Új hozzászólás Aktív témák
-
CounterBoci
senior tag
Fontos, mint előttem már ezt is mondták, a személyre szabott önéletrajz és kísérőlevél. Kérdezzetek meg egy hr-est, csodákra képes. Az ilyen sablon kitöltött szarokat csak félredobják. Na ezért nem hívnak vissza.
Pályakezdőként alább kell adni az igényeket. Előbb bizonyítani kéne. Első munkahelyemen 500! forintos órabérben dolgoztam.
Herótom van már a nem az én dolgom, nekem ahhoz nem kell érteni mondatoktól. Én még soha nem kerestem munkát, mert vagy megkerestek, vagy ha elfogyott a kihívás és váltani akartam, átmentem a következő helyemre, hogy jöttem és felvettek. (gépész technológus, 10 év tapasztalat, 5. munkahely)
Hogy miért? Elárulom. Amíg a többiek tanulás helyett ittak, én képeztem magam önerőből. A hobbim is a munkám volt az első pár évben. Sikeres nem leszel a semmitől. Mindig a kihívást kerestem a rinyálás helyett, hogy "én ezt nem tudom megcsinálni". Ha ismered ezt a mondatot, mindig is looser maradsz. Bele is betegednék, ha nem oldanék meg egy problémát. Aztán megismert lassan az összes környékbeli cég. Ha nyakig kellett olajosnak lenni akkor sem húztam a számat, hanem megcsináltam. A rekordom 24 óra munka folyamatosan, 8 óra alvás, aztán megint 16 óra munka. Persze nem ingyen. Egy munkahelyen KÖZÖS érdek van, nem önös. Befejezem már, így is közellenség leszek szerintem. A jó munkaerőt még mindenhol megbecsülték. Legyél az! -
CounterBoci
senior tag
Nem technikus, technológus. Szintén programozok, csak más nyelven. A szerszámgépek is a számítógépes hálón kommunikálnak, akkor az nem it terület? Azért 5. munkahely, mert ahol elfogyott a kihívás, nem volt több új dolog, amit meg tudtam tanulni, léptem tovább. Kurvára nem egy kaptafa. A motivációt kéne meglátni ebben, nem az önfényezést.
-
CounterBoci
senior tag
válasz Dare2Live #171 üzenetére
Azt se bánnám, ha a harmadára csökkentik, csak végre képezzék már ki őket normálisan. Vagy akit nem érdekel, ne adjanak már a kezébe diplomát. Szinte képtelenség szakembert találni. A végzettsége sokaknak megvan, meg a hozzá tartozó egója, istenhite, csak a tudás hiányzik. Tisztelet a kivételnek.
nemlehet: "Egy normális egyetem MELLET nem lehet dolgozni"
Exem már egyetem alatt százezer forintot keresett csak azzal, hogy mindig évfolyamelső volt, annak annyi járt. Mellette eljárt mindenféle tanfolyamokra, csinált pszáf vizsgát mellé (nem nagy szám, nekem is sikerült ) és elment biztosítósnak, mert beszélőkéje jó volt. Itthon erre még önismereti könyveket olvasott. Utált szakma a biztosítási ügynök is, mert sokaknak nem megy. Amennyit engedett a szabadideje, kötögetett 2-300 kilo között még havonta. Kötetlen munkaidő ráadásul. Alig bírtam annyit keresni, mint ő. És még csak tanult. Extrém példa, remélem érződik a lényeg, hogy csak akarni kell.Béééla jól beszélsz
[ Szerkesztve ]
-
CounterBoci
senior tag
válasz Dare2Live #178 üzenetére
Erről az jutott eszembe, hogy irányítástechnika vizsgája csak nekem és még egy emberkének lett meg, erre azt mondták mindenkit átengednek, nem fogják megbuktatni az egész csoportot. Én napokat kínlódtam végig, vért izzadtam vele, más meg leszarta. Azt veszem észre, ez általános. Egyszerűen nem értem miért nem érdekli semmi a fiatalokat. Hibáztatom az oktatási rendszert, valahol hibást kell keresni, de az emberek lettek ilyenek. Mikor megkérdezek valakit, hogy mi a hobbija és nincs neki... vagy ez épp a tévézés. Óriási rizikófaktora van a pályakezdőknek a hülyegyerekek miatt. Mivel nem tud semmit, csak papírja van, később fog kiderülni, hogy mire alkalmas. Állásinterjún mindenki fejből tudja a szöveget.
Megint azt tudom mondani, egy jól megírt önéletrajz sokat dob a kezdőkön is. Én mint szakmabeli, azonnal kiszúrom ki kamuzik, mert amit nem ismer, nem is tud jól hazudni róla. Rengetegen fényezik agyon magukat papíron. Aztán jön a sírás, hogy nem hívják sehonnan.
-
CounterBoci
senior tag
Nem tudom honnan indult ez és hogyan fajult idáig.
A másik meg munka kérdésben: apám öregségére abbahagyta a vállalkozását. Ha nem tudtam volna jó melót szerezni ismeretség által, nem lenne munkája. Bátyám programtervező matematikusként még mindig aktát tologatna a rendőrségen százhúszért, ha egyik uncsitesónk nem szerez neki programozó állást a nav-nál. Anyám is munkanélküli lenne ismerősök nélkül.
[ Szerkesztve ]
-
CounterBoci
senior tag
Nem véletlenül lapítanak ennyien a hozzászólásaidra Nem csuklasz? Szerintem sokan emlegethetnek Szoktak óbégatni, mikor fáj az igazság, de most még ez is elmarad?
Ez után az következik, hogy bedugják valahová a szülők 3-400k nettóval mint "mérnök", a melóst alsóbbrendűnek tartja, köszönni sem tud, nemhogy szakmát. Minden problémát a melósok oldanak meg helyette, mert segghülye, harmadannyi pénzért... Aztán felveszi a jutalmat a fejlesztésért, amit nem is ő csinált meg. A kedvencem mikor szófordulatokkal lehülyézed és nem esik le neki -
CounterBoci
senior tag
Sóherságra: Mindig átnyálazom főnököm asztalán az önéletrajzokat. Rengeteg benne a kamu, a mögöttes tudás pedig még rosszabb. Bevezettünk egy felvételi tesztet, ami annyira egyszerű, hogy elmondani nem lehet, mégis tízből kilenc ember elbukik rajta. Én sem adnék kezdésnek sok pénzt, inkább emelnék ha kiderül, hogy tényleg értékes emberről van szó. Ha meg nem az, annyit is érdemel.
Én úgy látom szakemberhiány van, a nagyobb probléma, hogy a munkanélküliség még nagyobb, hiába trükközik a kormány a beleszámolt közmókásokkal a statisztikán. Aztán ezek az emberek próbálnak elhelyezkedni, bárhol. Ugye mindenhonnan a leggyengébb embereket küldik el először. Lehet logikázni mi következik ebből.[ Szerkesztve ]
-
CounterBoci
senior tag
Egik exem hök elnök volt az EKF-en. Hogy osztottam szerencsétlent egyfolytában. Meséli milyen lesz a következő program. Milyen feladatot kell megcsinálni a falakon kívül, a városban. Meg minden csapat mellé lesz kísérő. Meg mertem kérdezni, hogy minek. Mert olyan részegek lesznek az emberek, hogy kell rájuk vigyázni. Én kérek elnézést. Egyszer szerveztek olyan programot, ahol nem volt alkohol, senki nem ment el. Egyetlen egy ember sem, ha hiszed, ha nem.
-
CounterBoci
senior tag
"ha erre nem jöttél rá magadtól, akkor benned van a hiba" Voltak olyan dolgok, amiket mikor leadtak, azt hittem soha nem fogom megérteni, hogy felér az agysebészettel. Aztán mikor elkezdtem dolgozni és találkoztam egyre több ilyennel, rájöttem, hogy kurva egyszerű, csak a hülye tanár nem tudta értelmesen elmagyarázni. Magamtól fél óra alatt rájöttem egy kézikönyvből, amit ő órákon át nem tudott megértetni. Nem mindig a tanulóban van a hiba. Sőt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Dobozos Xiaomi Pad 5 6GB RAM, 128GB + toll, tokkal, fóliával, közel 1 év garanciával (emag), eladó!
- Eladó egy szép, dobozos, zöld, 8/128 Samsung S23! 2027.02.25-ig garanciás! QuadLock MAG tok!
- BlitzWolf BW-V2 1080P Android projektor eladó!
- Eladó a címben szereplő Xiaomi 14T Pro Titan Gray (szürke) 12GB/512GB telefon! Bontatlan, új!
- Szép Dell Latitude 9420 x360 Érintős "Kis Gamer" Laptop 14" -70% i5-1145G7 16/512 Iris Xe QHD+
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest