Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Alg

    veterán

    válasz Tikakukac #499 üzenetére

    Na igen, a pálinkafőzés felénk is kb így néz ki:

    Lehullott, félig rohadt, kukacos barack/szilva földről összeszed;
    Minden előkészület, mosás stb nélkül egy slaggal éppen kicsapatott hordoba odahány, jobb esetben egy pár léccel lefed hogy ne essen bele az eső.
    Pár hétig udvar végében rohasztás, muslincalárva és belefulladt darázs gyűjtés, stb.
    Lefőzetés, marmonkannába elrakás, következő húsvétig pár hónap alatt 20-30 liter elfogyasztás

    Házi bor hasonló, azzal megspékelve hogy mivel 10 féle szőlő terem, nyilván nem fog mind egyszerre beérni szóval lesz benne már erősen penészedőtől a savanyú éppen sárgulóig minden. + hozzáadott cukor.

    És akkoe kínálgatják hogy milyen jó, mikor a gőze is lemarja a plafonról a meszet :O

    "I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO

Új hozzászólás Aktív témák