- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
- Windows 11
Új hozzászólás Aktív témák
-
rezessanyi
csendes tag
ilyenkor nem perlik szénné a lelépöt hogy egyböl egy konkurenshez megy melózni? ha jól tudom azért némi shift szokott kikötve lenni a szerzödésekben, föleg ha valaki illyen kulcspozicióban van.
-
Mr Bond 007
őstag
válasz rezessanyi #1 üzenetére
Általában csak megszabják hogy x hónapig nem dolgozhat ilyenen. Guglinak még így is megéri. Addig összerakja a csapatot meg bele szokik az új rendszerbe és már le is telt az idő kezdődhet is a tényleges munka.
[ Szerkesztve ]
-
apatyas
Korrektor
Pár lehetőség, ami mondjuk eszembe jut:
- papíron még nem alkalmazzák, de már azon dolgozik (de a cikk szerint már alkalmazzák)
- alkalmazzák, de hivatalosan zabot hegyez. Bizonyítsa be hogy nem így van, aki perelni akar.
- előre ki lett fizetve a személyért a díj az Applenak
- már egy ideje nem dolgozottpezo77 #5 2017.12.14. 13:29 Hmm. És ez az e-hajó akkor hol is tud kikötni? Az e-bay -ben? ;)
-
félisten
Ennek mi értelme ilyen erős konkurens bérgyártókkal a világon? tök feleslegesnek érzem, pénisz fitogtatás vagy nem is tudom.
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
Robert07
aktív tag
Ahogy olvastam, nem volt arrol szo a cikkben, hogy mobiltelefonba szanjak a chipet. Tehat az is lehet, hogy onvezeto autokba, vagy akar VR szemuvegbe szeretnenek valami speci dolgot epiteni fixfunkcios blokkokkal stb. Ennek tobb ertelme lenne, mint egy n+1-edik telefonba szant SoC-nek.
-
TomMusic
őstag
Elég combos projectnek tűnik.. Csak úgy csinálni egy saját SoC-ot (nyilván valami licensz alapján, de akkor is..). Vagy én gondolok rosszra?
De igazából mindegy, mert ha okostelefonokba szánják, akkor az újabb Android verzióknak úgyis kevés lesz az erőforrás, szóval ördögi kör ez.Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
Cassi
őstag
Ezzel első látásra az a legnagyobb bökkenő, hogy csak akkor éri meg, ha nagyon sok telefont el tudnak adni. 2016-ban eladott az Apple kb. 200 millió iPhone-t, a Google Pixel eladásai meg valahol 2-3 millió körül lehettek. A Google-nak nagyon fel kellene pörgetnie a marketinget és a kereskedelmi tevékenységét, ha tényleg neki akar menni az iPhone-nak. Ennek nem nagyon látni, mi értelme van, mert komolyan felbőszítené a Samsungot és a kínai gyártókat.
-
Fred23
nagyúr
Szerintem valahol elkerülhetetlen a lopás ilyen esetekben, és sehogy se lehet jól kezelni a szitut.
-
félisten
Ez honnan jött neked , hogy Én erre céloztam? arra értettem hogy mi értelme ennyi pénzt ebbe beleölni, mikor a bérgyártók ilyen erősek és előrébb tartanak. Gondolom jobban, olcsóbban kiszolgálják az ő cuccaikat, megfelelő ütemtervvel előrébb tartatnak.
Duliee: Neked is.Nem mondtam, hogy bérágyártó akar lenni.
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
Graphics
Jómunkásember
A bérgyártó nem tervez, ő összerak. / pl a mobilokat a Foxconn az Apple esetében /
A SoC-ot szintén egy bérgyártó során készítik / Samsung, TSMC /. Pl a Qualcomm-ét több helyen, akik szintén CSAK terveznek, ARM alapokon
Tehát a Google, utóbbi szintjére szeretne lépni, tervezni.
Félreérthetően írtál:
"Ennek mi értelme ilyen erős konkurens bérgyártókkal a világon? tök feleslegesnek érzem, pénisz fitogtatás vagy nem is tudom."
A bérgyártást nem értjük, hogy hogyan jött ide
[ Szerkesztve ]
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
fity
csendes tag
Na igen... Azért ez nem rossz dolog. Vége lenne a Samsung lapkák uralmának. Mert ha én telefongyártó lennék inkább a Google által fejlesztett lapkát tenném a házikóba. Azt hiszem, jóval egyszerűbb lenne az élet az ő szemszögükből nézve. Persze az első fecskék a Pixel tornáca alól röppennének ki, de biztos hogy utána más készülékek is meg fogják kapni a Google féle chipet. Vagy pont hogy nem. És a cég megtartja magának és ezzel az exkluzív rendszerrel próbál minél több készüléket eladni.
[url=http://bf3stats.com/stats_pc/Fityman][img]http://g.bf3stats.com/pc/bf3s_dogt/Fityman.png[/img][/url]
-
Arcképgyáros
Igazából az első generációs Pixelek:
- csak néhány országban volt elérhető,
- nem igazán volt hangos marketing körülöttük (tudtommal).
Ha a Google tényleg szeretné, hogy hatalmas sikere legyen a telefonjaiknak, biztos, hogy bevetné az összes lehetőséget, hogy az élre törjenek.
Ott van például a kereső. Egy hatalmas reklámfelület házon belül, tehát "tök ingyen" (nyilván ennyire nem egyszerű ez).
Mindenesetre jó hír, hogy komolyan veszik a Pixelek jövőjét, ha a cikkben szereplő információk igazak.Xperia 1 III / Xperia XZ Premium / iFi xDSD Gryphon / TAGO STUDIO T3-01 / Acoustune HS1750CU /Acoustune RS One / WF-1000XM4 / XP-PEN Innovator 16
-
Fionn
tag
"az Apple ellen a szimplán jó megoldás nem elég. A tökéletes végtermékhez számos"
Aham... mert az alma az maga a tökély...
-
makkmarce
őstag
Én megértem, a tango projecthez, és még egyébb más google 5lethez jó eséllyel szükség van néhány egyedibb modulra, amit a sima gyártók nem vállalnak be, ezért ezeket most software-esen oldják meg. Pl egy hw-esen gyorsított hang és alakfelismerés sokat dobna a fordítókon, alakfelismerőkön, 3d térképezésen, etc..
okoskodom, tehát vagyok
-
makkmarce
őstag
válasz Dr. 444Hertz #19 üzenetére
már most is hisztizik mindenki, hogy a keresőben néhány országban megjelent a google shop. Az EU is már küldi az első büntetőcsekket, arról nem is beszélve, ha minden google termékben a saját telefonját tolná, akkor miért integrálná a többi cég a google appokat? Hogy reklámozza a konkurens terméket?
[ Szerkesztve ]
okoskodom, tehát vagyok
-
Dare2Live
félisten
Hát ha azt írod, hogy "Ennek mi értelme ilyen erős konkurens bérgyártókkal a világon?" akkor ne csodálkozz ha bérgyártókra gondolnak egyesek és nem tervező cégekre.
google nem akar bérgyártokkal konkurálni, cikkben sincs ilyen. Tervezni akar amit majd bérgyártokkal legyártat.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
7Heads Drago
veterán
Ami oda le van írva az csak spekuláció. Egyáltalán nem biztos, hogy mobil piac lesz. Amik tények, hogy chip tervező mérnököket toboroznak. És jelenleg ami elégé nagy piac lesz az pont az autó lesz. Logikusabb lenne abba tervezni. Mobil piacra tervezni a meglévő chipek mellé elégé nagy rizikó.
[ Szerkesztve ]
Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.
-
Arcképgyáros
válasz 7Heads Drago #24 üzenetére
Elég nagy rizikó, de nem hülyeség.
Főleg, ha betonstabil Androidot akarnak fejleszteni.
(Bár eddig sem volt problémám egyik normális androidos telefonommal sem.)Xperia 1 III / Xperia XZ Premium / iFi xDSD Gryphon / TAGO STUDIO T3-01 / Acoustune HS1750CU /Acoustune RS One / WF-1000XM4 / XP-PEN Innovator 16
-
7Heads Drago
veterán
válasz Dr. 444Hertz #25 üzenetére
Ez esetben a többi gyártó teloival ki fog szúrni. És konkrétan hazavágja őket. Ezt azért sztem nem merik meghúzni.
-
Arcképgyáros
válasz 7Heads Drago #26 üzenetére
Bár az Andromeda és egyéb pletykák maradtak pletykák, azért azt sem tartom kizártnak, hogy kétféle Android lesz párhuzamosan - egy univerzális és egy pixeles...
De ez csak egy "örülnék, ha ez lenne" típusú találgatás.
Valóban logikusabb, ha az autókhoz meg az egyéb fejlesztésekhez (VR, mesterséges intelligencia stb.) csinálnak chipet.Xperia 1 III / Xperia XZ Premium / iFi xDSD Gryphon / TAGO STUDIO T3-01 / Acoustune HS1750CU /Acoustune RS One / WF-1000XM4 / XP-PEN Innovator 16
-
sz.balazs.95
veterán
Mondjuk ennek a fő előnye az lenne, hogy egyel csökkenne a lehetséges akadályok a frissítéshez, mivel ők tervezik a chipet, gondolom akkor a drivereket is, így csak akkor nem lenne új Androidhoz driver, ha azt ők maguk nem akarják, de nincs külső fél, akire támaszkodni kellene e téren.
Már csak arra lennék kíváncsi, hogy ez csak a Google fogja hasznáni, vagy esetleg külső cégek is?
Egyébként bírnék egy olyan felállást, ahol az évente jövő új főverzió évente mondjuk 3 kategóriában hozna SoC-t, az évente érkező Pixel telókkal, és akkor valóban közelebb kerülnének ahhoz a szépen ütemezett generációváltáshoz, amit az Apple csinál jóideje, ha meg még a gyártók is felveszik vele az ütemet, azzal jelentősen javulhatna a leszakadás is.[ Szerkesztve ]
Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.
-
Arcképgyáros
válasz sz.balazs.95 #28 üzenetére
Viszont így belegondolva rendesen át lesz szabva a piac, ha a Google csinál egy olyan SoC-t, ami mások számára is elérhető.
Tegyük fel, hogy a többi mobilgyártó elfogadja a Google új lépését.
Nyilván hülyeség lenne nem tőlük venni chipet.
A Qualcomm pedig furcsa helyzetben lesz, ha úgy alakul.Xperia 1 III / Xperia XZ Premium / iFi xDSD Gryphon / TAGO STUDIO T3-01 / Acoustune HS1750CU /Acoustune RS One / WF-1000XM4 / XP-PEN Innovator 16
-
sz.balazs.95
veterán
válasz Dr. 444Hertz #29 üzenetére
Hát, ha feltett szándékuk legalább megközelíteni azt, amit az iPhone nyújt évek óta, akkor a Google-t ez pont nem kéne, hogy érdelelje.
Mármint az OS/driver/hw maximális összhangja, és a normális frissítési idő szerintem fontosabb, mint hogy egy cég jól megél ezeknek a hiányából.
De akkor meg vegyék meg a Qualcomm-ot ha ennyire szívügyük, és problémaletudvaDon't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.
-
Arcképgyáros
válasz sz.balazs.95 #30 üzenetére
Erre gondoltam én is
Végülis senki nem járna rosszul, kivéve a Samsung.Xperia 1 III / Xperia XZ Premium / iFi xDSD Gryphon / TAGO STUDIO T3-01 / Acoustune HS1750CU /Acoustune RS One / WF-1000XM4 / XP-PEN Innovator 16
-
-Skylake-
addikt
A hibai ellenere is kozelebb all hozza, mint jelenleg barki mas. Azt nem ertitek meg, hogy az alma vilaga egy hiten alapul. Nehez felfogni, hogy akik ennek a markanak a vasarloi, ok ERZELMI alapon kotodnek ezekhez a termekekhez ? Nem tunt meg fel, hogy teljesen mindegy mit csinalnak az almaek, akkor is kilometeres sorbanallas van ? Jelenleg a vilagon ok az EGYETLEN tech ceg, akik igazabol nem termekeket, hanem erzeseket arulnak es tokmindegy mennyire faj neked, neki vagy akarkinek, kibaszott jol csinaljak. Ok egy eszmet adnak el a vasarloiknak, azt kozvetitik amiben ok hisznek es a vasarloik pontosan olyan emberek, akik ugyan abban hisznek. Nekem droid vam, marad is, mert tulsagosan technokrata vagyok ahoz, hogy azonosuljak az alma szemletetevel, de ettol meg ezt igenis be kell latni. Almaek olyanok mint egy vallas konkretan es brutalis teljesitmeny lehetett ezt igy felepiteni, de latod baszki : nagyonis mukodik.
Pontosan ezert nem fogy a pixel, gyakorlatilag kerekitesi hibanak hivjak azt a mennyiseget amit osszesen eladtak belole : mert az alma ellenfelekent nem eleg termeket arulni, a termek keves. Nem eleg, ha ugyan az a hw, nem eleg ha ugyan azt tudja az sw, mert ez a ketto egyutt meg mindig csak egy termek. A pixelben nincs meg semmi olyan erzelmi toltet, ami egy iBarmiben megvan, egy ures termek. Epp ezert ha te samsungot valasztasz a pixel helyett, ugyan ott vagy, nincs a google cuccaban semmi "kulonleges" ami birtoklasi vagyat keltene benned. Nezz meg egy apple termekoldalt, nezd meg a reklamjaikat. Egy i7 official trailerben te hol latod leirva, hogy hany magos a proci, meg hany giga ram van ? Sehol, ez nem erdekes, annak a retegnek akinek ezt a keszuleket el akarjak adni ez nem relevans. De figyeld meg hogy beszel a termekrol mondjuk Ivy. Vagy figyled meg hogy hogy van maga a video felepitve, hogy mi benme az informacio. Komolyan nevetseges, hogy nem tudjatok megerteni ennek a cegnek a sikerenek a kulcsat, ugyanis baromi egyszeru.[ Szerkesztve ]
A threesome ? No thanks. If i wanted to dissapoint 2 people at once I'd gank my bot lane.
-
7Heads Drago
veterán
válasz -Skylake- #32 üzenetére
Jah persze. Van egy rokon gyerek, 4 collos almán tolja. Baromi élvezhető lehet. Amikor az én jóval fiatalabb ipad airem is lassú az új frissítésekkel. Voltam már náluk és sehol se láttam alma temlomot vagy szentélyt.
Azért nem volna baj ha a földre leszállnál. Jók az almák, de ha jól emlékszem a legtöbb telot az s7 ből adták el. És nagyon sok fiatal majmolja úgy hogy sose látott még értelmes alternatívát android vonalon. De majd ha neki kell összekotorni rá 2-300k rá átgondolja.
A lányom sulijában az osztálytársai is így vannak. Aztán kb a 3 szünetben megindul a harc a konektorokért és kölcsönkérik a lányom xiaomiját amit elég 3 naponta etetni.
Sztem már simán eljárhatnál valami almás szeánszra.[ Szerkesztve ]
-
papi77
addikt
válasz 7Heads Drago #33 üzenetére
Pedig sajnos nagyon jó rátapintott a lényegre!
Engem pont ez ami taszít az iphonokban!
Időnként kipróbálom,de ennyi,mindig visszatérek a droidhoz.
Tudomásul kell venni,hogy a mai világban aki a marketinget tökélyre fejleszti,az bármit eladhat bármennyiért!Az első: NOKIA 1611
-
-Skylake-
addikt
válasz 7Heads Drago #33 üzenetére
Látom nem sikerült felfogni, úgyhogy segitek : nem használok apple terméket. Desktop W10 , mobil S7E , tabletnek van egy ipad air itthon "közösnek" , néha mikor kimegyek a teraszra cigizni kiviszem aztán 20 percet netezek rajta. Szóval nem tudom miről beszélsz , hogy járjak el almás szeánszra meg fasztudja , de jelenleg inkább tartsunk ott hogy te nem érted azt, hogy én miről beszélek és nem fordítva.
Az meg , hogy a lányodnak a Xiaomi XY elmegy 3 napot az tök király, örülj neki te is meg a lányod is meg hidd el örülök én is, de azért remélem te is érzed hogy az üzemidő EGY szempont és nem A szempont. Amikor 7:30-18:00ig egy irodában ülsz és az egyetlen mozgás amikor át kell szaladnod meetingre a szembe lévő épületbe, akkor halálosan tökmindegy mennyit bír az akkud , mert egész nap töltőn lehet. Ha kocsiba ülsz ott is töltheted , egy kávézóban is. Remélem azért ha nem is túl erősen , de azért kicsit érzed , hogy nagyon-nagyon-nagyon nem az a szempont egy telefonnál , hogy van e a suliban konnektor vagy nincs. Egyébként pedig bár nem volt még olyan húúderég hogy középsulis voltam , emlékeim szerint 45perces órák után 15perces szünet. Szóval ha szopátjak a kis lurkókat mondjuk 8 tanórával egy nap (ami azért nem jellemző) akkor elvi síkon az még mindig csak 7x15 perc SOT , amit nemhogy egy random iphone kibir lazán hanem a világ összes telefonja kibirja lazán.
Lényeg a lényeg : lehet szereteni meg lehet utálni az almát , meg lehet leszarni és nem foglalkozni ezzel , de attól független amit feljebb felvázoltam jelenség , az igenis létezik. Ezt más ( pl aki alattam irt ) sikeresen belátta, te valamiért nem és egyből indult az építsek templomot Stewie-nak. Nem azt mondtam, hogy az egyetlen értelmes telefon, hisz én magam sem azt használom. Ettől teljesen függetlenül amit az Apple csinál , összességében az ZSENIÁLIS. Zseniális és teljesen egyedi is, egy végtelenül jól összerakott rendszer és ilyen rendszere bizony csak nekik van jelenleg.
szerk : "Van egy rokon gyerek, 4 collos almán tolja. Baromi élvezhető lehet. " Ezt végképp nem is értem. Ha valakinek egy 4 colos telefon kényelmes akkor ő hülye , vagy most mi ?
[ Szerkesztve ]
A threesome ? No thanks. If i wanted to dissapoint 2 people at once I'd gank my bot lane.
-
-Skylake-
addikt
válasz 7Heads Drago #35 üzenetére
"Nekem nem ad el semmit se."
#32 Skylake :
"Ok egy eszmet adnak el a vasarloiknak, azt kozvetitik amiben ok hisznek es a vasarloik pontosan olyan emberek, akik ugyan abban hisznek."
Te ilyen vagy ? Nem. Akkor ezért nem adnak el neked semmit. Nagyon nehéz volt kilogikázni mi ?
[ Szerkesztve ]
-
7Heads Drago
veterán
válasz -Skylake- #36 üzenetére
Attól hogy nincs iphoned mégis úgy írogatsz, mintha fizetnének érte. Fölösleges a szüneteket számolnod, mivel ha a tanár nem szedi össze a telokat óra elején, az óra alatt is megy a telozás. Nem azért ver a víz mert jól bírja a telo akkuja, hanem hogy amikor a sajátja töltön van hirtelen már jó neki egy sz@r xiaomi is. Nyilván nem olyan jól optimalizált a rendszer, viszont amit kell mindent megcsinál. A legtöbben már régen nem azért iPone felhasználók mert hüha milyen jó, hanem mert az alma logó ott van a telcsin. ( mondjuk itt fellettem te is ugyanezt mondod)
Az Apple is csak kb annyira zseniális mint Hitler volt. De felölem nyugodtan álmodozz róluk, de ne csodálkozz majd ha egyszer hasra esel velük. Persze minden gyártóra igaz ez ha elszalad velük a ló. Az Applenak is addig voltak igazán nagy ötletei míg élt Jobs, azóta csak úsznak az árral. És lassan de esnek az eladásaik is. Ettől függetlenül persze vannak jó cuccaik, csak nem kénne hasra esni tőle, főleg nem azokon az árakon amiken ők árulják.
A 4 collos telo feladta a leckét.... mikor adott ki 4 collost az Apple? Legjobb tudomásom szerint már elégé régen. Rendesen be lehet lassítva a rendszer, gyenge akkuval. Sokan már az újjabbakra is panaszkodnak sebbeségben.[ Szerkesztve ]
-
-Skylake-
addikt
válasz 7Heads Drago #38 üzenetére
-
[ Szerkesztve ]
-
buvartacsko
addikt
Te vagy a világon a legokosabb ember. Kár hogy az égvilágon semmit nem értettél meg -Skylake- hozzászólásából. A lányodat meg sajnálom, hogy olyan iskolába jár, ahol elnézik hogy egész órán telefonozzon, de legalább neki nem kell napi 2x tölteni a telefont ahhoz hogy megbukjon mindenből.
[ Szerkesztve ]
-
7Heads Drago
veterán
válasz buvartacsko #40 üzenetére
Köszike a hsz-t. Mehetsz aludni.
Ha ilyen ütemben fejlödsz, jöhet a következő ban is.
Piszok kiváncsi leszek rá milyen chip lesz belőle, de kötve hiszem hogy mobilba lenne. Manapság sokkal nagyobb piacnak néz ki az autóipar vagy az okos-otthon. A mobil szegmens már élégé lefedett.[ Szerkesztve ]
-
wlandroid
tag
Nem hittem volna, hogy egyszer valaki összefüggésbe hozza Hitlert és az Apple-t xdd
-
7Heads Drago
veterán
válasz wlandroid #42 üzenetére
Ha azt nézed szobafestőből élégé felcsövelt. És szinte a nagy semmiből, az 1. VH szankciókkal együtt is pár év alatt katonai nagyhatalmat hozott létre. És ha nem veti el a sulykot az Oroszokkal simán meglett volna neki. Persze ez mellett egy véreskezű diktátor volt, és csúnya dolgokat tett.ú
Jobs meg ha jól emlékszek garázsból indult. És neki is elégé radikálisak voltak a nézetei az adott témában. És milliók favorizálják.[ Szerkesztve ]
-
joey04
titán
mikor adott ki 4 collost az Apple? Legjobb tudomásom szerint már elégé régen.
Released 2016, March
legalább nézz utána ha már hápogsz.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest