Új hozzászólás Aktív témák

  • Watercolour

    aktív tag

    válasz wwenigma #3965 üzenetére

    Az OpenWrt-nek a "Hardware NAT" támogatása egy elég hosszú történet. Nagyon régóta létezik már többféle implementáció, és eldobták többször, mert vagy szimplán tákolt fostenger volt, vagy gyártó/architektúraspecifikus volt, vagy licenszproblémák voltak vele. A nemrégiben bekerült "flow offload" implementáció az első architektúra- és gyártófüggetlen, elfogadott implementáció, ami a Linux kernelbe is bekerült, ezt backportolták az OpenWrt kernel(ei)be is. Sajnos a gyártók (még) nem túlságosan favorizálják ezt a szabványosított megoldást, ezért a legtöbb SoCon nem vagy rosszul támogatott, idővel ez javulni fog, több SoC lesz támogatott és stabilizálódni fog.

    Az, hogy neked, mint end user a "működő" a legfontosabb, lelked rajta. Egy projekt maintainereinek sok egyéb szempontot is figyelembe kell venni.

    Továbbá az, hogy egy bugreportodra nem ugrik rá rögtön valaki és éjjel-nappal azon dolgozik, hogy a kis popsid ki legyen nyalva, az nem feltétlen azt jelenti, hogy soha nem kerül javításra.

    Arról nem is beszélve, hogy továbbra is kísérleti funkcióról beszélünk, amire fel is hívja a LuCI a figyelmed, mikor be akarod kapcsolni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák