Új hozzászólás Aktív témák
-
laszlohu
addikt
válasz
sz.balazs.95 #117 üzenetére
Ja, csak ahhoz, hogy használni tudja a mobilt vásárlásra, valamilyen biotronikus azonosítást is meg kell hackelnie a jövőben,
retinascan, ujjlenyomat-olvasó,
-
válasz
sz.balazs.95 #115 üzenetére
Miért? Eddig nem volt elég csak a kártyát lenyúlni
?
-
Halo
senior tag
válasz
kleinguru #110 üzenetére
hagyjuk máááán...
mindenki számára elérhető... első bukta... telefon... második bukta
amcsi számla is totál elérhető, hogy én erre nem gondoltam...nah, de bocs, tényleg nem akartam (nagyon
) lefikázni az almádat / amcsiszámládat, marad továbbra is, immáron szűkítve:
mindenki számára elérhető nfc-s, nem almás
, telefonnal való fizetési lehetőség, itthon, itthoni háttérszámlával, kártyával...?
-
Halo
senior tag
van olyan elérhető alkalmazás, amivel ma itthon nfc-s telefonnal fizethet szinte bárki?
tehát bárki számára elérhető - nem csak otp-s, stb, stb.paypal alkalmazás nem tudja ezt, ha jól láttam...
vagy most megint az van, hogy vagy jó helyre születtél, vagy pedig vársz a következő születésig?
-
laszlohu
addikt
válasz
djculture #98 üzenetére
Nálunk is van kártyalehúzó( név nélkül ), és már tudjuk, ha
egy adott hibakódot nyomtat ki a POS terminál, akkor az országos rendszer összeomlott,
mivel egy adott időpillanatban túl sokan húzzák le a kártyát országszerte.Legutóbb ilyen eset az egyik Szombati napon volt nemrég,
de ugyanazon a napon sem nálunk, sem a környékünkön lévő egyik boltban sem működött megfelelően. -
sz.balazs.95
veterán
válasz
BlackPriest #106 üzenetére
nade milyen jól hangzott, nem?
-
-
-
-
djculture
félisten
Egyelőre itthon eleve nem téma az ilyesmi mert kismilliószor húz le az állam és a bank is utána meg a mobilos fizetés se lesz ingyen. Persze németbe meg angliába normális pénzzel én is leszrnám hogy elveszik ezt azt, de már ebböl az alamizsna forint fizukból nincs mit elvenni....
-
KMT
addikt
Elképzelem, hogy esetleg majd elvesztem / ellopják a telefont. Oké, tiltsuk le. Mobil keres... ja azt vitték el, nem baj keressünk egy utcai telefont... ja nincs sehol, nem baj, majd otthon a vezetékesről... ja nem, az sincs... szép jövő
-
Gusztáv
addikt
válasz
djculture #98 üzenetére
Nyilván van ilyen is (évente 1-2x), bár én még soha nem futottam bele, pedig ahol lehet, kártyával vásárlok. Viszont hányszor szívtam már meg, hogy nem tudtak nagyobb címletből visszaadni. Ilyenkor jön a várd meg amíg valaki vásárol, vagy összegubizzák fém kétszázasakból stb. Egyik sem időkímélő, kényelmes megoldás. Bár én mindig tartok a tárcámban pár ezer Ft-t kp-ban is, mert tényleg nem lehet még mindenhol kártyát használni.
-
Drenadar
veterán
válasz
djculture #98 üzenetére
Velem meg olyan volt, hogy fizettem 10 ezressel a tescoba és a kedves idősebb néni 2 ezresből adott vissza nem ismerte el közben mögöttem 2en mondták hogy igazam van és akkor főpénztáros aki kassza rováncsból megállapította hogy igazam van... (de jól megszívhattam volna ha a kasszában a pénztáros miatt eleve van 10 ezer mínusz...)
És ez csak 15 percembe került.Mit akarok ezzel mondani?
Hogy mindenre van legalább egy-két elbaszott ellenpélda! (hiába előfordulási aránya 1 a százezerhez perdöntő bizonyítékként kezelendő.....
)
Saját tapasztalataink alapján ítélünk meg dolgokat, rosszabb esetben hallomásból hogy valakivel milyen horror történt. Feleslegesen keltjük a feszkót, mindkettő módszer működik mindegyiknek megvan az előnye és hátránya, de ez nem mindenkire igaz egységesen. Aki "okos" az majd eldönti magának hogy mit használjon a saját mentalitása és vásárlási szokásai alapján...mindenesetre csak hogy megmaradjon a hangulat:
kitiltani az összes olyan vásárlót aki apróval fizet de olyan lassúsággal keresi elő a kis pénzét mint még soha senki!+1:
SPAR. Utálom.
Egyik nap beállok a sorba... szép hosszú sorba, majd mikor előttem már csak egy valaki van akkor mondja a pénztáros hogy nem lehet kártyával fizetni. Kérdeztem hogy miért nem? Illetve ha az ajtón kint van hogy kártya elfogadó hely, akkor miért itt a kasszánál kell ezt megtudni egy röpke negyed órás sorban állás után? A válasz csak hümmögés volt és látom hogy a másik kasszánál vígan fizetnek kártyával. Szóvá is teszem. -Jah ott működik - jön a válasz.
5 pénztárból 2 működött, és jött is a teljesen logikusnak tűnő kérdés:
-ha van 5 pénztár és ennek a pénztárnak a POS terminálja halt meg vagy csak nem képesek bekapcsolni akkor miért ezt a pénztárt nyitották ki?
Jött a válasz: mert nekik egyszerűbb elmondani hogy itt nem működik mint hogy átüljön oda ahol működikminden tiszteletem a nőké, de ez azért f*ck logic.
-
djculture
félisten
Aki már szopott a pénztárnál mikor a bankjának rendszere csütörtököt mondott (mint nemrég a Raiffeisen) és előadták hogy kp-val kéne fizetni mert nem fogadja el a rendszer vagy vissza kell pakolni az árut. Az tudja hogy legközelebb kp is lesz nála mert ezek a rendszerek megbizhatósága a nullával egyenlő.
Helyi boltban már jópárszor végignéztem a helyi performanszt hogy nem jó nem megy és ott álltak a népek hogy mi legyen.. Én oda pattantam kp-val kifizettem és már ott se voltam, ezek még akkor is ott tanakodtak.
-
BlackPriest
őstag
-
-
titkoktudoja
tag
válasz
lionhearted #74 üzenetére
bankkártya PIN kell hozzá. Ugyanolyan szabályok mentén, mint a plasztik érintésmentes kártyáknál. Már, ha az érintős fizetésről beszélünk.
-
törölt tag
rossz hírem van......ingyen lesz az áram is (filléres kínai napelemek, tesla villanyáram tárolás)
már ott tartanak eu-s szinten, hogy egyfajta minimálbért be akarnak vezetni csak ugy "ingyen"
kapaszkodj meg.... ez nem viccmobilfizetés köll az internet
bankártya nem mobil -
Drenadar
veterán
válasz
#12612096 #89 üzenetére
ahhj... jesszusom.
Tudtommal nem túl elterjedt még az sem. És a semmi sincs ingyent is értelmezni kellene.
Egy kérdés: miért kellene a mobil fizetéshez internet? a paypassos bankkártyán is van internet? Persze a POS-hez kell, de ez legyen a bolt baja.
Innentől kezdve mondjuk azt hogy kell ingyen áram is, hiszen miért az én pénzemből legyen feltöltve az a mobil? Sőt miért én vegyek új mobilt? Adjanak a boltok ingyen egy jót, osztogassák úgy mint a pontgyűjtő vackaikat...ui:
Én a mobilos fizetést nem támogatom, viszont a paypassos kártyafizetést igen.
És jah, nem vágyom rá, hogy a kpt kivonják a forgalomból, van hogy jól jön hogy van... -
törölt tag
google ingyen adja .... irány a jövő
neked van, lesz, ingyen net csak nem neked kell majd fizetni
googlénak minden, még az olcso nexus is reklámfelület nem, hogy az ingyen internet.
mobilnet ingyen azért kell mert a bank a mobilon internettel megy csak.
olyan ez mint az infrastruktúra, autópálya nélkül nem vagy része a fejlődésnek. -
Drenadar
veterán
ööö... és ez ősi jog szerinted?
Elképzelem, amint már Hammurabbi is ellenezte ezt ^^amúgy csak idő kérdése, hogy a papír alapú fizetőeszköz eltűnjön... lehet hogy sok idő, de csak idő, meg sok hiszti és érvelés.
Én továbbra is tartom magam ahhoz hogy a vállalkozóknak élhetetlen lenne utána Magyarország és ezzel eltűnne sok ezzel kapcsolatos szürkegazdaság is.
-
Arra gondolok, hogy ha betiltják a kp-t, akkor elveszted azt a mindeddig meglévő ősi jogot, hogy úgy vásárolhatsz, hogy nem rögzítik rólad egy adatbázisban, mikor, hol és mennyiért (és mit) vásároltál.
Erre pedig biztos továbbra is lesz igény, és jön a bitcoin-szerűségek halmaza meg a cserekereskedelem? Jó kis felfordulás ígérkezik...Ez ahhoz lenne hasonló mértékű változás, mint amikor az aranypénzt felváltotta a papírpénz. Azóta párszor volt már gazdasági válság, ami egy szűk kör úri mulatsága, és sok halálos áldozattal is jártak.
-
Drenadar
veterán
válasz
#12612096 #84 üzenetére
És... és... és... miért kellene mobilnet ingyen? alkotmányos jog legyen vagy mi? Sehol sincs ingyen max a jó drága előfizetésbe "benne van". Nincs ingyen semmi. És amúgy se tartozik a tárgyhoz...
UK? ott egyáltalán nem erőltetik a kártyahasználatot, viszont minden sarkon van egy automata, amire az van írva free withdraw. Sorok kígyóznak mögötte és mindenki kivesz 5-10 fontot. (5-ös a legkisebb címlet).
(#85) bkercso:
kp mint személyiségi jog? húúú hova lehet menni érvényesíteni ezt a jogot? mert akkor adjanak pénzt... de kifejthetnéd mire gondolsztudtommal személyiségi jogot megadóztatni se lehet, tehát... nah mindegy majd kifejted.
-
-
törölt tag
kp is csak azért van mert ez hungary ..... 40 évvel lemaradva
máshol, kapitalistáknál már ingyen van a szeléssávú internet, ott azért jár büntetés ha összegyűjtöd
az esővizet, náluk víz nincs, hungaryban meg mobilnet ingyen.
na de majd a lázár ......
a likviditást is ..... mikor broker marihoz mennek kp-ért, kicsit arrébb már "nincs" hiszen virtuálban
nincs ilyen problem -
törölt tag
-
xmaas
őstag
Nemtudom de szamomra ez az egesz nagyon eroltetet valahogy nem tetszik hogy ugy a keszulekgyartoknak illetve a mobilszolgaltatonak hozzaferesuk van az en banki adataimhoz a penzintezeteken kivul.
.Aztan azt se latom nagyon jo dolognak ezzel a PayPass rendszerrel hogy nem kell beutni azt a 4 jegyszamu pin kodot siman barki lenyulja a kartyadat es vasarol vele meg arra se kell torekedjen hogy megszerezze a kodot persze fel lehet torni meg minden de ahoz kell tudas amivel nem rendelkezik akarki szoval valamennyire vedve vagyunk ha elveszitjuk a kartyat vagy ellopjak
Kenyelmesegbol felaldozuk a legalapabb biztonsagot is, nagyon nem jo iranyban megy az egesz vilag , sok kartyat meg elektronikus fizetest vedo huszaroknak azt kivanom majd legalab egyszer legyen elceszve a terminalos rendszer mint a multkor nekem aztan majd meglatjatok ha egy par oraig feldughatjatok magatoknak a muanyag darabot hogy mibol fizettek barmiert ha nincs egy deka keszpenz nalatok hatha majd elgondolkodtok rajta hogy megis jobb ha van kezelfoghato fizetoeszkoz a penztarcaban
-
törölt tag
tehát akkor még egyszer a lényeg csak hogy tiszta legyen
van a nyereség oszt ugy osztanak szoroznak hogy az plusszos legyen
költségek mi egy s más a vége ha jol csinálják akkor plusszos
a nyereséget a fogyasztok generálják ki jobban ki kevésbé
vannak kedvezményezettnek hit rétegek palimadarak
a kereskedelemben mindenki jól jár meg a bankok is
akik nem jól csinálják azok meg úgyse csináljákhát diohéjban ennyi
mondok két végletet mari néni a brokeres....... a fagyis aki azt mondta ha mindent rendesen csinálna
értsd számlán akkor bezárhatnakapisi?
-
Drenadar
veterán
Kérlek vedd észre, hogy az amex hitelkártya. Legjobb tudomásom szerint persze, lehet azóta már nem az... haha.
Van egy rahedli hitelkártya ami ezt ugyan úgy tudja... pont mint az amex, csak lehet más (pl több) kedvezményt ad.
Citibank pl tele van ilyenekkel, de sztem mindegyik bank.
-
bdlackoo
tag
válasz
lionhearted #77 üzenetére
a szegeny amex azert ad nekem n% kevezmenyt minden(ingyenes!) vasarlasbol es terit vissza ujjabb x% lovet ev vegen mert ez nem eri meg neki?(pedig o csak utolag kapja meg a lovet) a bankom miert nem tudja ugyanezt megcsinalni?
-
-
nyunyu
félisten
Kártyapárti vagyok ahol lehet csak kártya,de egy 150ft-os vizet nem kártyával fizetek annyi apró mindig van nálam.Sokat használom a Paypass-t ami kényelmes is meg minden de szerintem az elég rizikós,egyszer ellopták a tárcámat benne a kártyával és azonnal tiltottam le mert 5eft-ig pin kód nélkül is tud vásárolni bármennyiszer.
Bankodnal nincsen default napi POS tranzakcio limit?
Pl. Erstenel a netbankban lehet allitgatni a kartyadhoz tartozo napi limiteket, hogy max mennyit fizethetsz vele, meg hanyszor hasznalhatod egy nap.
Ugyanigy limitalhato a keszpenzfelvetelek szama is.Mittudomen, ha hirtelen tobbszor kell hasznalni es/vagy nagyobb osszeget kell felvenned, akkor netbankban atallitod, majd dolgod vegeztevel visszaallitod a biztonsagosabb kicsi limitre, igy esetleges elvesztes/lopas eseten sem fernek hozza a lovedhoz.
-
bdlackoo
tag
válasz
lionhearted #68 üzenetére
mit kell ezen levezetni? bar ha jobban belegondolok mindig elmorzsolok egy konnycseppet amikor amexel/bkartyaval fizetek... oh szegeny amex, ohh szegeny bank. hogyan tudnak igy megelni?
-
-
Drenadar
veterán
válasz
lionhearted #70 üzenetére
jah nem rég volt ez a bkv autómata hogy a homelessek leragasztják... fizessen az ember paypassal és akkor megvan oldva
ha tehetem én is inkább kártyával fizetek, kényelmesebb és már az sem igaz hogy lassabb, sok esetben a vásárló guberálja a pénzt a kis tárcájából aztán az eladó is a kasszából... így meg odaérintem pittyen egyet és kész...
de tekintve bizonyos fb csoportok forgalmát amiben minden nap van egy kettő user aki elhagyja a telefonját egyáltalán nem erőltetném ezt a telefonos fizetést, akármennyire is jól néz ki...
A KP vitához azt tenném hozzá, hogy meglátásom szerint elég nagy réteg az aki azért ragaszkodik a KPhez, mert mondjuk vállalkozik és eleve KPt "kap". És ha nem marad elektronikus vagy bármi nyoma a pénznek, az neki sokkal de sokkal jobban megéri... meglátásom, ha el lenne törölve a kp, akkor jó páran elvesztenék a munkájukat, de magyarországi vállalkozók is nagy bajba kerülnének sok szegény minimálbéres kapkodva keresné a lehetőséget hogy mit tud most kezdeni a jövedelmével amit már nem tud eltitkolni .... de erről ennyit.
Akik meg úgy vannak vele, hogy fizu napkor felveszik a teljes fizetésüket 3% adóért + kp felvételi díjért, akkor szívük joga, de aztán ne jöjjön mondjuk hozzám a kedves kolléga, hogy odaadja a kp-t de neten töltsem már fel a telefonját...
(#72) lexter00
de szerintem az elég rizikós,egyszer ellopták a tárcámat benne a kártyával és azonnal tiltottam le mert 5eft-ig pin kód nélkül is tud vásárolni bármennyiszer.Egy költői kérdés: ha egyből kérne pint... nem tiltattad volna le?
-
lexter00
őstag
Kártyapárti vagyok ahol lehet csak kártya,de egy 150ft-os vizet nem kártyával fizetek annyi apró mindig van nálam.Sokat használom a Paypass-t ami kényelmes is meg minden de szerintem az elég rizikós,egyszer ellopták a tárcámat benne a kártyával és azonnal tiltottam le mert 5eft-ig pin kód nélkül is tud vásárolni bármennyiszer.
-
válasz
lionhearted #70 üzenetére
Ha van következő... És nem gyalog kell elmenni odáig, mert nem tudtál bérletet venni... (Pillangó utca)
-
-
válasz
lionhearted #66 üzenetére
Azt megoldják úgy, hogy beragasztanak a bankkártya helyére egy (gondolom) lejárt, vagy lopott bankkártyát és így a paypass fizetés kilőve, mert az automata nem enged addig azzal fizetni, míg a kártya olvasójában kártya van
ki van ez találva kérem
-
Bizonyíthatnád is nekünk, pórnépnek. Gonoszmultik mindent ellopnak, értjük, de akkor vezesd már le plz, hogyan oldható meg. Ha tetszik az ötlet, lehet nyitok is egy új bankot, özönlenek majd a POS igények! Ami nekem azért lesz jó, mert semmit nem kapok belőle, de persze az én dolgom a fenntartása, és az infrastruktúra. És a jutalék..és a..
-
bdlackoo
tag
válasz
fordfairlane #64 üzenetére
miert ne tudna? annyi ,h ha ingyen adnak akkor is lenne hasznuk.
-
-
nyunyu
félisten
válasz
lionhearted #59 üzenetére
Nem sajnálom azt a kólaautomatát, ami a PayPassos fizetésre még 10% kedvezményt is ad.
Azt nem tudjak az italautomatak dezsmalasara szakosodott bandak ellopni, mint az automataban levo aprot.
Legalabbis anyam elettarsa anno automatak szervizelesevel foglalkozott, heti rendszeresseggel jarta a Balaton parti automatakat a penz begyujtesere+kola utanpotlasra.
Volt olyan honap, hogy minden otodik automata fel volt torve...
-
fordfairlane
veterán
A folyószámlán levő lekötetlen pénzzel túl sokat nem tudnak kezdeni. Másrészt gonoszmultik, a nyereségre hajtanak (én nem). Harmadrészt tranzakciós illetéket kell fizetniük, és ezt sem akarják zsebből fizetni, mer' gonoszmultik. Negyedrészt, mer gonoszmultik, és inkább a saját nyereségük ellenében dolgoznak, csak hogy nekünk rossz legyen.
-
bdlackoo
tag
válasz
lionhearted #61 üzenetére
oszt me'?
-
sz.balazs.95
veterán
válasz
lionhearted #61 üzenetére
ezt az oldalt mentem.
-
http://a.te.ervelesi.hibad.hu/hamis-dilemma
Nem igazán reális az az opció per pill, hogy a kp megszűnik (azaz minden pénz a bankban van, mert neki az jó), sem az, hogy egy bank van. Mivel a terminál elfogadja más bank által kiadott bankkártyát, amin más bank által vezetett pénz van... hosszú így is a lánc.
-
válasz
#12612096 #58 üzenetére
Amelyik bolt pénzszállítót kér, annak költségeit a bankkártyás fizetők is fizetni fogják.
Amelyik boltot kirabolnak, annak kieső bevételei miatt a kártyások szívnak.
Amelyik boltos nem tud fejben kiszámolni maradékot, az a kártyás fizetők idejét vesztegeti.
Amelyik bolt csak minden x. vásárlást "rögzít", az a közpénzt lopja.
Amelyik bolt kp-t kezel, az felelős annak kopásáért, így ennek költségeiért.stb.
De szerencsére, van egy nyereség, amiből fizetik ezeket. Sőt, mi több normális üzletmenet része mind a költség, mind a bevétel számítása.
Nem sajnálom azt a kólaautomatát, ami a PayPassos fizetésre még 10% kedvezményt is ad. -
törölt tag
aki túró rudit vesz bankkártyára annak költségét a kp. is fizetni fogja
van egy nyereség amiből ezeket fizetik. -
Van a környékemen egy kis bolt, ami 1% kedvezményt ad, ha kártyával fizetsz (és előre szólsz...)
A sok garasoskodó óckodott a kártyás fizetéstől, mert akkor akár 2Ft-tal többet kell majd fizetni. (valami hasonló magyarázat rémlik.)
De ismerek olyan helyet is, ahol nincs terminál, de van OTPay.A bankok azért nem adják ingyen, mert ők is százalékot fizetnek a kártya kiállítójának.
-
-
Tudja valaki egyáltalán azt, hogy a bankok miért nem ingyen adják a kártyás fizetést? Hiszen az lenne az õ érdekük, hogy eltűnjön a készpénz. Mert tényleg sok helyen, főleg kis boltokban azért nincs bankkártyás lehetőség, mert a bolt akkor be is zárhatna. Tehát végül is úgy tűnik, mintha a bankok nem akarnák a készpénz megszűnését.
-
fordfairlane
veterán
válasz
Döglött Róka #52 üzenetére
Mi nem volt a miben?
-
Nirvanus
aktív tag
"Folxamatos fejlődés"
-
Döglött Róka
veterán
válasz
fordfairlane #48 üzenetére
Ja hogy eddig nem az volt benne?
-
válasz
lionhearted #50 üzenetére
Azt a jövőben is a terminálon kellene jóváhagyni. Így egybe lehet vonni a már meglévő rendszerekkel.
-
-
fordfairlane
veterán
A Paypass után ez már szinte gyerekjáték, belerakni a telóba az NFC chipet.
-
-
macman507
aktív tag
Hagyjuk már ezt a hülyeséget... (és egyébként is utálom ezt az "okos"mobil buzulást)
A mobilom lemerül, a bankkártyám nem! -
törölt tag
válasz
lionhearted #40 üzenetére
"Én arról beszéltem, hogy már nem 50Ft elérni a POS-sal a bankot... mert nem kell 1 hívás árát fizetni a csörgős modemmel."
Cserébe van telekomadó, stb. És az adatforgalomnak most is van díja, csak nem hívásként, hanem adatként van megnevezve.
-
Gusztáv
addikt
Már megint sikerült belefolyni a kp vs bankkártya vitába, mikor a cikk nem is erről szól
. Itt a bankkártyás vs mobiltelefonos fizetésről van szó, az egyetlen plusz költség max az NFC-s terminál, de mint írják nemsokára csak olyan lesz. Én nagyon örülnék, ha minél gyorsabban terjedne a mobilos fizetés, és nem lenne os-hez és bankhoz kötve, mint most. Meg ha egyre több szolgáltató támogatná. Csomó más dologra is használható lenne egy Mobiltárca szerű program, mint írták is: kedvezménykártyák, mozi-színház-rendezvény jegyek (amit most is sokszor digitálisan veszek meg), tömegközlekedési jegyek, bérletek (ugye jön az elektronikus BKV jegy is).
-
deakpeti
tag
Folyamatos fejlodes akart lenni a cim?
Folxamatos van,de lehet hogy igy van akkor en kerek elnézést!
-
válasz
sz.balazs.95 #37 üzenetére
Ha nem lenne 40k egy okoszár, már a kulcscsomómat se nagyon hordoznám....
@Cifu: Ha bankkártyával visszaélnek, és ez nem egyértelműen önhiba, akkor azt visszafizetik. Mert tudod, ez egy biztosítás is. Kp-nak meg nincsen szaga...
Van, és le is írtad. Sosem mondtam, hogy bármi lehetne drágább, mint a kp, és jól is van ez így. A kp-t nem tudod kiszámolni, hogy mennyi plusz költség, főleg nem egy egyszerű kiskereskedő. Mert azt hiszi ingyen van, max. még bele tudja kalkulálni azt, hogy be kell tenni a bankba.
Sőt, megfelelő hitelkártyával még %-ot én is visszakapok. Sőt, mondok ennél jobbat, mivel te is azt gondolod, hogy mocskos bankok... tudod, hogy a kártyahasználatért a kártya kiállító (ismertebb nevén MC, Visa, Amex..stb.) is százalékot kér? A devizaváltás már csak hab a tortán.
Én arról beszéltem, hogy már nem 50Ft elérni a POS-sal a bankot... mert nem kell 1 hívás árát fizetni a csörgős modemmel.
Nem más tészta az állam felől a dolog, mert adót fog rádverni, nem csak bírságot.
-
válasz
lionhearted #27 üzenetére
A G4S autóit gondolom többször célozzák meg, mint a kp mentes Tesco futárt... Vagy hagynak félholtan a trafikban...rádzárva. Esetleg simán az alkalmazott dézsmálja a bankókat. Ennek figyelése meg nyilván plusz idő (=pénz), plusz kamera (vagy több).
A bankkártyával is ugyanúgy vissza lehet élni. Erre is vannak történetek...
2002-ben sok minden volt. Betárcsázós net, hogy elérd a bankot. Most már a kasszádon is kötelező a mobilnet. Az árai is változtak, az OTPay-ről már nem is beszélve.
Bakker, tényleg nem akarlak bántani, de van bármi fogalmad arról, miről beszélsz? Meglátásom szerint nincs, viszont bölcseket mondani kívülről nagyon megy.
Tessék, olvasgasd.
2/d. pont: Nem érheti a kártyával vásárlót semmiféle hátrányos megkülönböztetés. Elviekben tehát nem fizethet többet, mintha Kp.-val fizetnél, a tranzakciós díjat nem háríthatod tehát át. (Ez amúgy azért szép, mert olvastam valamelyik Index-es cikkben pár éve, hogy ilyen megkötés nincs, nincs a fenét!)
2/e. pont: Minimális limitet sem állapíthatsz meg kártyás vásárlásnál.
4/3. pont: A jutalék a szerződés állapítja meg. Csendben megjegyzem, hogy az OTP súlyából fakadóan általában a drágább bankok közé tartozik, viszont megbízható cserébe.A fenti szerződésben nem szerepel a jutalék mértéke, kiváncsiságból felhívtam egy ismerőst, ő most 1,35%-ot fizet, éves szinten csaknem 100 millió forintos kártyás forgalomnál.
Bizony a havi díjon és a szerződéskötési díjon túl még mindig 1-2% a kereskedői jutalék, vagyis ennyi a tranzakciós díj náluk (a BB a kedvezőbb POS terminál árak közé tartozott anno, azért néztem őket).
+1 az államnak is pénzbe kerül, nemcsak a kp gyártás, hanem a fekete gazdaság miatti kiesett bevétel. Az állam meg hogyan fogja ezt ellensúlyozni?
Bocsi, de ez teljesen más tészta. Mi anno teljesen szabályosan próbáltam a céget működtetni. 2010-ben azért szálltunk ki, mert a matek azt mondta, hogy ezt így nem tudjuk nyereségesen üzemeltetni.
Cserébe jöttek az olyan kellemes tapasztalatok, mint amikor a VPOP-s tiszt ellenőrzésnél azt mondja neked, hogy hát nem találtak így most semmit, de írjunk bele a jegyzőkönyvbe valami apró vétséget, és megállapít 50e Ft-s büntetést. Ha ugyanis üres kézzel megy vissza, akkor a főnöke azt mondja, hogy jó, akkor most nem ketten, hanem öten ültök be a kocsiba, visszamentek, és találtok valamit. Mert valamit úgy is találni fognak... Lehet tippelni, mi volt a vége...
Most tök mindegy, hogy a VPOP-s a saját bónuszát tartotta szem előtt, vagy valóban ilyen volt a főnöke, de az ilyen eseteknél nem volt vidám a mosolyom...
-
Analog303
tag
...mennyire király is lesz majd az,amikor állsz hajnalban egy döneres előtt félrészegen,hogy majd jól helyrerakod az állapotod egy kis burkolással..és le lesz merülve a telód..kártyád meg kp-d végképp nem lesz,merhátazmárnemmenő
de ezt mint csak példát hoztam fel,hogy "krízishelyzetekben"
mennyire nem szeretnék a telefonomra hagyatkozni ha pénzről lenne szó.
-
sz.balazs.95
veterán
olyan mint a kulcscsomó:
egyszerre tudsz a segítségével elhagyni mindent. -
alfa20
senior tag
válasz
lionhearted #31 üzenetére
nem azt akartam mondani, hogy nincs rá szükség, vagy hogy ellenzem, csupán érzékeltetni szerettem volna, hogy vannak még lemaradások elég sok helyen.
Ha megnézel egy két korábbi hozzászólást, ott néhányan jelezték, márpedig ők nem vásárolnak ott ahol nincs lehetőség kártyás fizetésre, na ők bajban lennének vidéken sok helyen...
Szóval fejlődjön, aztán aki akarja használja, aki meg nem az válasszon másik lehetőséget, a lényeg hogy legyen alternatíva is. -
Somesz1988
csendes tag
Egyetértek. A gond az, hogy ha valami elterjed máshol akkor azt hiszik, hogy kis hazánkban is majd megy mint a karikacsapás. (nem politika témába kívánok belefolyni) közben örülünk, ha egyáltalán egyre több helyen lehet kártyás fizetés, legalább is ez a terv, de közben kitalálták, hogy akkor havi 2x ingyen vehetsz ki max 150k-t...
. És a boltok sokszor azért nem fogadnak el kártyát, mert akkor nem tudnák garantálni a "tartósan alacsony árakat".
Továbbá egy fontos dolog, a biztonsági kockázat. A smart bank meg egyebek is ezért van nálam elvből kizárva. Mi van akkor ha a telefonod, amin használsz MINDENT egy kézben bekampecol? Vagy ellopják? (mivel majd vásárolni is lehet vele) Abba a tortúrába ami ezzel jár bele se gondolnak..
Lehet , hogy kőkorszakinak bélyegeznek, de nálam a telefon az net+hívás, kapcsolatfelvételre szolgál, a pénzügyekre ott a bankkártya és némi kp, mivel ha nem tudsz kártyával fizetninem árt ha van backup.
-
Mit ér az 50%-os adó, amíg létezik kp.?
-
törölt tag
Nem értem, hogy a mindennapi használat során ez mitől lenne számomra kényelmes. A fönök minden héten a kezembe nyomja a heti pénzem. Szaladjak vele a bankba? Inkább zsebembe rakom. Hasi-tasi nem kér kódot!
Még egyetlen boltban sem néztek rám csúnyán azért, mert kp. -t vettem elő. Alibabán csak kártyával tudok fizetni, de az egy másik story.
