Új hozzászólás Aktív témák
-
linemar
csendes tag
----------------------------------------------------------------------------------------------------
CPU tulajdonságai:
CPU típusa Intel Celeron D 356, 3349 MHz (25 x 134)
CPU alias Cedar Mill-512
CPU stepping C1
Utasításkészlet x86, x86-64, MMX, SSE, SSE2, SSE3
Eredeti órajel 3333 MHz
Min / Max CPU szorzó 12x / 25x
Engineering Sample Nem
L1 trace gyorsítótár 12K Instructions
L1 adat gyorsítótár 16 KB
L2 gyorsítótár 512 KB (On-Die, ECC, ATC, Full-Speed)CPU fizikai információk:
Tokozás típusa 775 Contact LGA
Tokozás mérete 3.75 cm x 3.75 cm
Gyártási technológia 65 nm, CMOS, Cu, Low-K Inter-Layer, High-K Gate, Strained Si
Processzormag mérete 81 mm2
Magfeszültség 1.27 V
I/O feszültség 1.27 VCPU gyártó:
Cégnév Intel Corporation
Termék információ http://www.intel.com/products/processorCPU kihasználtság:
1. CPU 33 %Ez az új procim! A régi adatai:Intel 06.438 Celeron. 1.80 ghz 65126800606
-
linemar
csendes tag
És most már biztos hogy ütközik a vga hardverrel!!
-
piadex2
senior tag
sziasztok!
office/film/net gépnek melyik cpu a jobb:
466-os mendocino celeron
vagy
500-as katmai pentiummennyivel jobb az egyik a másiknál?
kösz:piadex2
igazából az a gáz a katmai-nál, hogy az L2 cache-e csak a mag 50%-n megy (nem 500MHz-en, hanem 250-en)
[ Szerkesztve ]
kontakt: +36 70 502 2167 ; mail, privát
-
jaffa 2843
Ármester
Sziasztok!
Lenne egy érdekes esetem, amiben szeretném a hozzáértők segítségét kérni.
Adott egy Athlon X2 6000+ processzor, ami ugy lett beüzemelve a kedves tulaj által, hogy az egyik lábát hasra vágta, tehát a láb kifeküdt, és sikerült így beüzemelni. Először, mivel új alaplapba lett beletéve(Gigabyte GA-M61PME-S2P), gondolta, hogy az nem stimmel, ezért odaadta a régit is, amivel ezidáig ment a gép, csak bios frissités kell neki (Asus M2N), hogy támogassa az új procit, ezért Ő egyszerűbbenk látta egy használt lap beszerzését.(itt már ráncoltam a homlokom) A lábacskát visszaegyenesítettem, ezzel azt hittem, hogy meg is oldottam a rejtélyt, de sajnos nem így van.
A hibajelenség rettentően egyszerű, random fagyások. Vannak konkrét pontok is ahol kifagy a gép, mint pl Win7 telepítés megkezdése előtt, amikor betölti a telepítőt (alul fehét csík végigmegy és annyi..), ezt természetesen több lemezzel, több windows verzióval is csinálja. Memtest szerint a ramok rendben, nem futtattam tul sokáig (kb fél óra), de mivel a fagyások rendszerint néhány tíz másodperc alatt következnek be, ezt kizárhatom.Esetleg ettől a kis kibicsaklott lábbal való járatástól mehetett tönkre a cucc? Reggel majd csinálok egy bios update-et a régi lappal, de nem fűzök hozzá túl nagy reményeket..
#### Egeres közvélemény-kutatás | http://goo.gl/forms/egt3lQRWsh ####
-
törölt tag
Hali!
Egy egyszerű kérdés:
működő felépített rendszernél processzor cserénél újra kell telepíteni a rendszert és minden mást ? ( XP )
-
Darko_addict
őstag
Sziasztok!
Az E6600-amat szeretném húzni.
Nem találok megfelelő topicot, sem a procinak, sem a tuningnak.
Kérlek ajánljatok helyet a témához.Köszönöm.
Don't give up your dreams. Keep sleeping.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz Darko_addict #4560 üzenetére
-
Alister71
nagyúr
válasz Darko_addict #4560 üzenetére
Fsb-t feltolod 266-ról 333-ra, szorzót hagyod 9-en, így 3.0GHz-n fog menni. Feszt hagyod normal-on, szerintem bőven fogja tudni, ramodat visszaosztod 800-ra.
Alister from Hell
-
bocsika
aktív tag
Hali
Hogy lehet Aida-s, CPU-Z-s stb adatokból kinyerni a processor OPN számát?
Adott egy alaplap aminek a gyártója megadja hogy milyen OPN számú procik mennek bele. Az eladó meghirdetett egy procit ami névleg jó ebbe de nem tudja a pontos számot. Kiszedni meg addig nem akarja. Esküszik hogy nem a 125W os verzió hanem a 95W de bizalmatlan vagyok.
help -
Sziasztok!
A gondom a következő lenne,tuning nélkül csak kíváncsiságból csináltam egy prime95 tesztet, 5óra 50perc után azt írja az egyik magra,hogy hibázott.Annyi módosításom van,hogy a ramom 1600mhz-en jár 1.65v-on.Elképzelhető,hogy ram kavar be?Large tesztet csináltam nem blendet.A konfigom az adatlapomban.
Előre is köszönöm!"It was me on that road. But you couldn't see me.Too many lights out, but nowhere near here.It was me on that road. Still you couldn't see me.And then flash lights and explosions"
-
Ez a hibaüzenet,bocs,hogy nem szerkesztek,de később lett meg a: FATAL ERROR: Rounding was 0.5, expected less than 0.4
"It was me on that road. But you couldn't see me.Too many lights out, but nowhere near here.It was me on that road. Still you couldn't see me.And then flash lights and explosions"
-
gt350
csendes tag
Sziasztok!
A gépemben C2D E4500 volt 4GB -rammal. Win7 futott rajta csak 32Bites, 2-3 éve feltelepítve...
Lett helyette C2D E8400 + kapott még 2GB ramot. Ehhez dukált egy friss WIN7 is 64-bit-be. Nha Azóta látványosan lasabb a gépem...
Mivel a processzort használtan vettem, gondoltam arra, hogy lekéne tesztelni, hogy a gyári értékeknek megfelelő teljesítményt ad le. Erre tudtok valamit javasolni?
Köszönöm segítségetek.
-
Közben egy kis fejlemény,hátha segít valamit,de nem szeretném teleírogatni a topikot,blend alatt 1óra 41perc alatt kidobta a hibát az egyik magra.Lehet,hogy memória hiba?
"It was me on that road. But you couldn't see me.Too many lights out, but nowhere near here.It was me on that road. Still you couldn't see me.And then flash lights and explosions"
-
piadex2
senior tag
sziasztok!
még egy kérdés:
az SSE mennyire van kihasználva a multimédiában (dvd, xvid lejátszás)?
kösz:piadex2
-
Sakál8
csendes tag
Sziasztok! Lenne egy kérdésem felétek van egy hp dc7700 SFF gépem.
Adatai: proci Intel Dual Core Pentium D925, 2* 3000 Mhz, (s775), 4 Mb L2 cache
Chipset: Intel 965
Kérdés elbírja -e az alaplap és tökéletesen müködik-e a két videókártya, vagy a proci képes e kihajtani a kártyákat?
MSI GT440 1GB DDR3
ATI HD6570 1GB DDR3
Ati HD6670 GDDR5 -
piadex2
senior tag
sziasztok!
egy régi konfiggal szórakozom:
mendocino celeron 466 ( = 7x66 )
szeretném, ha a maximális celeron frekvencián menne a cucc (83MHz), de hiába állítok be magasabb feszültséget 2,05; 2,10; 2,20V-t a 2,0V helyett a gép nem indul el.
miért? (már a szorzót is vissza próbáltam venni 6-ra))kösz:
piadex2
-
Zollee
tag
Hello!
Hosszas keresgélés után is csak 1 helyen láttam hasonló problémát amivel most szembesültem (ott nem volt megválaszolva). Remélem lesz aki találkozott már hasonlóval és valami megoldással is tud szolgálni.
Van egy Dell XPS laptopom i7 2630M processzorral, ami 4 magos és 8 szálon dolgozik. Eddig rendben ment is a dolog, a napokban viszont (Win7 x64 újratelepítés után) lassulást tapasztaltam nála. A feladatkezelőt megnézve a 8 diagram csak 4-ben mutatott aktivitást, az erőforrás kezelőben pedig már a 4 inaktív mag (illetve szál) mellé oda volt biggyesztve a "leállítva" szócska. A lassulás nyilván ennek az oka, ezért megnéztem a bios-t, hátha valami furcsa véletlen folytán kikapcsolódott a HyperThreading, erre vonatkozó beállítás viszont nincs a bios-ban, lényegében csak infót kapok a processzorról, semmi finomhangolási lehetőség. Nyomtam egy bios default-ot, a probléma továbbra is fenn áll.
Nagyon hálás lennék ha valaki közelebb tudna vinni a megoldáshoz.
Előre is nagyon köszönömA legügyesebb állat az ürge, hiszen búzával teli pofazacskóval is képes repülni, miközben egy baglyot egyensúlyoz a hátán.
-
törölt tag
Szia!
A processzorod biztos, hogy nem hajtja ki egyik kártyát sem, de nem ez a legfőbb baj a konfigoddal. Az általad említett VGA-k közül az MSI GT440 DDR3-as tuti, hogy jól megy az alaplapoddal, de a Radeonok nem biztos. A Radeon HD 5XXX/6XXX -es sorozatú Radeonok hibásan működhetnek a régebbi Intel 915/925/945/955/965/975-ös chipsettel szerelt alaplapokban. Nekem egy 945-ös alaplapom van, és egy HD5670-est próbáltam benne használni. Volt hogy egy hónapig is teljesen jól ment, máskor meg el sem indult, vagy hülyeségeket csinált. Vagy ha elindult, nem adott képet. Ez egy ismert probléma, többen is írtak már róla a VGA-s topikokban. Most nekem egy MSI GT440 GDDR5-ös van benne, és ezzel semmi gond nincs.
-
törölt tag
Szerintem megy az alaplapodban az a VGA. Nálam 945-ös lapban simán megy, pedig a PCI-Express csatlakozó csak 1.0-s. A gyári specifikációk szerint már egy 300 wattos táp is elég neki.
Teljesítmény terén azért világmegváltó csodát ne várj tőle, a GT440 GDDR5-ös teljesítménye a Radeon HD4670 és az 5670-es közé esik. Gyorsabb az előzőnél, de lassabb az utóbbinál.[ Szerkesztve ]
-
DealerX
csendes tag
Jól gondolom, hogy egy Phenom II X4 940Black Editon ami AM2+ nem fog menni AM3, vagy AM3+ alaplapban?
-
P.M.S
csendes tag
Igen ahol kell a 4 mag ott egyértelmű a Quad előnye, az már más kérdés hogy ilyen szintű fejlesztés szvsz nem pont a megéri kategóriában van. Szerintem bőven elvagy még most az e8400-l mert q8400-ra váltani nem sok érteleme van.
-
Scyth3xy
csendes tag
bocs a repostért de sürgős lenne :
Hali!
Nos egy olyan problémám lenne, hogy kicserélni kényszerültem a procit meg az alaplapot,
előbbit egy Amd Athlon Xp 2500+-ra utóbbit pedig egy Asus A7V8X-X-ra.
A gond csak az, hogy ha bármi más lehetőséget választok a 600Mhz-en kivül ami nem manuális a gép kikapcsol aztán jöhet a Bios reset. A ramok pedig 1Gb kingstone ddr400
meg egy 512 Samsung ddr400.
Ha tudtok segíteni meg köszönném, már vagy 3-4 hónapja próbálom ezt az ócskavasat beizzítani. -
-
spyduck
nagyúr
Sziasztok!
Melyik a legjobb és legátfogóbb CPU tesztelő program? A benchmark volna a lényeg és teszthez kéne.
-
spyduck
nagyúr
köszi srácok.
-
ginfoka
tag
Hali, nem tudtam hova írni ezért ide írom. Olyan kérdésem lenne, hogy jelenleg egy E6500-as ketyeg a gépben, egy HD5670-el és 2x1 GB Kingmax 1066MHz DDR2 Ram, ami mind egy ASUS p5ql-epu lapon van rajta, na már most...rávettem magam, hogy kicsit újitgatok a gépen, ami már VGA szempontjából sikerült is HD5450->HD5670, azon gondolkoztam viszont és itt szeretném kérni a segítségeteket, mi legyen következő lépés? Alaplapot nem igazán szeretnék cserélni ezért a 775-nél szeretnék maradni, érdemes ehhez a videókártyához valami erősebb CPU-t venni? mondjuk Q6600? és gondolom ha beletennék még 2x1 GB Kingmaxot(ugyanolyat) azis jót tenne neki.
Válaszokat előre is köszi, Ginfo
ui: bocsi a szétszórtságomért csak már álmos is vagyok meg minden
"Az üt először, aki igazán nagyot üt...és először!"
-
törölt tag
Sziasztok!Azt szeretném kérdezni tőletek,hogy az i3-as 2 magos CPU-ban,hogyan lehet kikapcsolni a HT technológiát?Köszi előre is.
[ Szerkesztve ]
-
piadex2
senior tag
Sziasztok!
Ha egy processzort nyúzok (mondjuk cpu burn in-nel), akkor mennyi idő alatt éri el a maximális üzemi hőmérsékletet?
(Azt akarom ugyanis ellenőrizni, hogy nem melegszik-e túl a cpu. Muszáj így ellenőriznem, mert a BIOS-ban nincs lekapcsoló funkció.)
Kösz:piadex2
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i5 13500 - 14mag/20szál - Hibátlan, tesztelt Eladó! 67.000.-
- AMD Ryzen 7 5700X3D - Tálcás - Új, 3 év garancia - Eladó! 82.000.-
- AMD Ryzen 9 3950X 16/32 105W processzor és egy AMD Ryzen 7 3700X processzor hűtővel
- AMD A8-7600 - 4 Magos - 3.8 GHz órajel - FM2+
- AMD A8-7600 Quad Core FM2+ processzor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest