- Synology NAS
- AliExpress tapasztalatok
- Felhő alapú adattárolás (Dropbox, stb.)
- Linux Mint
- Nem rakétatempóban, de nőnek a notebook-eladások
- Linux kezdőknek
- Milyen routert?
- Disney+
- Hiába Musk kritikája, az ausztrálok szerint megoldható a közösségi médiás tiltás
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szabi®
addikt
Én szeretem a Lightningot, az az apple egyedi cucca volt, és sokkal kommerszebb lenne type c-vel.
-
Szabi®
addikt
Bizonyíték ? Ember én annyit írtam fentebb, hogy nekem nem volt vele bajom, erre jössz a "lóf@sz"-ozásal. Az marha nagy érv, hogy van nála jobb és az iphone-on nincs, tudod mennyi ilyen dolog van még, amikből van jobb, és az iphoneba nincs ? Ne gyerekeskedjünk ....
Komplett ökoszisztémát lehetett lightning alapon kiépíteni, akinek nem volt elég 3500ftért megvette a számára hiányzó kábelt ... Ez a kábel amikor megszületett, akkor android fronton ment a sz@rozás, hogy is dugd a töltőt a készülékbe (mert csak egyféleképpen lehetett), a lightning jóval jobb felépítéssel bírt.
De isten mentsen hogy meg akarjalak győzni, eleve te győzködsz engem, én csak a véleményem írtam le.[ Szerkesztve ]
-
Szabi®
addikt
Te meg nyilván élvezed hogy valaki leírja a véleményét és trollkodhatsz kicsit, sz@r életed lehet
Mi az az iszonyatos nagy áttörés amúgy amit a type c tud, a lightning meg nem ? Ezt nem láttam kifejtve sehol... Azonkívül hogy az unió játsza az atyaúristent ...
[ Szerkesztve ]
-
Szabi®
addikt
-
Szabi®
addikt
+1 Pontosan, erre gondoltam én is.
#72 Polllen A jó annyit jelentett a valóságban, hogy amikor megjelent, akkor sokkal-sokkal praktikusabb volt, mint a micro usb .....Csak már nem emlékszel rá, mert "régen" volt. Androidon megjelent a type c, és most legyen mindenen type c, én soha nem éreztem hogy kellene, és egy átlag felhasználó nem is fogja. Rádugtam a telefonom tölteni, aztán amikor kész volt levettem (ez tényleg ennyire egyszerű am.), sokan vagyunk így ... Persze értelek én, láttam már a fórumokat telesíró "bot"-okat, ""- hogy ez miért nincs iphoneon? - Pedig androidon van, "-ezt miért nem rakta még az apple bele ?, - pedig androidon már rég bele rakták "".....
Egy mesterségesen generált igény lett ez a "usb type c kell mindenbe" lózung. Én az apple helyébe már direkt sem raknám (soha), pontosan azért, mert az unió ezt akarja ...[ Szerkesztve ]
-
Szabi®
addikt
"teljesen átlagos intelligenciával" simán megérhető a másik oldal is, szintén 8 év használat után ...Amikor microusb-t használtál, gondoltál arra, hogy jobb lenne lightning ? Nem..
Nah látod, sok user ugyanígy nem gondol a type c-re, és csak egyszerűen használja az eszközeit lightningal[ Szerkesztve ]
-
Szabi®
addikt
Én azt hittem már eladtak 9 év alatt annyi iPhone-t hogy a lightning is szabvány legyen ...
Mitől szabvány valami#87 Rickazoid
"Az Európai Bizottság azt is kijelentette: azt akarja, hogy a tech cégek többé ne csomagoljanak töltőt a készülékeik mellé."
Ez része meg már nem si aktuális, ez lesz a második év, hogy az iPhone-ok nem kapnak töltőt, tehát ez így értelmét is veszti ...[ Szerkesztve ]
-
Szabi®
addikt
Ennyi... Egyébként az EU a troll, megint egy felesleges blamát nyom a szabványosítáról, remélem az amcsik nem engednek.
#94 Dragon3000
""Szerinted csak apple létezik az összes többi telefon gyártó micsoda?""A cikkben az apple szerepel, ő pedig nem ad töltőt, legalább a cikkben leírtaknál maradjunk, és abban a lightning az érintett, ergo apple ...
-
Szabi®
addikt
Sztem még évek múltán sem fog váltani, de majd látjuk. Rosszul tudod, lenne attól iPhone, blokád alá nem vonhatnák, Magyarország is simán kérhetne EU-n felül (mint igénylő ország), max jogszabályba ütközne. (nem mintha nem ütközne nálunk egy csomó dolog az eu-val szemben) Aztán meg ott van az a fránya forgalmi adó, amit az országok zsebelnek be a készülékek után .(nem kis összeg, kis tételnél sem) Nem hiszem hogy megérné nekik ezen huzakodni, így cikk szinten max, ilyen kis topikok lakóinak, de ebből élesben semmi nem lesz.
[ Szerkesztve ]
-
Szabi®
addikt
"" Én azt írtam, hogy hivatalosan nem forgalmazhatják az EU -ban""
Ha törvényi szintre emelkedik .... Addig ez itt csak egy kis vitaindító, semmi több. Ez még évek ...
""A Telenornál így sincs rá 5G konfig, hogy hivatalosan forgalmazzák.""
Miért van még olyan szolgáltató, hogy Telenor ?
-
Szabi®
addikt
Akkor válik komolytalanná ennek a hitvitának a témázása, ha megnézed a profilokat, és 10 hozzászólóból 8 androidot használ/és szeretné hogy az apple kukázza a lightningot ...
Hát kik mások is erőltetnék ezt ? Nem igaz ?#112 Ezekiell
Onnan veszi hogy az iPhone 8/x/xs-eknek nem tett jót az akksiuknak a gyors töltés.Sajnos volt ilyen.[ Szerkesztve ]
-
Szabi®
addikt
válasz Dragon3000 #126 üzenetére
""aki több apple terméket is használ kényelmetlen a számára a több kábel""
Hatalmas probléma .... Mert ha Usb c lesz megszűnnek a kábelek ? vagy egy kábelt dugdosol ki/be minden készülékbe Köszi
-
Szabi®
addikt
Ezt gondolom tudtad a termék megvásárlásakor is .... A lightning 9 éves, ha ennyi idő alatt még nem tudtál "összeszokni" vele, akkor válts micro usb-s/c-s androidra.
Ha tudom, hogy esélyesen "folyni" fog az orrom, akkor viszek magammal zsebkendőt (és most figyelj) mert sokszor az sincs másoknál/máshol ...Úgy gondolom önnön felelősséged vinni a saját terméked -> saját kábeljét amivel megvásároltad, hogy tölteni tudd. Lesz olyan usb c-nél is, hogy pont nem lesz máshol, vagy másnál, mivel ez nem más felelőssége .....
Braun/Babyliss borotva töltő szokott lenni máshol
Bekkeld még ki egy pár évig ...[ Szerkesztve ]
-
Szabi®
addikt
válasz Dragon3000 #135 üzenetére
"", ha kimarad egy kábel és igen az apple hülyesége, hogy a telefonokon kívül mindenhol átállt már usb-c-re.""
Most egyeseknek ez a problémájuk, aztán ha usb c lesz, akkor meg majd más lesz a problémájuk ... Te úgy gondolod minden egyes probléma, mindegy egyes felhasználótól releváns ? Mert sztem nagyon nem ...Linkeljem ide be, milyen sírások, rívások mentek 2011-ben a széles csatis töltő miatt, ugyanígy a Ph-n ?
[ Szerkesztve ]
-
Szabi®
addikt
válasz Juhaszatti #137 üzenetére
Ez nem megoldás kérdése, lesznek mindig elégedetlenkedők. Ősi genetikus probléma.
Bárhová/bármilyen terméknek benézel a topikjában, és látni fogod hogy egyesek nem tudnak túllépni saját maguk elvárásain, és csak mantrázzák a hülyeségeket.
A kérdés mindig az,. hogy milyen arányban oszlik ez el. Úgy fog viszonyulni hozzá a vállalat.
Ha kis arányú a sírás, akkor megáll ezen kis topikokban, és előbb-utóbb az elégedetlenkedők felhagynak ezen "tevékenységükkel" és megbarátkoznak azzal, amit vettek ...[ Szerkesztve ]
-
Szabi®
addikt
válasz Dragon3000 #147 üzenetére
Ahogy írtam fentebb is, ez még csak törvényi szintre is emelve, tehát jogilag egyenlőre csak spekuláció, fórumi szinten meg csak egy vitaindító, semmi több.
Lehet hogy te nem voltál felkészülve arra, hogy jön olyan felhasználó is, akinek nem probléma maga lightning kábel, de bármennyire is meglepő, vannak, akiket nem zavar.
Tőlem mehet az esztelen fika a lightning miatt, de nem itt fog ez eldőlni, hogy lesz-e usb c vagy sem. Nem rajtad, a Józsikán, meg a Ferikén fog múlni, hogy akkor az apple beadja-e a derekát, vagy sem. Én meg az elégedett felhasználók táborát erősítem , van ilyen (voltam már én is elégedetlen, csak más miatt)[ Szerkesztve ]
-
Szabi®
addikt
válasz Dragon3000 #151 üzenetére
""de ha valakinek ez gond, akkor fogadd el és ne akard ráerőszakolni a saját véleményed. ""
Melyik hsz-emre gondolsz ? Ha meg nincs iPhoneod, akkor miért véleményezel olyan embert akinek van, és ez neki nem gond ? Nah innentől vált érdemtelenné a veled való kommunikáció.
-
Szabi®
addikt
""Apple felhasználókra akarják ráerőltetni mások a Sz@rjaikat.""
Ez miért emlékeztet engem arra, amikor az ukránok nálunk szavaznak, hogy ki legyen magyarba a miniszter
Igen volt is erről több cikk is, hogy a gyorstöltés által keletkezet hő miatt, csökken az akksik életciklusa, mivel előbb öregednek ki/többször mennek végbe bizonyos kémiai reakciók.[ Szerkesztve ]
-
Szabi®
addikt
válasz Dragon3000 #158 üzenetére
Megkérném a kedves "jogi képviselőt", aki kiáll azok mellett, akiknek nem tetszik a lightning kábel, hogy ugyan linkelje már be, melyik hsz-em tartalmazza azt, hogy én nem tudom elfogadni más döntését ? A ferdítéseken túl, amit képviselsz, megsúgom, én csak válaszoltam azoknak, akik reflektáltak arra, hogy én elégedett voltam a Lighning-al. Vagy ésszerűen reflektáltam másoknak, veled ellentétben (aki ráadásul nem is iphonet használ). De gondolom nem bűn hogy leírtam ....
Nah innentől kezdve ignorálom a lózungjaidat[ Szerkesztve ]
-
Szabi®
addikt
válasz Dragon3000 #162 üzenetére
De akkor ebből nem sok mindent értettél meg, pedig direkt kiemeltem, hogy te, meg a fanyalgók nyugodtan attól "üthetitek " egymást ....
Meg mások is írtak, akiknek nem lenne jó, azt nem írod ?
És mit írtam még ? Hogy az EU a troll, nem az userek ...
Ezt kétszer írtam amúgy ....""egyből a mellé beszélés, mert minden készüléket Te egyszerre töltesz és mindig bedugva vannak mi? ""
Hallod igen! A Macbookhoz van töltő, azt jobbára azon használom, a Watchnak külön van "bölcsője" az azon pihen, ha nincs a karomon, a telefont meg este rakom rá.
Szörnyen hangzik, de itt vagyok, élek, lehet így is élni. Ezt is írtam már.[ Szerkesztve ]
-
Szabi®
addikt
válasz Dragon3000 #172 üzenetére
A "fika" szót pejoratív értelemben írtam, egy-két "elmés" indokra, amit itt felsoroltak a Lightning-al szemben ....Lásd a "nemotthonalvó" embert, akinek vinnie kell magával a kábelt ...
Egyébként kihagytátok az Earpods-ot, amit az apple már szintén nem ad, és nem képez árkülönbséget, cserébe a hivatalos store-okban 8k+ szállítás. Ugye ez még a készülék árára jön, ha esetleg nincs valakinek.[ Szerkesztve ]
-
Szabi®
addikt
""Pláne, ha nem otthon alszik az ember.
USB-C mindenhol van, ez a szar lightning meg akkor van biztosan, ha viszek magammal."""
Egy vicc vagy (már ha személyeskedéshez van kedved), ha meg olyan helyre mész ahol áram nem lesz, akkor mit adjon az apple ? aggregátort ? Mert te nem viszel azért sem power bankot ?[ Szerkesztve ]
-
Szabi®
addikt
válasz lionhearted #180 üzenetére
Erre írtam azt az egyik hsz-ben, hogy a borotva/fogkefe/epilátor és egyéb eszközök töltője uniós ? Azok megfelelőek ? Csak mert mind más és más kialakítást ad. Viszont az unió azok cseréjét nem szorgalmazza, pedig tételesen nyilván nagyobb darabszámban van használatban a 440 milliós lakosságú unióban egy érdekes töltőjű, de elterjedt borotva (remington/babyliss,), mint pl bizonyos telefonmárkák
[ Szerkesztve ]
-
Szabi®
addikt
Egy ilyen kényszeres hozzászólást mi értelme megírni, aminek "0", azaz nulla releváns tartalma van (költői kérdés volt)
#184 Dragon3000 Pontosan ezen eszközök termelik a legtöbb hulladékot "relatíve", mivel rövid életciklusúak, ezért többet veszel kevesebb idő alatt. Ezen termékek kis költség befektetésűek ergo bárki könnyen hozzájuk jut, nem úgy, mint egy 500 ezres telefonhoz.
És szintén napi használatban vannak.[ Szerkesztve ]
-
Szabi®
addikt
válasz t72killer #196 üzenetére
Én Franciaországon lepődtem meg, ott is áldatlan állapotok vannak még, Paris bizonyos részein is, már ami a szemetet illeti.
#197 lionhearted Látod és hiába írtam szépen/érthetően, rajtad kívül nem értette senki. Én 100%-ig biztos vagyok abban, hogy vannak olyan olcsóbb eszközök, amiknek a töltője (a főleg a fix kábelesek) több hulladékot ad, hamarabb válik fogyóeszközzé, mint egy 500 ezer forintba kerülő telefon. Az egységesítéssel önmagában nincs gond, bár a gyártók szuverenitását én nem piszkálnám, de hát tudjuk egy ekkora kutya, mint az eu ...
Neki meg kell szabni, melyik gyártó mit adhat, és mit nem... Nem láttam egyébként kopogtatni a Nintendonál, akinek a kézikonzoljai (Ds,Lite,Xl 3ds,3dS xL) 100 milliós téteteket verdesnek, egy szintén speciális fixkábeles töltővel ...[ Szerkesztve ]
-
Szabi®
addikt
válasz Dragon3000 #201 üzenetére
Nem tudom... Én ismerek olyan felhasználókat akik évekig nyúzzák a telefonjaikat. De nézz be az iPhone 7 topikba ...
Én egy 6-8000 forintos borotovát 2 évnél többet még nem tudtam használni, de volt olyan is ami eltört, sőt volt olyan is, aminek elhagytam a töltőjét, és vettem kompletten egy másik készletet...Ilyen árú tételeknél az ember nem hezitál.[ Szerkesztve ]
-
Szabi®
addikt
válasz Dragon3000 #204 üzenetére
Az sem mindegy, hogy mi számít hulladéknak, az a kábel(ek) ami a fiókban van, vagy ami ki van dobva ? Mert nagyon nem ugyan az a kettő. És az milyen üzletpolitika, hogy nekem úgy is van itthon ? Nah mindegy, majd látni fogjuk egyébként, hogy ennek a környezetvédelemhez semmi köze, csak egy erőfitogtatás. Az más kérdés, hogy vannak olyanok is, akik pont usb c-t szeretnének a készülék alján látni, de sok itt a sallang a megfogalmazásban. Az apple meg egy megakapitalista maximálisan profitorientált cég, tehát neki az csak jó, hogy még törvénykezés is lesz arra, hogy nehogy adjon véletlenül is töltőt.
"- Nem adunk tanksapkát az autóhoz, mert az előzőn, úgyis volt..."[ Szerkesztve ]
-
Szabi®
addikt
válasz Dragon3000 #206 üzenetére
"A telefonjaihoz már egy vagy két éve úgy sem ad, így ez nem változna."
Persze, hát az kb. ezen a részén már csak röhög, eleve sem adna, környezetvédelmi okból
Nagyon elkezdték védeni a környezetet ..[ Szerkesztve ]
-
Szabi®
addikt
Ez érdekes, ezt sem tudtam ......
-
Szabi®
addikt
""De miért van ennyi töltőm? Hát mert minden telefonhoz/tablethez/elemlámpához (van olyan is, akkus, de az is usb-s) adtak (az elmúlt 10-15 évben)""
Érdekes a logikád am. vagy hívjuk "jelenségnek", ugyanis nálam a töltő mindig ment tovább az új gazdához készülékkel együtt, így akkora mennyiség soha nem halmozódott fel.
Azt viszont megcsinálhatná az apple, hogy akinek viszont nincs, és vett egy 400~ ezres telefont, akkor annak a számlájával adna töltőt, akár ingyen/akár jóárasítva.
Gondolom te nem fogsz meglepődni, de az apple újfent a nagy környezettudatosság hevében a mezei 50cm hosszú lightning kábel árát felvitte 8 ezer forintra, ehhez egy 20 wattos töltőfej szintén 8 ezer forint. Vagyis szállítással együtt közel 20 ezer forint, hogy tölteni tudd a készüléket, de ha kábelt ad is az apple (mert ezzel érvelnél) akkor számolhatod a szintén mezei headsetet, ami szintén 8! ezer forint[ Szerkesztve ]
-
Szabi®
addikt
Önellentmondásos a hozzászólásod, egyszer azt írod : ""Többnyire a készülékek amiké a töltő volt vagy már elromlottak (vagy csak totál megbízhatattlanul működtek, sz*rt meg nem adok el másnak), """
Utána meg ezt : ""Egyébként a tápot és kábelt jó eséllyel 1x kell megvenni, és több készüléken át elkísérhet (jó a kábel nem biztos, de az eddig se volt garantált, hogy sokáig jó)""De oké,ha te így látod, akkor így látod.
-
Szabi®
addikt
-
Szabi®
addikt
Én ezzel indítottam:
"""Azt viszont megcsinálhatná az apple, hogy akinek viszont nincs, és vett egy 400~ ezres telefont, akkor annak a számlájával adna töltőt, akár ingyen/akár jóárasítva.""....És akkor happy lenne mindenkinek, és a környezetünk is ugyan olyan ütemben romlana, mintha adna töltőt, ugyanis attól a hadiiparok soha nem látott mértékben dübörögnek és szennyezik a földet
#232 Balika911 Azt a szót ismered hogy szemléltetés ? További kellemes napot
Csak hogy megnyugodj .....
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Dunu DTC800
- Eladó Thinkpad P14s g2 ( T14 G2 )AMD (ryzen 7 pro 5850u 16Gb 500Gb) 5 HÓ gyári garival
- HPE BLC7000 2200W 2250W 2400W 2450W Szervertápegység Táp + Breakout Board - Számlával
- ASUS RT-AX57 AX3000 Router
- Beszámítás! Samsung Galaxy Tab S8 Ultra 128GB Wi-Fi tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest