Új hozzászólás Aktív témák
-
DrGonzo22
őstag
Ugyanakkor nem szabad megfeledkezni a dolog másik oldaláról sem. Ott vannak azok az emberek, akikbe akarva-akaratlanul valamiféle félelmet nevelnek bele a szexualitással szemben. Akik túl későn kezdik meg a szexuális életüket. Egy ilyen esetben lehet, hogy pont a szexuális igényeit megfogalmazó partner, vagy médiában látott jelenet lehet az a lökés, ami elindítja, és megmenti attól, hogy a szülei által bejárt problémákkal teli utat járja végig ő is. Ami az egyik embernek méreg, az a másiknak gyógyszer - feltéve, hogy olyan bonyolult, és nagy eltéréseket mutató dologról van szó, mint ez is, a ciánba mind belehalunk, ha valaki mégsem, az mehet jelentkezni az új Discovery-s sorozatba. Még olyan eset is lehetséges, ahol a tiltás jót tesz, pedig manapság (főleg az én szememben) az ilyen dolgoknak nem jó a reputációja.
Egyébként pedig a nevelés egyik leglényegesebb eleme, hogy önálló személyiségeket neveljen, akik végső soron csak maguknak tartoznak elszámolnivalóval. Minél előbb kialakul ez a fajta hozzáállás az egyénen belül, annál jobban fogja tudni saját maga irányítani az életét. És azok az emberek, akik nem érzik annak a szükségességét, hogy mások előtt is elszámoljanak a cselekedeteikkel sokkal bátrabbak, nagyravágyóbbak lesznek. Kevésbé viseli meg őket a kudarc, szívósabbak, és többet hoznak ki magukból - mert a legkíméletlenebb kritika az önkritika. Egy ilyen személyiség bátran, és akkor fog belevágni a szexualitásba, amikor úgy érzi, hogy neki arra van szüksége. Ha esetleg téved, könnyen túlteszi magát rajta, mert nem szennyezik olyan megfelelési kényszerek, amelyekre saját erőivel nem tud hatni. (Azt nem tudom megoldani, hogy mit gondol rólam xy, de ha nem érdekel, hogy xy mit gondol, akkor praktikusan ugyanazt érem el, mintha megváltoztattam volna xy rólam kialakult gondolatait. Aki mindig csak xy-ok megítélésén csüng, az folyton erőtlennel, kiszolgáltattnak érzi magát, minden botlása súlyos hibává duzzad, stb. az élete egy nagy kudarc. Egy önálló személyiség csak pár ember véleményére ad, illetve az önkritikájára. Ettől persze még lehet elviselhetetlen figura is, de legalább olajozottan működik, és nem csak a folyamatos csikorgás hallatszik belőle állandóan.)
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest