Új hozzászólás Aktív témák
-
attila9988
őstag
Pedig pont az lenne a lényeg, hogy az új hardvereket is felismerje a disztró.
Így szerintem csak szar pofozás a DSL.Minek kellene neki az új hardware? Ha neked az van, akkor nem ezt fogod rátenni. Amire viszont ez megfelelő, az a kukába szánt p1 -esed, azzal meg menni fog rendesen, és valószínűleg nem teszel bele radeon 6850 -et, tehát nem gond ha azt nem kezeli tökéletesen.
Mondjuk én régi vasra is inkább debian -t faragnék magamnak, de az is lehet hogy nem, és a lustaság győzne...
„Csak az apró titkokat kell védeni. A nagy felfedezéseket a nyilvánosság hitetlensége védi.” (Marshall McLuhan)
-
attila9988
őstag
A nevét azért akárhogy akarnánk magyarra fordítani, mindenképpen hülyén hangzik...
A "rohadt kicsi linux", vagy az "átkozottul apró linux" sem jó, de ettől már csak trágárabbak vannak....„Csak az apró titkokat kell védeni. A nagy felfedezéseket a nyilvánosság hitetlensége védi.” (Marshall McLuhan)
-
rt06
veterán
adj egy olyan ubuntu telepitot, amiben nem fos a debootstrap (legutobb kb a fel-egy eve aktualis verziot neztem es nem volt hajlando felmenni xen-re a fenti csomag hibaja miatt), illetve sorold fel, mire kellenek neked celalkalmazasok
cserebe ha telepitoimage-et nem is, de egy leirast megprobalok csinalni, hogy mikent oldhato meg a dolog
persze nem mondom, hogy barmibol megoldhato (pl gentoo-bol kizart, az mindent forrasbol tesz fel, es egy kernel forras siman megvan 400MB), de ubi-bol szerintem pont igen
[ Szerkesztve ]
Politikailag korrekt, valamint munkahely- és gyermekbarát aláírás, amiben egyáltalán nincsen p*na.
-
ddekany
veterán
-
-
danih
veterán
válasz lionhearted #28 üzenetére
Óh, hidd el kell a GUI, anyámnak összekapartam egy másodgépet, szóval kell a klikkelgetés
Ugyanebből a megfontolásból Latex kizárva Abiword, ilyesmi lenne jó szerintem, méret/feature arányát nézve. -
Arra ott a vi / latex / links.
Viccet félretéve...ne a libreoffice telepítéssel kezd el.
Azért van előnye is. A saját redszeredhez képest állíthatod. Mert hiába adja pl a DSL ezt, ha neked mondjuk nem kell GUI. Full felesleg lenne a fele..
De mondjuk a tiny core ad X nélküli verziót is.Tegnap még működött...
-
danih
veterán
válasz lionhearted #25 üzenetére
Köszi, ez már érdekesebb, kipróbálom VM-en, bár itt is még mindig legózni kell, nem egy out-of-the-box workspace, inkább netre és office-ra, persze az általad említett szolgáltatások valóban csak néhány megát emésztenek fel
(#26) gejzanet: érdemes lenne arcod az intelligenciádhoz méretezned.
[ Szerkesztve ]
-
Jó, az elvre gondoltam.
https://help.ubuntu.com/community/Installation/MinimalCD/
Itt van a minimal install, innentől a rendszer "él", aztán azt teszel rá, amit akarsz...
Lehetőleg könnyű progikat.
SSH be, ftp, samba(vagy ami kell), rtorrent. Ha érted. És alig járunk pár MBnál...[ Szerkesztve ]
Tegnap még működött...
-
nghost
tag
véégre - épp a minap volt rá szükségem..
nem mellesleg új hw-n is elmegy (Llano-n és Intel P4-en próbáltam; igaz, csak memóriába pakolva volt hajlandó elindulni), legfeljebb nem támogat minden fícsört.Script Kiddies Do What They Do Best: Infect Themselves / The only man who gets his work done by Friday is Robinson Crusoe..
-
Nagyon béna vagyok, tudom, de nem találok sehol sem download linket... Tudnátok segíteni?
szerk.: [link]
[ Szerkesztve ]
-
danih
veterán
válasz lionhearted #11 üzenetére
Gondolom azért megnézted amit linkeltél, és látod a különbséget...
-
-
Vladi
nagyúr
Jóisaz.
il sole non sorge più ad Est!
-
banhammer
veterán
válasz lionhearted #11 üzenetére
Értem én.
És ha mondjuk backup rendszernek szeretném használni az SSD meghajtómon és nem szánok többet rá max 512 MBnál akkor menjek a falnak?\m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/
-
raper
senior tag
A régi hardverek már nem változnak, ezért nem volt sürgős a friisítést iadni.
[ Szerkesztve ]
-
ddekany
veterán
Tipikusan mire használják ezeket? Valami vezérlésre mondjuk jól jöhet... De pl. Web böngészésre nem igazán jó, mert a Dillo még JavaScript-et sem támogatja, amelyik böngésző meg már támogatná, simán legyilkol egy ősi gépet, főleg a kevés memória miatt.
-
-
-
randras
veterán
-
banhammer
veterán
"A leírás szerint a kernel és a hardverfelismerés nem változott a 4.4.10 óta, így az időközben megjelent hardverekkel nem fog működni a csomag, de a projektnek nem is ez a célja."
Pedig pont az lenne a lényeg, hogy az új hardvereket is felismerje a disztró.
Így szerintem csak szar pofozás a DSL.\m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/
-
Иван
őstag
Tényleg fontos, hog 50 mega helyett 16 mega legyen. Főleg a 2 terás HDD-k korában
i5 10400f | ASUS RTX 3060 Ti 8GB LHR | 16GB DDR4 | Asus TUF VG27AQ | meg egy csomó körítés | Nintendo Switch V2
-
Psych0
őstag
juhhee
"As an online discussion grows longer, the probability of a comparison involving Nazis or Hitler approaches 1."
-
gejzanet
tag
50MB akkor még van mit faragni, anno volt qnx demolemez ami ugy 1.44mb s volt rjta qnx, böngésző, mail, meg minden. de ott van a familar linux is, pda-ra az valami 16MB volt tokkal vonóval.
-
danih
veterán
Jé, szia DSL, rég láttalak
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- World of Warcraft Mists of Pandaria Collector s edition
- Indiana Jones and the Great Circle kód - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- World of Warcraft Burning Crusade Collector's edition bontatlan