- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS routerek
- Windows 11
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mobilinternet
- Gépész 3D tervezőrendszerek
-
IT café
"név nélkül, hirdetés linkelése nélkül írjuk ki a fájdalmunkat", tehát a Hardverapróról
- ne linkelj konkrét hirdetést
- ne tegyél be hirdetés screenshotot
- ne idézz hirdetésből konkrét szöveget
Személyes adatot ne tartalmazzon a hozzászólásod!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Gyuri27 #5401 üzenetére
Szép..azóta szerencsére sok víz lefolyt ama bizonyos Dunán.
Gigával nincs bajom..S462 korszak óta sokat fejlődtek, 775ös lapjaikat szerettem. 1155ben volt némi zavar az erőben, de ott is az alacsonyabb árkategóriában. Igaz, VGA fronton elég sok baki összejött nekik..de manapság ott is jófélék. Táp..nos, azt nem tőlük kell venni ;p
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
GTX570 TFII 49k
100ért vette..ahha. 1 éve meg 25ért hasonló tempójú 6950et HAról
És szólnak neki kultúráltan, de nem veszi észre magát, hagyja, hátha. -
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Bjørgersson #5611 üzenetére
Itt igazából az 550TI/gémer az egyetlen probléma, mert amúgy rendben az árazás. Lap túl olcsó, proci sem alja kategória (combos ára volt anno, de ma is ritkaságnak számít, igaz, lehet hasonló 6C/12T Xeont kapni féláron, de nem ugyanaz).
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz proci985 #5625 üzenetére
Azóta megvariálta, lekerült róla a H60 is. Nyilván a lap+proci mellett szeretné 1 füst alatt elsózni a többit. Írtam neki, kollégámnak mehetne lap+cpu+ram felállásban, a kiírt áron átvenném őket tőle, de egyben akarja. Amúgy ja, az a táp kb. semmit nem ér ma már, a többiről nem is beszélve. De egy értelmesebb X58 lap 30+k még mindig és innen nézve már nem is drága az a 990X, sőt..sőt.
ps.: feltápoltam az 1156 konfigot, 760@4.2G helyére került egy i7 Xeon, eddig úgy néz ki 4G@1.25V stabil, de harapja rendesen a delejt, +100W stock értékekhez képest. Ez még az IFX14edet is lerohasztotta volna ;p Mine2 van rajta, 1200rpm@80°C terhelve :S
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz proci985 #5637 üzenetére
Nem kérdeztem az előéletről, de gondolom melózott vele, mert 24GB RAMja volt.
Ha nem volt OC, a lap elég masszív, 2-3 évet még simán megszavazok nekiEz kb. 200W így 4Gn, legalábbis fogyimérő 100at ugrott OCval, alapja meg 95W.
Cserébe elég masszívan teljesít és a fogyasztás épp nem érdekel, maradhat -
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz proci985 #5641 üzenetére
Nem valami pozitív Nesze neked MP kiadás..mondtam, hogy VaporXTrix
Amúgy a 295 ahhoz képest, mi van a nyákon, nem is vészes hangerőre/hűtésre.
Ráadásul egy pushpullal halkabb lenne, ill. könnyen beilleszthető rendszerbe is..
Nyilván, ott van a másik oldalon az ár, meg a driverek. De ha jó, csúnyán ütős.. -
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz proci985 #5643 üzenetére
Nos, igen..alaposan odacsaptak az árának, realizálhatnának rajta, figyelembe véve a 290X helyzetét manapság a palettán. Jó az a hűtés, de nem ennyire. Ventigondokról nem hallottam még, bár az a legkevesebb, ha épp úgy alakul. Persze megértem az ár miatt. A 295X2 mint kuriózum sem utolsó..bár tény, ha nyűgös berakni, elgondolkodik az ember. De 1x kell megoldani..pár évre megint nyugiban lehettél volna ;p De végülis ahogy látom, így sem vagy elégedetlen, és ez a lényeg. Finomítgatni meg van időd.
Találtam egy 240es kompaktot jóárasítva (RT Triton), megnézem, mit tudON: volt pár Megahalems ~10k/db áron nemrég aprón. Az egyik visszakerült 20ért. Jó az árrés :S Bírom az ilyen üzleti érzékkel megáldott tagokat.
[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Trailblazer #5789 üzenetére
Jól ismerem a tagot itt nálunk..legszebb, hogy kehes a kari.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
Érdekességnek elmegy ugyan a téma, de nem jó helyen van, legyen ez a vége.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Ed3r_X_ #6052 üzenetére
Mondtaménhogylesnikellésvanbővenjóféleis ;p TPower i55 12k volt.
Recska féle H55ből is vettem egyet, kemény 8k..hibátlanul üzemel.
Csak az nem értékeli a platformot, aki lusta figyelgetni és spórolni..
Nekem azért nagyon nem mindegy, hogy lap+i5 megvan 20kból
Inkább ezekre építem az olcsó gépeket, mint egy DCs 1155 alapra.TaaT
Szülőknek kocahasználatra kvázi mindegy..de pl. ha játékra kell..?
Gondolom egyetértünk abban, hogy jobb az i5, mint egy G16x0 pl..
Havernak most raktam össze: i55+i5/760+ACi11+8GB/ECC, 40!k..
Ennyi pénzből 1155ben jó esetben a lap jönne ki Sandy i5el, többi?
Minimum +20k lenne, miközben tempóra minimálisan tudna többet.
Ezt a pénzt inkább VGAra fordítottuk, 7850 helyett GTX760at vett.[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
"..gamer gép Codegen 4U-500-as sz.gépházban.."
1db Asrock A75 Extreme 6 Motherboard(Gari:2015.09.09)
+eredeti doboz,
1db AMD A4-3300 2,5GHz FM1 Box Processzor(Gari:2016.09.09),
2db Kingmax 1GB DDDR3 1333MHz(Gari:2016.09.09),
1db Artic Cooling Alpine 64 Plus
1db Chieftec CTG-750C 750W Box(Gari:2017.01.07)56k
Gémer..áááhh.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
Csoda, hogy beindul kb..10% terhelés kb. üvegre terhelve. De az ár is kemény, nem csak a gamer titulus..A75+A8/3850+EKL/CT+4GB/1600 került hozzám 30ért nemrég, Házzal-táppal-SSD+HDDvel tudnám ennyiért adni és nem merném gamernek nevezni..pedig ez HDban egész szépen viszi az újabb címeket is.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Ed3r_X_ #6631 üzenetére
Szerintem tartja az árát..nonK i5ök 25-30ig, i5K ~35k jelenleg is általában.
1156on azért olcsók az i5ök, mert sok van belőlük és ritkábbak a lapok is.Baltoafarkas
Amíg az erejük bőséggel elég, ill. adott esetben OCval hozzák az új gent..
C2Dk is bepadlóztak, mikor elérhető lett az érdemben jobb i3 procik hada.
Hogy a 775 Quadok miért álltak be..? Talán mert sokan fejlesztik most is.
Elenyésző szelete az a PCseknek, aki tisztában van az új platformokkal..
És nekik egy C2D cseréje C2Qra is érdemi váltásnak hat, így megveszik.[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Ed3r_X_ #6634 üzenetére
Én már eljutottam odáig, hogy nem érdekel..aki hülye, ráhagyom ;p
Nem kell megvenni annyiért, ennyire egyszerű. Aztán majd beesik.
Tudjuk, hogy ~25kt ér egy 23x0, akkor ennyit kell beajánlani érte..
2400/2500 és ezeknek S verziói más tészta, de ezek is max. 30k.
2500Kt pedig max irodai környezetből vennék 35 felett, jó FPOval.Mindegy amúgy, beszélhetünk róla, amíg nincs jobb konkurencia.
Ezért fejleszt 10%onként Intelbá is, mert megteheti, nem másért.
Csodás valutánk értékét meg ugye nem is kell megemlítenem :S -
Speed®
HARDVERAPRÓD
Lépjünk tovább az aktuálpolitika/hovatartozás kérdéskörről ha kérhetem.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
"1156 Alaplap+Proci" 50k
P55+i5"650ért, ami ugye i3+TC. Együtt ér max. 20kt. Derék..
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Ed3r_X_ #6764 üzenetére
Hja, a környezettel voltak gondok nálad..sajnos ez ilyen..kis pénz, kis foci. Normális házban az a 450es XFX totál néma volt, de az Ecoval se tapasztaltam ugye mást, pedig komolyabb terheléssel használtam, mint te. Legszebb, hogy visszakerült hozzám nemrég, azzal fog elmenni az 1156os motyóm, kíváncsi leszek, lesz-e panasz rá (~250W terhelés lesz) ;p
Passzív felejtős..böszme bordás halk ventis megoldás még kibírható anyagilag. -
Speed®
HARDVERAPRÓD
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz snecy20 #6822 üzenetére
Simán, ~3 hete vettem Giga WF3-OC/R2.0 típust 1.5 év garival ennyiért
Ha a mellé vett 2500K piaci árát számolom, kevesebb is, együtt 100k volt..Nem is ér sokkal többet, ha belegondolsz, elég megnézni az R9-290ek árát.
Konkrétan ref. verzióért 780ból ennél többet nem is szabad adni szerintem..[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
USB MEGOSZTÓ 500Ft
USB->PS/2 átalakító
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz #90933760 #6987 üzenetére
Fogyasztáson ilyen szinten nem tudsz annyit fogni, hogy megtérüljön kb..procidat ~1:1 cserélhetnéd LV megoldásra (L5420 pl.), VGAt ha lejjebb adod, már IGP szinten leszel lassan (A8-3850em hozta a szintjét kb., az egész gép elvolt ~60Wból). Kis pénz, kis foci..7750et néznék a helyedben, említett Xeon mellé.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz #90933760 #6996 üzenetére
Sapphire 4830nak korrekt a powerplay része, ha nem az van, értem a gondod. Egy 7750 szerintem jó megoldás lenne, idle termeli kb. a delejt és load is vihető passzívan egy olcsóbb bordával akár, hisz 55W TDP, fele a 4830nak. A procid 65W TDPs, az L5420 meg LV széria, 50W TDPvel quad létére.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz quailstorm #7004 üzenetére
Miért is..? Ha passzívkodna, igen. De gondolom az E8500at se gyárival hűti
Egy ilyen kis Mini Ninja tökéletesen elég ekkora TDPhez, egyszeri beruházás..
Ahogy a VGAt is meg lehet oldani hasonló költséggel, S1 Plus és csókolom ;p
Sőt, sima S1 Rev.2. is jó, leszedett műanyag elemekkel, Sapphire nyákkal pl..
Ha már csendmánia..ez 10k hűtőre, de akkor meg van oldva. Szellős ház kell..[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz quailstorm #7006 üzenetére
Tcase ne zavarjon meg, ha megfelelő progival monitorozod, az helyesen írja ki, a többivel nem kell foglalkozni. BIOSban pl. hibátlanul mutatja az értékeket bratyóm G31M-ES2L lapjában, az alapján is szabályoz, a Freezer7Pro konkrétan nem pörög 800rpm fölé terhelve sem..<50°C a proci. Cimbinek G33M-DS2R lapban ketyeg ugyanilyen 3GHzen egy rézmagos magas fajta (PentiumD féle) gyárival, annak sincs hangja konkrétan..minimálköltségvetéssel hűthető típus, a passzivitás már más téma ugye, de akinek ez a heppje, az áldozzon rá ;p
Baltoafarkas
Sajnos pont a Sapphire féle PP nem ref. téma. Őket érdekelte akkoriban is, elsődleges partnerként szabadabban belenyúlhattak gondolom. A refek 500ra vették vissza magukat és a feszt sem állítgatták, Sapphire meg 157/300/<1Von dekkoltak..cserébe sajnos a DualSlot vackuk loadban süvített..pedig megvolt a sanszuk, hogy értelmes hűtővel megoldják. 4850re szerencsére odafigyeltek, bátyámnál mai napig egy VaporX/1G van, halk és hűvös, pedig igencsak benne van a korban és kapja is az ívet, újabb játékok formájában. Persze HDban, de akkoris, bírja szépenL5420 idle ugyanannyit nem eszik, ill. egységnyi terhelésre esélyes, hogy kevesebbet is..hidd el, piszok hűvös darab. Szvsz megérné ~1:1 cserében, de nem szólhatok bele az elképzeléseidbe. VGA témában egyetértünk, gyengébb karival nem vagy előrébb..ezért ajánlottam a 7750et. Erősebb is, fele TDP loadban, idle meg közel 0..ideális megoldás.
Node..off off.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz quailstorm #7009 üzenetére
Jobb oldali réz maggal..más kategória, 95W TDPhez készült ugye.
A <3ks F7Pro/TX2-3/EKL CT bőven jó volt, ha nem 100+W fűtötte..Baltoafarkas
A 4830at eladva meglenne..vagy 1:1 szeretnél jobbra fejleszteni..?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Azonnali notebookos kérdések órája
- EA Sports WRC '23
- Amazon Kindle
- Kés topik
- Tudományos Pandémia Klub
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Interactive Brokers társalgó
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- További aktív témák...
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- Thrustmaster racing clamp kézifék tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest