Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • vicze1

  nagyúr

  Hát igen a hülyeség is elég sok embert öl meg és úgy látszik te különösen veszélyeztetett vagy, jobb ha vigyázol. ;)

 • janeszgol

  veterán

  Nézd, én is szkeptikus vagyok picit, mármint furcsállom, hogy most jött elő ez a vírus. De vegyük komolyan, abból gond nem lehet.
  Engem inkább a gazdasági hatások sokkolnak. 2019-ben ha valaki azt mondja nekem, hogy megáll majd az országunk, az emberek hetekig otthon maradnak, vállalkozások csődölnek be, gyárak állnak le, több százezer munkanélküli várható pluszban, szinte minden üzlet bezár, akkor nem hittem volna el. Ha még azt is hozzáteszi, hogy mindez 2020-ban, duplán kiröhögöm. Erre tessék.

  2020: búcsú a Samsung márkától (Galaxy M21/M31 vs A51, illetve Exynos miatt). | Huawei és Nokia marad. Kéne új márka a piacra.

 • Fehér Farkas

  aktív tag

  A halálozási aránya kicsi, a haláltól nem kell félni. Persze sokan attól félnek, de ha emiatt maradnak otthon és nem terjesztik, már az jó.
  Mitől kell akkor félni. Az idősebb rokonoknak jogosan. Két hetes karanténba sincs kedve senkinek mennie távol az otthonától, krákogó vadidegenek közé. Főleg akkor nem, ha valakinek több az értéke egy 35nm2-es panellakásnál és egy cserép virágnál meg akváriumnál.
  Elveszhetnek a munkahelyek, a fizetés zuhanhat, a termékek, szolgáltatások drágulhatnak, akadozhatnak, gyakorlatilag gazdasági szar ütne be (fog beütni).
  Nekem ez épp elég indok, a megdögléstől félek legkevésbé.
  Hogyan lehetne ezt legkisebb mértékűre visszafogni, ha a sok marha otthon bírna maradni pár hétre. Ezt akinek van pár agysejtje, mint nekem és néhány más embernek, végig tudom gondolni, elvégre le is írtam ide, itthon is vagyok. A többi marhának átlagban viszont nincs ennyi esze, így mással nem lehet otthon tartani csak azzal, ha korlátok között de kicsit beszaratjuk őket, hogy belehalnak, hogy éhenhalnak, hogy nem lesz klotyópapír. Ezek túlzások, de így talán otthon lesznek és a probléma mérsékelten lezajlik.

  Az meg k... idegesítő, hogy míg van aki odafigyel mindenre és tesz is érte minimalizálja a veszélyt, mások csoportokban flangálnak az utcán, mert se iskola, se meló, jó idő van és de kurvajó most ez így. Nem baj, majd abban a fóliázott helységben is lehetnek ilyen örömteli pillanataik. A gond csak, hogy ezek a felelőtlenek azokat is viszik magukkal akik próbálnak vigyázni.

  Ha mindkeni úgy állna hozzá, hogy ez tök veszélytelen, mert kicsi a halálozási ráta, akkor olasz szintre esnénk, hullana az idősebb, meg a fiatalabb is aki a megtelt kórházak miatt nem kap ellátást.

  Persze az egészen gennyesre keresi magát a média és a politika is másodlagos elemként, de most azzal ne foglalkozzunk, ők min nem keresik magukat azzá...

  [ Szerkesztve ]

 • Juhaszatti

  őstag

  Ha már Németországgal példálózol, nézd meg azokat az eseteket is, amik már valamilyen módon lezárultak. 28% halállal végződött náluk eddig.

  Ami nyilván sokkal alacsonyabb lesz a végére, hiszen tovább tart valakit gyógyulttá nyilvánítani mint halottá, de jól jelzi, hogy az esetek igen nagy százaléka komoly ellátást igényel.
  És megint elértünk oda, hogy az egészségügy leterhelése a legnagyobb veszély. Nem mindegy mennyien kapják el egyszerre, mert az sem mindegy hogy 1000 ember X%-át kell kórházban ellátni, vagy milliónyi ember X%-át. Ha nem kapnak az emberek orvosi ellátást, mert "nem jut", mindjárt rosszabbak lesznek a számok időseknél, és fiataloknál is.
  Nem az a lényeg, hogy közvetlenül mennyien halnak bele..

 • Írtam ide egy 650 szavas reakciót a szűklátókörűségedre. Aztán rájöttem, hogy a vaknak mindegy, hogy az ember kacsint vagy bólint.

  [ Szerkesztve ]

  A harmonika nem hangszer. A harmonika egy életforma.

Hozzászólok Aktív témák