Új hozzászólás Aktív témák
-
aktív tag
Szerintem jogosan drágláják és nem csak a fizetős dolgokat kellene szerintem támogatni. Diákoknak bőségesen elegendő nagyrészt a m$ office-okkal szemben az openoffice, ami természetesen ingyenes, és ha még megtámogatnák akkor még jobb lehetne. De ugyanez vonatkozik a többi jelenleg ingyenesen és jótékonyan fejlesztett programra (firefox, tunderbird.. stb.)
Szerintem nem csak a már miliárdosokat kellene tömni lővéval, hanem segíteni kellene azokat az alapítványokat, amelyek ingyenes vagy nagyon olcsón kínálják a programjaikat, amelyek nem kevésbé hasznosak az átlagos felhasználó számára.
-
sh4d0w
félisten
Az alapvető baj az, hogy nem szövegszerkesztésre, táblázatkezelésre, adatbázis-kezelésre tanítják a diákokat, hanem Wordre, Excelre, Accessre - így biztosítva a MS jövőbeni monopóliumát, mert akik ezen szocializálódnak, nagy részük valószínűleg később is ugyanezeket fogja használni.
További probléma, hogy ez a szerződés idióta módon lett megkötve; miért nem vásárolta meg az állam a szoftvereket - ha már kiadott többvagonnyi pénzt rá -, miért kellett ezeket bérelni?
[ Szerkesztve ]
https://www.coreinfinity.tech
-
Ehhez hozzájön még a Visual Studio is.
A szoftvermegvásárlás meg nem út, mivel nem lehet szoftvert vásárolni, csak használati jogot. És nyílván azért nem végleges használati jogot vásároltak, mert úgy többszörösébe került volna, és ráadásul ezzel nem csak a diákokat támogatták volna, hiszen a diákévek után is jogtiszta maradt volna az összes szoftver.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
aktív tag
Hát igen... Az ECDL tanfolyamok is M$ termékoktató tréning
ECDL:
DOS - Windows - Word - Exel - Powerpoint - Explorer tanfolyam.És az oktatóközpontok kétségbe voltak esve, amikor office 2000-> 2003 ra váltottat.
Amúgy meg maga a vizsgaanyag, vizsgakérdések olyanok, hogy csak és kizárólag m$ termékeken lehet megcsinálni (ha nincs annyira elbaxva, hogy az az effekt amire hivatkozvan, vagy művelet nincs is benn a programban)
Közröhely ahogyan az informatikát kezelik és oktatják illetve ahogyan azt támogatják.
-
moma
őstag
nem akarok pesszimistának tűnni, de van egy olyan érzésem, hogy politikusaink szokásos módon gyávának fognak mutatkozni a kulcs pillantban... de azért reménykedem
we all deserve a bit of luck.
-
sh4d0w
félisten
Ne lovagoljunk szavakon, ha kérhetem
Az előző hírből nem látszik, hogy melyik szoftver vagy szoftvercsomag mennyibe kerül, csak a rendelt mennyiség és az összes fizetendő licencdíj látszik (érdekes, mert az is évrőlévre emelkedik), ergo a korábbi hír információi alapján nem lehet kiszámolni, mennyiért is bérelt az állam egy Windows XP Pro-t, egy Office-t stb. Azért gyanítom, hogy nem került volna sokkal többe megvenni e licenceket...
https://www.coreinfinity.tech
-
dekoninck
aktív tag
És az oktatóközpontok kétségbe voltak esve, amikor office 2000-> 2003 ra váltottak.
Ez nagyon durva!
Mint jogosult a Campus LA-ra, még jó, hogy nemrég vettem egy nagy levegőt, és váltottam Openoffice-ra, amiben csak az Impress-szel nem vagyok túlzottan elégedett, de remélem, 2008 elején már lesz anti-alias is meg minden...
Azért igyexem tiszta szoftvert használni, meg is veszek egypárat, de mostanában nem szeretem a(z agresszív fajta) multik szekerét tolni, ha van más választás is. A Vista még maradhat egyelőre. -
danielh2
tag
Nálunk három campus jogosult ember van a családban: én (phd hallgató), húgom (egyetemista), anyám (pedagógus). Legális winünk amúgy is van mind3 géphez (amiből 2 laptop, ahhoz úgyis adták). Nekem jövőre le fog járni a phd jogviszonyom, annyit fogok csinálni, hogy megveszem az Office 2007 home and student verzióját 35e-ért, amit 3 számítógépre telepíthetek legálisan [link], és ha shutdownolják a Campust, akkor a másik 2 gépre is felrakom ezt. Gépenként így kevesebb mint 12e költséggel. Az időm többe kerül, minthogy az office-klónok hülyeségeivel szívjak.
[ Szerkesztve ]
http://prohardver.hu/apro/thinkpad_cd-rw_dvd_combo_ii_ultrabay_slim_drive/friss.html
-
azbest
félisten
És azt se felejtsük ki a megvételből, hogy a cégek sem darabra vesznek dobozos terméket, hanem menyniségi liceszet, sokkal kedvezőbb darabáron mint amennyiért egy példányt lehet venni.
Ahogy az összegeket láttam és a db számokat... hát... drágálltam.
Ehh mit találtam:
Gyakorlatilag ezt etették be nekünk nagy megállapodásként? Ez sima ms licenszelősdi (win csak frissítés, 3 évig jogtiszta):
Microsoft OVS (Open Value Subscription) licenc konstrukció
Akkor már miért nem ilyet kötöttek?
Microsoft Open License 6.0 program
(itt örökös jog van, és 2 éves frissítés garancia)Nameg minek Visual Studió a Tisztaszoftverbe?
Az informatikusképzésnek ott az MSDN AA, azoknak megvan mindenféle ms fejlesztőeszköz és OS.[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
még egy érdekes aspektusa a dolognak, hogy a Kelet €urópai politikus olcsó emberfajta. A megfelelő bizottságot jó marketinggel, pár céges kirándulással, és a nyereséghez (20milla+€) elenyésző pártíz-százezer €-ós kenőpénzzel már meg is vette.
Szégyen, hogy a világ hagyja, hogy a M$ busás $-eket szedjen be azért, hogy ránevelje a diákokat a saját szoftvereire és így 90-95%-uk később is win-t vesz magánban, vagy majd ha cége lesz, akkor az egész cégének
Linux+Openoffice rulz...
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
FTeR
addikt
áucs. azért az index sóder bányáját nem kéne így átvenni. az egész cikk csak vad találgatás.
nekem még úgy rémlik, h legutóbb az ms volt az aki nem akarta ezt a mókát meghosszabbítani és akkor ugyanitt ezen izgoltunk...
-
törölt tag
Hmm. nem tom miért modnja mindenki, hogy Ms-re nevelnek ezzel. spec szövegszerkesztést, midnent Ms-en tanultam középsuliban, nem magamtól, mert nem volt akkor gépem. És azóta már rég áttértem OO-ra, egyedül a trendvonalak hiányoznak életemből, midnen más megvan, megtalálom, nem okoz gondot. És nem vettem észre, hogy eltérés lenne az OO meg az Office között utasításokat, egyebeket hazsnálva.
Új hozzászólás Aktív témák
- Új Lenovo ThinkPad X13 G4 13.3" -50% AMD Ryzen 7 Pro 7840U 32GB 512GB FHD+ Radeon 780M
- Új MSI 17 Alpha QHD 240Hz Ryzen9 7945HX 16mag 16GB 512GB SSD Nvidia RTX 4070 8GB 140W Win11 Garancia
- Új MSI 17 Alpha QHD 240Hz Ryzen9 7945HX 16mag 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 4060 8GB 140W Win11 Garancia
- Új Acer 17 Aspire 5 A517 FHD IPS i5-1135G7 4.2Ghz 8GB 1TB SSD Nvidia MX450 2GB Win11 Garancia
- Új Acer 17 Aspire 3 A317 FHD IPS i7-1165G7 4.7Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
- ÚJ DELL és ÚJ HP akkumulátorok, Töltők, Dokkolók, használt akkuk is...
- DELL, HP gépek bontáson. ÚJ és használt Akkuk, LCD kijelzők, alaplapok,MAGYAR billentyűzetek
- Dell Latitude E6430 - E7450. Csak Magyar Billentyűzet. Patikák.Tökéletes működés.
- Monitor Audio Bronze center,szatén fehér!
- Medium Rollo Vetitővászon 266x150cm 120"
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest