Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
A cikkben azt írják, hogy Win8 felhasználó volt és bár a fordítás nem tökéletes, nagyjából arról van szó, hogy kapott valami hibaüzenetet, hogy a gépnek valami baja van. Ez után járta a köröket a supporttal, akik nem tudták megoldani a gondját és közben pár programja sem működött. Nem részletezi a cikk, de lehet így kifutott a visszaállításra rendelkezésre álló időből, ami azt hiszem mindössze 30 nap.
Felesleges tovább boncolni a témát, mert pontatlan a fordítás és hiányos a történet.MaCS_70: amikor bruteforce próbálnak megváltoztatni valamit, annak ilyen eredménye lesz, mindegy mit mire.
-btw, a leírtak alapján egy rendes áramszünetbe is belehalt volna a cég...szerk: de most boldogan nézheted az O365-ben, hogy milyen szép lassan megy egy adatsor beillesztése az Excelbe, mert szépen animálja a cellákat. Nem mondhatod, hogy nem kaptál semmi pluszt a pénzedért.
[ Szerkesztve ]
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
A kalóz rendszerek frissítését később újra engedték, mert rájöttek, hogy nélküle csak jobban épülnek a botnetek... Amúgy csak a "gagyi" XP-k hullottak ki az updateből, a többség vlk kulccsal küldte otthon, azokat ez nem érintette.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz orion1025 #118 üzenetére
Aztán leülsz egy KDE-s asztal munkakörnyezettel megáldott disztró elé és megváltozik a véleményed. Most egy évig volt alkalmam előző cégnél ilyen környezetben dolgozni, álom volt. Persze nem azt mondom, hogy minden fasza de ha Windowsnál megszokott dolog, hogy újabb gépre nem lehet régebbit, régebbire meg újabb Windows rakni, akkor annyi belefér...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz orion1025 #120 üzenetére
Van egy USB-s külső dac-om, saját építés. Annak a hozzá kellő UAC drivere még ennyi idővel a W10 megjelenése után is csak nagyjából működik, egy idő után elkezd pattogni a hang és az elérhető beállítások felében nem is működik. Ugyanaz a cucc Win7-en hibátlan, ahogy Linux alatt is. Megoldás nincs rá, majd csak az idő.
A gyári okosságok meg hááát. Nem tudom emlékszel-e, hogy mennyi ideig nem volt normális driver Creative Audigy kártyákra bármire, ami újabb mint az XP. A winupdate letöltött hozzá egy csak sztereó módra képes drivert, eközben Linux alatt meg hozzá se kellett nyúlni és szólt 5.1-ben. Win alatt ezt csak mókolt külső driverrel lehetett elérni, míg évekkel később végül is kiadott a cég normális drivert újabb Windowsok alá.Ezek olyan kérdések, amit hajlamosak vagyunk csípőből felróni Linuxoknak, miközben kényelmesen megfeledkezünk a Windows alatti szívásokról, mert azokhoz már hozzászoktunk.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz orion1025 #122 üzenetére
Volt egy X-FI kártyám is. Fatal1ty verzió mert az kell egy hangkártyára... Win-es driverében volt egy Chrystalizer funkció, ami nélkül doboz hangja volt, vele meg megjöttek a magasak meg minden, de cserébe gyakorlatilag egy DSP volt, ami mindenbe beleszólt, nem azt hallottad amit felvettek... Linux alatt ez kompletten nem volt jelen, egyszerűen csak normálisan szólt. Át is váltottam egy ideje Asus Xonar hangkarira, az mentes az ilyen fasságoktól és csak simán jól szól, mindegy milyen rendszer.
Elvagyok ezzel a w10 csodával is (elindítja a programjaimat), bár sok minden hiányzik belőle, amit megszoktam egy KDE alatt és úgy egyszerűen igénytelen és kissé logikátlan. Viszont ebben legalább már van WSL, így a megszokott eszközök egy részét tudom használni külön bash for windows meg hasonlók nélkül.
Már attól is nagyon boldog lennék, ha valaha implementálnák az Explorerbe a két ablakos működést, ami egy Dolphinnál alap. Sajnos ez nem várható a közeljövőben... A TC meg az FC meg nem alternatíva, mert mikor kellene akkor vagy nincs nálad, vagy adott gépen csak az IT telepíthet, te meg meggebedsz...Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Firefoxon csak nincs alapból bekapcsolva a gpu renderelés. Ott egy about:config módosítás után lesz GPU gyorsítás a felületre, ha pedig fent vannak a kellő vaapi / vdpau csomagok, akkor a Yt hardveres gyorsítása is megy. Per pillanat a disztrók egy részénél még nem települnek maguktól a hw gyorsításhoz kellő csomagok, valamiért.
vainfo és a vdpauinfo kimenetére érdemes ránézni, hogy nálad megva-e hozzá minden.A Chromeium és a nouveau kapcsán meg a nouveau fejlesztői értetlenül állnak a dolog előtt, a véleményük szerint főleg régi driverben (azaz régi mesa miatt) meglévő dolgokra panaszkodnak a Chromiumnál.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Eljutottam gyors tesztig a Chrome vaapi-val, annyit láttam, hogy kicsit kisebb a proci terhelés, mint Firefox alatt azt a demót nézve. Ebből gondolom csinál valamit a vaapi-val, de még utána kellene járni. FF tényleg nem tudja a gyorsítást sajnos.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Anno valami olyan magyarázat volt erre, hogy a Windows felhasználók nagyobb része nem ért igazából a rendszer használatához és nekik nagy segítség, ha visszaállnak az alapértelmezések. Ha jól emlékszem...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Csak példának, az előző cégem remekül megélt belőle, hogy Linuxos üzemi terminálokat adtunk el gyáraknak, meg mindenhova, ahol csak felmerült valami igény. Arm-es olcsó kis számítógép volt benne érintőképernyővel meg egyéb perifériákkal, rajta Linux, azon meg C++/QT program és bármit lehetett vele csinálni.
[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Az csak annyival gyengébb az általam említett megoldásnál, hogy nem ipari hőmérséklet tűrésű alkatrészekből áll.
Az egyik terminál amit leraktunk, az egy festék ráégető kemence mellett áll, ahol 55 fok körül szokott lenni a hőmérséklet, de bírja.Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz urandom0 #231 üzenetére
Tavaly átporlottam egy Lazarusban (freepascal) íródott céges progit Linuxra, ami alacsony szintű soros port kezelést végzett, saját céges 485-ös buszra küldött és fogadott dolgokat, szóval elég komplex volt.
Ennek a komplex terminál proginak a Linuxra fordítása abból állt, hogy a kódban addig meglévő sok winapi-s részletet (amik többnyire fix konstansok meg hasonlók voltak) ki kellett cserélni multiplatform megoldásra, ami rendelkezésre állt az ide-ben csak rá kellett guglizni kicsit. Ez tartott olyan 6 órát, de a végeredmény kulturáltabb kód lett minden szempontból. A platform specifikus eltéréseket kezelte az IDE, nem kellett külön foglalkozni semmivel.
Ha QT/C++ lett volna a progi, azt is ilyen egyszerű lett volna átfordítani, vagy még egyszerűbb. Manapság nem multiplatform kódot írni az véleményem szerint gáz. Igazából ilyen akarom vagy nem akarom kérdés.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Új Lenovo ThinkPad X13 G4 13.3" -50% AMD Ryzen 7 Pro 7840U 32GB 512GB FHD+ Radeon 780M
- Új MSI 17 Alpha QHD 240Hz Ryzen9 7945HX 16mag 16GB 512GB SSD Nvidia RTX 4070 8GB 140W Win11 Garancia
- Új MSI 17 Alpha QHD 240Hz Ryzen9 7945HX 16mag 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 4060 8GB 140W Win11 Garancia
- Új Acer 17 Aspire 5 A517 FHD IPS i5-1135G7 4.2Ghz 8GB 1TB SSD Nvidia MX450 2GB Win11 Garancia
- Új Acer 17 Aspire 3 A317 FHD IPS i7-1165G7 4.7Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
- ÚJ DELL és ÚJ HP akkumulátorok, Töltők, Dokkolók, használt akkuk is...
- DELL, HP gépek bontáson. ÚJ és használt Akkuk, LCD kijelzők, alaplapok,MAGYAR billentyűzetek
- Dell Latitude E6430 - E7450. Csak Magyar Billentyűzet. Patikák.Tökéletes működés.
- Monitor Audio Bronze center,szatén fehér!
- Medium Rollo Vetitővászon 266x150cm 120"
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest