Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
Nagyon helyes.
És akkor ezzel párhuzamosan a szektorális különadókat is ki lehet vezetni, hiszen az Extraprofit(TM)-ot nem tudják olyan könnyen külföldre menekíteni a szemetek."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Zotya84
őstag
Aztán felébredsz, és rájössz, hogy a kezed a bilibe ér...
ööö...
nem.
...rájössz, hogy Magyarországon vagy, ahol ez biztos, hogy nem fog megtörténni - legalábbis szerintem, és azok szerint, akik látják, hogy mennyire pénzéhes a magyar kormány. Tovább nem mennék bele, mert az már erősen politikai téma lenne.
Bár egyébként tényleg így lenne korrekt, ahogy írod.
Mi ez a hülyeség? Nokiánál ütésállóságot nem fejszével kellene tesztelni, hanem elkezded ütni egy 3310-zel... - L3zl13
-
-=MrLF=-
senior tag
Jöhetne vissza a többkulcsos szja is, had fizessenek még többet a jól keresők.
pl.: havi 500e.fölött 25% (úgy se lesz....), áfát meg le 20%-ra! (ez se)protonmail.com Secure Email Based in Switzerland . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . startpage.com The world's most private search engine from Netherland
-
bambano
titán
érdekes egy ötlet, kapásból nem is tudom, hogy tetszik-e vagy utáljam...
a rossz oldala az, hogy az államok nem a saját működésüket akarják racionalizálni, hanem a rossz működés finanszírozását teremtik meg, ami elodázhatja a racionalizálást.a másik oldal meg az, hogy ezzel egy, indokolatlanul erőfölénybe került ország fog igazán nagyot oboázni, és ettől én nem kaptam sírógörcsöt
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
azbest
félisten
Viszont továbbra is a haszon után kell adózni (természetesen). Az a kiskapu tehát megmarad, hogy csillagászati árakon licenszelik a saját logójukat, így tolva át a bevétel nagyrészét a kedvezően adózó országba.
-
bambano
titán
funkcionális analfabéták kedvéért idézem a felütést: "szolgáltatók az áfát a jövő évtől már nem a saját székhelyük, hanem a szolgáltatások igénybevevőinek székhelye alapján fizetik majd."
az áfa az forgalom alapján számítódik, nem pénzügyi eredmény alapján
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Tamás88
őstag
Na akkor Magyarország egyre kevesebb szolgáltatást fog kapni, így jobban lemaradunk, mint a többi állam. Ez úgy hülyeség ahogy van, mert talán csökkenteni kellene az adókat, és akkor nem csalnának a cégek (és miért van a Google kiemelve, mert nemcsak ő létezik).
Már csak arra leszek kíváncsi, hogy hogyan fogják behajtani? Mert letiltani a szolgáltatást nem tudják, bírói letiltást pedig nem tudnak kezdeményezni.
-
.mf
veterán
Nem örülök, hogy az EU is a konvergencia helyett a helyi adók és az államnak csúfolt egyre dagadó vízfej fenntartását segíti....
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
joysefke
veterán
érdekes egy ötlet, kapásból nem is tudom, hogy tetszik-e vagy utáljam...
a rossz oldala az, hogy az államok nem a saját működésüket akarják racionalizálni, hanem a rossz működés finanszírozását teremtik meg, ami elodázhatja a racionalizálást.Tökéletesen egyetértek a második felével, sőtt én úgy gondolom, hogy ez egy lépés lenne a jó irányba, de természetesen szükséges, hogy az állam költségei is racionalizálva legyenek.
a másik oldal meg az, hogy ezzel egy, indokolatlanul erőfölénybe került ország fog igazán nagyot oboázni, és ettől én nem kaptam sírógörcsöt
Ezzel is
Eleve nonszensznek tartom, hogy az ÁFÁ ne ott kelljen fizetni ahol a forgalom keletkezik, illetve internetes üzekedések esetén esetén ahol az igénybevevő, tehát a fizető fél székel. A jogalapot pedig itt abban látom, hogyha otthon más nem internetes szolgáltatásra költené ez a fél a pénzét, akkor az ÁFÁ-t eleve ott fizetné meg az eladó. Szerintem ez egy nagyon jó lépés annak érdekében, hogy az internet és szolgáltatások amerika-centrikussága csökkenjen.
J.
[ Szerkesztve ]
-
joysefke
veterán
Már csak arra leszek kíváncsi, hogy hogyan fogják behajtani? Mert letiltani a szolgáltatást nem tudják, bírói letiltást pedig nem tudnak kezdeményezni.
tévedsz, nagyon egyszerűen le tudják tiltani a szolgáltatást. Egyszerűen kötelezik az internetszolgáltatókat, hogy a szolgálatásokra mutató IP-címeket vagy FQDN-eket blokkolják (ez utóbbiakat a szolgáltatói DNS szervereken) oszt jónapot.
A reklámcégek majd szépen be fogják ezt kalkulálni a díjstruktúrájukba és gondolom lesz valamekkora áremelkedés. Ettől sem fogok sírógörcsöt kapni.
Amivel viszont egyetértek, az az állami kiadások lefaragásának szükségessége, ami viszonyt nyilván nem fog megtörténni...
J.
-
-
Sanya
nagyúr
hja, és mindenki keressen minimálbért, meg a többit feketén a zsebbe Nehogy megérje bárkinek is legálisan többet keresni
Meg lőjjük agyon az egyetemet végzetteket, mert csak dirigálnak, meg gépeket építenek, amik elveszik a munkát!
A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!
-
őstag
" .... az államok nem a saját működésüket akarják racionalizálni, hanem a rossz működés finanszírozását teremtik meg, ami elodázhatja a racionalizálást. ...."
Nagyon nagy igazság ! Az a probléma hogy gyorsabban szivárog be az állami "ladikba" a víz mint amennyire kifele lapátolják
1151,AM4,1366,2011, - Lapok,procik,vinyók,tápok,vga-k -akciósan. - 70-2340239
-
joysefke
veterán
nyilván nem, de a magyarországi viszonylatban kicsit is jobb bejelentett bért keresők, akik az elmúlt pár évben egy kis lélegzethez jutottak, azok számára egy SZJA emeléssel nyilvánvalóvá vállna, hogy itthon nem számíthatnak semmi jóra, nincs itthon keresnivalójuk...
Gondolom aki 500 fölött keres (ami még mindig hejde nem nagy pénz) azért keres többet mint a magyar bejelentett átlag mert hűde versenyképtelen a szakmája és nem tudna elmenni külföldre...
___
Egyébként SzJA-t a merdzsos cigány maffiózó nyilván nem fizet, ellenben ÁFÁ-t annál többet..
Jól van az az ÁFA úgy ahogy van...J.
[ Szerkesztve ]
-
Zola007
veterán
azért van kiemelve a google, mert mindenhol jelen van, de fizetni sehol nem akaródzik neki
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
azbest
félisten
társasági adóról is volt szó benne
Az áfa mondjuk érdekes kérdés, hiszen a számlán az az áfa szerepel, amit a google befizet. Szóval ezzel a végfelhasználók adóját emelik meg, cégek számára a nettó rész érdekes. Végülis a székhely országa volt eddig a nyertes, mert hozzá folyt be az áfa az egész eu-s tevékenység után.
Ahogy nézem a Google Play zene szolgáltatáson 23% adó szerepel a számlámon (ez ír lehet [link])
Viszont az Amazon például a magyar 27% áfát számolja fel a náluk igénybe vett szolgáltatásokra és vásárlásokra.
-
bambano
titán
-
törölt tag
Meg lőjjük agyon az egyetemet végzetteket, mert csak dirigálnak, meg gépeket építenek, amik elveszik a munkát!
Elég lenne ha 3 év gyakorlattal a kezükben tudnának diplomázni, könnyebben el tudnának helyezkedni. Fizuból tudnának fogyasztani, és ezzel még több áfát fizetni. Win-Win..
-
leeate
senior tag
Avagy hogyan marad jövőre is ideiglenesen alacsony a költségvetési hiány (az ideit még a nyugdíjbiztosítók teljesítették jobban..)
Soha többet nem vitatkozom DSLR témában!!
-
torreadorz
csendes tag
Azért ezzel nem csak a google sz.vja meg. Hanem például bármelyik magyar fejlesztő amelyik androidra fejleszt fizetős appot. Mivel ez is szolgáltatás nyújtásnak minősül, eddig eu-s vásárló esetén elég volt itthon adózni. Ezután meg lehet majd egyesével minden tagállammal külön sz.pni.
-
Tigerclaw
nagyúr
Az áfakulcsokat igazán egységesíthetné az EU a tagországaiban. Már unom, hogy többet kell fizetnem szinte mindenért, mert a mi politikusaink szerint minden gazdasági problémára adóemelés és újabb adók bevezetése a válasz.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
mikej95
aktív tag
válasz Tigerclaw #25 üzenetére
Ja nagy vicc, hogy egységes vámok így és egységes vámok úgy, de ha az embernek van határon túl ismerőse(nekem nincs ilyen szerencsém), akkor mégis olcsóbban tud behozatni az EU-ba drága dolgokat, mert külföldön kisebb az ÁFA és nincs 20 fajta extra adó.
Azt viszont nem tudják, hogy mi nem tudjuk azt, amiről ők úgy tudják, hogy tudjuk.'
-
nagyúr
válasz torreadorz #24 üzenetére
Szerintem az nem szolgáltatás, hanem sima szoftver értékesítés.
Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
Restless19
tag
Szvsz inkabb a sok paraj poliptikus karu politikus fizujat kene mersekelni es nem ilyen homarsagokat csinalni hogy veletlen se nezzen ki unionak ez a nem is tudom mi ...
Mentally sick, I'm meant to be rich But I'm the opposite, I pop the 5th and empty the clip No smile and the fucked up grin Profile with the scuffed up timbs Past the point of no return Blast the joint, ignore the burns Lost contact with reality Psychosis who the fuck wanna battle me!
-
Toth_Jani
őstag
válasz #20749568 #30 üzenetére
Nekem sincsenek gazdasági ismereteim, de az ÁFA-t mi fizetjük a szolgáltató csak behajtja rajtunk, és továbbítja a kincstárba.
Vagyis ha eddig valami 1000 forint volt +20% ÁFA vagyis 1200 forint (egy másik ország szabálya szerint) akkor ezt ezentúl 1270-ért fogjuk kapni.
Aki örül hogy többet fog fizetni az nyugodtan fizethet különböző segélyszervezetek számlájára is, hiszen biztos van bőven pénze!
Bár tudom Szerető Apánk jó célokra a gazdaság élénkítésére, óvodákra iskolákra és a szegénység leküzdésére fordítja az ÁFA-ként beszedett adót, ami az Állam éves bevételének 40%-a.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Na és ezt hogyan fogják behajtani a kínai bolttól, vagy a Redneckland alsón található kis PC -bolttól? Akiktől szintén tud átlag állampolgár rendelni árut. Ha e-mailben történt a rendelés, akkor mi lesz, ha webshopon keresztül akkor mi, ha maláj nyelvű webshopban vásárolok, akkor hogy fogják megoldani?
-
-=MrLF=-
senior tag
Szerintem attól, hogy viszik le vagy fel az szja kulcsokat nem fogok nagyobb bruttó fizetést kapni, ez
"mindenki keressen minimálbért" bruttó bérre rakodó munkáltatói járulékoktól függ inkább.
Munkáltató letolja, hogy te mennyi adód fizetsz, őt az érdekli hogy neki mennyi plusz kiadása van.
Én pl. szívesen fizetnék a fizetésem 500e fölötti részére 25% szja-t, egyből lenne értelme a családi adókedvezménynek is.protonmail.com Secure Email Based in Switzerland . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . startpage.com The world's most private search engine from Netherland
-
Toth_Jani
őstag
Ha lejjebb viszik az SZJA kulcsot 16-ról 9%-ra akkor az eddig 100 ezer bruttó mellett 7 ezerrel nő a Nettó fizetésed.
Viszont ez azt is jelenti hogy aki az Államtól kapja a fizetését az ennyivel többet vesz ki az Államkasszából, vagyis nő az Állam kiadása és ezt pótolni kell különböző adókkal, mint például a Témaindító.[ Szerkesztve ]
-
Restless19
tag
válasz Toth_Jani #35 üzenetére
Potoljak a torvenyt hozok sajat zsebbol
Mentally sick, I'm meant to be rich But I'm the opposite, I pop the 5th and empty the clip No smile and the fucked up grin Profile with the scuffed up timbs Past the point of no return Blast the joint, ignore the burns Lost contact with reality Psychosis who the fuck wanna battle me!
-
torreadorz
csendes tag
válasz Jim Tonic #27 üzenetére
Nem nem, ezt pontosan tudom mivel ez ügyben leveleztem a navval. Itt a hivatalos állásfoglalásuk ide vágó része:
"Megjegyezzük, hogy az ún. távolsági értékesítés szabályai - melyek alapján a más közösségi tagállamban lakóhellyel rendelkezo magánszemélyek részére történo, az adott tagállam által meghatározott értékhatár feletti értékesítés adószám-kiváltási kötelezettséget keletkeztet - a szoftvertermékek online értékesítése esetén nem alkalmazhatók, tekintettel arra, hogy az Áfa tv. az ilyen ügyleteket nem termékértékesítésnek, hanem szolgáltatásnyújtásnak tekinti"
Ha jól értem, ez fog megváltozni januártól, onnantól jön a sz.póroller mert kezelheted egyesével hogy mely eus országban mennyi az áfa, meg egyesével lehet befizetgetni...
[ Szerkesztve ]
-
Toth_Jani
őstag
válasz Restless19 #36 üzenetére
Az ő saját zsebük az Államkassza vagyis a mi zsebünk, hiszen ők nulla eladható értéket állítanak elő, és ezért mi tartjuk el őket.
-
Restless19
tag
válasz Toth_Jani #38 üzenetére
Kukaba veluk
-
nagyúr
válasz torreadorz #37 üzenetére
Erre szerintem lesz központi szabályozás, mert ez így szerintem nem stimmel.
Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
azbest
félisten
válasz #06658560 #32 üzenetére
[link] téma összefoglaló.
Van egy táblázat is, hogy mennyi áfát és vámot kell fizetni. Így lesz a 35 ezres telefonból 45 ezres. Ha a posta intézi (nem pedig komolyabb szállítmányozó céggel jön), akkor 1500 forint ügyintézési díj is rárakódik.(#41) Kopi31415: azért nem ilyen egyszerű. A nyugati szolgáltatásoknál általában lakcímadatokat is kérnek a számlázáshoz, ha szolgáltatást rendelsz. Persze hamis adatot megadni lehetséges, de szabálytalan és bármikor felfüggeszthetik vagy más következménye is lehet. Nameg a bankkártya adatok alapján is lehet tudni, hogy ottani kibocsátótól van-e.
Persze, ha valami noname helyen noname dolgot veszel, akkor ott lehet nem számláznak, hanem csak megköszönik a pénzt.
[ Szerkesztve ]
-
Toth_Jani
őstag
Akinek nem tiszta az ÁFA-t mi fizetjük, a szolgáltató, kereskedő csak beszedi és továbbítja az Állam felé, persze próbál csalni nem add számlát, de már egyre kevesebb a lehetőség.
Ha a szolgáltató, kereskedő az ÁFA-t nem fizeti be, akkor a NAV letiltja a számláit és azonnali inkasszót rendel el, ha ez nem megy akkor a végrehajtót küldik. -
Restless19
tag
Eleg baj az ... ott kene kezdodnie a tortenetnek h a tarsadalmunk tobbsegenek legyen mibol kolteni porgetni a temat es akkor talan nem kenyszerulnenek sokan innen onnan rendelgetni olcsosag remenyeben barmit nem ilyen kis fika penzeken kene nyereszkednie a "nagyoknak"
[ Szerkesztve ]
-
bloomberg
tag
És mi lesz így az áfa visszaigényléssel?
Hol igénylik vissza, mennyit igényelhetnek vissza, egy ír cég magyar áfa ügyében a magyar adóhatóság tart helyszíni szemlét?
Hogyan igényli vissza egy spanyol cég az ott vásárolt szerver áfáját, ha magyar szolgáltatás nyújtásához vette azt a berendezést és itt fizeti az áfát?
-
-=MrLF=-
senior tag
válasz Toth_Jani #35 üzenetére
Köszi ez megvan, de az előző hozzászólásom a bruttó bérről szólt annak kéne el emelkedni a minimál szintről, az meg nem függ az szja-tól, az a bruttó bér után a munkaadó által fizetendő további járulékoktól függ inkább, azokat kéne csökkenteni és akkor nőhetne a bruttó és a nettó is ha maradna az szja akkor is.
protonmail.com Secure Email Based in Switzerland . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . startpage.com The world's most private search engine from Netherland
-
azbest
félisten
válasz Restless19 #45 üzenetére
Ebben sok igazság van. Bár sokan sok mindent akkor is kintről rendelnének, mert van amit itthon nem lehet megvenni (pl sok elektronikus kütyü, fejlesztői eszköz). Nameg vannak termékek, amikre irreális plusz sápokat raknak nálunk, pl optikai és flash kártyák. Vagy itthon dupla áron van, mint pár kilométerrel nyugatabbra (pl kindle alap készülék áfával 15eft, míg itthon 25eft+). Persze ha van elég pénz, akkor a többség nem foglalkozik ezekkel, hanem a kényelem az elsődleges.
A nagy igazság, hogy a gazdaság működéséhez a pénz áramlása szükséges. Ez egyébként pont a gdp (hány kézen megy át a pénz, mennyit vásárolnak). Nálunk az állam gondoskodólag minden pénzt kivenne az ember kezéből, így nincs mit elköltenie a pór népnek.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Tehát még egyszer, miként érvényesítik az ÁFA megfizetését, ha az adott cég nincs kapcsolatban az országgal? Teljesen ellenőrzés alá vonják a netet, minden banki tranzakciót e szempontból is figyelni fognak? Ha én magyar kártyát használva veszek valamit úgy, hogy Németországban ülök, azt hogy fogják kezelni?
Új hozzászólás Aktív témák
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Karácsonyi telefonajánló 2024
- Hobby elektronika
- Autós topik
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- További aktív témák...
- Eladó Samsung S23 Ultra Phantom Black Használt, Karcmentes, Gyári Fóliás, 3 Hónap Garanciával!
- Razer BlackShark V2 HyperSpeed - 1 ÉV GARANCIA
- Apple iPhone 14 Pro Max - 128 GB, Space Black - Használt, Karcmentes Állapotban - 3 Hónap Garanciáva
- Yottamaster PM-PS500RU3 / 5 lemezes USB3.0 RAID0/1/3/5/10/JBOD ház
- Samsung Galaxy S24 Ultra - 12/256 GB, Titanium Gray - Használt, Karcmentes Állapotban - Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest