Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • pakesz

    aktív tag

    válasz Dare2Live #45 üzenetére

    hagyjuk az almat es a barackot, legyszi a kigyoubirol mondd el hogy mennyiert lehet ott venni a csodaorszagban

    es legyszi a bonduelle konzerv kukoricat is ellenorizd le nekem, hogy lehet-e kapni, mert ha lehet akkor nagy valoszinuseggel egy magyar a beszallito

  • azbest

    félisten

    válasz Dare2Live #45 üzenetére

    btw, tényleg lehet kis szériában is, különleges termelési móddal is, sok munkával, drága terméket előálálítani. Olyat, amit meg is vesznek, de nem a hétköznapi piacon, hanem az olyan különleges megoldást kereső rétegigény boltokban.

    Csak hát itthon max mutatóban van ilyen, mert a csóró magyaroknál erre nincs fizetőképes kereslet. Csak egy-egy burzsuj célközönségű üzlet vagy cég rendel olyat.

    Ezt nem érti a kolléga, hogy a tömegtermelésnél a homogén minőség, előre meghatározott, tervezhető mennyiség a legfontosabb. Ehhez pedig az kell, hogy a termelő képes legyen rá. Itthon nincs meg sem a képesség, sem a hajlandóság. Ezért közvetítők veszik át ezt a szerepet és viszik el a profit nagy részét. Nem tudnak a termelők csapatjátékosként viselkedni, így jártak.

    És btw, itthon nem jártam még olyan boltban, ami egy átlag német közepes bolttal versenyképes lenne. A termékek minősége és választéka is egészen más nagyságrend.. .a sima proli célközönségű termékeké is. S nem költöttem többet ott sem átlagban, mint itthon... csak sokkal jobbat, finomabbat és egészsségesebbet ehettem.

    Ez is olyan dolog, amit tapasztalni kell, nem pedig mesében hallani :)

    Ja és persze ottlétkor is kell a szándék, mert volt hogy amikor páran csatlakoztunk már kinn dolgozó magyar kollégákhoz, azok a szerencsétlenek még a boltok helyét sem tudták, hanem hónapok óta szendvicseken meg pékségben kapható gyorskaján éltek. Amikor mi odakerültünk első dolgunk volt a térképen feltárni a lehetőségeket és megnézni az üzleteket, kajáldákat. Mondjuk a szendvicsek is nagyon jók voltak, vidéki megyeszékhelyen próbáltam itton követni a kinn megszokott reggelizési szokásaimat és felsültem az itthoni drága ganaj felvágottas szottyadt zsemlével egy itteni pékség boltjában...

    [ Szerkesztve ]

  • AssAssynn

    őstag

    válasz Dare2Live #45 üzenetére

    Nem tudom hol élsz, vagy honnan veszed ezeket. Ott kellett volna elengednem, amikor a magyar termékeket kezdted minősíteni, ami egyébként világviszonylatban is remek minőségű. Igazából nem is találkoztam még olyannal, aki azt merte volna állítani, hogy baj van a magyar zöldség/gyümölccsel, mert hát sok vélt, vagy valós problémát meg lehet fogalmazni hazánkat illetőleg, de épp a termékek minőségét nem érdemes kritizálni. Ahogy írtam is, hollandok, németek repülnek a magyar termékre, mert a többi vízízű vacak után felüdülés egy édes, éretten leszedett gyümölcs.

    A fogyasztó nem szív, mert ha magyar terméket vesz, azzal egyrészt friss terméket vásárol, amit lehet épp tegnap délután szüreteltek le, és nem zölden szedték, hogy mire ideér pont megszínesedjen. Jó ízű terméket vásárol. Az árak az idény alatt teljesen rendben vannak. Az, hogy télen a kereskedő a külföldit, vagy a nyáron fillérekért megvásároltat mennyiért adja, az más kérdés. Továbbá itthoni munkahelyeket és adófizetést támogat.

    A termelő valóban szív. Leírtam, hogy miért. Mert szívatják. Mert, ha nem a porba tipornák őket a kereskedők, akik a hátuk mögött parasztozzák őket, akkor normális áron adhatnák és megélnének belőle. Szeretik ezt csinálni, értenek hozzá, szívük lelkük benne van. Aki ismer egy ilyen gazdálkodó családot, annak nem kell bemutatni ezt. De azt, hogy a tőlük fillérekért megvásárolt termékeket öt-tízszeres áron értékesítik, és így éppen csak az nem keres vele, aki dolgozik, na ez valóban szívatás. És igaz ez nem csak alma/barack vonalon, ha a többin is.

    "Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)

Új hozzászólás Aktív témák