Új hozzászólás Aktív témák

  • Alex91

    félisten

    Mit jelent és kinek jár a fogyasztási jelleggörbe alapú kedvezmény?
    Itt egy teljesen új intézményről van szó, amikor a fogyasztási jelleggörbe alapú kedvezményről beszélünk.
    Ez azt jelenti, hogy a szolgáltatók megnézték, egy év alatt arányosan hogyan, mennyi energiát fogyaszt a magyar lakosság havonta. Ha most a gáz példáján megyünk végig, az éves szinten 1728 köbméter, havi szinten pedig 144 köbméter gázt alapul véve a szolgáltatók megállapították, hogy az éves fogyasztás például egy százaléka esik augusztusra, míg januárra annak 19 százaléka.
    Ha csak az augusztusi 1 százalékot nézzük, akkor a havi fogyasztás csak 15,3 köbméter, és a szolgáltatók itt meg is húzták a vonalat. Ha tehát valaki augusztusban 15,3 köbméter felett fogyaszt, akkor feljebb lép a fizetési kategóriában. Vagyis nem arról van szó, hogy augusztusra is van egy 144 köbméteres kvótája a fogyasztónak, amit elhasználhat.
    MAGYARUL HAVONTA VÁLTOZIK, HOGY HOL HÚZZÁK MEG AZ ÁTLAGFOGYASZTÁSI LIMITET.
    Az MVM Next információ alapján az adott éven belül átviszik az adott hónapban fel nem használt fennmaradó mennyiséget. Tehát a nyári hónapokban ki nem használt kedvezményes mennyiség nem veszik el, hanem kummulálódik, felhalmozódik a 12 hónap során.
    A kedvezményes mennyiség 2022. augusztus 1. és 2023. július 31. között időarányosan biztosított felhasználási helyenként. Tehát a 2022. augusztus 1. és 2023. július 31. közötti időszakban elfogyasztott földgáz elszámolása során vehető igénybe, amennyiben a fogyasztó egész évben egyetemes szolgáltatótól vételez. A kedvezmény éves szinten lesz figyelembe véve – tájékoztat az MVM.
    Amit pedig szintén meg kell jegyezni, hogy ezt a fogyasztási jelleggörbét az átalánydíjasoknál is fogják alkalmazni.

    [link]

    Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

Új hozzászólás Aktív témák