Új hozzászólás Aktív témák
-
ncc1701
veterán
Az épületek tudják a fizikát, nem kell aggódni.
-
Sleeper987
csendes tag
Gázzal főznek, ill. a melegvizet is gáz adja, így a nyári adatok alapján (átlag 1,27 m3/nap)
Nálam (4fő 2felnőtt+2gyerek) áprilistól októberig használunk kb25m3-t. Gázzal főzünk és a melegvíz szintén gázos. Lekvárbefőzéstől a hétvégi ebédig van minden. Ezért meglepő adat ez nekem. -
válasz
Sleeper987 #2 üzenetére
Igen, én is sokallom mert az kb. 400 kWh energia egy hónapban, ami náluk is 4 főnél valóban elég sok.
I did nothing, the pavement was his enemy!
-
bitblueduck
senior tag
Nekem érdekes. Azt nyilván nem feltételeztem, hogy a ház megtöri a fizika törvényeit de fogalmam sem volt, hogy lineáris az összefüggés. Ha tippelnem kellett volna legalább N x logN vagy négyzetes összefüggést mondtam volna a hőmérsékletkülönbség függvényében ha egy adott hőfokot akarunk fenntartani.
[ Szerkesztve ]
An open mind is like a fortress with its gates unbarred and unguarded.
-
icemad
nagyúr
válasz
Sleeper987 #2 üzenetére
Azt ne mondd már, hogy 25m3 gáz elég nektek áprilistól októberig.
Max az őrlángnak...
-
Effen
csendes tag
válasz
Sleeper987 #2 üzenetére
/hónapra is kevés ha megnézed a fűtőértékét. Egyáltalán szoktatok fürdeni otthon?
-
asdf_
veterán
válasz
Sleeper987 #2 üzenetére
5 hónapra hmv 4 emberre 25 m3-ből szimplán lehetetlen. Már előre csinálj halotti tort, amikor lecserélik azt a gázórát. Vagy pár hónap múlva írd be, hogy bocs, rossz szám rémlett.
-
Coradiel
csendes tag
válasz
Sleeper987 #2 üzenetére
Nálunk nyáron alatt csak a melegvizhez kb 9 m3 gáz fogy egy hónap alatt. Az elmúlt 3 év tapasztalatai alapján 3 főre.
-
Az összefüggés mindenképp valamiféle lineáris közeli*, ugyanis a hőáram egyenesen arányos a ΔT-ddel
. A szigetelés a görbe meredekségén javít
#1: +1, pontosan
*Kicsi eltérés a lineáristól pl szellőztetési szokások, változó konvektív hőcsere, nagy hőmérsékletváltozással változó anyagtulajdonságok (pl növekvő-csökkenő rések), páratartalom miatt simán lehet.
[ Szerkesztve ]
Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.
-
Az még hiányzik a képletből, hogy milyen melegre fűtik télen a lakást, kinek mi a komfortos. Melegvíz előállításál meg árnyalhatja a képet hogy zuhanyzó van, vagy kád. Ezen kívül még van pár fehér folt, mint például életvitel( otthon fürdünk vagy a munkahelyen) plusz van - e kisgyerek a házban, amiért szintén több energiát kell felhasználni Mindettől eltekintve érdekes cikk, a grafikon meg tényleg megdöbbentő.
-
válasz
Jack Hunter #10 üzenetére
Analóg termosztát van, szóval érzésre van fűtve, de 21-22 fok szokott lenni bent. A meleg vizet átfolyós kazán adja /valami régebbi Baxi, nem kondenzációs/.
I did nothing, the pavement was his enemy!
-
aujjobba
addikt
Honapra szerintem nem keves, nalunk is igy, illetve kevesebb is havonta abban az idoszakban.
110m2 van futve, ikerhaz fél, atlagosan szigetelve, radiatoros futessel, fix 21 Celsiusra allitott termosztat.
Oten vagyunk, ebbol harom gyerek, minden este zuhanyzik mindenki, atfolyos kondenzacios kazanunk van.
A futoertek 35,18 MJ/m3.[ Szerkesztve ]
-
ncc1701
veterán
Nálunk a melegvíz kb 16m3/hó.
-
Ha állandóan megy a gáz (őrláng) a vízmelegítő alatt, az simán napi 0,5 m3/nap, és ott is a 15 m3/hó, ez okozott nagy galibát tavaly ősszel, nagy sorban állások voltak, mert senkinek se volt beállítva, hogy nem csak fűt a gázzal
-
Gáz vonalon nálam nagyon képben vagyok. Napi 0.41 - 0.43 köbméter a melegvíz és a főzés/ nap. Évi 12*13 köbméter így a melegvíz+ főzés. Mi esetünkben akkor napi 1 köbméter a fűtés ha átmenti időszakban vagyunk és éjjel 1* meg talán nappal 1* kapcsol a kazán. Ha már napi 4-5-6(!!) Köbméter megy el, akkor kint kemény mínuszok vannak. Havi átlagban most számoltam ki a fűtés/főzés/melegvíz 67.166666 köbméter. Ebben néha van fa fűtés, elenyésző.
Klímával ennak forintban kifejezett összege alá akarok menni.
Tehát én egy 51nm2-es házat évi 806 köbméter gázzal fűtök, főzök,melegvizezek. Sztem nem rossz.[ Szerkesztve ]
Gyári Suzuki Scross alufelni eladó szép állapotban, keress privátban.
-
Az új kazán sokat javított a számokon az az igazság. Olyan -30%-ot. A ház szigetelése olyan amilyen, a nappali körbe ablak. Valami 8.2m X 1.2 m tisztán csak ott. Az sokat elvisz. A két fő veszteség a macskák és a nappali.
aujjobba! Az nagyon jó.
A szárítógép ami a nappali végében van átmenti időszakban annyit fűt még megy, hogy kibekkel egy kazán bekapcsolást.
A kis fatüzelésű kályha meg nem is használható csak ilyen +3 fok alatt, mert annyira durván befűt egy kis fával is, hogy a 30 fokot a házban lazán tudjuk hozni. Igazából rakni ahogy kell csak rendes mínuszokban lehet, nem kell agyalni ilyenkor, hogy az a fa amit bele rakok csinál e 26 fokot vagy sem.Kis ház kis költségek.
[ Szerkesztve ]
Gyári Suzuki Scross alufelni eladó szép állapotban, keress privátban.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad A475 - AMD A12 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i5-6.Gen I 8GB I 500GB SSD I 15,6" FHD I Magyar I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 i5-8250U I 8GB I 128-256GB SSD I 13,3" I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP ProBook 650 G2 - i5-6.Gen I 8GB I 256GB SSD I 15,6" HD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6.Gen I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia
Állásajánlatok
Cég: KIFÜ
Város: Budapest
Cég: Contrall Ipari Informatikai Kft.
Város: Pécs