- MinDig TV
- Milyen NAS-t vegyek?
- Videó stream letöltése
- DIGI kábel TV
- Windows 11
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Crypto Trade
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
- Microsoft Excel topic
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
llaszlo
veterán
Akkor mégegyszer.
ll_ROM_V1.1- RMB-re épül
- Töröltem több számomra fölös appot: (Email, Browser, TouchPal, Maps és még ami számomra fölösleges volt)
- Lecseréltem a Music appot az FLB-ben találhatóra.
- Lecseréltem a Framework-öt, és a build.prop fájt is, hogy fehér legyen az óra és a dátum.
- Töröltem az egyéb nyelveket (magyar, angol maradt)Az elején dobott pár FC-t, de számomra az is csoda, hogy mindezen flashelések után működik.
Lehet tesztelni és várom a visszajelzéseket.
[ Szerkesztve ]
-
llaszlo
veterán
És most vettem észre, hogy van még amit elfelejtettem törölni.
Calculator sincs benne, mert én másikat használok. Tehát ez egy eléggé kigyomlált ROM lett.szente: Melyik betűtípust kell pontosan felülírni? Mert tennék bele egy egyedi betűtípust is, de nem tudom még, hogy miket kell törölni.
[ Szerkesztve ]
-
raisin68
csendes tag
A gyári 2.1-et használom, de agyrém a helyhiány. Abszolút hülye vagyok a témában, elkezdtem olvasgatni, coolboy323 leírása alapján vettem a bátorságot, gondoltam, váltani kell. Letöltöttem amonra-t, meg a linknél található r7 MCR a2sd+-al. Eztán lenne az első lépés a fast-boot módban indítás. Ami ugye piros+hangerő le+bekapcs. Na nekem semmi extra, szimplán normál módban bekapcsol. Feltételezem, látható módon máshogy indulna, ha fast-boot-ban indul. Vagy tévednék? Ha nem, akkor miért indul normál módon?
-
llaszlo
veterán
-
kecz
aktív tag
válasz llaszlo #10955 üzenetére
Az elején hány percig normális az android felirat? Már egy ideje ott van. De az animált fajta. Eddig úgy volt, hogy animálás után már kb 10-15 max 20 sec volt és belépetta pin kódhoz. Egyébként full wipe-ot csináltam, csak az sd-hez nem nyúltam. Adok neki még 5 percet (addig nézem a Godzillát az AXN-en ) és leformázom meg újrapartícionálom az sd-t. Vagy ez most valami tipikus hiba, ami nálam van?
-
llaszlo
veterán
Hmmm. Próbáld újra felrakni. Vagy tedd fel előtte a gyári ROM-ot és úgy tedd fel ezt. Lehet, hogy az FLB-re feltéve nem megy. Ha jól emlékszem nekem is volt, hogy FLB-re tettem RMB-t és animált reboot lett a vége. Mondjuk ennek nem tudom, hogy mi a jelentőssége.
[ Szerkesztve ]
-
raisin68
csendes tag
Fast-boot bejött, amonra-t futtattam. Most viszont szép kék, de nem reagál semmire. Vegyem ki az aksit?
-
resch13
tag
válasz raisin68 #10964 üzenetére
Igen. Kábel kihúz, akksi kivesz, betesz...
Legalábbis én ezt csináltam...Aztán nálam rögtön bekapcsolt, mikor visszatettem. Kikapcsoltam, majd menü+piros+bekapcs és láss csodát!
Kb. 10 perce csináltam... De szerintem majd csak holnap folytatom... Nagyon hosszú volt ez a nap és az első ROM-cserémet nem úgy akarom megcsinálni, hogy alig látok ki a fejemből...
[ Szerkesztve ]
-
llaszlo
veterán
Kipróbáltam, hogy ha wipe-ot csinálok előtte a folyamatos animált újraindítás.
Viszont wipe nélkül egy már működrő ROM-ra telepítve működik. Én nem vagyok a wipe híve, mert ha nem muszáj akkor nem törlök semmit sem.
Nekem folyamatosan változik az applista. De komolyan. De most arra vagy kíváncsi, hgoy milyen appokat hagyram a ROM-ban? Akkor csak ki kell tömöríreni és megnézni.[ Szerkesztve ]
-
llaszlo
veterán
Hogyan telepítetted? Én most tettem fel úgy, hogy (már totál káosz volt a teló be sem kapcsolt) Aztán wipe factory reset, aztán RMB install bebootol majd reboot és az enyémet. Nálam megy a Framework. Tehát nincs vele gond. Most vissza is teszem a backup-ot. Esetleg valaki még megpróbálhatja FLB-re is feltenni DE WIPE NÉLKÜL. Eddig úgy tűnik csak úgy működik.
[ Szerkesztve ]
-
kecz
aktív tag
válasz llaszlo #10973 üzenetére
Én is így telepítettem, azzal a különbséggel, hogy full wipe-oltam megint, mert nekem is valami gebasz volt. öööö de az sem kizárt, hogy én vagyok a hülye. Amikor rányomtam a post-odban a framework linkre, akkor nekem a star wars hátteres fw jött elő. Abból gondoltam, hogy annak kéne lennie, mert azt hittem, hogy direkt az oldal közepére linkeltél.
-
llaszlo
veterán
Valaki tudja, hogy a Titoktartás menünél mi is pontosan az A biztonsági mentés menüpont? Az mit csinál?
-
llaszlo
veterán
válasz llaszlo #10980 üzenetére
Itt írja a csávó, hogy vannak olyan appok amik nem működnek a ROMba integrálva. Pl Opera mini valaki erre panaszkodott.
szerk: Ez egy nagyon jó leírás. Benne van az is, hogy hogyan kell lecserélni a BOOT screent.
Ő is írja, hogy nem mindegyik Framework megy alapból azokat utólag kell telepíteni. Amit én csináltam az is csak wipe nélkül megy.[ Szerkesztve ]
-
szente
addikt
válasz llaszlo #10981 üzenetére
igen tegnap én is próbálkoztam az opera integrálásával,de amikor el akartam indítani force close lett belőle.nagyon sok tapasztalatot kell még gyűjtenünk,hogy minden flottul menjen és zsír legyen!
a betütipusra már írtampárszor:
DroidSans.ttf és DroidSans-Bold.ttf-eket kell lecserélni!
-
Joeker67
aktív tag
llaszlo: szerencsére elmentem meccset nézni, ezért nem raktam fel a romot.
Most még kicsit tesztelgetem az flb3-at mert jónak tűnik, ezidáig nem volt semmi gond vele.
Majd hétvégén tudok új rommal próbálkozni, mert addig munka van és kell a telefon, de legalább kiforrottabb lesz az általad főzött is. -
-
janez
aktív tag
válasz llaszlo #10981 üzenetére
Így van, nem minden indul el a systemből. Az iReader elindul, az aepReader nem. A systray monitor megy. Ki kell tapasztalni, hogy melyek indulnak el a systembe helyezve azok közül, amiket oda akarunk tenni. Én 6 megányi cuccot szedtem ki a /system/app-ból és ennyit szándékozok a helyükre tenni. A data-ba is teszek dolgokat. A cél, hogy a lehető legkevesebbet kelljen utólag telepítgetni, konfigurálni. Az Flb 3. kiadására építek egyelőre.
-
janez
aktív tag
Ne feledd, hogy a T-s cucc a kernelt, a moduljait, drivereket is tartalmazza. Ami nekünk custom rom, az csak a módosítás, amit ráflashelünk a T-s alapra, felülírva azt. Nem is volna értelme az egészet cserélni. Ez a ROM-ozás olyan feeling, mint a desktop linuxban a remaster, amivel szintén bárki csinálhat "saját" rendszert, kiírhatja lemezre a meglévő OS lemezképét és terjesztheti. Ez esetben sem módosul minden, de aki igazán profi (hát én nem), az egy kernelre felépíti magának az egész rendszert. Ez a Linux szabadsága. Persze egy átlag felhasználó beéri kevesebbel is.
[ Szerkesztve ]
-
llaszlo
veterán
válasz petertel #10985 üzenetére
Nézd meg coolboy blogját. Úgy kell telepíteni.
janez: Nem hinném, hogy sok olyan ember van aki saját kernelre építené fel a rendszert. Még linuxnál sem. Sokan azt mondják, hogy már nincs értelme kernelt forgatni, mert a gyári kernelek általában jobbak.
szente: Köszi. Elég sok infó ment be tegnap a fejembe, nem tudok mindent megjegyezni. Az agy amúgyis csak max 7 dolgot tud egyszerre megjegyezni.
[ Szerkesztve ]
-
bounty123
őstag
-
bounty123
őstag
válasz llaszlo #10953 üzenetére
Ha az emailt törlöd akkor wipe után esélyes, hogy nem fog működni. Anno paul romjából én kihagytam az emailt a kitchenben, és így nem volt hajlandó végigfutni a legelején elinduló beállítás varázsló Amúgy ha rendszer appokat cserélgetsz, mint contacts, call log stb., érdemes wipeolni mindenképp. Lehet, hogy megúszod wipe nélkül is, de ami tuti biztos, az a wipe. Aki nem wipe-ol, annak egy szava nem lehet, ha FC-ket kap akárhol.
Pl. lecseréled a contacts appot, de közben a dalvik cache-ben ott marad az előzőnek a .dex-e = szép nagy FC.
[ Szerkesztve ]
-
-
janez
aktív tag
válasz llaszlo #10988 üzenetére
Nem saját kernelt írtam. Az aktuális, hardverünkhöz legideálisabb; minden szükséges drivert tartalmazó, általában legfrissebb kész kernelre gondoltam. Ha ez adott, akkor kis túlzással olyan, mint a kirakójáték, a már meglévő és hozzávaló modulokból összerakható a rendszer programozói tudás nélkül. Persze ezt nem vállalja mindenki. Egyszerűbb (kevesebb szakértelmet is igényel) egy meglévő egységben cserélni az elemeket, vagy csak kivenni a nemkívánatosakat. Hasonlót csinálunk mi, Pulse tulajok is.
Igen, az email app független a gmail-től. Szerintem. Az előbbit én is törölni szoktam.
[ Szerkesztve ]
-
llaszlo
veterán
Itt az ll_ROM_V1.2-es.
Vissza raktam az email.apk-t. Egyedi bootscreent kapott, plusz a modaco-n található tweakeket is beállítottam. És még több appot töröltem. A dalvik-cahce-t azt lehet wipe-olni, mert az még bekavarhat.
Ezt a ROM-ot a saját ízlésemnek megfelelően alakítom. Ha valakinek nem tetszik akkor sorry. Ő is csinálhat sajátot. Majd ha eljutok oda, hogy tudok önállóan teljes saját ROM-ot csinálni akkor a közösségnek is fogok készíteni.
Jelenleg van 3 ilyen változat is: RMB, FLB, MCR.Köszönöm ha kipróbálod és megírod a tapasztalatokat.
janez: Telepítés előtt vagy telepítés után törlöd az email-t?
[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest