön, mennyire hiányzik az IPS panel feketéje és mennyire gáz a felezett felbontású 3D.
-
blakey
titán
válasz Sárpac #82664 üzenetére
A tv-adások is interlace-ben jönnek. Azt sajnálom, hogy a közelemben nincs ilyen tv, mert megmutatnám. Ha ez mind igaz lenne akkor a többmillió eladott 40h6400-as is ilyen lenne, de én még nem hallottam ilyet, ahogy írtam, lehet produkálni a hibát számítógépen is de ha gondolod majd az összes tv-n is produkálni fogom. Akkor ellenőriztem a fájlt és interlacehibás volt, ezek után semmi értelme tesztelgetni, mert nem az utánhúzást teszteli hanem az interlace kezelést ami oldalsó mozgásoknál van jelen.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Flashget
félisten
válasz Sárpac #82674 üzenetére
Nezd Ti a tv playeret teszteltetek. En megneztem BD lejatszorol es semmi hiba. Megneztem tv lejatszoval is azzal sem volt gond. Igaz nem is H szeria viszont ha azt mondjak az a video erre a tesztre nem alkalmas el kell fogadni. TV csak egy kijelzo nem media centrum. En vettem BD lejatszot mas vett media playert gondunk semmi a filmekkel.
Tv adasnak semmi baja, kiveve ha a kozmedia ugy adja elo magat, ; gy most aztan beszarsz kedves nezo olyan kepi latvany lesz FHD-ban...aztan megkapjuk a felkonvertalt SD-t.
[ Szerkesztve ]
Realme GT Master Edition
-
blakey
titán
válasz Sárpac #82673 üzenetére
Ha lesz időm csinálok egy videót és meglátod, hogy interlace hibáról van szó. Nekem eszembe sem jutna tv lejátszójával tesztelni, de ha nem tévedek akkor az egész arra ment ki, hogy a tv nem 100Hz-es, ezzel a videóval azt nem tudod tesztelni, azzal az interlace "kezelést" tudod megnézni. Mivel nem vagyok otthon ezért csak emlékezetből írom, de ha nem tévedek akkor 1080i-s anyag ami ugye nem progresszív és pl. lehetséges, hogy bizonyos tv-k belső lejátszója ezt hibásan kezeli, de ez firmware frissítéssel orvosolható.
-
blakey
titán
válasz Sárpac #82681 üzenetére
Nekem nincs Samsungom, de a videó nem jó arra a célra amire szántad, tehát a tv 100Hz-es, az, hogy a szoftver rosszul kezeli az interlace videókat elhiszem, de ez javítható viszont te a 100Hz-es mivoltát szeretted volna megkérdőjelezni és ez a videó nem arra van. Az adásokat is másképpen kezelik a tv-k, egyiknek kevésbé árt a rossz minőség míg a másiknak nagyon.
De ahogy írtam, lesz róla videó, legalábbis remélem, hogy lesz egy kis időm.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- PlayStation 5 Pro teszt
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Az AI és a felhő számít, a tiszta energia nem: jó a szén is a tech szektornak
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 5
- Viccrovat
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest