Új hozzászólás Aktív témák
-
parandroid
félisten
Akkor a végleges változat:
ÖSSZEFOGLALVA:
Időpont: 2024.április 2., kedd, április 1., hétfő, 10:00 óraEsőnap: 2024. április 3., szerda, 10:00 óra (az előrejelzés szerint nem lesz rá szükség)
Gyülekező: Keszthely, első opció az Egyetem parkolója, (piros kör a térképen), ha valamiért nem jön össze, akkor a Helikon Strand parkolója (sárga kör a térképen alább)
Útvonal: Keszthely - Hévíz - Sümeg - Tapolca - Badacsony - Keszthely (Komoot link)
Táv / Szint: 107km / 730m
Tervezett időtartam: Nettó 4, bruttó 5 óra + egy kajálás/süti/fagyi/kávé Tapolcán, vagy a Balaton-parton.
Tervezett tempó: A fentiek alapján síkon megcélozzuk a 30-as utazósebességet, de a szintek miatt nettó 25-ös átlag a valószínű.Mivel ünnepnap lesz, sajnos nyitva tartó üzleteknél nem érdemes a találkozót szervezni, de ugye fiúknak WC az egész világ...
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
őstag
OKOK,
Rétisün... 9 kor nálad...
.............IHB-MBM............. Let's Go MAVS!
-
rétisün
veterán
-
rétisün
veterán
válasz parandroid #104 üzenetére
oké...
meg most nézem, én amúgy is a másik strand parkolójára gondoltam
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
addikt
válasz parandroid #101 üzenetére
Van ott egyetem? Valami GPS által értelmezhető helyet írj 🤣
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
parandroid
félisten
válasz Dark Archon #106 üzenetére
Ahogy beérsz a városba, rögtön egy kicseszett nagy épület a bal oldalon. Illetve kettő egymás mellett. Az egyik az egyetem, a másik a kollégium.
Amúgy: 8360 Keszthely, Festetics György út 5.
Régen amúgy Georgikon volt, most a Veszprémi Egyetembe olvasztották be (na jó, vagy 25 éve). Még a Festeticsek alapították, direkt mezőgazdasági képzésekre. Máig az is a fő profil.
p
[ Szerkesztve ]
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
balintbaba
tag
Ott találkozunk. Naptejet ne felejtse el előtte senki.
-
addikt
válasz parandroid #107 üzenetére
Oks, kösz! Akkor holnap. Naptej, simára borotvált lábak!
-
cattus
addikt
Én majd vonattal érkezek Kanizsa felől, 10:11-re ér be, majd igyekszem odaérni a találkozóhelyre. A kondim még nem tökéletes de majd megyek a többiek szélárnyékában.
Do the thing!
-
ReFleXx
addikt
Nekem a hetfo nem jo, de az ido aznap tenyleg szep lesz. Majd a legkozelebbin, jo tekerest nektek!
2020-as dakota közmondás: "Intel a csórók AMD-je"
-
parandroid
félisten
Semmi gond, megvárunk! Párszáz méterre leszünk az állomástól, visszafelé elindulsz a sínek mentén, miután leszálltál, és ha eléred a Helikon Strand parkolóját, akorr vagy ott állunk, vagy ott át a síneken, és még vagy 100m-t az egyetem.
p
-
parandroid
félisten
Uraim,
Egy élmény volt, köszönöm mindenkinek a részvételt!
Többi képet még ma szétküldöm.
p
[ Szerkesztve ]
-
rétisün
veterán
válasz parandroid #114 üzenetére
én köszönöm a szervezést, vallasnak a fuvart, és mindenkinek a társaságot.
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
parandroid
félisten
Az kimaradt, hogy ezúton is elnézést kérek, hogy az 1% szint nem lett meg, legközelebb ügyesebben tervezem az útvonalat!
p
-
őstag
válasz parandroid #116 üzenetére
Mindenképpen.....
Jelzem videót ne várjatok.... egy darab nem készült hiába nyomkodtam....
-
cattus
addikt
Nagyon köszi a szervezést, kimerítő volt de nagyon élvezetes.
Do the thing!
-
addikt
Köszi ezúton is
A hazaút már más tészta volt, fél órája értem csak haza. Baleset, útmunka, minden volt az M7-esen. A bő 2 órás út 3,5 lett.
szerk.: és képes voltál lefényképezni hugyozás közben?
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Dark Archon #119 üzenetére
Belefutottál az M7-s balesetbe? [link] mekkora egy sügér volt az Audista....
-
addikt
Biztos, hogy csak 1 baleset volt? Vagy eleve miért állt a kocsisor már du. 4kor?
Úgy kezdődőtt, hogy az M7-esre nem tudtam felmenni a déli parton egyből, mert a csomópont le volt zárva Bp felé. 10 km-rel odébb tudtam felhajtani, már nem tudom, hol. Boglárnál valóban lezavartak a pályáról, de az hótziher, hogy Lellénél nem lehetett feljönni. A GPS szerencsétlenkedése miatt én elvergődtem a 67-es útig Látrányon át, de Szemesnél sem lehetett felhajtani a pályára, mert a csomópont le volt zárva.
Talán Őszödnél jutottam fel, araszolva, félmillió másik sorstársammal, azért, hogy aztán belefussunk a Völgyhíd felújításába(?), ami miatt megint vagy fél órát araszoltunk. S én ezért külön Somogy matricát vettem. De utána szerencsére már eloszlott a forgalom, lehetett haladni.
Én többet nem akarom látni az M7-est, és még csak tavasz van. Nyilván várható volt, hogy mindenki most megy haza hosszú hétvége után, de alapból is két 1x1 sávos lezárás van rajta, ami ennyi kocsit nem bír el. Így kinézve az ablakon, jó, hogy nem ma mentünk
Na, mindegy, ez sem tudta elrontani a bringázás élményét, mely király volt! Tegye fel a kezét, akinek nincs izomláza!
[ Szerkesztve ]
-
parandroid
félisten
válasz Dark Archon #119 üzenetére
Mentségemre szóljon, hogy nem szemből…
Az M7-es balesetre egy pillanatra megállt bennem az ütő, amikor itthon olvastam, aztán addig kutakodtam, amíg kiderítettem, hogy 5 körül történt. Látod, milyen jó, hogy lassan tekertünk?
Szerk.: Ahogy olvasom, mehettél volna az eszaki parton, a 71-esen (ami mellett tekertünk) Fehérvárig, az biztosan gyorsabb lett volna. Bálint nem tudom, mikor érhetett haza, mert érte még oda kellett érnie valakinek Siófokról, szóval dupla szívás. Amúgy rendesen Siófokig kb üres a pálya, alig jár erre valaki, simán megyek rajta odáig 130 tempomattal.
Az izomlázatnem tudom, még nem keltem fel, így jónak tűnik.
p
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz parandroid #122 üzenetére
Ja, ha odalépünk neki, lehet belém (is) száll az Audis.
Nem csak a Garmin nem képes jól navigálni, én a Sygicet használom, mert a Maps valami miatt nem hajlandó rendesen működni, folyton GPS jelet keres. Pedig az pontosabb, lehet az eleve az északi partot javasolta volna.
-
parandroid
félisten
válasz Dark Archon #123 üzenetére
Jó, nekem a Mazda navija is, meg a car playes almás navi is kap közlekedési infókat neten, és az alapján kalkulálja, hogy melyik a leggyorsabb út. Persze ez nem tudom, ebben az országban hogyan működik, itt ritkán járok…
p
-
őstag
válasz Dark Archon #121 üzenetére
meglepően kevés izomláz van bennem, többre számítottam....
-
balintbaba
tag
válasz parandroid #122 üzenetére
Jobb lett volna vonattal menni, kb. háromnegyed 8-ra értünk haza. Országúton próbálkoztunk, de Balatonszemesnél teljesen beállt a forgalom.
vallas: Jó, hogy nincs izomláz, Z2-ben mentünk. Az Q8-as meg nagyon durva.
-
addikt
válasz balintbaba #126 üzenetére
Ha arrafelé lesz még tekerés, én is vonattal megyek Azzal is meg lehet szívni persze, de a síneken legalább nincs dugó.
Neked vagy cattusnak van wattmérője, nem emlékszem, de akinek van, mennyit ír átlag teljesítményre? Nekem 93W-ot, de én azt keveslem. Csak veszek a végén legalább egy ballábas wattmérőt
[ Szerkesztve ]
-
parandroid
félisten
válasz Dark Archon #127 üzenetére
El kell keserítselek, átlagra az nagyjából reális. A sok állásidő, meg egymás bevárása ezt teszi az átlaggal. Szegmensenként nézd meg, abból több mindent le tudsz szűrni. Ott meg az a gáz, ha mi pont nem úgy álltunk meg bevárni egymást, ahogy a szegmens véget ér, akkor az is jóval kevesebb lesz. Plusz ugye a visszafogottabb mászások, hogy mindenkit bevárjunk, meg másokhoz igazodni... Így nem lehet top wattokat kitolni, azt egyedül kell, amikor a terepet is ismered, a szegmenseket is, meg éppen jó formában vagy (meg jó a szélirány, khm...).
Amúgy nekem a nyakam van beállva őrült módon, ugye idén valami 600 km-t tekertem, görgőt is beleértve, abból 111-et tegnap, plusz a szél sem tesz jót öreg csontjaimnak, szóval kcsit terminátorosan forgok. Megyek is, belefekszem valami gyógyvízbe...
p
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz parandroid #128 üzenetére
Igen, de Sümeg - Tapolca szegmensre is 93W-ot ír átlagra, pedig ottmentünk Zolival rendesen. Én lejtőre ott nem is emlékszem, olyan szél volt
Nekem a nyakam már megszokta az endurance pózt, a vállaim, csuklóm fáj. Elmegyek majd másik bikefittingre, mert ugyan, ha 100+ km megy, olyan rossz nem lehet a beállítás, de hátha tudnak rajta finomítani.
-
balintbaba
tag
válasz Dark Archon #129 üzenetére
Nekem átlag 146-ot ír, a normálizált 190 körül lehet, de én picit nehezebb vagyok, mint te. Szerintem is reális a 100watt körüli érték, lejtőkön nagyon sokat racsniztunk, a nullák leviszik.
-
őstag
válasz balintbaba #126 üzenetére
Azért nekem 34% Z3 is becsúszott, de ugye aki dagadt az szenved felfelé...
-
parandroid
félisten
válasz Dark Archon #129 üzenetére
Széllel még mindig nem számol semmi. Abból pont lehet jóval kevesebb watt, mert ő csak azt látja, hogy relatíve alacsony fordulatszámhoz, meg sebességhez kell kiszámolnia, ergo lazázás ment.
p
-
addikt
-
ReFleXx
addikt
Nem sok kulloprizmat latok a kepeken, csak egy legalis rider van, mondjuk neki is elol ketto hatul meg nulla
[ Szerkesztve ]
2020-as dakota közmondás: "Intel a csórók AMD-je"
-
addikt
-
addikt
válasz parandroid #132 üzenetére
Őszi megmozdulás nem lesz? Tudom, hogy mostanában voltál MO-n, de nem számít. Csak te tudod összerántani a társaságot
-
parandroid
félisten
válasz Dark Archon #139 üzenetére
Ok, de most ide tervezem a Lajtán túlra.
p
-
addikt
válasz parandroid #140 üzenetére
Ja, akkor jó utat!
-
őstag
Azért valamit összehozhatnánk szeptember vége október eleje felé....
-
parandroid
félisten
Zalából.
Viccet félretéve, kezdjetek gyúrni, mert egy extended Balaton-kör nagyon érik bennem… Keszthely - Sümeg - Tapolca - Nagyvázsony - Veszprém - Füred, meg a déli parton is kéne egy kerülőt csinálni, de azt nem ismerem, majd megkérdezzük Bálintot… Ez olyan egész napos programnak ígérkezik.
Vagy dupla tókör, akár Velencéről indulva, déli parton Balatonpart, északon meg a fentiek, de nem Füred felé, hanem Fehérvár felé vissza Velence. Mit szóltok?
Másik ötletem a Duna-menti bicikliùt, Passau-Bécs adja magát, de vajon a Bécs - Pozsony - Budapest rész is tekerhető? Legalább a szlovák oldalon?
p
[ Szerkesztve ]
-
balintbaba
tag
válasz parandroid #145 üzenetére
Mikorra kell felkészülni, jövő tavasz? Akkor azért még korán sötétedik, és ha nem gyorsulunk be, ilyen hosszú útvonalon bármilyen korán is indulunk, ránk fog sötétedni. Mindjárt be is írok a topikba, hogy valaki javasoljon első pilácsot a biciglimre!
Őszre bedobom még a gravel lehetőségét, ha jól sejtem, itt mindenkinek van könnyű terephez megfelelő bicója.
Nekem egyébként a nemzetközi útvonal tetszene majd a legjobban, ha majd nagyon hosszút szeretnénk.
-
parandroid
félisten
válasz balintbaba #146 üzenetére
Fertő tó kör? Vagy az túl snassz? Nézzünk valamit Szlovénia, vagy Graz felé?
p
-
rétisün
veterán
válasz parandroid #147 üzenetére
Fertő-tó körre egy szavazat, egyrészt ott még nem köröztem, másrészt ahogy egyre korábban sötétedik, nem érdemes már 200 km-eket tervezni.
max. görgőn
-
parandroid
félisten
Ja, mire oda jutok, addigra megint hosszabbodnak majd a nappalok.
Bár lehet, hogy most télen becsúszik majd egy út, de akkor meg nem tekerünk.
Fertő-kör nem rossz amúgy, kivéve a magyar szakaszokat, mert az sokszor botrányos. Viszont Zsolt mutatott egy remek éttermet, amikor pár éve körbevitt, idén megint vissza is mentem kajálni egyet.
p
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz parandroid #147 üzenetére
+1 Fertő-tóra, oda is el akartam jutni a nyáron, de nem jött össze.
Meg balintbaba gravelesebb túrájára is alkalmas vagyok Lámpából is csak a Wahoo amúgy
-
rétisün
veterán
válasz parandroid #149 üzenetére
"Fertő-kör nem rossz amúgy, kivéve a magyar szakaszokat, mert az sokszor botrányos."
Mo-n, Zala megyében bringázok, itt is ez van, szóval ez nem tartana vissza
-
parandroid
félisten
A déli részen valahol van egy olyan szakasz, amihez képest a Balaton-kör elcseszett szigligeti szakasza kész autópálya. Olyan szinten baszták szét a gyökerek a friss aszfaltot, hogy 20 centit nem tudsz haladni rajta, anélkül, hogy szétverné alattad a gépet. Az a fajta terep, amit a hintalovas kollégák is egy barra fújt tubeless gumival visznek csak át. Aztán lehet, hogy azőta felmarták, de mivel alapozás ezek szerint nem jutott alá, valszeg az sem lesz tartós megoldás.
p
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz parandroid #152 üzenetére
Ez, pedálos generátorral kombinálva? Jó, tudom engedélyek...
-
addikt
Van már valami célirány dátum? Csak ne szeptember 21, az biztos nem jó nekem.
-
parandroid
félisten
válasz Dark Archon #154 üzenetére
Nehéz ezt így előre tervezni, de április közepe táján.
p
-
addikt
válasz parandroid #155 üzenetére
De csak tudod már, mikor leszel Magyarországon, mert nélküled nem tudunk bringázni
-
parandroid
félisten
válasz Dark Archon #156 üzenetére
Vegyél egy görgőt, jön a zwift-szezon, csapatjuk ott a group rideot!
p
-
addikt
válasz parandroid #157 üzenetére
Nem, nem, arra a vonatra még nem szállok fel Olcsót ugye nem érdemes, a nem olcsó meg drága, meg aztán nagyon nem is tudnám hova tenni a házban.
-
addikt
Hát, ez már idén nem fog összejönni, úgy látom.
RideWithGPS-en van valaki? Én megcsömörlöttem Stravától.
-
parandroid
félisten
válasz Dark Archon #159 üzenetére
Strava egyre nagyobb fos, cserébe lassan már minden fizetős, ezzel együtt egyre több a reklám (challenge-nek álcázva, de telibe tolja vele a feedet). Szerencsére ott a garmin connect a logolásra.
p
Új hozzászólás Aktív témák
- OLED TV topic
- Autós topik
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Xiaomi Mi 9 - egy híján
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest