Hirdetés

2018. június 22., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) kevinium


kevinium
(fanatikus tag)

Engem azoknak a bankoknak a listája érdekelne, akik a kétszintű autentikációt tokenekkel (rsa-token) oldják meg... A mobilhálózatok kihagyásával...

Nem, hogy még a megbízhatatlan mobilos operációs-rendszerekre még külön bankos szoftvert (bocs, appot) töltsek le...

[ Szerkesztve ]

https://www.battleforthenet.com/july12/ - tüntetés a netsemlegességért Amerikában...

(#2) Kendek


Kendek
(PH! nagyúr)

Nem is tudnám elképzelni, hogy mindig postára meg bankba járjak. Az öregek pedig jellemzően nem is hajlandóak letenni eme szokásaikról. Ez van, változik a világ.

<-ƘƘ->

(#3) Balika911 válasza Kendek (#2) üzenetére


Balika911
(PH! nagyúr)

+1, elvesztegetett időnek tartom. Személyesen csak akkor megyek ilyen helyre ha muszáj. :) Ugyanakkor mobilon vagy "idegen" gépen sem igen bankolok, inkább csak az otthonin.

[ Szerkesztve ]

(#4) blackrulz


blackrulz
(PH! nagyúr)

Nekem is menő lenne...ha a közös szamlankra pl két embernek is lehetne engedélyezni ilyet... De persze mit várok én paraszt, ha a közös szamlankrol akarok netbankolni nyissak egy újat minden lehetőség.

Rohadtok egész nap a levegőn és labdáztok, vagy leültök a gép elé és csináltok valami értelmeset?

(#5) Hieronymus válasza Kendek (#2) üzenetére


Hieronymus
(senior tag)
LOGOUT blog

Annyira változik a világ, hogy a bankom már csak a neten létezik.

Nagyjából 6 éve nyitottam számlát. Követelménynek tartottam az ingyenes számlavezetést. Ezzel a bankok egy része ki esett. Az online elérhetőség is fontos volt. A kettő követelmény halmaznak közös metszete könnyűve tette a döntést. A számlanyitás online történt. Gond nélkül.
Akkor volt még egy bankfiók a városban, mára már bezárt az összes offline bankfiók.
Elmondhatom, sohasem jártam bankfiókban, ma már nem is tehetném meg.

A biztonságot magas szinten próbálom tartani. Bankozni csak a saját notebookról szoktam. Erre a feladatra külön böngészőt használok. Az utalásokhoz fotoTAN van beállítva. Ehhez egy Androidos eszközt használok.
Ha valami/valaki pénzt vesz le a számlámról, visszavonhatom az utalást/terhelést, a következő belépésemkor.

Nyilván ez sem 100%-os védelem, de a bankfiók rendszeres fizikai látogatása sem biztonságosabb.
Erre amúgy sem lesz sokáig lehetőség. Sorban zárják be a bankok, a fiókjaikat.

___ Ha értelmetlen hozzászólásommal találkozol, az nem a véletlen műve. A fantasztikus tag, címre hajtok! Muszáj hozzászólnom.___

(#6) UnA válasza kevinium (#1) üzenetére


UnA
(Korrektor)

Ez így elég furcsa kijelentés volt, mert ma a mobilos oprendszerek messze biztonságosabbak alkalmazás szempontból, mint a webes megoldások.

(#7) -Morrowind-


-Morrowind-
(fanatikus tag)

Csak az elmúlt hónapban több mint 100 biztonsági frisítést adott ki a google az androidhoz,és ugye mint azt mindenki tudja,minden hónapban adja ki a biztonsági frissítéseket,mint az ms a windowshoz.Vajon ebből mennyi az a mobil gyártó aki elérhetővé teszi őket ? Ahogy olvasgatom a mobilos fórumokat,csak úgy szaladnak vele hogy a felhasználók telepíthessék őket,és biztonsággal mobil bankolhassanak,abszúrd,mindenki tudja jól mi a helyzet.Hiába van biztonságosnak mondva a mobil bank alkalmazás,ha az a rendszer amin fut,olyan mint a tészta szűrő.Csak idő kérdése,meg lehet úszni,de idő kérdése és csúnya vége lesz.

ཨོཾ་མ་ཎི་པདྨེ་ཧཱུྃ པདྨ་འབྱུང་གནས

(#8) -=MrLF=-


-=MrLF=-
(senior tag)

Bank reklámnak tartom, lemaradt az (x)

protonmail.com Secure Email Based in Switzerland

(#9) sanyy334 válasza Hieronymus (#5) üzenetére


sanyy334
(újonc)

"ingyenes számlavezetés"
Ez csakis valami imperialista-kapitalista-soros bank lehet a rothadó nyugaton, a szentmagyar-számlavezetési díjjal szemben!

- Commerzbank?

(#10) Balika911 válasza sanyy334 (#9) üzenetére


Balika911
(PH! nagyúr)

Miért olyan fontos az ingyenes számlavezetés? Ez a díj csak egy sok másik mellett, mint például a kártyadíjak, készpénzfelvétel, utalások, csoportos beszedések díjai. A mérleg másik serpenyőjében pedig ott vannak a bank egyéb ajánlatai, értékpapírszámlák, különböző befektetések, megtakarítások.

Számomra annyira, de annyira értelmetlen kiragadni egy darab díjat, főleg egy olyat ami általában amúgy is egy pitiáner tétel. Azt érdemes nézni, hogy összességében melyik bankkal jár jobban az ember.

[ Szerkesztve ]

(#11) sanyy334 válasza Balika911 (#10) üzenetére


sanyy334
(újonc)

""Miért olyan fontos az ingyenes számlavezetés?""
jaja én elhiszem,hogy ez a megszokott (otthon-máriaországában), csakhogy ("itthon:külföldön") egyes bankoknál nincs:

- számlavezetési díj
- rendszeres (rezsi) vagy eseti átutalási díj (ha €-ban történik, SEPA)
- éves kártyahasználati díj (+1 ajándék VISA kártya)

- és még 10 centet neked írnak jóvá, ha bizonyos összeg felett kártyát használsz.

- viszont a kp-felvéthez vásárolni kell bizonyos üzletekben, hogy ne fizess azért se, ha már fukarkodni akar az ember azon is

Összességében a hülyének is megéri, hogy ők hogyan képesek erre, rejtély. A VISA-t terheli pár %-os kamat használatkor (mondjuk máriaországában, pl.:benzinkúton,ahol ha nem figyelsz ft-ban fizetsz, miközben €-ban is lehet), amin versenyezni tudnak.

A K&H-nál szó nélkül kúsztak felfelé ezek a díjak, bármiféle tájékoztatás nélkül, mire szóltam, hogy na ennyi volt, zárjuk le-viszlát, és még ők voltak meghökkenve, hogy "dehát mér?!".

A megtakarítások,betétek kamatairól meg beszélni vagy összehasonlítani sem érdemes. Egy buszmegállóban körbenézve is többet szedek össze, mint amennyit évek alatt bármelyik bank is fizetne "X" (rendes-nem fideszes úton megtakarítható) összegre.

De ez már egy másik történet. Kicsit "off".

(#12) -=MrLF=- válasza sanyy334 (#11) üzenetére


-=MrLF=-
(senior tag)

Ilyen van itt is, hogy majdnem minden 0 Ft, pl.: Erste Privilégium "L" számla, de ehhez 150e havi jóváírás kell.
De persze ez is ilyen kicsavart módon, bank fiókban nem kötik csak közvetítőn keresztül. Tisztára mint a mobil előfizetések, ha rendeset akarsz kerüld el a szolgáltatót. :(((

protonmail.com Secure Email Based in Switzerland

(#13) tomazin válasza Balika911 (#10) üzenetére


tomazin
(PH! addikt)

Ha szeretsz fizetni a semmiért az a Te problémád. Ha természetesnek veszed, hogy a semmiért fizetsz az is a Te problémád. És nem, nem normális hogy itthon fizetned kell azért, hogy használhasd azt a pénzt amit megkerestél.

(#14) balco


balco
(fanatikus tag)

Nem akartok csinálni egy mobil/netbank összehasonlítást?
Bankváltásnál ez is egy komoly szempont lehet nekem.

(#15) Drenadar válasza tomazin (#13) üzenetére


Drenadar
(PH! kedvence)

Itthon sok minden nem normális.

Én nem találtam olyan bankot Magyarországon ahol semmilyen költség nem lenne.

De mikor a Lloyds banknál voltam külföldön ott is csak a vezetés és a kártya volt ingyen minden más pénzügyi tranzakció keményen meg volt sarcolva.

HP Envy m6 :) Xiaomi Mix 2

(#16) tomazin válasza balco (#14) üzenetére


tomazin
(PH! addikt)

Elég nagy effort lenne, ugyanis nem lehet már csak úgy számlát nyitni, mert meg kell felelned az olasz énekesek elleni törvények (tenorista) és igazolni kell magad személyesen ahhoz, hogy neked ilyened lehessen. A költségről nem is beszélve. Én pl. az unicredit banknál fizetek azért hogy netbankom lehessen.
Ugy milyen rettentő logikus, hogy fizess azért, hogy ne telefonon/személyesen foglald le az embert, hanem online intézd el. (ami nekik milliomod részébe kerül, mint az ügyintéző ideje)

Drenadar : amíg naccerű kormányunk nem érezte úgy, hogy a bankokon keresztül újabb sarcot kell kiróni a parasztokra, addig nekem az erstés szupernullámmal minden ingyen volt amit használtam. a fenti után is csak a 0,003at kellett fizetnem utalásért. (sajnos el kellett mennem ettől a banktól)

Balika911 Ebben egyetértünk, hogy az összességében olcsóbb a jobb. Én a megjegyzést a különböző apró tételek lefitymálására tettem. Mert igen, nem sok pár 100ft ide, de nagyon sok területen nagyon sok új adó és sarc jött be az utóbbi időszakban és látva ezt a multik is hozzáteszik a saját kis 100ftjaikat. ami összességében már elég tetemes összeget ki tud tenni.
(pl.: 2ftos telefonálás utáni percadónál nem 2ft lett emelve)

[ Szerkesztve ]

(#17) Balika911 válasza sanyy334 (#11) üzenetére


Balika911
(PH! nagyúr)

Nálunk is vannak részben hasonló csomagok, de külföldön (a gazdagabb országokat értve alatta) semmi rejtélyes nincs abban ha versenyképesebbek az ajánlatok. Az erősebb gazdaság és a nagyobb piac ezt eredményezi.

A kérdésemre továbbra is várom a választ. Adott ajánlatokat összehasonlítva miért egy adott díj, konkrétan a számlavezetés a kiemelt, miért nem az összes költség, illetve hozam?

"megtakarítások,betétek kamatairól meg beszélni vagy összehasonlítani sem érdemes"

Kamatait? Ugyan nem a kamatokra gondoltam, hanem a hitelkártyás visszatérítésekre, bizonyos termékek utáni állami támogatásokra (bővítve a dolgokat az értékpapírok hozamaira, tőzsdei szolgáltatásokra, megtakarítási célú biztosításokra).

(#13) szalontai:

Ez nem arról szól, hogy én mit szeretek vagy mit nem. De ha választani kellene két számla közül, akkor igen, én azt választanám amelyikkel éves szinten jobban jövök ki, még akkor is, ha számlavezetési díjat számolnak fel. Vagy szerinted logikus a drágábbat választani csak hogy ne fizessen az ember a számlavezetésért?

(#18) Balika911 válasza tomazin (#16) üzenetére


Balika911
(PH! nagyúr)

Amit a végén írtál az igaz és én is egyetértek vele. Itthon nagyon magasak a terhek, elvonások és mindenféle adók.

(#19) nemlehet válasza Balika911 (#17) üzenetére


nemlehet
(őstag)

Azért van ez kiragadva, mert a legtöbb ember nem használja aktívan a számláját.
A lakosság nagy része retteg a hitelkártyától illetve úgy eleve az egész kártya témában bizalmatlan (főleg az idősek).
Csoportos beszedést szintén sokkal kevesebben használják mint lehetne, mert "Mi van ha többet vonnak le! majd én rohangálok a pénzemért? A csekk az a biztos!"
A banki betétek kamata főleg azoké amik folyószámlához kapcsolhatók nagyon alacsonyak. A 2x ingyenes kp felvét miatt a pénzfelvétel sem igazán döntő tényező a többségnek, utalni meg magánembernek ritkán kell, mert többnyire megoldható másképp.
Amit én látok a környezetemben az az, hogy megjön a fizu felveszik (teljesen vagy részben) aztán kp-t használnak.

Így viszont tényleg az egyetlen lényegi díj a számlavezetés.

Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3

(#20) fogpiszkáló1


fogpiszkáló1
(újonc)

Digitális birkáknak biztos menő ;]

(#21) Hieronymus válasza sanyy334 (#9) üzenetére


Hieronymus
(senior tag)
LOGOUT blog

"Commerzbank?"

Norisbank.

___ Ha értelmetlen hozzászólásommal találkozol, az nem a véletlen műve. A fantasztikus tag, címre hajtok! Muszáj hozzászólnom.___

(#22) Hieronymus válasza Balika911 (#10) üzenetére


Hieronymus
(senior tag)
LOGOUT blog

"Miért olyan fontos az ingyenes számlavezetés? Ez a díj csak egy sok másik mellett, mint például a kártyadíjak, készpénzfelvétel, utalások, csoportos beszedések díjai."

Az ingyenes számlavezetés azt jelenti, hogy nincs költsége a bankszámlának.
Nem kell fizetni a kártyáért, a készpénz felvételért, az utalásért és a csoportos beszedésért, ....

Kárpótlásul. Nem kamatozik a folyószámla és a pénzmozgáson kívüli szolgáltatások drágák. Például a kártya letiltás díja magas, nagyjából duplája mint a számlavezetési díjat érvényesítő bankok estében.

A mai nulla százalékos euró alapkamat mellett, a folyószámla kamat nélkülisége nem nagy érvágás. :D

___ Ha értelmetlen hozzászólásommal találkozol, az nem a véletlen műve. A fantasztikus tag, címre hajtok! Muszáj hozzászólnom.___

(#23) Drenadar válasza Hieronymus (#22) üzenetére


Drenadar
(PH! kedvence)

Hát lehet külhonban ha nincs számlavezetési díj akkor minden ingyen van, de itthon a számlavezetési díj csak egy költség a többi mellett, amit a kondíciós listák tartalmaznak.

És amíg csak mobilnál van teljes roaming, de bankszámlák között sajnos még nem, így a külföldi csoda lehetőségek elérhetetlenek. Majd ha oda utaltathatom a fizetésem teljesen ingyen, akkor lesz "értelme", no meg ha a bank nem büntet azzal, ha nem a kártya devizájában fizetek akkor extra költséget vet ki tranzakcióként.

HP Envy m6 :) Xiaomi Mix 2

(#24) gabor7th válasza Hieronymus (#22) üzenetére


gabor7th
(őstag)

A bankok tulajdonképpen egy újabb adót vetnek ki a fizetésedre, mert százalékot vonnak le.

A számítástechnika új negatív trendjei: ujtechkor.blog.hu

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.