- Milyen NAS-t vegyek?
- Videó stream letöltése
- DIGI kábel TV
- Windows 11
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Crypto Trade
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
- Microsoft Excel topic
- MinDig TV
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
Új hozzászólás Aktív témák
-
nkmedve
őstag
válasz Set-Comment™ #51 üzenetére
Na igen, ez a másik, kint (nem is kell erős napfény legyen) egy tab használhatatlan, mig az eInk-et annál kellemesebb olvasni minél több a fény.
-
Polllen
nagyúr
Igazából nekem fura, hogy az okos telefonokat egyre tolják 4" fölé, míg a tableteknél meg pont a 7" a nyerő...
Egy 5"-s kütyü eseténél már szinte elhanyagolható a méret különbség...
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
félisten
Könnyen beszél az akinek telik rá. akinek nem annak jó a 4" okostelefon is vagy éppen a 7" tab. ha nem 40 ezer lenne egy normális ebook olvasó ( ami vicc. epaper technológia ide vagy oda, hiszen ennyiért már lassan 4 magos tabikat és telókat lehet venni). 4,3 " telómat vettem 40 ért, olvasásra folyamatosan kibír több mint 2 napot.( persze normálisan használom közben telefonként is.) rengeteg olvasóprogram van már ami sok hátteret képes leutánozni és kellemes kontrasztot nyújt olvasáshoz akár éjjel, akár nappal.lassan 2 éve okostelón olvasok és semmiféle szemkiesést nem tapasztalok. kellemes és jó dolog. felesleges meggyőznöd bárkit is arról hogy jobb az ebook olvasó, tudjuk, de csak olvasásra.
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
joysefke
veterán
lassan 2 éve okostelón olvasok és semmiféle szemkiesést nem tapasztalok. kellemes és jó dolog. felesleges meggyőznöd bárkit is arról hogy jobb az ebook olvasó, tudjuk, de csak olvasásra.
Nem akarok senkit meggyőzni, főleg nem azokat akiket nem is lehet, egyszerű tényeket közöltem, amelyekkel Te tisztában vagy, azonban ha visszaolvasol láthatod, hogy nem mindenki számára egyértelműek ezek a dolgok. Van aki foggal körömmel ragaszkodik (a védhetetlen) igazához.
Cinedog:
ingyen kéne adniuk az oprendszertJ.
[ Szerkesztve ]
-
Zeki
nagyúr
Ez baromi egyszerű dolog.
A tabletes topikból számomra kiderül, hogy az embereknek játékra, film nézésre, netezésre (fészbúk) kell a tablet.
Na most ezt tudja mind. 80-100 dollárból már itthon is van Kínából egy ilyen kütyü. Ha androidos telefon, ha androidos tablet.
És itt a lényeg.
NAGYON OLCSÓ!
Amit az átlagember elvár, azt tudja.
A Microsoftos cuccok a büdös életben nem lesznek ilyen olcsók. És jelenleg az android platform az, ami segíti a terjedésüket. -
leeate
senior tag
Az ebook olvasóknak nagy hátránya, hogy tipográfia nuku. Se képek. A könyvek ára viszont ugyanannyi, mintha papíron vennéd meg. Tableten legalább lehet(ne) ezt a problémát kezelni valahogy.
Soha többet nem vitatkozom DSLR témában!!
-
dabadab
titán
"A könyvek ára viszont ugyanannyi, mintha papíron vennéd meg."
A sajat tapasztalatom szerint nem, legalabbis az Amazonon (ami megiscsak a legnagyobb ebook forgalmazo) a Kindle edition mindig olcsobb, mint a puhakotesu kiadas, akar 30 - 50%-kal is (aztan van, amikor csak 10%-kal).
Egyebkent kepek is elofordulnak, ha illusztralt a konyv, meg valamennyire tipografia is. Es bar van tablet is, en olvasasnal maradnek a Kindle-nel.
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
Bird
addikt
Szegény redmondi óriás, most mi lesz vele ?!
[ Szerkesztve ]
.:A konzolozás körülbelül olyan, mint a Canon / Nikon: amelyiket előbb veszed a kezedbe, azt szokod meg.:.
-
oO7
őstag
egy kicsit mintha klikk-hajhász lenne a cím a "hír" tartalmához képest...
amúgy meg tökéletesen felesleges mobil piacot meg tablet piacot meg mindenféle eszköztípsok piacait külön vizsgálgatni... platformok vannak (amik lefednek több féle eszköztípust) és szolgáltatások a platformok mögött... tök felesleges azon lovagolni, hogy milyen kicsi a WP részesedése, amíg több Windows-os gép van, mint Android, iOS, OSX, stb együttvéve...ez az egész ökoszisztémásdi arról fog szólni, hogy megveszel egy alkalmazást (vagy épp szolgáltatást) és azt bármelyik másik gépeden használhatod egészen addig amíg az ökoszisztémán belül maradsz... veszel egy alkalmazást a Windows Store-ban és használod telefonon, tableten, PC-n, Xbox-on... előfizetsz az Xbox Music Pass-ra és hallgathatod a zenét bármelyik eszközödön... abbahagysz egy játékot az egyik eszközön, folytatod a másikon...
DE mindezt csak addig amíg Windows-os eszközről Windows-os eszközre lépsz át (vagy mondhatnám, hogy Androidosról Androidosra, vagy iOS-esről iOS-esre)...
És persze így nézve teljesen mindegy, hogy a WP jelenleg kicsit nehezen kapaszkodik fel, mert majd az asztali Windows (ami egymagában nagyobb felhasználóbázis, mint az Android, iOS, OSX, stb együttvéve) meg a Windows tablet fronton (ahol egész szépen teljesít), meg az Xbox felhasználók (aminek nincs is konkurenciája ilyen szempontból Google vagy Apple oldalról) szépen felhúzzák, mert ezek miatt a szolgáltatások miatt telefonból is Windows-osat fognak venni... és lehet mondani, hogy dehát Androidba is meg iOS-be is már sokan "belevásárolták magukat", csak épp ezek lefednek két eszköztípust (telefon, tablet), a Windows meg vagy 5-öt (telefon, tablet, notebook, pc, xbox), és akkor gondolom nem nehéz kilogikázni, hogy melyiket is fogják a végén választani...ez csak egy kis hangos elmélkedés a részemről, én is kiváncsian várom, hogy mi fog itt történni az elkövetkezendő 1-2 évben, csak azért jelen helyzetben ilyen hülyeségeket írni, hogy a Microsoft a nagy vesztes meg a Windows bukás meg hasonlók... hát elég erős csúsztatás... vagy inkább struccpolitikának mondanám... nem szabad az Android meg iOS erejét sem lebecsülni, de azért állandóan az MS bukásáról beszélni meg erőteljesen a ló túloldala...
-
Polllen
nagyúr
Tudom, de a 7"-sokat jobban tolják, nagyobb a választék, stb-stb. Nálam is a 10"-s a nyerő.
Jim TonicElméletben jól hangzik, a gyakorlatban pedig tedd őket egymás mellé és nézd meg mit nyersz.
Ha meg egy 16:9-s arányú 7" tabot nézel össze egy note eggyel, még szembetűnőbb.
A 7" tab nálam esetleg egy 4" környéki telefonnál jöhet szóba.
[ Szerkesztve ]
-
Zeki
nagyúr
Egyetértek.
Ezt a harcot még nem lehet megmondani ki nyeri.
A tv gyártókat se hagyd ki. Jönnek az okostévék, amik egyre többet tudnak. Már távirányító sem kell hozzájuk. Kommunikálnak a telefonoddal is.
Szerintem ott akár integrálódás is lehet, a tv a számítógép és játékgép egyben. -
Polllen
nagyúr
Jelenleg az emberek nem ökoszisztémát vásárolnak. Ennek megváltoztatásához kevés 1-2 év, szóval teljesen helytálló ilyen szempontból a cikk témája.
Persze álmodozni lehet, hogy micsoda rendszer lesz itt én is örülnék neki, de amíg a nagyobbik fele nem elérhető itthon, illetve az átjárhatóság még nem 100% addig ez csak elméletben szép. Az meg nem érdekel, amikor vásárolok egy használati eszközt.
Amúgy a csúsztatásról csak annyit, hogy hiába van sok windows-s gép, az ott futtatott programok nagyobbik hányada el sem indul wp-n vagy winRT-n.
[ Szerkesztve ]
-
dabadab
titán
"amúgy meg tökéletesen felesleges mobil piacot meg tablet piacot meg mindenféle eszköztípsok piacait külön vizsgálgatni... platformok vannak"
Namarmost az van, hogy a W8 egy platform, a WP8 egy masik, a WRT meg egy harmadik, szoval megint csak ott vagyunk, hogy vannak a PC-k, vannak a telefonok meg vannak a tabletek.
DRM is theft
-
oO7
őstag
nem... van Windows 8, mint rendszermag, mint platform és efölé készítettek telefonos, tabletes, pc-s, meg Xbox-os felületet...
(#70) Polllen: maga a cikk is egy jóslat... ha meg már jósolgatunk, akkor igen is figyelembe lehet venni a rendszerek fejlődési irányát is és nem csak az eddigi trendekből következtetni úgy, hogy azt feltételezzük, a rendszer nem változik semmit... gyakorlatilag folyamatosan amiatt temetik a Microsoftot, mert eddig az volt a trend, hogy a számítógép az PC, majd ebbe beleköpött az Apple és a Google és hirtelen hatalmas hangsúlyt nyertek a telefonok és tabletek is és arányaiban szorítják vissza erősen a PC-t... nade azért reagál a történésekre a Microsoft is, sőt a cég történelmének legnagyobb átalakulásán megy kerestül azért, hogy megtartsa/visszanyerje a vezető pozícióját a számítógépek piacán...
[ Szerkesztve ]
-
oO7
őstag
válasz Jim Tonic #73 üzenetére
ha az SDK a fejlesztők elől, a Store pedig a felhasználók elől elrejti azt, hogy most épp milyen hardveres platformon is van, akkor úgy istenigazából nem édesmindegy, hogy X86, X64, ARM vagy akár PowerPC-n (tudom, az nem támogatott, csak a szemléltetés kedvéért írtam) fut a rendszer? fejlesztőként te megírod a kódot és fordul mindenre, felhasználóként meg függeltenül attól, hogy egy X86-os asztali gépen vagy vagy egy ARM-es tableten vagy, ráklikkelsz az appra a Store-ban és települ... nagyon alacsony szinten vállnak csak szét a rendszerek, ahol már tényleg olyan kódok vannak amik az adott processzorarchitektrára vannak kihegyezve...
mellesleg ilyen szempontból már a 32bit-es és 64bit-es Windows sem ugyanaz...
[ Szerkesztve ]
-
dabadab
titán
Miert, a Blue utan menni fog a Photoshop a Lumiakon? Menni fog a Forza a tableteken (ha mar felemlegetted az Xboxot is)? Nem.
Ezek kulon platformok, amik majd valamennyire konvergalnak es talan valamikor, a tavoli jovoben, esetleg egyesulnek, de errol egyelore szo sincs.[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
oO7
őstag
ha elkészítik az iPad-hez hasonlóan a "metrós" Photoshopot, akkor igen, az futni fog a Lumiákon is... a Forza rossz példa mert az egy Xbox exkluzív cím, fixen a konzolra optimalizálva, de egy tetszőleges DirectX-es játékot ha kiválasztassz, az igen, tudna futni mindenhol... ez nagyon nem a távoli jövő, ez részben már most is létező dolog, a maradék része pedig ha minden igaz, akkor 1 hónap múlva válik valósággá...
-
dabadab
titán
"ha elkészítik az iPad-hez hasonlóan a "metrós" Photoshopot, akkor igen, az futni fog a Lumiákon is... "
Vagyis ha keszitenek egy, az asztalitol kulonbozo Photoshopot direkt mobilra, akkor az fog futni mobilon (mivel az asztali nem fut ott) es ez azt bizonyitja, hogy a W8 meg a WP8 egy platform. Aha, ertem.
"de egy tetszőleges DirectX-es játékot ha kiválasztassz, az igen, tudna futni mindenhol"
Leszamitva azt az aprosagot, hogy valojaban nem, ugye. Akkor tudna futni, ha WinRT-re irnak, de komoly jatekot nem irtak WinRT-re, sot, valoszinuleg nem is fognak, es ha irnanak is, akkor se menne tableten, azon egyszeru okbol, hogy nem birna a HW.
"ez nagyon nem a távoli jövő, ez részben már most is létező dolog, a maradék része pedig ha minden igaz, akkor 1 hónap múlva válik valósággá..."
Miert, egy honap mulva minden letezo, x86-os windowsos program futni fog mobilon meg tabeleten? Nem, egyaltalan nem, sot, nem csak a letezoek nem, de meg az ezutan keszulok jo resze sem.
Ezek annyira nyilvanvalo dolgok, hogy rettenetesen nagy fanboinak kell lenned ahhoz, hogy ne szurjak ki a szemed es rezzenestelen arccal azt allitsd, hogy ez a harom, tok kulon platform valojaban egy. Nem az.
DRM is theft
-
törölt tag
isten őrizzen minket attól hogy telefonon fusson bármilyen pc-s program. ami telefonra van optimalizálva, az desktopon használhatatlan és dettóban visszafele. az még játható út lenne hogy aksiról arm, dokkolva x86, és egy bölcsőről hajtod az asztali géped vagy bedokkolod a notiba, tabletre, és onnan, de a probléma továbbra is áll. desktopon ne legyen tenyérnyi minden gomb, mert fölöslegesen foglalja a helyet. tapi felületen meg ne kelljen a kezelőfelülethez nagyító mert az az x86-os tableteknél még win 7 alatt is halálos volt.
más az igény platformonként. ezt nem lehet megkerülni. az ms megpróbálta, úgy tűnik nem jött be. ennyi. natív x86-os telefont meg addig nem akarok venni amíg telefonként az energiagazdálkodása retek, a számítási kapacitása pedig fasorba sincs.
-
brd
nagyúr
Ez csak félig igaz, mert maga az LCD valóban nem vibrál, a háttérvilágítás viszont igen. CCFL-nél kevésbé zavaró, LED-nél jobban (ill. utóbbit is lehet nagyjából korrektre készíteni, de nem az a standard sajnos). Örülj, ha te nem látod.
The only real valuable thing is intuition.
-
törölt tag
még az se kéne. pl egy ilyesmivel én már ki tudnék békülni otthonra. csak ehhez is meló kell, a natív x86 továbbra se fut a telefonról, de ha már egy alap wines környezet, office-al, böngészővel, normális videólejátszóval elérhető lenne abban bizony lehetne jövő. telefonként telefon, otthon meg minimál, lassúcska, de sektop környezet. kompromisszumos, de végülis a mostani laposom se erőgép, és otthonra bőségesen hozza amit elvárok tőle. yt, videók, zene, fórum, excel. minden másra ott a céges nagyvas
aki otthon masszívan rederel meg dolgozik, hááát az maradni fog érzésem szerint még vagy 20 évig dedikált desktop pc-n, azt rövid időn belül telefonba betuszkolni lehetetlen lesz, aksi, hűtés, etc nem igazán kedves ennek.
[ Szerkesztve ]
-
Polllen
nagyúr
Akkor jöhet a javítás. Tudnám én szeretni ezt a rendszert és használnám is, ha rendesen működne és közel azonos áron hozná azt, amit a konkurencia minőségben és funkcionalitásban.
De nem, vannak ezek az idiótaságok, kevés az app és ha jól tudom még mindig vannak issue-k az IM-kel többek között... (meg win8-ra egy angry birds 1100 huf... abból frankón akciós AAA címeket veszek egy nagyobb leárazáson )
-
oO7
őstag
"Vagyis ha keszitenek egy, az asztalitol kulonbozo Photoshopot direkt mobilra"
nem... ha készítenek egy Photoshop-ot WinRT API-kra támaszkodva... tudod a Windows 8 asztali gépeken is fut..."Akkor tudna futni, ha WinRT-re irnak, de komoly jatekot nem irtak WinRT-re, sot, valoszinuleg nem is fognak"
a játékokban az a jó, hogy minimális "platformfüggő" kódjuk van ilyen szempontból, nem sok (Win32) OS API-t hívogatnak a DirectX-en kívül, szóval könnyedén - esetenként 1:1-ben - portolhatóak WinRT környezetre...
amúgy nem tudom honnan veszed, hogy komoly játékot nem írtak és nem is fognak írni WinRT-re... miért ne írhatnának? mi akadályozza meg őket? vagy ezt komolyan nem értem..."Miert, egy honap mulva minden letezo, x86-os windowsos program futni fog mobilon meg tabeleten?"
lássuk be ez ordas nagy marhaság is lenne... ami viszont ez után születik (metro app), arra már igaz az állítás -
matyi012345
őstag
ez szerintem abszurd, még ha lesz is ps, vagy mondjuk akkor Lightroom is telefonokra, próbáld meg futtatni és használni...én használom a PS Lightroomot rendszeresen, 2-300 RAW-ot betöltök és 4gb ram is van hogy kevés, plusz amire azokat átkonvertálom JPG-re az kb 20-30 perc. és a proci vinyo ezalatt 100-on pörög. Igaz, hogy nem egy erős laptopom van (2*1,7-es újféle cerka van benne) de a telefonos procik még mindig nem tudnak ilyen teljesítményt, legalábbis a legtöbb. Úgyhogy lehet, hogy jól hangzik hogy majd fut, de nem életszerű. egy 1GB ramos telefon totál meghalna tőle és fél nap lenne mire jutnál vele valamire.
-
Fecow
aktív tag
"tök felesleges azon lovagolni, hogy milyen kicsi a WP részesedése, amíg több Windows-os gép van, mint Android, iOS, OSX, stb együttvéve..."
Az a baj, hogy azért mert ezt hajtogatod még nem lesz igaz. Ráadásul nem feltétlen a pillanatnyi állapot miatt negatív az MS-re nézve, hanem ezeknek a területeknek a növekedési momentuma miatt.
Windows PC körülbelül 1,5 milliárd van a világon. Emellé van néhány 10 millió WP és és 80 millió xbox 360.
Ezzel szemben van 900 millió androidos eszköz, majd 600 millió iOS eszköz, és kb. 100 millió OSX.
Tehát kb. 1-1 arányban vannak. A probléma ott van, ahogy az elemzés mutatja, hogy az Android-iOS páros meredeken nő. (Az android pl. több mint duplájára nőtt és erre az évre is kinéz legalább egy másfélszereződés). Ezzel szemben a Windows nem nő és ebből a hatalmas, 1,5 milliárdos táborból is kb 1,4 milliárd Win xp és Win 7, amik még nagyon nem illenek bele az általad vizionált MS ökoszisztémába.
Ráadásul ez az 1,4 milliárdos tábor inkább konzervatív felhasználó, akiket nehezebb behúzni az újításokba, mint a másik két tábor 900 ill. 600+ millió felhasználóját.Tehát, ha ezektől megtisztítjuk a számokat a valóság az, hogy a 900 milliós android tábor és a majd 600 milliós iOS és a kb 100 millió OSX felhasználóval szemben van a Microsoftnak 100 millió Win8 néhány tízmillió WP és (rendes leszek ide számítom a régi xboxot is) 80 millió xbox felhasználója.
Na ezért maradt le a Microsoft. Nem féltem őket, rengeteg pénzük és tudásuk van, csinálni fogják ameddig csak lehet. De azt el kell ismerni, hogy jócskán lecsökkent a jelentőségük, és úgy néz ki ez csak romlani fog az ő szempontjukból.
A Google-nek ezenkívül ott van még egy másik amolyan over the top platformja is a chrome (android-windows-ios platformokon) a maga 700 milliós felhasználó táborával, bár ezen belül valószínűleg elég nagy az átfedések aránya pont az over the top jelleg miatt.
Nyergeld meg a nagyot
-
=Mentor=
őstag
Az MS nem tudom mit szarakodik, el kéne árasztani a piacot olcsó és versenyképes Windows 8 táblagépekkel, bár már lehet, hogy ez a lépés se tudná megállítani a lejtmenetet. A mobil szegmensben sem ártana kicsit rákapcsolni, mert a WP mindig egy utcahossznyi lemaradásban van az Androidhoz és Ios-hez képest.
Mindazonáltal a MS csődjét vizionálni igen nagy balgaságra vall, mert több lábon állnak ők azért. Legrosszabb esetben áthelyezik a súlypontokat.
[ Szerkesztve ]
-
oO7
őstag
jönnek az olcsó Win8-as tabletek, de már most sem lehet semmiféle lejtmenetről beszélni, övék körülbelül a tablet piac 10%-a már most, pedig alig fél éves a rendszer...
WP pedig baromira nincs utcahosznyival lemaradva, egész sok helyen pl már előbb van, mint az iOS (még ha összesítettben egyelőre nem is)... -
=Mentor=
őstag
Én továbbra sem tennék egyenlőség jelet a desktop PC és a mobil (táblagép, okostelefon) szegmens közé, mert tudásban ég és föld a kettő. Persze az átlagemberek egyre nagyobb hányada számára felesleges egy asztali PC, hiszen facebookozni, e-mail küldeni, internetezni megteszi egy okostelefon vagy tablet is. A klasszikus PC tulajdonképpen hosszabb távon újra azt a státuszt fogja betölteni amit a kilencvenes években, a cégek és a hozzáértők játékszere lesz.
(#95) oO7: A WP esetében én legfőképpen a hardverkorlátozásra és a funkcionális hiányosságokra gondoltam.
[ Szerkesztve ]
-
pakriksz
őstag
-
oO7
őstag
egyetlen apróságba kötnék bele, ami azért kicsit árnyalja az általad festett képet...
az Android 900 milliója az az eddig összesen aktivált Android készülékek száma és nem a pillanatnyi, aktív felhasználók száma... és az Androidnak is megvan ám a maga XP-je, mert ennek a felhasználóbázisnak is kb csak a fele 4.x a többi meg a hulladék olcsótelefon amit jó eséllyel még csak nem is azért vettek mert Android hanem mert az volt épp az olcsó a boltban ami tudott facebookot, vagy hasonló...azthiszem az iOS 600 milliójára is igaz kb ugyanez
-
oO7
őstag
60-100$ ahha... az mondjuk légycsapónak kiválóan használható, de sokkal többre nem alkalmas...
a Win8-as táblákat 200-300-400$ -ra becsülgetik de nemsokára elvileg az is kiderül hivatalosan... nem fogja lenyomni árban az Androidot, de azért komoly lökést fog ez adni a szélesebb körű elterjedésnek
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen TV-t vegyek?
- BestBuy topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Milyen légtisztítót vegyek?
- Mostantól biztosan nem kaphat modernebb AI lapkákat Kína a TSMC-től
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- EAFC 25
- OTP Bank topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest