Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • szipipeti

    csendes tag

    válasz Lalikiraly #2 üzenetére

    Nekem a best a "Pinkasu" ahol a tradicionális ételeket készítik,
    Kötelező darab a(z)
    erjesztett kolbász
    fél kacsa párolt-káposztával - kezdőknek csak comb
    kemencés csülök (van 1 jó hely ha kéred...)
    márványos knédli - ha van
    és a marhaszeletek.... vadas-mártások, (tejszínnel és erdeigyümölcs-lekvárral)
    káposzta alapú levesek kötelező, nagy a variáció!
    Ami mindenhol kötelező elem:
    "tankovny' vagy "tankové"
    felirattal rendelkező éttermek...
    Az un.: TANKSÖR, jellemző a PILSNER GAMBRINUS ect...
    Előnye: nincs pasztörizálva, nincs tartósítószer, 1 korsótól (3-tól sem) leszel részeg..
    Nincs benne szénsav..
    Habja végig marad, és kenyérbél illatú!
    (Járj utána a "vágott sör"-nek! Érdekes élmény!)
    Tanksört 45-60 kcs környékén mérik...
    Lányok előszeretettel isszák (igen korsóval) a csapolt barna KOZEL-t...
    Tavaly az egyik leányzó váltig állította, hogy Ő sört.... soha... 3-ik vacsoránál már a 2 korsó volt a szint...
    Fent a várban van egy kb 500 éves sörfőzde... érdekes ízekkel...
    NEM BERÚGNI KELL! ízlelni!
    Plzenben kihagyhatatlan a sörgyár! Kötelező...
    És már Karlovy Vary sincs messze....
    Bruno-ban az egyik étteremben 3 dl söröskorsóban kapod a tiramisut! Jó!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák