Új hozzászólás Aktív témák
-
sh4d0w
félisten
Tán nem kellene sorozatban kiszúrni a gyártókkal és közvetve a végfelhasználókkal és akkor nem lennének ilyen problémák...
https://www.coreinfinity.tech
-
luw2win
őstag
válasz Mr.Csizmás #2 üzenetére
erre egy szép példa a Sparkle ami szinte már okádja a különféle ddr2 memóriabányákat.
9600gso 2gb ddr2 und so weiter, und sofort.Ilyen termékpalettával ne is várjanak mást.
Hány szérián léptek már túl hogy semmi fejlesztés, csak névváltoztatás?!
Gondolom azt hitték hogy ennek ellenére mindenféleképpen ezeket fogják venni és az AMD meg csak úgy ott ül.
Rosszul hittékNem kívánom a hátrányát az NV-nek mert akkor nem lesz konkurens versenytárs és ennek a levét mi fogjuk szívni.
.“Azért nem jut olyan sok ember sehova az életben, mert a hátsó kertben keresgélik a négylevelű lóheréket.”
-
radírfej
senior tag
nagyon nagy divat most az nvidia-t fikázni. igaz, hogy mindenhol forgalomcsökkenés van... Intelnél is..., AMD-nél is.
ha az nvidia mindent faxán csinál, akkor is min 20-25% os forgalomkiesés a lankadó piac miatt, így persze több.
minden szegmensben van versenyképes terméke (mégha "ósdi", "nem jövőbemutató", stb, akkor is), kapcsolati tőkéje, profi marketing gépezete pedig holtversenyben is hahatós tényező (megkockáztatom még enyhe hátrányban is...).
de a piac már csak ilyen, meghalt a király, éljen a király.
leggyorsabb egychipes megoldást ők szállítják, 9600gt még mindig jó, 9800gt még mindig rendben.
most az ATI/AMD-nek áll a zászló, de nagyrészt azért, mert az nvidia a korábbi fejlesztési irányvonalaiban a diszkrét vga hátrébb szorult.
jön még kutyára geforce!
Másolat másolatának a másolata, de eredetileg is ilyen volt.
-
Dr. Romano
veterán
Sajnos még ha divatból fikáznák az emberek az NV-t azt még megérteném, de a helyzet az hogy jogos!!
Már lényegében 3 számozásváltáson van tól (3 generáció?) 8-9-2xx és még mindig egyhelyben toporog és az átnevezősdivel az usereket is megpróbálja hülyének nézni..."...9800gt még mindig rendben."
Jó lesz az 8800gt-nek is... (egyébként teljesítményben még tényleg rendben)
[ Szerkesztve ]
Ez....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???
-
.mf
veterán
Szerinted divat, szerintem pedig alaposan rászolgáltak, mindent elkövettek ennek érdekében.
Gondolj csak bele:
- kiderült, hogy egyes chipjeik tokozása hibás, nagy hőingadozás hatására (ami gpu-knál nem ritka) leválhat a lapka és evvel tönkremehet a gpu -- erre a reakciójuk az, hogy letagadták, majd amikor nem tudták tovább tagadni, még akkor sem árulták el, hogy mely termékeket érinti ez a hiba -- az is elképzelhető, hogy mindegyiket
- összerúgták a port az Intellel, aki nem csak a legnagyobb cég, de az egyetlen szövetségesük is
- kihoztak egy új generációt úgy, hogy a csúcskártya az előző generáció felsőkategóriájának alján lévő kártyát csak átnevezték (8800GTS --> 9800GTX), és ezt a kártyát nagy felbontásokon még az előző csúcskártya verte.
- még mielőtt az RV770 megjelent, pofátlan magas áron ($650) adták a GTX280-at az árazási szokásokhoz képest
- az AMD-vel úgy keltek árversenyre, hogy a gyártópartnereknek megmondták, hogy ők maguk nem csökkentik a chip árát, inkább tervezzenek a partnerek olcsóbb nyákokat
- aztán ott van a termékátnevezgetősdi, nem csak generációk között (8800GT-9800GT-GTS240, stb), de akár egy sorozaton belül is (G92 9600GSO 96 ps --> G94 9600GSO 48!! sp)
- a végére még odabiggyeszthetnénk a gusztustalan, pofátlan marketingjüket is (a hagyományosan nem-0-ról kezdődő grafikonokkal, stb).Mielőtt bárki megvádolna, hogy nvidia-gyűlölő ati-fanatikus vagyok, elmondom, hogy több, mint kétszerannyi nv-kártyám volt eddig, mint ati (4mx440, 9600Pro, 6600GT, 6800, 6800GS, 7900GS, 4850). Ezek tények, én is sajnálom, hogy ilyen mélyre süllyedt az nv és ilyen irányba haladt.
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
Mr.Csizmás
titán
Most kaptam
[ Szerkesztve ]
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
WonderCSabo
félisten
Nekem az Nvidia a 8800GT-> 9600GT korszakban volt utoljára szimpi. Azóta nem...
-
marcias
őstag
válasz WonderCSabo #8 üzenetére
Detto. A 9600GT volt az utolsó épkézláb kártyájuk. Ez meg is látszik.
-
gV
őstag
válasz WonderCSabo #8 üzenetére
nekem még korábban a 8800GTS (G80) megjelenésénél voltak azok, azóta egyre se tudtam azt mondani h "lecserélném erre" és most már nem is fogom.. a Larrabee megjelenéséig elleszek vele
-
bartucc
addikt
Hali!
Hát igen, ugyanaz mint amd vs. intel(A64 és Prescott, A64 óta bukdácsol az AMD), mmint megült az Nvidia a g80 után, azt hitte övé a piac, most jön egy kis mélyrepülés, DE ne higgye senki hogy csőd, mert sztem azért tartalékok ott vannak, mérnökök, marketing.
Nekem is több nvidia karim volt(s2trio, gef 2 Mx400, FX 5200, 6200, X1600XT, 7300GT, 8600GT). Szeretem az nvidiát ahogy az ati-t is, amig az a jobb teljesítményű
Nekem ár-érték dönt, nem a marketing, és a gyártó, de lesz ez még máshogy, fordul a kocka![ Szerkesztve ]
"Azért jó tengerparton lakni, mert akkor csak három oldalról van hülyékkel körülvéve az ember." //Galla Miklós//
-
WonderCSabo
félisten
Azért a 8800GT, 9600GT nagyon jó kis kártyák. És ár/érték arányuk nagyon jó. Népszerűek is voltak.
bartucc: Azért az AMD processzorgyártása sokkal szimpibb, mind amit az nvidia művel most az átnevezgetésekkel, stb-vel. A 8800GT-nek a 3. neve lesz az új! És az AMD processzorok lassan beérik az Inteleket (remélem).
-
leviske
veterán
válasz WonderCSabo #14 üzenetére
"És az AMD processzorok lassan beérik az Inteleket (remélem). "
Attól függ, mire gondolsz. Teljesítményben most sem maradnak el az ár béli társaiktól, az i7-esek ellen meg még egy darabig nem lesz hivatalos ellen. Gondolom majd a Hydra (?) lesz ellene szánva, amennyiben az Intel nem indít a desktopra egy ugyszintén 6magost... (Bár mintha eddig csak szerver fronti, 8magos Nehalemről hallottam volna és arról is 2009 vége felé.) De ez nem az a topik, tehát leállítom magam.
-
Piero89
aktív tag
Ez a negyedév nem volt az igazi, de volt miből megszedjék magukat az utóbbi időbe...nem tudom őket sajnálni...igazi versenyt akarok látni
-
Raymond
félisten
"A forgalom az év hagyományosan legerősebbnek számító trimeszterében – az előzetes adatok szerint – 8,2 milliárd dollár volt, 23 százalékkal kevesebb, mint egy évvel azelőtt."
Ez az adat honnan van? Az eddigi legerosebb evuk az FY07 volt nem egesz $4,4 milliard forgalommal. Valaki valamit felreolvasott mert 8,2-t biztosan nem hoztak ossze 3 honap alatt
Ami egyebkent erdekes a bejelentesben az az hogy az elozo harmadhoz hasonlitjak a teljesitmenyt es nem ez elozo evi Q4-hez ahogy azt illene az iparban. Aztan vilagos lesz miert ha megnezzuk hogy FY07Q4-ben 1154 millio volt a forgalom. Jobban nez ki a press release-ben ha csak 897 -> 500 az eses mint 1154 -> 500
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
cizoe
őstag
A hír ellenére szép +0,53%os pluszban zárt az NYSE-n az NV. Egész nap minuszban volt, este jött fel pozitívba.
-
marcias
őstag
Talán a piaci szereplők még ennél is gyengébb szereplésre számítottak?
Tudom hogy a versenynek nem tesz jót a monopólium, de vhogy teljesen hidegen hagy az nVidia gyögdécselése. Még élénken él bennem az a jópár fellengzős kijelentés az nVidia fejesektől, hogy "az ATI már csak az angolokat érdekli", "az ATI-nak már nincs sok hátra", "az ATI egy szar". Hát most kussolnak. -
proci985
MODERÁTOR
óh, az nem egészen egy éve volt, emlékszem
gyakorlati szempontból azért az egy jó időszak volt: 8800gt már van bőven készleten, 3870 szintén, ár/értékben bőven szuperek, gyorsak és mellesleg még olcsók is (emlékeztek még a 65ezer alatt nincs épeszű kártyás 8800gts320 időszakra?) voltak. picit alattuk pedig a 3850@256/9600gt csapat, az árak a földön, a teljesítmény pedig az egekben. aztán jött a 4850, és elszabadult az őrület az alsótájékon. mert a 8600gtt és 2600xtt vicc játékra alkalmas kártyának nevezni még a 3850@256al szemben is.
nem jó az az egyeduralom, mert baromi drága kártyákat eredményez. elfogult meg max olyan szempontból vagyok, hogy nekem számított a videolejátszás/HTPC alkalmasság is amikor vettem a kártyát, és emiatt nem 8800gtm lett (azon a hétvégén éppen a 2slotos verziók egy árba estek a 3870esekkel... emiatt agyaltam is pár órát, mert a 8800gt mégiscsak gyorsabb picit... bár SupComban ami az egyik fő szempont volt az NV kártyák nem rajzolgattak ki pár effektet, legalábbis az akkori driver alatt biztos nem, és hát ez se tetszett).
egyenlőre nem tervezem kártya vételét, de remélhetőleg összekapják magukat, és kicsit visszábbvesznek az arcukból (mind kommunikáció, mind kicsit túlzottan fpsre optimalizált driver tekintetében), mire megint oda jutnék.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
bartucc
addikt
válasz WonderCSabo #14 üzenetére
Persze nem így gondoltam, a 8800GT-t vetettem barátommal is ár/érték arány miatt.
De igen, egy évvel ezelőtti helyzethez képest van némi változás, nekem volt 8600GT-m, hát 1024*768 közepes magas beállításokra elég, de már egy 3850 is 3-4 ezerrel drágább csak és 3* jobb. Most már jó kártyákat kapni 30 alatt bőven, és sztem ez így jó, hagy legyen versenyhelyzet, mi csak jól járhatunk"Azért jó tengerparton lakni, mert akkor csak három oldalról van hülyékkel körülvéve az ember." //Galla Miklós//
-
Sila
csendes tag
a 8800 GT ownzolt rendesen, azóta csak gagyikat dobáltak ki
"...törjük az utat, a régiek az újnak, most új szelek fújnak..."
-
Oliverda
félisten
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest