Új hozzászólás Aktív témák

  • -FreaK-

    veterán

    válasz #45553408 #4746 üzenetére

    Hú, én nem így csináltam.
    Egyszerűbben szerintem, nem kell külső sd, nem zárt az FRP, de ha zár is, Lecs@ írta, hogy lehet kinyitni a beállításokból, nem kell hozzá az unlocker meg a fizetés.

    A fastboot flashelésnél, nem kell a c:-re rakni mindent és útvonalat írni, akárhol is van, total commander-ben a mappájában shift+jobb klikkre tudsz nyitni parancssort és akkor csak annyi kell, hogy fastboot flash boot boot.img pl.

    A kínai írásjeles indulás után rögtön ki lehet kapcsolni és bootloader módban indítani, majd ott flashelni a twrp-t. Utána format data, majd flashelni a romot amit szeretnél.

    Én ennek meg ennek a másik leírásnak a keverékéből csináltam meg (Lecs@ linkelte korábban)

    Leírom lépésről lépésre is mindjárt.

    Így nézett ki nálam:

    - B170-ről kell indulni, twrp és bootloader unlock kell.

    - A letöltött B321-es zip fájlból PC-n kimásoljuk az update.app fájlt, az egész zip-et pedig felrakjuk a telefonunk belső tárhelyére.

    -PC-n a Huawei extractorral kibontjuk ebből a fájlból a boot, cust, és system fájlokat, ezeket bemásoljuk a fastboot mappájába.

    - Ha kell, a belső tárhelyről mentünk mindent, mert törlődni fog

    -A fiókok (accounts) alól törlünk minden fiókot (a Google fiók a lényeg), ez fontos.

    -Belépünk TWRP-be, wipe: cache, dalvic cache, data, system

    -Ezek után ugyan itt flasheljük a korábban telóra másolt B321 zip fájlt (hibát fog írni, de ne törődjünk vele)
    (szerintem ez kell, hogy ne legyen FRP lock)

    -Rebootolunk rögtön innen a TWRP-ből a bootloaderbe, itt a fastboot segítségével flasheljük a boot, cust, és system fájlokat. Itt van az amit fentebb írtam: A fastboot flashelésnél, nem kell a c:-re rakni mindent és útvonalat írni, akárhol is van, total commander-ben a mappájában shift+jobb klikkre tudsz nyitni parancssort és akkor csak annyi kell, hogy fastboot flash boot boot.img pl.

    -Ez után restartolunk (power gomb nyomva tart), majd megvárjuk míg elindul a rendszer lesznek közben kínai írásjelek, csak várjunk türelmesen.

    -Ha elindult a rendszer (bekérte a pin kódot), akkor kapcsoljuk ki, majd indítsuk újra bootloader módban a telefont. Így kell: hangerő le+bekapcs gomb nyomva tart miközben rádugjuk az usb kábelt.

    -Itt ismét a fastboot segítségével flasheljük az EMUI 4.1-hez való, 3.0.2.-es TWRP recovery fájlt, valamint egy, egy már rootolt B321-es rom zip fájljából a (kimásolt) boot.img fájlt.

    -Ez után rebootolunk a recovery-be (az imént flashelt újba). Azt hiszem itt megy a fastboot reboot recovery parancs, úgy gyorsabb.

    -A TWRP recovery-ben formatáljuk a DATA partíciót (ez fontos! így nem lesz titkosítva), majd wipe-oljunk ismét mindent és flasheljük fel a használni kívánt romot. Ezt a TWRP mount menüpontja alatt fel tudjuk másolni a telóra a gépről.

    -Restart és már megy is a rendszer.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák