Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • tcp

  tag

  válasz Kendek #1 üzenetére

  a probléma az, hogy a privát szektorban leggyakrabban OEM formában fut a Win és az Office, szóval pont annak, aki azt állítja, hogy nincs pénze vadiújra, az nem fogja tudni igénybe venni (OEM cuccot ugye csak a vassal együtt lehet értékesíteni, ott nem adhatod veheted a licencet külön). Na meg, a privát szféra amúgy is eléggé "adós" a szoftver licencekkel, és az ott elterjedt módszerrel az 1 forintos szoftver is nehezen versenyképes.

  Ezt a rendszert elsősorban cégek fogják értékelni, az USA-ban pl a projekt cégek körében kedvelt állítólag a móka. Van egy 1-1.5 éves projekt, arra beszereznek szoftvert, majd a végén még azt is értékesítik, hiszen lehet, hogy soha többé nem használnák, mert az új ügyfélnél az új munkára már teljesen más cucc kell, lehet, hogy évek múlva lesz csak megint ilyen munkájuk, addig felesleges, hogy benne álljon a pénz, valaki más aki meg most ugrik bele egy ilyen melóba olcsón megveheti a cuccot (főleg akkor tud hasznos lenni, ha az ügyféllel való kompatibilitás miatt neked amúgy sem kell a legújabb, sőt kifejezetten egy korábbi generációra van szükséged).

 • tcp

  tag

  válasz localhost #8 üzenetére

  localhost, techla: ez így van, megvenni megveheted simán gép nélkül is! :K

  viszont, itt second hand értékesítésről volt szó, tehát az ember feltételezi, hogy nem a kvázi bontatlan, "dobozos" OEM-et akarják így eladni, hanem amit felraktak már egy gépre. Márpedig, ha már fent volt az MS OEM a gépen, akkor jogilag "összenő" vele, többé arról a gépről nem szedheted le, nem telepítheted át még saját tulajdonban lévő másik gépedre sem. EULA :))

  tehát egy már feltelepített OEM-et csak a vassal együtt adhatsz vehetsz.

  [ Szerkesztve ]

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés