Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • aginor

  addikt

  válasz Kristof93 #50 üzenetére

  "ilyen idétlen mértékegység," - ha a záridőt tekintjük viszonyítási pontnak, akkor annyira nem. Gondolom az lehetett a cél, hogy minden szenzorméret mellett azonos rekeszt és érzékenységet beállítva, azonos záridőt kaphass. Ha ez így volt, akkor a szenzorméret és képzaj nem volt releváns. Lehetne a teljes gyűjtött fénymennyiséget alapul venni, de az szerintem nagyobb kavarodást okozna.

  "Ez a DOF előny nem létezik a valóságában, csak más beállításokat kell használni." - így is lehet nézni a dolgot, de akár így is (ill. akkor a dof hátrány sem létezik, meg az iso hátrány sem, csak más beállításokat kell használni):
  Ha makrónál ugyanazt a mélységélességet akarom elérni -mint a kompozíciót leginkább befolyásoló tényezőt- és ugyanazt az érzékenységet használom, akkor két szenzorméret mellett más záridőt fogok kapni, ami a kisebb szenzor esetén rövidebb lesz. Ez kézből fotózásnál kihasználható előny lehet.

  Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés