Új hozzászólás Aktív témák

  • petesejt

    aktív tag

    válasz jeni #2111 üzenetére

    Nem teljesen értem az aggodalmakat az S22 akkukapacitásával kapcsolatban.

    S6 Edge: 2600 mAh
    S7 Edge: 3600 mAh
    S8+/S9+: 3500 mAh
    S8/S9: 3000 mAh (!)

    A fogyasztása nagyjából ugyanannyi volt mindegyiknek, lévén amennyi fejlődik a gyártástechnológia és az energiahatékonyság, annyival nagyobb teljesítményt is gyömöszölnek a SoC-okba az évek múlásával.

    Az S22-ben a fentiekhez képest 3700-as akku van, amit lehet 85%-ig tölteni, és igény szerint akár "csak" a 15W-os gyorstöltéssel is -- ezzel a sebességgel töltöttem az S9+ készülékem is, ami így 4+ évesen is szépen megy, nem sokkal kevesebb a kapacitása, mint új korában.

    A minap levettem a töltőről édesanyám új A52s készülékét, vagy 20 percig nyomkodtam kisebb kihagyásokkal (egy alkalmazást kellett átregisztrálni a régi készülékéről), és 20 perc után is 100%-on állt az akkukapacitásjelző. Ennek nem sok értelmét látom, ha cserébe számomra túl nagy méretű készülékkel kell kompromisszumot kötnöm.

    Maradhatott volna a Samu is a hajszálnyit (5.7 mm) magasabb készüléknél, amilyen az S21 volt, vagy egy milliméterrel vastagabbnál, ez semmilyen kompromisszummal nem járt volna kényelem szempontjából, és belefért volna a 4000-es, vagy még nagyobb akku is.

    Ahogy valaki feljebb írta, két töltés 20%-ról 85%-ra kb. csak egy fél ciklusnyit öregít az akkun, ha így számolom, még a 3700-as akkuval is átlagos használat mellett minimum 5-6 évet ki kell bírnia ezzel a használattal a telefonnak jelentősebb kapacitásvesztés nélkül. Ebből az első 3 év garanciaidő, 5 év után meg nincsenek már frissítések sem, két év múlva meg már az Apple-nek is USB-C-s töltővel kell érkeznie, így úton-útfélen lesz lehetőség tölteni....

    [ Szerkesztve ]

    "Ne félj a haláltól! A stressz minden napodat elrontja, a halál csak egyet fog." - SH

Új hozzászólás Aktív témák