Új hozzászólás Aktív témák

  • Fall-N

    veterán

    válasz fluttershy #25831 üzenetére

    Persze nem titok. Úgy kezdődött, hogy már kb. fél éve a kijelzőn én is észrevettem, hogy az alsó része felé világosodik a teteje meg jóval sötétebb. Inkább a fehér felületeken volt feltűnő. De a tianma panel amúgy is hulladék az elejétől fogva. Az értesítési ikonok szellemképe ottmaradt látványosan, ami kb. negyed óra múlva tűnt el ha frissült fent a tartalom (teljes képernyős tartalom például).
    Sajnos a rose gold A1-ek általában tianma panelt kaptak, a fekete és a piros nem ezzel volt szerelve. Persze ezt én is utólag tudtam meg és garanciában biztos nem cserélték volna, mert ahhoz tartósan kellene használni, hogy kibukjon a szervizben. Ha előbb tudtam volna akkor nem az Eustocktól vettem volna, ahol már nem volt kapható az aranyon kívül más színű utána sem, hanem más webshopból.

    A másik hiba a média hang volt, azaz hogy nem adott ki hangot. Ez végül megoldódott, mert kiderült, hogy a Tasker másnál is okozott ilyen galibát, amit az utolsó frissítés javított is. Érdekes módon factory reset után is megmaradt akkor a probléma. :F

    A harmadik hiba meg az elöregedett akksi volt, pedig vigyáztam rá. Mondjuk két év után nem akkora gáz, mert amúgy is csereérett lett.

    A boltokat járva egy helyen vették volna meg 15 ezer Forintért (sajnos a Xiaomi nem annyira keresett használtam, mint egy Huawei például), de a horpadt hátlap is levont az értékéből (egy hetes korában találkozott a fiók élével és lett a kamera mellett jobb oldalon egy csíkban egy fél centis horpadás). Végül kiszúrta a srác a hibás kijelzőt és így lett 6ezer Ft amiért megvette. Ő mondta, hogy a Skyphone nagykerrel vannak kapcsolatban és ott vannak eredeti Xiaomi alkatrészek. A kijelző cserére mondott 15 ezer Forintot.

    Bármilyen GSM bolt elvileg be tudja szerezni a kijelzőt, ha Skyphone partner. A tarifa nyilván eltérő. De lehet jobban jársz egy hibás donor telefonnal, amiben ép a kijelző pl. alaplap hibás. Ha magyarhonban nem is találsz ott az eBay vagy más külföldi oldal.

    Az utód egy Redmi Note 7 lett és ég és föld a különbség a Redmi javára. Szoftveresen is sokkal jobban ért a Xiaomi a MIUI-hoz. A MIUI meg elég jó manapság, már kinőtte a hátrányait. Egyáltalán nem hiányzik az Android One és várom a MIUI 11-et.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák