- Mindenképp megbüntetnék a hollandok az Apple-t
- A Microsoft szerint egymást gyilkolják a tartalmakért az AI érdekében
- Kiderült, hogy mennyibe kerül majd a reklámmentes Facebook és Instagram
- Tarolhatnak idén az akciókkal a kínai online áruházak
- Tovább dúl a harc Hollywoodban az AI és a színészek között
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Az ötlet marha jó, utálok magammal vinni hülye kártyákat meg pénzt. Sokszor elmegyek jogsi nélkül is, pont leszarom, személyim meg nincs is.
A gond az ilyenekkel, hogy ha feltörnek egy hasonló rendszert túl kényes adatok kerülhetnek bárhova, hogy ha nem is törik fel, de maguk a hatóságok is mikre használják tudva vagy tudton kívül és harmadiknak, hogy meddig képesek elmenni. Most még csak a súlyos bűntettek, 10 év múlva már a fingásért is beszkennel.Úgyhogy kösz nem, inkább az összes ilyen legyen tiltva, mert az emberi faj nem képes normálisan működtetni, csak saját maga ellen. Abban reménykedem, ha a Skynet életre kel akkor tisztességesebb lesz, mint az ember aki megalkotta.
-
user12
őstag
A rendszernek kétség kívül vannak előnyei, de hátrányai.
Pl ha egy adott személynek van azonos nemű ikertestvére, az pont ugyanúgy néz ki, tehát a tesó kontójára metrózhat, de gondoljunk bele, ha elkövet valamit, melyiket csukják le?
Ilyen szempontból az ujjlenyomatos azonosítás egyértelműbb, de nyilván az kontaktussal jár.Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen
-
edk-
őstag
Akkor most már nem lehet használni a híres szovjet borotválógépet?
(Szovjet mérnökök megépítik a világon az első borotválógépet.
– Hogy működik?
– Csak bedugod a fejed a gépbe, és teljesen automatikusan simára borotvál.
– Hogy lehet az, ha minden embernek más arcformája van?
– Először még igen…)"Try SCE to Aux." ˁ˚ᴥ˚ˀ eladó dolgok: https://cutt.ly/edkelado
-
"...ha egy adott személynek van azonos nemű ikertestvére..."
Kis szerencsével mehetsz azonosítani és átenged a rendszer, más számlájára.
Nem az arcnak kell azonosnak lennie. A tárolt adatoknak kell nagyon hasonlónak lennie az arcodról készültekkel.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
ledgeri
nagyúr
A rendszer nem tárol Személyes adatot, csak egyénekről adott algoritmussal, az egyént egyértelműen beazonosító kódot.... nem név vagy hasonló... nem kell aggódni...
anti-blockadblock-er// PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM
-
ledgeri
nagyúr
Irónia volt, vagy szarkazmus... át kéne néznem melyik melyik
Egyértelmű hogy üti egymást a két oldal, hogy nem személyes, de egyértelműen beazonosít... Csak sajnos ez is jogi/politikai lemaradás, hogy személyes adatoknak a neved lakcímed, hasonlók számítanak, de pl a rólad készült algoritmikus egyedi adat az nem, mert a nagy könyvben csak az első pár szerepel.
anti-blockadblock-er// PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM
-
k-adi
nagyúr
csak idő kérdése volt
meglepődtünk? nem
jó ürügy ez a covid hiszti a még nagyobb megfigyelésre.. dehát ha egyszer no contact van...amúgy olyan szomorú ez, mert alapból tök jó dolog lenne, kényelmes meg minden, aztán meg..
[ Szerkesztve ]
-
A.K.
tag
A videó alapján úgy tűnik, hogy maszkban simán átenged. Kiváncsi lennék mekkora pontossággal működik a felismerés. Első körben én nem regisztrálnám magam, hogy azután vadidegenek az én kontómra utazzanak. Mert szerintem előbb vagy utóbb lesznek akik be fognak próbálkozni, hogy hátha átengedi őket a rendszer.
-
adlersson
aktív tag
Anno Shenzhenben láttam tesztüzemben hasonlót, de az baromi lassú volt, akár 6-7mp is kellett egy utas átengedéséhez, ami azért egyelőre nem tűnik versenyképesnek a hagyományos, NFC-s vagy QR-kódos módihoz képest.
Az első videón a macánál is látszódik, hogy iszonyat sokáig tart, míg nyílik a kapu, Moszkvában meg azért nem csak kirakatnak van a metró. Csúcsforgalom idejére ez az áteresztőképesség nem túl acélos, illetve spec. engem egyáltalán nem motiválna, hogy beletartozzak az arccal utazók 15%-ába az elkövetkező három évben.
毋捌食過豬肉,嘛捌看過豬行路。
-
nyunyu
félisten
válasz
adlersson #11 üzenetére
Moszkvában meg azért nem csak kirakatnak van a metró.
Van egyáltalán bármi alternatívája?
Oké, 2004-ben Moszkva belvárosában pár helyen láttam egy-egy villamost vagy trolit, de azok eléggé ötletszerűen voltak szétszórva, meg ritkán közlekedtek.
Külső kerületekben (értsd M5 körmetrótól kifelé) akadtak szakadt Ikarus 280-ak is.Meg egy rakat iránytaxi (mi a tuktuk orosz neve?), mivel felszínen alig volt szervezett tömegközlekedés.
Egyszerűbb volt a szomszéd sarokra is metróval menni.
vagy amikor benéztem az egykori Moszkvics gyárnál lévő Textilscsiki megálló mozgólépcsőit, és a 2x6 sávos sugárút másik oldalán jöttem fel, akkor egyszerűbb lett volna 10 rubelért még egy metrójegyet váltani, mint a felszíni zebrákon átvergődni a túloldalra.
Lámpa alig 3 sáv keresztezését tette lehetővé sétatempóban, miközben 6 sor zsiguli bőgette a motorját, hogy carmageddont játszhasson a narancssárgánálHello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
adlersson
aktív tag
"Van egyáltalán bármi alternatívája?" - Pont ez a lényeg, hogy rendkívül domináns a metró Moszkvában. Szvsz egy ilyen rendszert előbb ilyen "vidéki" metróállomásoknál kéne polírozni, mert a tömegben a kutyának nem lesz kedve minden alkalommal éveknek tűnő másodperceket dekkolni a kapu előtt. De lehet, csak én gondolom túl.
"mi a tuktuk orosz neve?" - Marshrutka.
毋捌食過豬肉,嘛捌看過豬行路。
-
nyunyu
félisten
válasz
adlersson #13 üzenetére
Na ja, többszáz embert kéne átengedniük percenként a reggeli csúcs idején.
Anno betévedtem az M7 végállomás utáni második megállójába reggel 9 környékén, tele volt a peron emberekkel, nem tudtál nem rálépni valakinek a lábára.
Beérkezett egy pesti szemmel már bőven tele lévő 8 kocsis szerelvény (Pesten az egyik vonalon 5, másikon 6 járt)
Tömeg felpréselődött rá, ahogy a japán sinkanzenes videókon szoktak.Mondom ez így nem tesz jót a tömegiszonyomnak, megvárom a következőt.
2 perc múlva megint tele volt a peron, és megint egy 80%-ig teli szerelvény jött...Negyediknél végül megadtam magamat, aztán a csilláron lógtam, máshol nem volt hely.
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
Flagdaster
újonc
A röntgenes átvilágítás még megvan a moszkvai metróban, táskákba még mindig belenéznek? Mert akkor addig simán lehet nézegetni a kamerába.
-
Raijin
tag
De jó is lenne, ha ez még az én életemben megjelenne a Budapesti metróban. És igen, sok hátránya is lehetne, de az előnye sem elhanyagolható. Persze lehet, hogy nem élek olyan sokáig.
Live long and prosper.
Új hozzászólás Aktív témák
it A Face Pay rendszer bevezetését ugyan a kényelemmel indokolták, de a hatóságok valószínűleg még jobban örülnek neki.
Állásajánlatok
Cég: Morgan Stanley
Város: Budapest
Cég: Devops Team Kft.
Város: Budapest