Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • UnA

  Korrektor

  Bevallom, nem tudom, mi lehet a DN, de szövegszerkesztésben ezt mind tudja a Notepad++, és még egy kupac ingyenes plugin is van hozzá.

 • Lenry

  nagyúr

  LOGOUT blog (1)

  Pedig tudja, ahogy ma már szinte minden szövegszerkesztő is.
  Notepad++-ban Alt-Shiftet nyomva tartod miközben a nyilakkal kijelölsz.

  Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

 • Egon

  nagyúr

  Nekem a kedvenc régi szövegszerkesztőm a Kedit volt, ami tudta ezt a funkciót (az előző cégnél sokat kellett használni), illetve a Multi Editor nevű program még több lehetőséget tudott (mind a kettő Dos-os volt).

  "Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

 • zoltanz

  veterán

  "Tudtam a telepítő kulcsot fejből"
  Igen, könnyen ment. :DDD 2 hetente újra kellett rakni a Win95-öt, rossz esetbn már a telepítő sem ment végig. ;]

 • Egon

  nagyúr

  DN többet tudott mint a VC, valahogy mégsem tértem át rá, nem tetszett a kezelőfelülete.
  AZ első írott cédém még megvan, elvileg még mindig olvasható (nemrég próbáltam): azon ott figyel a 3.11-es Windows és az 5.0-s DOS is (ennél régebbi oprendszerekkel nem találkoztam), sőt a 6.0-s Winword és talán a 4.0-s Excel, meg a korban hozzá illő Visio is, 20-25 játék kíséretében.

  "Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

 • Argos

  őstag

  :DDD
  A Tied nem vészes, olvasható.
  De, amik pl. a Hülyét kapok az apróktól topikban néha elém kerülnek... :O

  ...elmúlik...

 • pw12345

  tag

  A DN-nek van Windows verziója is, két féle, bár már megszűnt a frissítés, kezelte a hosszú állomány neveket, de 64 bites már nem készült úgy tudom:
  http://www.dnosp.com/
  friss, ropogós 64 bites: http://ndn.cba.pl/download/index.html
  Egy alapos virustotal.com ellenőrzést nem árt futtatni.
  MC, vagy FAR nem tudja ezt a funkciót (én nem próbáltam, kiráz tőlük a hideg)?
  DOS alatt én is DN-t használtam, amíg fejlesztették WinNavigátort, azóta is hiányolom TC-ből a beépített mp3 lejátszót.
  Most meg a DC-vel (kezeli a TC beépülőket, csak Win alatt, amiket érdemes ellenőrizni, mert vírustelep a jó része) próbálkozok, van vele gond bőven, de Linux alá nincs más.
  Különböző Notepad alternatívákkal az a gond, hogy lekaptam, virustotal csekk, mind fertőzött, a TC32 bites telepítője is (a DC32 install szintén), CPUz legújabb detto. Winamp helyett ajánlották a Foobar2000-et, kapásból vírusos, Audacioust is próbáltam, nagyon bugzik, már VLC-t, SMP-t használok zenéhez is.
  Ikonokat nem is használok, mindent a TC/DC fejlécből indítok.
  Command promptot mai napig használok, Feladatkezelő folyamatosan megy, egyrészt lássam milyen szemét pofátlankodott fel, másrészt, van kártevő, ami letiltja, így egyből tudom, ha nem megy.
  TC automatán indul, autorun letiltva, hangok, csak hibaüzenetnél ki és belépésnél, így egyből tudom, ha elszállt a hang. DOS időkből nagyon más nem maradt meg. TV tuner és tuneres monitor PIPpel alap, ha kikotlik nem tudom mit csinálok, mert már nem gyártják.
  Ha az MS lepusztítja a jobb klikk menü gombot a billentyűzetekről az Office miatt (amit rég nem használok), annak nagyon fogok örülni.
  Feszültségértékeket rendszeresen ellenőrzöm, mert volt már gondom miatta.

 • Frawly

  őstag

  Nem is a Notepad-et írják, hanem a Notepad++ progit, az egy egész másik szoftver, semmi köze a Windows beépített Notepadjához. De ezt az ún. blokk-kijelölést tudja minden komolyabb szövegszerkesztő (értsd: plain text editor), UltraEdit, ConTeXT, Sublime, stb..

  Ami nálam a régi időkből szokás maradt: kétpaneles fájlkezelők használata, még a DOS-os időkből, Norton Commander (néha floppyról Volkov), majd DOS Navitgator. Windows alatt Windows Commander, amit átneveztek Total Commanderre, majd Double Commander. Aztán ahogy váltottam Linuxra, ott Double Commander, terminálban Midnight Commander, de most már csak terminálban használok Vifm-et. Ilyenek nélkül nem tudom normálisan használni a gépet, nem is értem, hogy egyesek hogy vannak el Windows Intézővel meg hasonló, egypaneles fájlböngészőkkel. Illetve mikor fájlokat másolok, mozgatok, mindig a bal panelből másolom a jobb panelre. Így rögződött be.

  Sok évig szokásom volt, hogy Windowsban is kiirtottam minden csicsát, és Win9x klasszik kinézetet állítottam be, de ezt a szokásom a Win7-tel feladtam. Vista nekem kimaradt. Ami talán még a régi időkből beidegződés, hogy az Asztalra csak a legszükségesebb ikonokat teszem ki Windows alatt, dokumentumot pedig soha. Erre még régen volt szükség az erőforrások kímélése miatt, de az áttekinthetőségnek is jót tesz.

  Illetve a mai napig gyártok a háttértárakon ilyen random betűs ideiglenes mappákat, aa, bb, stb., ha valamit ügyködni kell, hogy tudjam, ha később elfelejteném letörölni, akkor a nevéből is lássam, hogy semmi értelmes, fontos nincs benne, törölhető.

  „Az Audacity egy kereszt-emelvény többsávos hangszerkesztő”

Hozzászólok Aktív témák