- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
Új hozzászólás Aktív témák
-
gabor9991
őstag
válasz BlackJack21 #6251 üzenetére
Igen, tudom.
Mint fentebb is írtam, az én gépem is biztosítós garancia keretében javítódik, eddig nincs belőle probléma, hogy nem gyári a garancia, most hozzák bele a vezérlő elektronikát. -
Csorbi
addikt
Mint már itt említettem korábban, szárítógépet vennénk, aztán most úgy néz ki mosógépet is cserélünk, mert belefér a büdzsébe. Most, hogy a BEKO modellváltás előtt áll egy hónapon belül, az új WTV-8744 XW0 volt a kiszemelt mosógép, valamint a DH-8444 RX szárítógépet néztük ki mellé (nem ebből az üzletből, de ők a hivatalos BEKO disztribútor itthon, ezért náluk már van). Viszont a korábbi, nagyjából nekik megfelelő modelleket is megnéztem azért, és azok jóval olcsóbban megkaphatóak, a két szett közt kb 65-70e Ft különbség is lehet. Tudásban Ti láttok valami eget rengető eltérőt? Két fekete ajtó nem biztos, hogy megér ennyit...vízfogyasztásból mosásnál meg inkább a többet preferálom, még mindig azt vallom, hogy mosni csak vízben lehet...
Szóval most vacillálok a WMY 81483 LMB2 mosógép és a DPY 8405 GXB2 szárítógép mellett is. Mit gondoltok? Ha azt mondjátok jobb választás az újabb modell, akkor őket célzom meg.
Ha valakinek van ebből a WMY 81483 LMB2-ből, meg tudná mérni nekem, hogy a készülék hátulja, és a 90 fokban kinyitott ajtó "hegye" közt mekkora a távolság? Egy fal és egy fürdőkád közé kéne betennem, ott most egy 45-ös Samsung van, de gondolom az ajtó átmérője is nagyobb, de arról nem találok infót. Gondolom balra nyílik ez is... Előre is köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
farkas-j
őstag
A készülék hátulja és a 90 fokban kinyitott ajtó "hegye" közt a távolság ~107cm. Egyébként szerintem a WMY 81483 LMB2-vel nem járnál rosszul. Most már több mint 1,5 év használat után is az a véleményem, hogy jól választottam amikor mellette döntöttem.
Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4
-
-
-
AcCEsS
senior tag
Körülnéztünk ma az asszonnyal pár üzletben, volt ahol egyenesen le akartak beszélni a Bosch mosógépekről, mondván, hogy a Bosch az elmúlt években eléggé lemaradt az innovációval. (Az eladó nagyon az Electrolux gépeit favorizálta, amire csak 1 év a garancia, de plusz garanciával együtt is olcsóbb a Bosch-nál, és a plusz garancia még a villámkárra is jó.) Arra meg hogy most 2+3 év gyári garancia van a Bosch-ra azt mondta az eladó, hogy ezek a garanciák (Bosch, Aeg stb.) egy csomó mindenre nem vonatkoznak, pl. az elektronika meghibásodására vagy a szilikongumi alkatrészekre és tömítésekre, illetve a kopásból eredő elhasználódásra tuti nem. Szerintetek ez így van? Elképzelhető, hogy a Bosch által biztosított gyári garancia nem teljes körű? Próbáltam utánanézni, a Bosch honlapján ezt a dokumentumot találtam, de ebben nem írnak olyat, hogy valami részegység ne lenne benne a garanciális feltételekben. Van véleményetek / tapasztalatotok ez ügyben?
[ Szerkesztve ]
AcCEsS (https://www.metalenciklopedia.hu)
-
törölt tag
Igen, a mosó/szárítógépekre dec. 31-ig, továbbá a hűtőkre, porszívókra, és még a Neff mosogatógépekre is, ami szintén a Bosch-Siemens márkája, és egészen meglepő áron már 112k-ért is van(most Glamour kuponos napok vannak 1-2 helyen), pedig úgy tudom, hogy ez egy prémium márka lenne. Más termékeik viszont tényleg drágák.
-
Gömbike
senior tag
Nekem személy szerint az a gondolatom, hogy jó választás az Elux-Aeg. Az a Bosch nem ugyan az, mint 10 éve.
Nem, nem vagyok szerelő, egy kivénhedt nyugger vagyok, aki látta az elmúlt években a nagy márkák minőség romlását.
Akinek két bekezdésnél több van a memóriában, az látja a szomorú jelent.
-
Csorbi
addikt
Hát Bosch ide vagy oda, megrendeltem az előbb a mosógépet és a szárítógépet is, mindkettő Bosch lett, már unom ezt a örökös keresgélést, egyszer dönteni kell és én úgy döntöttem hogy most döntök.
A mosógép WAT28691 lett, a szárító pedig WTR85V90BY. Többet nem akartam már rá költeni (na persze nem ennyibe kerültek, mint ami itt ki van írva, ez kb. 2x-es ár...). Kimértem mindent, elvileg elfér az ajtó és még marad másfél centi hely A +3 év gari egyébként teljesen ugyanolyan mint az alap 2 év, nincs különbség - tehát 5 év gyári garanciáról beszélhetünk. Ráadásul a mosószeradagolós modellek árából most a Bosch -10%-ot vissza is térít számlaszámra regisztráció után. Lehet, hogy nem a legjobbat választottam ennyi pénzért, de...a 10 éves keskeny Samsung után remélem felüdülés lesz.
-
törölt tag
Mivel a Te döntésed, biztos, hogy jó döntést hoztál.
5 év gyári gari, nem rossz azért.
A többit majd az évek eldöntik, hogy tartós fogyasztási cikk lesz-e belőle, vagy fogy. társadalom újabb terméke-----------------
Én viszont úgy döntöttem, hogy felfüggesztem a cserét. Ma megjön a samuhoz a kilyukadt gumicső helyett az új, kicserélem és használom tovább. Szerelő szerint a csapágy picit lóg, azt majd ha lesz időm, kicserélem, feltéve, ha a csillapítók jók még, ha nem, az már elég húzós lenne cserélni árban.
A++ a gép, szinte semmit nem spórolnék egy új géppel.[ Szerkesztve ]
-
Csorbi
addikt
válasz #32577792 #6264 üzenetére
Attól, hogy valami az én döntésem, még nem biztos hogy jó A mosógépet igazából csak amiatt cserélem, mert egy 45-ös gépre nem lehet nagy biztonsággal rátenni egy 60-as szárítót, csak valami tákolós megoldással. No meg akkor legalább beleférnek nagyobb dolgok is (pl. pléd, stb.). A Samunak nincs baja, megkapja a nagynéném akinek a 22 éves (!) Whirlpool mosó-szárítója most kezdi megadni magát.
-
AcCEsS
senior tag
Nagyon jó, hogy leírtad az általad vásárolt két készülék típusát, inkább módosítottam a rendelésem a WAT28691-re. Jobb ár/érték aránya van, mint amit korábban kinéztem. Én rendeltem hozzá összeépítő keretet is, amiben van egy kihúzható polc.
-
AcCEsS
senior tag
Én eredetit rendeltem, mert a WPro pántos megoldása nem igazán tetszett. Az új gép biztosan nem lesz megfúrva, egyik ismerősöm 3M kétoldalas ragasztótappancsokkal rögzítette a keretet a gép tetejéhez, brutál stabil lett, meg sem mozdul. Hááát nem tudom, majd meglátjuk, ha megérkeznek a gépek...
-
törölt tag
Ma megjött a csere cső, ki is cseréltem, 10 perces munka, holnap próba. Sajna igaza lett a szerelő srácnak, a szükségmegoldásos ragasztás nem jött be, kevésbé bár, de szivárgott továbbra is.
Ezen alkatrészről volt szó[ Szerkesztve ]
-
Csorbi
addikt
-
kaszablanka
csendes tag
Tudod ennyi pénzért leginkább ezt a mosógépet:
https://www.mediamarkt.hu/hu/product/_miele-wce670-tdos-wifi-el%C3%B6lt%C3%B6lt%C5%91s-mos%C3%B3g%C3%A9p-1261006.html
és ezt a szárítógépet :https://www.mediamarkt.hu/hu/product/_miele-tce530-wp-hu-lw-act-h%C5%91szivatty%C3%BAs-sz%C3%A1r%C3%ADt%C3%B3g%C3%A9p-1243334.html
vettem volna.
Reméljük azért abban sem fogsz csalódni amit választottál. -
Csorbi
addikt
válasz kaszablanka #6276 üzenetére
Azért nézd meg mennyi a valódi áruk azoknak a gépeknek, amit rendeltem Ne a Bosch oldalán lévő ajánlott árból kalkulálj...
-
törölt tag
válasz kaszablanka #6276 üzenetére
Oszd el kettővel és kb megkapod a valós árukat, +mindkét gépe 5 év garis lesz.
-
LógaGéza
veterán
Üdv!
Vettünk nemrég egy Elux EWS31274 mosógépet. Igazából teljesen meg vagyunk vele elégedve, egy nyűgje van csak. Sima pamut mosásnál indítás után kb 10 perccel, nagyjából szivattyúzás közepén megáll a mosás. Semmi extra, csak leáll, elkezd villogni az indító gomb, ha rányomok, megy tovább minden baj nélkül.
Anno egyszer írt egy hibát, amikor nem elegendő víznyomásra panaszkodott, viszont azt csak egyszer láttuk többet nem. Gyári csövével van bekötve, elébb letekertem róla, megnyitottam a kád felé, és elég nagy nyomással jött a víz belőle - ez esetleg lehet a problémája?"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
törölt tag
válasz blattida #6228 üzenetére
Épp ma olvastam egy másik fórumon az LG gépeiről: meg kell venni, azonnal cserélni a csapágyakat, szimmeringet, aztán jó lesz az
Bár azért egyből cserélni.. persze amikor anno valaki vett egy Dacia 1300/1310-s autót, ott azt mondták: vedd meg, vidd el karosszériáshoz, szedje szét, fújja tele alvázvédővel, rakja össze, pótolja a hiányzó alkatrészeket és utána már lehet használni is. Mondjuk ez igaz volt. -
Csorbi
addikt
Esetleg arra van-e ötletetek, hogy az egy db mosógép fali kivezető szifonból hogy lehetne kettőt varázsolni, gondolván arra, hogy ne legyen átfolyás a két készülék között, és ne kelljen falat bontanom sem?
Így néz ki most: [kép]
És valami ilyesmire gondoltam megoldásként, aki ért hozzá, tudna nekem segíteni?
-
LógaGéza
veterán
válasz #32577792 #6280 üzenetére
Új bekötés, új csap, minden szerelvény új volt hozzá, kb 1 hónapja lett csinálva. A nyomás akkora, hogy amikor leszedtem a csövet, és úgy nyitottam ki a csapot, hát nem mertem volna elétenni a kezem...
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
flash-
veterán
üdv
WMY 71033 PTLMB3-mosógépet pár hónapja vettem, elkezdett mászni,
amkor vettem 1000es fordulaton mászott, most már 800on is mászik...
ezt javítják garanciába? vagy mit tegyek? -
törölt tag
Ma elmentünk mosógépet nézni. MM, Auchan, euronixcscs (sic)
MM-ben volt választék, bár közel sem teljes, Beko alig, LG egy sem.
Auchan: pár gép, sok eladva táblás. Nulla választék szinte
euro nix: sok viccpul, pár bosch, LG-k. Volt egy Gorenje leárazva 72k-re. Mint kiderült csomagolás sérült. Kérdeztem gariról. 1 év természetesen. Mennyi kérdem?
Mosógépre egyébként kettő ad a Gorenje mondta.. Eladóról pár szót: fiatalember látván, hogy nézzük az árút, elindult felénk. Segíthetek kérdezi, majd kibontja a rágó papírját, bekapja és jóízűen elkezd kérődzeni. Tette ezt végig a beszélgetés során. Igazából elment a kedvünk és eljöttünk.Okosabbak nem lettünk, mert Beko alig volt, az is 24 hónapos garis.
Samu is promóciózik néhány nagygépnél, 5 éves garival, de szerintem ezek nem a belépő modellek.
LG tetszik, mondjuk némely típus tényleg feleslegesnek tűnő dolgokkal. MM-ben volt 6-os szériás bosch, meg egy gorenje is elfogadhatónak tűnik.
-
Baloo27
aktív tag
válasz #32577792 #6287 üzenetére
Ugyanez volt nálam is, amikor "euronixben" Gorenje hűtőt akartam venni.1 èv a gari(szerintük) hiába lobogtattam az oldalukon is feltüntetett 3 èvet az eladónak.
Akit lehet átvernek, hogy a saját biztosításos garanciájukat is èrtèkesíteni tudják jó pènzèrt....ès ez az igazi termèkkapcsolás -
Csorbi
addikt
válasz #32577792 #6287 üzenetére
Beko most áll modellváltás előtt. A régiek most futnak ki, az újak október végén-november elején kezdenek szállingózni a boltokba majd.
Én most rendeltem pont ezért egy Bosch mosógép-szárítógép párost. Mindkettőre 2+3 év teljes gyári garancia van az év végéig promóban, csak be kell regisztrálni a gépet a Boschnál. Az I-DOS (automata mosószer adagolós) gépeikre pedig 10% vételár visszatérítést adnak szintén év végéig, számlaszámra utalás formájában. -
Fantomas80
tag
válasz benjoe1 #6215 üzenetére
Mi úgy jártunk a mosó gépünkel hogy egy textil zsebkendőt "meg evett" ezáltal a szenyvíz nem tudott teljesen eltávozni belőle az összes. A szivatyú elötti csőböl szedte ki a szerelő. Pöce szag volt ezáltal nálunk is
[ Szerkesztve ]
Googlemaps frissíthetne már! A házunk helyén Avarkori sátrak és temető látható! :)
-
törölt tag
Azzal együtt sem olcsók a i-dos gépei sem a boschnak.
Nem tudom mennyire jobb vagy több ez az aut. mosószeradagolós valami. -
Csorbi
addikt
válasz #32577792 #6291 üzenetére
Ha azt nézzük, hogy a Beko WTV 8744 XW0 modellje kb 144 ezer ft lesz (most van az emagon 120-ért, de 2 év garival) akkor ehhez képest a WAT28691 nem volt rossz vétel akciósan 157 ezerért (azóta már 175 ezer lett sajnos ismét), és ebből még 15.700 Ft-ot visszaadnak vásárlás után. És 5 év a gari.
-
Csorbi
addikt
válasz #32577792 #6293 üzenetére
175 ezer, ez volt 157 ezer ft - és még ebből jön le 10% visszatérítés
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Nem tudom. 6-os szériát se nagyon javasolják, inkább a 8-ast
Igaz most 5 év gyári gari, ezt a beko tudja jóval olcsóbban vagy a márkaboltok 5 évre kiterjesztett garanciája.
Szívem szerint LG vagy Beko lenne.
Nejem már túllépett az általam elképzelt ársávon. Én 100 alatt gondoltam, ő már 120-140 körül mozog... -
Dare2Live
félisten
válasz Dare2Live #6187 üzenetére
Nos akkor Beko DPY 8405 GXB2 3 hét után.
-Hangos. Ezt olvastam több helyen de nem gondoltam volna ennyire. Akár 3hn keresztül szomszédos szobába ez zavaró.
-Extra szárazon használjuk. Max farmer zseb nedves. Ha pl famer van azonnal rányomunk egy +kört úgy tényleg száraz. Szekrényszárazon vastagabb dolgok egyértelműen nedvesek.
-Rengeteg szöszt kiszed ruhából. Fekete trikó is mindha feketébb lenne. Azért ez gondolom nem tesz jót hosszútávon ruhának.Teregetés és evvel remélem pára is megszünt. Vasalni kb ingeket kell.
Eredetileg Electrolux kondenzációst akartam 96.000Ftért , de feleségem megtudta, hogy a sima kondenzációs magasabb hőfokon szárít és ez rossz a ruháknak és innen csak hőszivatyúst(hőpumpás) lehetett vennem.
Mivel amit akartam nincs pára tudja így elégedett vagyok vele. Teregetés, vasalás megszünése nagy bonusz. 2-3fős háztartásoknak lehet jobb választás egy mindenhol dicsért whirpool sima kondenzációs. Akit zavar a hang vagy hogy nincs gőzfunkció, vissza kell dobni farmer...nél az nézzen AEG/Bosch/whirplopoolt ott állítólag nincs ilyen.
Jah nem tudtam bekötni, nem szabványos a bekötése. Nem nagy baj, kiöntöm vízgyüjtőt minden szárítás után.
Hirtelenjében ennyi.
[ Szerkesztve ]
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
Új hozzászólás Aktív témák
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- Thrustmaster racing clamp kézifék tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest