Hirdetés
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Linux kezdőknek
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen routert?
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- Vírusirtó topic
- AI növeli majd az ételfutárok bevételeit
Új hozzászólás Aktív témák
-
9CS
senior tag
Itt biztos arról van szó, hogy a védetlen, vagy default beállításokat használó AP-kon szörfözött az emberke? Nem inkább valami előfizetéses WLAN szolgáltatást lopott? Csak ezért, mert fura lenne, hogy a WiFi-s cuccukat beállítani sem tudó/akaró emberek rájöjjenek maguktól, hogy lopják a sávszélességüket. De, ha többet fizet forgalom után, vagy percdíjas wlan netet használ, akkor rájön (a következő számlánál).
'' - Tizenkettőt üt az óra, térjenek márrrrgghhhh... ''
-
PEPE85
senior tag
Ez számomra is érdekes, mert honnan tudhatja a jóhiszemű user, hogy az nem egy ingyenes bárki által használható net, ha nincs rajta semmi féle titkosítás (mac,WEP,stb.)? Ezt egy csomóan csinálják, van egy jó pár ilyen ismerősöm.
Beül valahova kajálni, előkapja a Notebook-ot és ha Pesten teszi ezt, akkor nagy esély van rá, hogy fog tudni internetezni, nagyon sok olyan ember van, aki bedugja a konektorba a wireless router-t és úgy használja.Watch 4k movies with Netflix :)
-
9CS
senior tag
No igen, az is egy érdekes kérdés, hogy honnan tudd, hogy ahova csatlakozol, az nyilvánosnak szánt háló, vagy csak olyan mintha. Ilyesmiről már érdeklődtem egyszer itt is: Bővebben: link Csak következtetni lehet, hogy ez valaki saját hálója. Bár a hír szerint direkt vadászott ilyen helyekre.
Nekem inkább az az érzésem, hogy egy valami fizetős WiFi lopása, vagy korlátozott netek vannak ott és az idő/letöltés mennyiség túllépése miatt a szolgáltató vette észre, hogy valaki huncutkodik. Tehát mindenképp anyagi kárt is okozott, vagy nem épp legális tevékenységre használta a szerzett internet elérést.'' - Tizenkettőt üt az óra, térjenek márrrrgghhhh... ''
-
kovacsson
tag
Egyébként itthon szerintem ugyanez nem is lenne bűncselekmény, ha csak nezetik az ilyen hozzáférésen keresztül az ember.
Nálunk ugyanis csak az bűncselekmény, ha vki ''a számítástechnikai rendszer védelmét szolgáló intézkedés megsértésével vagy kijátszásával'' lép be, ha tehát nincs ilyen intézkedés, akkor nem valósulhat meg a bcs.
Viszont amennyire tudom külföldön jellemzően nincs benn ez a feltétel, gondolom ezért fordulhatott elő ilyen ítélet az angoloknál.
[Szerkesztve] -
-conrad-
addikt
Nálam sima wireless hálókarival fogom egy netszolgáltató hálózatát, unsecured network-ként látom.. szóval ha valamiképpen esetleg csatlakoznék akkor még én lennék a hibás mi? Hmm...
-
kovacsson
tag
hát nem, ezért írtam az előbb: ha tényleg nincs semmiféle védelem, akkor a magyar btk. alapján nem valósul meg a bcs
a második megjegyzést csak azért mondtam, hogy ha nem lehet eldönteni, h hotspot-e vagy védtelen magánhozzáférés, akkor ezért SEM valósulhat meg a bűncselekmény.
tehát nálad nem lehet védekezési alap a szándék hiánya (mivel tudtad, h nem egy hotspotról van szó), de ha teljesen védtelen a hálózat, akkor szerintem nincs bcs. ha viszont már bármit fel kellett törnöd a bejutáshoz (pl. WEP feltörése), akkor már elköveted a bcs-t. a lényeg ugyanis az, hogy VAN intézkedés, nem pedig hogy valójában az milyen biztonságot jelent
[Szerkesztve] -
dat
senior tag
Hozzáteszem Win alapbeállításon automatikusan csatlakozik, ha védtelen hálót talál.....vicces...
Mindenesetre csak óvatosan azzal a kijelentéssel, hogy nem bűncselekmény. Tekintve hogy jelenleg semmi konkrét törvényi szabályozás nincs az ilyen esetekre, ezért az ítélet is lehet BÁRMI. Úgyhogy nem éri meg kockáztatni.... -
-conrad-
addikt
Nem azt mondtam, hogy felelősségrevonnak, hanem azt, hogy hibáztatnak. (Pl. múltkori, mikor a tonlány is megköszönte a nem jogsértő/szerződésszegő előfizetőinek a részvételt, stb) Ez igazán csak amiatt érdekel, mert annyira még nem vagyok jártas a wireless hálózatban, és 1-2 napja ezt piszkálom, van két gép azok között játszogatok vele, közben meg várom a szolgáltatót, hogy jöjjön kötni. Szóval nem lenne jó, ha mondjuk egy connect miatt nem jönnének.
dat: ez volt,felment magától a gép
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Üzletből, garanciával, Macbook Pro Retina 13"2020 Touch Bar i7/32GB RAM/512GB SSD
- HP OMEN Gaming 16 - ÚJ - GAMER laptop - i7-13700HX, 16GB, 1TB SSD, RTX 4070(8GB)
- Samsung Galaxy A32 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP Compaq 8300 Elite SFF, i5-3470, 8GB DDR3, 120GB SSD, WIN10
- Új, bontatlan AIRPODS PRO 2
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen