Aktív témák

  • Geri Bátyó

    őstag

    Sziasztok!

    Boldog Karácsonyt, meg hasonlók! :)

    Én személy szerint nem vagyok oda a karácsonyért. Eléggé macerás volt mindig, tele olyan kötelességekkel a rokonság felé, ami csak rám nézve volt kötelező, rájuk nézve nem.
    Szerencsére az utóbbi néhány évben sikerült kihúznom magam a karácsonyozás alól, vagy legalábbis minimálisra redukálni.

    A "tradícionális" ételeket sem feltétlenül kedvelem. Például nem rajongok a halászléért, de a pulykasült sem igazán a kedvencem.

    Idén egy jó húslevest csinálok, de vegyes húsból. Lesz benne mindenféle csirkeaprólék (hát, nyak, szárny) és egy darab marhalábszár is (azt hiszem, hogy egy inasabb darabot választok, mert annak jobb az íze).

    Főfogásnak pedig egy szép darab "bőrös, csontos császár"-nak becézett, jó 1Kg-os húsdarabot vettem. Ez gyakorlatilag oldalas, de a szalonnaréteggel együtt.
    A bőrét már tegnap beirdaltam és bedörzsöltem fűszerekkel (zöld bors, szecsuáni bors, római kömény, szegfűbors, koriandermag, citromfű és őrölt chili, meg persze só), utána még kapott egy kevés balzsamecetet, majd egy tálba felaprított hagymát, fokhagymát és répát tettem egy pár szem összezúzott borókabogyó társaságában. Erre fektettem a befűszerezett húst és az egészet felöntöttem sörrel. Ebben pácolódik összesen 48 órát és holnap lassú tűzön puhára sütöm, de a végén még ropogósra pirítom a bőrét.
    A köretet még nem találtam ki, de valószínűleg krumplipürét csinálok és sütőben sült zöldségeket.

    "Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)

Aktív témák