Új hozzászólás Aktív témák

  • blacee

    csendes tag

    Sziasztok!

    Ha valaki tud, kérem segítsen!
    2014 óta az akkor legújabb Suste fw.-rel használtam egy tplink 4300-ast. 320 GB-os külső HDD-vel, amin volt egy 128 MB swap és egy 512 MB extroot partíció. (transmission, dyndns, miniDLNA, FTP, SSH, net share amiket használok)

    Ma frissítettem (beállítások megtartásával) a 4300-ra mostani legújabb suste/headless@OpenWrt@0.8.1 fw-re. Első ránézésre minden szolgáltatás működött az új fw.-rel. A 9092-es porton lévő újdonságok közül ki akartam próbálni az új transmission felületet, de a telepítés nem tudott lefutni. Sőt azóta nem működik a régi transmission felület sem.

    A hibakeresés során rájöttem, hogy a külső HDD mountolása nem igazán korrektül történt meg, ugyanis a /mnt látszott ugyan (pl. a hálózati megosztások látszódtak windows alól), de az extroot valószínűleg nem. A telepítés azért hiúsult meg mert azt írja: mindössze 60 kB a rendelkezésre álló hely, így a régi transmission-web csomag se tud települni. A /overlay csatolási pont alatt 60.00 KB / 896.00 KB van, pedig előtte itt 512 MB- ból kb. max 10% volt foglalt.

    A HDD managerben most umountoltam a külső HDD-t. Tudok-e felszabadítani helyet a jelenlegi /overlay fájlrendszeren? Vagy vissza tudom csatolni úgy a HDD-t, hogy megmaradjon rajta a jelenlegi partíció felosztás (az adatokkal együtt!)? Persze úgy, hogy az extroot a winyón legyen!

    Remélem érthetően írtam le..! Ötleteket szívesen fogadok!

    Üdv.: BLacee

    [ Szerkesztve ]

    blacee

Új hozzászólás Aktív témák