Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • mepet

  addikt

  No most, MS-os emailfiókot az ismerőseim közül csak az használ, akinek ez kell a windows 8-ba való belépéshez. Persze lehet, hogy a braziloknál a live.com a menő, nem a gmail. Céges környezetben (banki, ipari, stb...) pedig kb senkit nem ismerek, aki MS emailfiókot használ, ugye ott kb. sehol sincs win8. A legértékesebb adatok nyilván ott vannak. Arról nem szól a cikk, h az említett malware más úton is terjedt volna.

  850milliárd? Jól hangzik. Egyáltalán ezt hogyan kell kiszámolni? Pl. az én számítógépemről ellopnak egy beszkennelt képet a személyimről. Ez már mondjuk 1000Ft kár, mert a kép ennyit ér a feketepiacon, vagy csak akkor számolhatunk kárral, ha felvesznek pl. 1milliárd hitelt az én személyimmről készült képpel? Nem mindegy, akkor most a legvégén a kár 1 milliárd, 1milliárd+ezer, vagy ezer Ft?

  A Boleto meg olyan biztonságos ezek szerint, mint amennyire finom a Bolero. Majdnem 2 év és 495,753 csaló Boleto tranzakció kellett, hogy észrevegyék, hogy mi van! Ha minden tranzakció kérne pl. telefonos azonosítást, akkor máris lehetetlen lenne csalni, mint pl. az itthoni netbankokban. Aki pedig telefonos azonosítás nélkül megbízik olyan fizetési rendszerben, ami nem a paypal, az majdhogynem megérdemli, hogy meglopják. Ha pedig észreveszi valaki, hogy meglopták, akkor ha nem valami online walletben van a pénzed, hanem bankkártyaadatokkal vonja egyből fizetéskor a bankkártyádhoz rendelt bankszámláról, akkor bejelented a bankodnak, hogy azt a fizetést nem te indítottad, és sosem kaptál érte ellenszolgáltatást, akkor visszaadják a pénzedet. Erre törvény van, a számlán lévő pénzedre meg állami garancia. Tehát a bankokat lehet csak meglopni ilyen módon, a szegény ártatlan usert majdhogynem lehetetlen...

 • mepet

  addikt

  válasz goq669 #8 üzenetére

  Ezzel egyet értek. Viszont én még sosem hallottam olyanról, hogy sikerült volna milliószám kijátszani a kétlépcsős megoldásokat. Esetünkben pedig ugye félmillió kisebb lopás adta ki ezt a szép nagy becsült összeget.

Hozzászólok Aktív témák