-
IT café
Mate 20 pro témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
válasz eddieke666 #11342 üzenetére
Beállítások-értesítések-alkalmazásikon jelvény-jelvény megjelenítési mód-pontok
Everybody lies.
-
szatocs1981
aktív tag
Sziasztok, két kérdésem lenne:
Hogyan lehet a status bar-ból ikonokat eltűntetni?
Hogyan lehet az elemlámpát a hangerő gomb kétszeri megnyomására aktiválni?Előre is köszönöm
-
lacus83
senior tag
válasz szatocs1981 #11354 üzenetére
MSI B460 Tomahawk,I5 10400F Box,G.Skill Tident Z 2X8 Gb 3000Mhz RGB,Corsair H110i GT,Cooler Master Case,Samsung 860 Evo 256GB ,Toshiba P300 3TB,Focus+ 850W Gold,ASUS ProArt 4060 OC,LG 27GL850B
-
Vizinyenyec
aktív tag
válasz szatocs1981 #11356 üzenetére
Szerintem ez nem lehetséges
-
Soltee1
tag
válasz szatocs1981 #11356 üzenetére
SystemUI Tuner
-
vasi89
addikt
válasz madgie #11351 üzenetére
minden rosszindulat nélkül mondom, hogy a Xiaomi nem hinném hogy bárki konkurenciája is lehetne. Évente 3x annyi telefont hoznak ki mint bármelyik másik gyártó, nincs igazából termékkategóriájuk, önmaguk konkurenciája. És a legfontosabb, hogy szoftveresen pont emiatt elég nagyok a gondok, frissítésekről ne is beszéljünk mert az totál kaotikus. A Xiaomi jelenleg a telefonpiacon még mindig nagyon kínai. Amivel semmi gondom nincs, ahogy azokkal sem akiknek ez megfelel de ne vegyük egy szintre pl a oneplus-al sem. Direkt nem huaweit és samungot írtam.
[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
válasz szatocs1981 #11359 üzenetére
Nem kell hozzá Nova, csak egy PC, hogy adb-n keresztül megadd a jogokat a szoftvernek. Amiket te szeretnél, azokat frankón le is szedi, de a VoLTE ikonokkal nem boldogul, pedig én azokat is szeretném eltüntetni fentről :D
-
Silenzio
addikt
válasz madgie #11351 üzenetére
Félkonkurencia. Kamerában is, legalábbis számomra, már csak azért is, mert nem enged a zoomlencsével videózni. A nagylátója sem hozza a Huawei minőségét.
De a legfontosabb szerintem egy "régi" HW-s számára nem a kamera, hanem az üzemidő, abban meg a Xiaomi csúcsmodellek pont nem jelentenek pályát. A Xiaomi Mi9 viszonylag kényelmesen egynapos telefon, kettőről ne is álmodj. Most járok 39 óránál a Mate-tel, és még mindig van 34% az akkuban. Ezt egy Xia csúcsmodell nem tudja mostanság.
(#11349) whited:
A noccsellenes hangok verhették le elsősorban a Mate 20 széria árát. Jött az S10 a kameralyukkal és a kompakt mérettel, baromi sok embert elvarázsolt, aztán jött a P30 Pro, végre szenzorsziget nélkül, papíron valódi innovációkkal, RYYB főszenzor, teleszkópos zoom, hibrid 10x, OMG, plusz kameralyuk középen. Plusz minden korábbinál brutálisabb marketing. Na, ez szépen elvette a fókuszt a Mate 20-ról, és az ára is bezuhant már tavasz végére, alig több, mint fél éves korára.Azt ugyan a teszterek sem vitatták, hogy a P30 Pro kameraképei szenzoronként tökre összeférhetetlenek egymással, de azt senki sem negligálta, hogy minden eddiginél 'látványosabb' képeket tudsz lőni vele. A P30 széria megvette a világot, kilóra. Szerintem ezért is gáncsolták el a HW-t.
Itt azt írják, 16 millió Samsung S10 szériás telefont adtak el világszerte.
Itt meg azt, hogy 16 millió P30 szériást, igaz, ez két hónapppal későbbi cikk.
[ Szerkesztve ]
https://pte3d.hu - 3D nyomtatás, 3D szkennelés, anyagvizsgálat, VR
-
madgie
titán
válasz szatocs1981 #11362 üzenetére
Azt nem tudom, azt se tudom, mit csinál az a szem, nekem nem mutat olyat
Silenzio: érdekes, hogy "rendes" nagylátót kábé senki nem tud csinálni a Huawei-en kívül, legalábbis nekem az S10 féle is hajmeresztően sz@r, akkora halszemes torzítás van benne, hogy ihajj. Gyanítom, hogy most az úh iPhone-ok szintén jó egyenestartók.
Amúgy a M20P üzemidejétől én nem estem hasra, egy napot alig tudok kihúzni vele... lehet, hogy még újdonság, azért, de az X-et is ennyit használtam, az is lemerült és nem sokkal hamarabb.
[ Szerkesztve ]
-
hito
nagyúr
Jó hír a M30Pro kapcsán, hogy a zoomegység 3x-os lesz Az 5x-ös köztes állás nélkül (hagyjuk a hibridet, az p.vakítás) nagyon sok, úgyhogy én örülök neki, hogy maradt 3x-os.
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
Silenzio
addikt
válasz madgie #11364 üzenetére
Egyetértek. Volt S10-em, néha teljesen ledöbbentem, milyen fos a minősége, főleg este, főleg videóban. De nem ezért váltam meg tőle, hanem mert gyakran egy napot se bírt ki.
(#11365) hito: Ez remek hír, ezek szerint nekik is leesett, hogy a portrézás fontosabb, mint a lesifotózás... És talán a színvilága is jobb.
-
hito
nagyúr
válasz Silenzio #11366 üzenetére
Úgy tudnák mind a két tábort maradéktalanul kiszolgálni (3x vs 5x), ha a zoomegység szenzora is szintet lépne 40MP-es 1/1.72"-esre, de maradna a gyújtótáv 80mm. Abból már bőven lehet vágni, ezzel kitolva a 3x-os nagyítást.
Más:Ez a videó volt már? Van benne néhány M30P lassítás. Jobb alsó sarokban kiírják, ha M30P-val készült.
[ Szerkesztve ]
-
Silenzio
addikt
Nem rossz, csak a sok lassítás meg timelapse mindig a szkepticizmust váltja ki belőlem, mondván, ezt is csak azért csinálták, hogy elfedjék a ricegést, ami szinte minden telónál jelen van. Azt hiszem, neked már mutattam. 1:20 körül érdemes megnézni a kép széleit, a falakat, az ajtókeretet stb. akkorákat ugrik a kép, mint a bakkecske.
(Mondjuk Mate 20 Prónál nem tapasztaltam, legalábbis Manual Camerával. Mást nem is próbáltam, a gyárit se.)https://pte3d.hu - 3D nyomtatás, 3D szkennelés, anyagvizsgálat, VR
-
hito
nagyúr
Basszus eddig az állam vagy 10x koppant a bemutató alatt Ez nagyon gyilkos gép lett
Silenzio: a főszenzor RGGB És 1/1.52"
-
hito
nagyúr
válasz Ateszpapa #11371 üzenetére
Kis lemaradásban nézem, mert meg kellett állítanom, de eddig tényleg azt kell mondjam, hogy minden tekintetben egy teljesen új szint a Mate 30 Pro az összes mobilhoz képest. Hihetetlen mit hoztak össze. És ha ez itthon nem lesz kapható....
A porondmester folyamatos torokköszörülése viszont...hülyét kapok tőle
[ Szerkesztve ]
-
-
hito
nagyúr
válasz madgie #11379 üzenetére
És még tapsot is kapsz
Viszont nagy a hallgatás eddig a google szolgáltatásokról és az EU megjelenésről. A végére tartogatják a nagy durranást? Symbian OS.
Mod: Hopp, az órákat már ojróban árazták be. És a telefonokat is! Mate 30 Pro: 1.099 Euro. 5G-s: 1.199 Euro.
[ Szerkesztve ]
-
Ateszpapa
addikt
Nálunk úgysem lesz kapható idén.
Marad a M20Pró a csúcs. -
lacus83
senior tag
válasz vasi89 #11385 üzenetére
Szerintem lesz erre megoldás, a készülék pedig brutál.
De mint tudjuk Huawei árai sosem maradnak magasak. Lesz ez olcsóbb is főleg ha csoda folytán EU is célpont.MSI B460 Tomahawk,I5 10400F Box,G.Skill Tident Z 2X8 Gb 3000Mhz RGB,Corsair H110i GT,Cooler Master Case,Samsung 860 Evo 256GB ,Toshiba P300 3TB,Focus+ 850W Gold,ASUS ProArt 4060 OC,LG 27GL850B
-
DanielVon
csendes tag
Amugy most nagyon szemezek ezzel a készülékkel, es valóban ami nalam is felmerult egyeb opciok honor v20, xiaomi mi 9 t pro, mate 9. Mindegyik nagyon ígéretesnek tunik a maga nemeben, foleg arertek aranyban. A mate 20 pro ellenerv, hogy nem tudom milyen tokot lehet ra venni, es nagyobb baj, hogy gondolom uvegfoliat nem lehet ratenni az ivelt kijelzore, ha meg igen, hogy erzekeli az ujjlenyomatot... Amúgy ha ez nem lenne kerdojeles, mar venném is.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz DanielVon #11387 üzenetére
Mix 2-ről váltottam M20P-re. Szerintem teljesen jó az a kijelző. Nyilván LCD, nem Amoled, de attól függetlenül semmi baja. Nővérem azóta is használja megelégedéssel.
Persze, M20P jobb, már csak felbontás meg kontraszt tekintetében is, de valaki meg nem bírja az AMOLED-et. De attól még 10 évvel ezelőtti technológiától nagyon messze van az is..
[ Szerkesztve ]
Everybody lies.
-
DanielVon
csendes tag
válasz Barthezz2 #11389 üzenetére
Nyilvan volt benne egy kis tulzas, de en honor10 rol (elozo 3 is honor volt) valtottam volna, ami szinten lcd, de egymas melle teve annyira megdöbbentő volt a különbség, hogy maradtam a honornal, pedig őszintén szetettem volna kedvelni a xiaomit, mert egyeb szempontokból nagyon tetszett....nekem nem fontos hogy lcd vagy amoled, csak jó legyen. Az eddigi keszulekeimnel nem merult fel, hogy a kijelzo minosegevel gond lett volna, de szerintem az osszes lcd volt egy rovodke iphonos rovidzarlatot kiveve😊
-
spartan44
tag
Hellósztok!
Feltennék egy bugyuta kérdést, amiről bizonyára szó volt már, de a tegnapi Mate 30-as széria bejelentése kapcsán megfogalmazódott bennem: ugye nem volt nyíltan kijelentve, de a bemutató után valamelyik amerikai hírportál lehozta, hogy a Mate 30 széria Google-szolgáltatások nélkül lesz elérhető, jelenlegi állápont szerint.
Tehát az EMUI 10 is ezek nélkül lesz elérhető.A kérdésem pedig az lenne, hogy majd amikor mi, decemberben megkapjuk valószínűleg az EMUI 10-et a Mate 20 Pro-ra, a Mate 30 Pro-hoz hasonlóan az is egy lecsupaszított, Google-szolgáltatások nélküli rendszer lesz vagy a korábbi készülékek ugyanúgy megkaphatják a teljes Android-ot, mint mondjuk a Samsung vagy a Xiaomi, meg a többi gyártó?
Bocs, ha elég láma a kérdés, de nekem ez most nem egyértelmű. Hiszen a Mate 20 Pro anno volt Q beta tester, amit mintha utólag megvontak volna tőle, aztán utána megint lett, szóval nekem már ott is volt egy kis káosz ezzel az egésszel kapcsolatban.
Köszönöm előre is! :)
-
spartan44
tag
Köszönöm mindkettőtöktől, akkor várom az EMUI 10-et.
Nekem a M30P nem hozott akkora katarzist, mint tavaly a M20P, így egyáltalán nem tervezek váltani, úgyhogy örülök, hogy ez a sajnálatos korlátozás legalább a piacon lévő készülékekre nem érvényes.
Vizinyenyec: igen, hallottam/olvastam, hogy állítólag a Mate 30-asokkal megjelenő EMUI-t könnyedén lehet majd root-olni is. -
jegenye77
addikt
Az mitől lehet, hogy nincs hangja a videóknak?
Több lejátszót is próbáltam de egyiken sincs hang. ( saját videók)Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéből csúszott ki, mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják, hogy az apjuk t?kéből jöttek!
-
Silenzio
addikt
Bejön, de olyan fos volt a stream minősége (legalábbis ma reggel otthon), hogy nem tudom megítélni a kameraminőséget. Vajon a bokeh full digitális, esetleg kameraképeket dolgoz össze? A kolibri fasza, ha támogatni is fogják 3rd party appok, esetleg a HW ír normális manual video módot állítható bitrátával, akkor nekem való készülék lesz.
-
-
Silenzio
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Hárommilliós AnTuTu pontszámmal büszkélkedik a Redmi K80 Pro
- Ukrajnai háború
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Építő/felújító topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Google Pixel 8a Obsidian 128gb - Új, Google gari, akár beszámítással
- új, bontatlan, iPhone 14 gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- új, bontatlan, iPhone 13 kártya-független, apple világ-garanciával
- Bomba áron új iPhone 15 Pro Max gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- Bomba áron új iPhone 15 Pro gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- Xiaomi 12X 8gb / 356GB újszerű állapotban, dobozában, számlájával, + prémium tokkal eladó
- iPhone 8 64gb
- Xiaomi 14 12/512GB Fekete, 3év gyártói gar. 2027.11.04-ig garanciális. +ajándék autós tartó!
- iPhone 14 PRO MAX 128GB deep purple gyönyörű, 2025 november 22-ig Apple garancia! Akku 85%
- iPhone 13 Pro 128GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest