Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • Sinesol

  addikt

  válasz dabadab #2 üzenetére

  Kötve hiszem. Random megnéztem egy C1-es drágább LG-t és ott is max 700cd peak fényerőt tud a panel, de azt is csak akkor ha a tartalom max 2%-a ilyen fényerejű, ha hosszabb időtartamon keresztül kell fenntartani, akkor még rosszabb az érték. 50% esetén már csak valami 280cd-t tud. Elég gyér HDR szempontból.

  Viszonyitásképpen ránézve egy hasonló képességű Samsung VA panelre, ott még 50%-ban fényes tartalom mellett is 1200cd a peak fényerő és hosszabb időtartam alatt sem esik be. 10-25% mellett meg még 1400cd-t is tud.

  Szóval nekem az jön le, hogy HDR-re igencsak ott van a VA panel, az OLED nem túl erős ezen a téren a jóval gyengébb fényerő miatt.

  Na de nem csak HDR-ből áll a világ, nézzük meg a max fényességet

  LG C1 tud valami 300-400cd-t, míg a Samsung QN90 1200-1400cd-t.
  Este , sötétben biztosan nagyon jó az Oled, de egy random világos nappaliba délutáni gaminghez nem kérdés, hogy jobb lehet a VA panel.

  [ Szerkesztve ]

 • Sinesol

  addikt

  válasz dabadab #4 üzenetére

  Hát nem olcsó, de nyilván nem is egy hétköznapi termék. Egyébként a sima 60hz-es 27inches ips-em került 500euróba, azért ebből kiindulva nem reális, hogy egy ilyen komolyabb gaming monitor 700 dolcsi legyen. A benne lévő VA panel is komolyabb darab lehet, az átlag darabok nem tudnak ilyen 1200-as fényerőket, amit ígérnek. Samu tévében pl. a felső kategória alján, a QN85-nél vannak 1000cd környékén, de igazából a QN90 tud stabilan1200-1400as értékeket.

  Árukeresőre ránézve, az 55inches QN90 500k. Mondjuk kérdés, hogy mégis miben tud annál többet vajon ez a Philips, miért ne azt vegye aki jó VA panelre vágyik.

  [ Szerkesztve ]

 • Sinesol

  addikt

  válasz arty #12 üzenetére

  Ezek nem szélsőséges, hanem hétköznapi körülmények egy átlagos családban, az átlagos felhasználók nagy része nem éjjeli bagoly gamer.

  Igen az átlag monitor is keveset tud, meg az átlag lcd és elég csapnivaló is a minőség világosabb helyiségben. Az meg hogy ezt igy sokan nélzik, attól még nem lesz elfogadható, eleve sokszor nem is nagyon van lehetőséged sötétitésre/nem akarsz, bele kell törődni, hogy ez ilyen. Ettől függetlenül nehogy már azért legyen jó a gyér OLED fényerő, mert a sz.rabb LCD-k is ugyanugy szar fényerőt tudnak.

  [ Szerkesztve ]

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés