Új hozzászólás Aktív témák

  • #79335424

    törölt tag

    válasz Armahun #4139 üzenetére

    Én még Basicet sem tanultam. MZ -ken, meg Zsigulátorokon nevelkedtem. Hamarabb építenék 200 lovas, driftelő Wartburgot, minthogy megírjak egy alkalmazást.
    Értem a gondolatmennetedet, de sztem jó így a Robot. Már eleve, az eseménybe is tudsz "IF" -et rakni. Aztán ott vannak a változók, amiket szintén nagyon jól lehet alkalmazni. Pl. van egy egész szám változód, amit matematikai műveletekkel befolyásolsz. Alap értéke:0 Egy művelet után jön egy összeadás operátorral "+1".
    Aztán, egy másik művelet után, megint +1. Egy másik parancsban tudod használni önálló eseményként az értékváltozást, vagy eseménynél és műveletnél is feltételként is a változó értékét (egyenlőség operátorral). Ha változó értéke =1, akkor egyik művelet, ha =2, akkor másik művelet. Ezt lehet a végtelenségig variálni (pl. </> operátorokkal). A műveletsor végén pedig egyszerűen visszaállítod 0 -ra a változó értékét és az egész kezdődik előlről. Azt vettem észre, hogy a többszörös feltételek eléggé lelassítják a Robotot. Eddig a parancs tiltásos/engedélyezéses folyamatok tűnnek a leghatékonyabbnak. A tiltott parancsok nem foglalnak erőforrást, nem számol velük a Robot, ezért nem is lassítják. Remélem, érted, hogy mire gondolok. "Vezérlő" parancsok, "egy lépéses IF" -ekkel, amik az "IF" -től függően más parancsokban definiált, egyszerű műveletsorokat tiltanak/engedélyeznek. A vezérlőparancsban használhatod a számértékes változókat.
    Persze, ez is csak egy módszer a sok lehetséges közül.

Új hozzászólás Aktív témák