Új hozzászólás Aktív témák

  • .mf

    veterán

    Sziasztok!
    Ennek a koronyavalyának köszönhetően hirtelen nagyon sok időt töltök itthon, úgyhogy előszedtem a régi gépem. "Régi", finom kifejezés, mai szemmel őshüllő amit először vagy 2010 végén raktam össze: 1. gen i5-750 + 12 GB Gskill/Samu RAM, Seasonic táp, valamint most frissült egy kicsit: 7870 GHz -> RX 480. OS továbbra is W8.1, az egér MX518 (v1, bő tizenéves).

    Néha, leginkább játék közben, de egy-kétszer desktopon, böngészőben is, az USB disconnect hangot hallom, és egy tizedmásodpercre megakad az egér, majd működik tovább. Elolvastam az összefoglalót, látom kábel probléma lehet - egyfelől logikus, hogy lehet kontakthiba, másfelől viszont volt pár eset, hogy olyankor csinálta, amikor meg se mozdítottam az egeret.
    Ahogy állítgattam a gépet, próbálva még egy kis teljesítményt kicsiholni a prociból, egy rossz beállítás után bios resetet kellett tolnom, s ha már ott voltam, for teh lulz kipróbáltam hogy gyári órajeleken mit teljesít benchekben, játékokban. Egyszer csak azt vettem észre, hogy azóta nem volt USB disconnect hang, mióta stockon fut (ami viszont elég alacsony). Kapott egy enyhe oc-t, ugyan ritkábban, mint a korábbi magasabb órajeleknél, de egyszer-kétszer most is előfordul.
    Volt-e már valakinek ilyen? Ha igen, mi volt a megoldás? Rebootolok mindjárt és megnézem, hátha magasabb PCH-fesz segít-e rajta

    Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/

Új hozzászólás Aktív témák