-
IT café
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
k.soma
senior tag
Sziasztok!
Remélem tudtok választ adni a kérdésemre, ha megoldást nem is.
Kb. 4 éve van egy D-Link DIR-100-as típusú routerem. Nincs félórája, de nagyon az az érzésem, hogy meghalt
A helyzet a következő. Netezgettem, és egyszer csak megszakadt a net, nem is látta a hálózatot a gép. Aztán ilyen 2-3 másodpercenként visszajött, elment. Ránéztem a routerra és azok az állapotjelző ledek villogtak amikre volt dugva gép. Mondom kihúzom, bedugom, hátha. Amikor kihúztam, akkor is villogott tovább. Egy kábel sem volt bedugva csak az interneté, akkor is ugyan úgy villogott tovább mindegyik. Kihúztam a tápkábelt, visszadugtam, akkor is ugyan úgy villogott mint az elöbb, pedig még mindig nem volt benne semmi. Reseteltem, kihúztam 2 percre. Visszadugtam, de amikor összekötöm a géppel a gép nem látja a routert. Viszont mostmár csak az alap állapotjelző ledje világít ( az első ). Szerintetek mi lehet a gond vagy mi okozhatta?? Kuka a router?Előre is köszönöm: Soma
Azt mondják a munka éltet.. de a pihenésbe sem halt még bele senki.
-
k.soma
senior tag
válasz Intruder2k5 #6715 üzenetére
Csináltam egy videót. Ez egy állítólagos factory reset után volt, de a gép nem észleli a routert egyáltalán. De majd lehet rámérek..
-
k.soma
senior tag
válasz Intruder2k5 #6722 üzenetére
Rendben, ha gondolod reagálhatsz privátban is, hogy ne itt szaporítsuk a szót. Bár hátha valakinek hasonló problémája lesz..
-
k.soma
senior tag
válasz Intruder2k5 #6724 üzenetére
+5V/1.2A van ráírva, megmértem és 5,90 körül mért. Nemhiszem, hogy a táppal van akkor a gond. Nekem az alaplapomon van 2 db hálózati(nem, nem áram, internet ) csatlakozó, és próbáltam megoldani, hogy az egyiken legyen a szolgáltatótól jövő netkábel, a másikon pedig küldeném tovább a routerre, de nemhogy routerrel nem sikerült megosztani a netet, még egy másik PC-vel sem.. :S Ez járható út szerintetek?
Közvetlen PC-re dugva és a megmaradt wifis routeremen keresztül mért sebesség miatt lenne jó nekem ez az általam felvázolt megoldási lehetőség..
[ Szerkesztve ]
-
k.soma
senior tag
válasz Intruder2k5 #6731 üzenetére
Értem. Akkor forrasztgatnom kellene a molexet a router tápkábelével?
-
k.soma
senior tag
válasz Intruder2k5 #6733 üzenetére
Az a helyzet, hogy nem értek az elektromossághoz, még mérési szinten sem annyira. Gyengeáramú dolgokat tanulok inkább ( távközlés ) Szóval nem tudom a molexből melyik kábel kellene melyik nem, inkább elmegyek egy elektromosságis üzletbe, kérni egy ilyen adaptert amilyen kell neki. De körülnézek elöbb itthon, mert gyűjtjük az adaptereket
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Gamer Pc eladó! I5-8500, 16GB RAM, MSI GTX 1080 8GB , 500GB+250GB SSD MAI NAP (11.14) ÁRENGEDMÉNY!
- AMD-RYZEN-9-5950x , ASUS TUF Gaming B550M-Plus , 32GB 3600MHz DDR4 RAM G.Skill Ripjaws Félgép!
- Gamer PC eladó! I5-10600K(3,5Ghz), 16GB RAM, RTX 2060 6GB, 500GB SSD+128GB, 1TB HDD MAI NAP OLCSÓBB!
- T14 Gen1 14" FHD IPS Ryzen 5 PRO 4650U 16GB 256GB NVMe ujjlolv gar
- Nintendo Switch RP2040-tiny Picofly 2.74fw CFW chip készlet eladó!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest