Új hozzászólás Aktív témák

  • quby

    őstag

    Sziasztok!

    Nos..gombhibák! Nekem egy 885-öm van, már közel 10 éves. 5-6 éves korában kezdödtek a gombhibák, és az utóbbi idöben teljesen használhatatlan lett, ezért egyre inkább mellözve lett. Ennek az eredménye az is sajna hogy a földön hánykódva ráléptem, és az amugy tökéletes külső állapotát elcsesztem azzal, hogy berepedt a kijelzö felett a plexi. Már a 10 éves akksi sem az igazi, gondoltam veszek egy ujat, de adok neki még egy esélyt.

    Már többször szétszedtem, és tákoltam amitöl jobb is lett egy két gomb de láttam hogy teljes generál kell, igyhát belefogtam. Ez is "mikrokapcsolós" (direkt az idézőjel). Szal a nyákra egy fólia van ragaszva és az alatt vannak a kis fém korongok amik a nyákon rövidzárnak. A hibát igazábol 2 dolog okozza.
    1. A kis kapcsolókat rögzitő fólia két rétegböl áll. Az alsó egy térkép ami pontosan meghatározza kis kapcsolók helyét, majd erre megy második telibe. Az alsó azomban az idők során vetemedni csuszkálni kezdett, ezzel a kis fém gombok elmozdulnak a pontos helyükröl, és nem pontosan ott zárnak ahol kellene.
    2. A másik hogy egyszerüen valami filmréteg alakul ki a kis kapcsolók alsó részén, és ez szigetel. Szerintem valami oxid réteg lehet, és ez meggátolja a kontaktot.

    Amit tehát tettem hogy leszedtem a teljes gyári fóliát (ezt csak ugy lehet hogy az utána kuka), leszedtem róla az összes kis kapcsolót. Mivel ezek ragacsosak voltak, a másik oldaluk meg oxidos, ezért egyesével letakarítottam őket, alkohollal, meg sebbenzinnel. Műszerész csipesszel 3 órát görnyedtem az asztal felett mire mind az 55 darabot megcsináltam. Ez után szabtam a nyákra pontosan illeszkedö TESA szalagot (vagy hívhatjuk celluxnak) amit mi előtt felragasztottam szépen aláraktam tized mm pontossággal a megtakaritott kapcsolokat.

    Összesen kb 5 munkaóra volt, de most pár nap hsználat után kb tökéletes!!! Sajna nem foto dokumentáltam mert nincs hozzá türelmem...Mindenesetre remélem még 1-2 évig kihuzza. Addig keritek bele egy uj akksit....

    A legügyesebb állat az ürge, hiszen búzával teli pofazacskóval is képes repülni, miközben egy bagolyt egyensúlyoz a hátán.

Új hozzászólás Aktív témák