-
Lazsnak
tag
Ezért is írtam oda, hogy megértem, hogy ennek van költségvonzata. Az, hogy a pénztárost leszidják-e vagy sem, mert a vásárló használ egy olyan szolgáltatást amit LEHET ne legyen az én gondom, mindenesetre ha igy van ez elég szomorú. Én úgy gondolom az árakba eleve bele van építve ennek a költségvonzata, ha nincs, az a bolt dolga, de nem hinném, hogy az én feladatom lenne, hogy íratlan ökölszabályokat észben tartsak mikor elköltöm a pénzemet, hogy ne fizessek kártyával mert megharagszik rám a néni.
-
-
alfa20
senior tag
válasz
lionhearted #19 üzenetére
hehe gyorsaság...
na most nem mindenki él a fővárosban, itt nálunk (Megyeszékhely!) nem messze van egy étkezde, lehet kártyával fizetni, csak éppen kb. 3 perc mire csatlakozik a banki szerverhez (és ez nem vicc!), szerinted hogy néznek az emberre mikor kártyával fizet, majdhogynem meglincselik. KP-ból meg úgy add vissza a mami, időd sincs a dobozokat lezárni, már ott is a visszajáró...
A másik, ha felmegyek a Bakonyba vannak olyan helyek ahol egy darab térerő nincs, egyik szolgáltatónál sem, csak a vonalas telefonok működnek, de az sincs minden házba. Ezeken a részeken az okos telefon kb. asztalláb alá jó, hogy ne billegjen, a bankkártya meg max. jeget kaparni a szélvédőről télen.biztos jó dolog ez, de még messze vagyunk attól, hogy bárhol tudj fizetni kártyával, a mobillal meg ...
Ausztriában pl: Hoffer-ben nem tudom használni a MasterCard-om, mert nem fogadja el, csak Mastro vagy Visa. Na bumm!, PayPasst meg nem is nagyon láttam ott (legalábbis felső Ausztiában)
szóval nekem ez olyan mint a valós 3D, ami majd a szóba közepére vetíti a képet... egyszer majd elterjed.
-
törölt tag
"Benne kell lennie, ha kártyás fizetéssel is foglalkozol, ez az üzleti érdeked. Veszteséggel senki sem tud kicsiben sokáig működni (csak a monstrumoknak megy, mint a Spotify vagy a Youtube
)."
Ha legalább a monstrumokat emlegetnéd. Magyarország, Olaszország, Japán, USA, stb.
-
Konkrétan a PayPass és az NFC fizetés a téma.
A kirablás nem csak engem, a céget is fenyegeti. A G4S autóit gondolom többször célozzák meg, mint a kp mentes Tesco futárt... Vagy hagynak félholtan a trafikban...rádzárva. Esetleg simán az alkalmazott dézsmálja a bankókat. Ennek figyelése meg nyilván plusz idő (=pénz), plusz kamera (vagy több).
2002-ben sok minden volt. Betárcsázós net, hogy elérd a bankot. Most már a kasszádon is kötelező a mobilnet. Az árai is változtak, az OTPay-ről már nem is beszélve.
+1 az államnak is pénzbe kerül, nemcsak a kp gyártás, hanem a fekete gazdaság miatti kiesett bevétel. Az állam meg hogyan fogja ezt ellensúlyozni?
-
wednesday
őstag
"Szerk.:
12#: Mindenhonnan azt hallani, hogy fizessünk kártyával, meg az a "fehér", akkor miért gördítenének elé akadályt? Vagy előbb rászoktatnak, aztán teszik fizetőssé??"
Úgy tudom, hogy mikor bevezették a fizetéseket ne kp-ban borítékban osszák ki a dolgozó embernek, hanem érkezzen számlára ott is az előnyök voltak kihangsúlyozva.
Miért lenne kezelési-, számlavezetési költség stb, hiszen a bankrendszerbe sok zsé folyik, te mint dolgozó gyak szivességet teszel nekik, hogy forgathatják a pénzedet.
Na jó lesznek minimális költségek, de kompenzálva lesznek, senki nem fog kevesebbet kapni, mint aki kp-ben jut hozzá. Nem tudom ki szokott év végén kompenzációt kapni. Állami helyen van ilyen (bár ott se biztos, hogy mindenhol), de magáncégeknél...helytől függhet.
-
A második felére reagálva: akkor nem értem miért lázadnak/lázadnának, ha valaki 120 Ft-ot szeretne fizetni kártyával (nem a te postodban volt)
! Férjen bele, ha a kisker árrés 30+% sok területen!
Én ma egy gyógyszertárban láttam például kiírva. Ott tudomásom szerint nem is lehet 30+% haszonkulcs, ugyebár...
@Hintalow: A terminálon huzogatod a kártyát és ez a baj szerintem. Láttam már nem egy olyan POS terminált, aminek a kijelzője (ami felett is áthúzod a kártyát PayPass-nál) rohadt karcos volt, szerintem erre gondoltak kopásra. Persze lehetne előrelátóan úgy kialakítani a terminált, hogy ez ne okozzon problémát, vagy a kijelzőrészt Gorilla Glassal fedni.
-
Hintalow
senior tag
Én is szinte mindent kártyával fizetek, nem szeretem a kp-t.
Viszont az ilyen jellegű mobilfizetés még nagyon gyerekcipőben jár, annyira nem fogott meg.Amúgy vicces a terminálok kopásáról beszélni a paypass vonatkozásában, attól pont nem használódnak el
-
Jaffa75
őstag
-
válasz
lionhearted #19 üzenetére
Igen, mert a kp ingyen van..
A banki befizetésnél van kezelési költség, de legalábbis amikor én még az üzletben voltam (jó 5 éve már nem) akkor alacsonyabb volt, mint egy POS tranzakció költsége. Amennyiben pedig kp.-ben is fizetsz ki, történetesen jobban jársz, ha van legalább annyi kp. forgalmad, hogy ne a bankból kelljen kivenned (amire a bank már egyszer számolt tranzakciót vagy kezelési költséget, és számol még kivételi költséget is...).
...nem lassít az üzletmeneten...
Konkrétan gyorsabban szolgálsz ki kp.-ban, mint kártyával. E téren talán csak a PayPass hozzott némi változást.
nem rabolnak ki, nem késelnek meg
Ez a veszély a kártyáddal is fent áll, szóval ez nem a kp. egyedi problémája, hanem általános probléma...
mivel a cégnek kötelező számlával rendelkeznie, amit néha ezzel a kpval fel is fog tölteni, arra sem számolnak fel egy fityinget sem.
Ezt már az elsőben kitárgyaltuk, miért kellett kétszer felhozni?
De nyugi, feletted van még pár hozzászóló, aki így gondolja, csak nekik sincs igazuk.
Nyilván, nem foglalkoztam ezzel KKV szinten 14 évig, szóval nincs igazam. Csak mert azért.
-
anno 2002-ben is elég alacsony haszonkulcs volt a 10% (bár nem tudom ilyen jellegű (kis vagy,- nagy) kereskedelemben utaztatok, illetve az iparág sem derült ki), ami nem viselt el 2% költséget.
Üzemanyag-kiskereskedelem és egyéb (alkatrész, kenőanyag, stb.) kis- és nagykereskedelem, a 10% súlyozva volt (egy liter üzemanyagon ~14Ft haszon volt, egy liter 95-ös akkoriban olyan 210 Ft volt, ha jól emlékszem, kenőolaj nagykereskedelmen 7-10%, kiskereskedelemen ~20% árrés volt). A 2% bizony elég jelentős mértéket jelentett, a tiszta nyereség csaknem fele volt.
és mindegy hogy 27 vagy 4227 Ft-ot fizetsz, az árrésben benne van a kártyás fizetéssel kapcsolatos összes költség fedezése!
Benne kell lennie, ha kártyás fizetéssel is foglalkozol, ez az üzleti érdeked. Veszteséggel senki sem tud kicsiben sokáig működni (csak a monstrumoknak megy, mint a Spotify vagy a Youtube
).
-
Igen, mert a kp ingyen van, nem lassít az üzletmeneten, nem rabolnak ki, nem késelnek meg, és mivel a cégnek kötelező számlával rendelkeznie, amit néha ezzel a kpval fel is fog tölteni, arra sem számolnak fel egy fityinget sem.
De nyugi, feletted van még pár hozzászóló, aki így gondolja, csak nekik sincs igazuk. -
Jaffa75
őstag
anno 2002-ben is elég alacsony haszonkulcs volt a 10% (bár nem tudom ilyen jellegű (kis vagy,- nagy) kereskedelemben utaztatok, illetve az iparág sem derült ki), persze hogy nem viselt el 2% költséget.
Ami biztos, hogy a fogyasztói árképzésnél a cerka vastagon fog, és mindegy hogy 27 vagy 4227 Ft-ot fizetsz, az árrésben benne van a kártyás fizetéssel kapcsolatos összes költség fedezése!
-
DesertDog
tag
Amíg a világ olyan elmaradott részein mint pl Németország, még a "dombornyomott arany MasterCardomat" sem fogadják el fizetéshez, csak a német bankok által kibocsájtott belső piacos betéti kártyákat, addig ezt az egészet nem tudom komolyan venni. Nekem ez még Sci-Fi.
-
Döglött Róka
veterán
Jaj mar vartam egy kis "ezertartittezazorszag"-ot.
Nem erdekel mas ember nyomora, en nem hasznalok kp-t es ahogy anulu is irta, ahol nincs kartyas lehetoseg onnan nem vasarolok, hagytam mar ezert ott nem egy ettermet. Ha beszolnak hogy 1000 huf alatt nem vasarolhatok kartyaval, akkor otthagyom az arut a pulton es eljovok...
-
...vásároltam online vonatjegyet 175 Ft-ért kártyával..
A kulcsszó az online. Én a POS terminálos vásárlásról beszéltem. Online fizetésnél nyilván a járulékos költségeknél ezt is figyelembe veszik. POS terminálnál sajnos kevésbé.
Amúgy nem hiszem, hogy olyan nagy ráfizetés lenne, több automatán van már PayPass terminál, kávéautomatákon is, ahol 90 Ft-ot is fizettem már kártyával. Vagy nekik valami egyedi megállapodásuk van, hogy megérje?
Nem látok bele a szerződésükbe, de feltehetően úgy van kitalálva, hogy megérje nekik. Tippre egyébként van olyan haszonkulcs rajta, hogy a tranzakciós díj beleférjen (és nincs munka az aprópénzzel való kezeléssel).
Jaffa75: Sajnos rengeteg a rossz tapasztalat, és egy relatíve újítás kapcsán is ezek a félelmek fogalmazódnak meg bennünk...
Félig ide kapcsolódó, de a másik oldalról.
Én anno domini, 2002-ben a saját családi vállalkozásunkban próbáltam a POS terminált intézni. Szabályos mátrixszámítás volt azt belőni, hogy mi mennyibe kerül. Ha X forgalmat generálunk, akkor Y tranzakciós díjat számítanak fel, de minimum Z összeget. A vége az volt, hogy cirka 2%-os tranzakciós díjjal kell számolni, de minimum 35 forinttal. Megköszöntük az ajánlatot, és nem éltünk vele, mert a ~10%-os haszonkulcs mellett ez nem volt számunkra üzletileg releváns. Külön szépség, hogy az elénk tett szerződésben szerepelt, hogy nem háríthatjuk át a tranzakciós díjat a vásárlóra, és nem szabhatunk meg más árat kp. ill. kártyás fizetésnél.
Az ilyen tapasztalatok után én nem csodálkozok, hogy a kisebb boltok nem kapkodnak két kézzel a POS terminálok után...
-
hunyadymarci
csendes tag
Hát, máshol se jobb a helyzet szerintem... Legalábbis nekem itthon még senki nem mondta, hogy nem fizethetek kis tételt kártyával (sőt, pl. pékségekben a paypassos terminál kifejezetten azt sugallja, hogy a kakaóscsigádat is kártyával fizesd ki), máshol viszont (USA, Anglia) jártam már úgy, hogy - bár volt terminál - közölték, hogy ki van írva, hogy 5 font alatt nem lehet kártyával fizetni - ami azért volt kellemetlen, mert nem váltottam kp-t, merthogy úgyis mindenhol lehet kártyázni.
-
Jaffa75
őstag
Az első mondaton van a hangsúly...
Magyarországon másképp működnek sajnos a dolgok, mint a nálunk jóval szerencsésebb helyzetben lévő nyugatabbra fekvő országokban! Más a kultúra, némileg több az átlagos gerincesség, adózási morál... De nem is a politika a lényeg, hanem inkább azt sajnálom, hogy a tájékozottabb fórumtársakban is elsőnek az vetül fel, hogy hogyan fognak megrövidíteni, meg meglopni minket, ha ezt a technológiát használjuk... Sajnos rengeteg a rossz tapasztalat, és egy relatíve újítás kapcsán is ezek a félelmek fogalmazódnak meg bennünk...
Szerk.:
12#: Mindenhonnan azt hallani, hogy fizessünk kártyával, meg az a "fehér", akkor miért gördítenének elé akadályt? Vagy előbb rászoktatnak, aztán teszik fizetőssé?? -
Dezsike
tag
Elvárható lenne, ha a boltnak is megéri. Ha nem éri meg, és a jogszabályok / szerződések nem teszik lehetővé, hogy a tranzakciós díjat rád terhelje (mert akkor az sem érdekel, gondolom), akkor ezt teszik...
Én anno minden további nélkül vásároltam online vonatjegyet 175 Ft-ért kártyával, heti rendszerességgel. A rendszer engedte. Nem tudom mit szólt hozzá a MÁV, de ha neki ráfizetés tőlem adhatja ingyen is a jegyet, ő is jól jár mert nem fizet rá és én is mert ingyen vonatozok - de ha nekik jó az, hogy fizetnek egy rakás pénz azért, hogy az én számlámon 175 Ft-al kevesebb legyen... hát szívük joga. Amúgy nem hiszem, hogy olyan nagy ráfizetés lenne, több automatán van már PayPass terminál, kávéautomatákon is, ahol 90 Ft-ot is fizettem már kártyával. Vagy nekik valami egyedi megállapodásuk van, hogy megérje?
-
Lazsnak: Simán fizetek 1000 alatti tételeket kártyával boltban, nem érdekel, hogy csúnyán néznek, úgy gondolom elvárható ez.
Elvárható lenne, ha a boltnak is megéri. Ha nem éri meg, és a jogszabályok / szerződések nem teszik lehetővé, hogy a tranzakciós díjat rád terhelje (mert akkor az sem érdekel, gondolom), akkor ezt teszik...
...de ez a pénztárost mit zavarja? Nyilván nem azért aggódik mert a Sp@r nem bírja el anyagilag, hogy a Snickerst kártyával fizettem.
A pénztárost azért zavarja, mert ha megnézik a tételes kártyaforgalmat, látni fogják, hogy vétett a megszabott eljárás ellen, és ezért ejnye-bejnyét, vagy akár pénzlevonást is kaphat.
-
Alig várom, hogy használhassam az ApplePay-t. Következményekre nem gondoltam, pénztárcát ettől hordanék magammal.
De rettentően kényelmes lenne egy-egy apró vásárlásnál.
1 dolog, ami mindig (értsd: az esetek 99,999%-ban) velem van, ez pedig a telefonom.
A következményekre gondolva: nem szüntetném meg a kp-t, az, hogy más szolgáltatók rendelkeznek a pénzem fölött pedig picit túlzásnak érzem.
-
Penge_4
veterán
Nevetséges, amennyi pénzt ezekbe a centralizált banki rendszerekbe tolnak, annak töredékéből fel lehetne futtatni valami kriptopénzt, például a Bitcoint.
A konzervatív réteg úgysem fogja használni, de nagyon nem mindegy, hogy egy QR kóddal fizet az ember nem csak mobillal, hanem bármilyen eszközzel, vagy ezernyi apró technológiai szarságtól függ.
Nem vagyok gazdag, így nem érint a dolog, de ha elképzelem, hogy dombornyomott arany Mastercarddal járkálok a divatos szabású öltönyömben, fizetnék, majd közlik, hogy "Sorry, de a terminál bedöglött.", aztán mehetek egy közeli ATM-be, ha van a közelben.
Egy több sebből vérző csökevény megoldás és ezen a Paypass vagy a SecureSIM sem fog változtatni. A csilliárdos bankrendszer tartja életben azáltal, hogy időről-időre pumpálja bele a tőkét.
A külföldről nem is beszélve. A Bitcoint egy csapásra be lehetne vezetni a harmadik világ elmaradottabb üdülőövezeteiben is, ahol szintén szívás van a bankkártyákkal. A valutaváltogatásokról nem is beszélve.
-
zrubi
senior tag
Biztos velem van a baj, de én nagyon nem szeretném, ha a telefonom - és a telefon szolgáltatóm, és az állami hárombetős szervezetek, és NSA, meg kínai hackerek, meg a telefon gyártó, és a rajtalévő fostalicska operációs rendszer, vagy az azon futó remek szoftverek - rendelkezni tudnának a bankszámlámom lévő pénzem sorsáról.
Köszi, én maradok inkább a fizikai bankkártyánál.
Főleg, hogy ezekből amúgy is több van. Hogyan gondolták a különböző bankok különböző kártyáit egy telefonba belegyömöszölni?? Hiszen még magát a telefont is EGY nyomorult telefonszolgáltatóhoz kötik...
-
Somesz1988
csendes tag
Egyetértek. Ami az egyiknek jó, az lehet, hogy a másiknak nem (annyira, vagy egyáltalán). A gond az, hogy ha valami elterjed máshol akkor azt hiszik, hogy kis hazánkban is majd megy mint a karikacsapás. (nem politika témába kívánok belefolyni) közben örülünk, ha egyáltalán a kp-t sikerül kivonni a forgalomból és egyre több helyen lehet kártyás fizetés, legalább is ez a terv, de közben kitalálták, hogy akkor havi 2x ingyen vehetsz ki max 150k-t...
. És a boltok sokszor azért nem fogadnak el kártyát, mert akkor nem tudnák garantálni a "tartósan alacsony árakat" vagy akkor pár %-al drágább a termék.
Továbbá egy fontos dolog, a biztonsági kockázat. A smart bank meg egyebek is ezért van nálam elvből kizárva. Mi van akkor ha a telefonod, amin használsz MINDENT egy kézben, ellopják/elveszik? (mivel majd vásárolni is lehet vele) Abba a tortúrába ami a pótlással jár még szerintem nem sokan gondolnak bele.
Lehet , hogy kőkorszakinak bélyegeznek, de nálam a telefon az net+hívás, kapcsolatfelvételre szolgál, a pénzügyekre ott a bankkártya és némi kp. -
Lazsnak
tag
Részemről én is kártyapárti vagyok. Hónapok óta nincs nálam egy kanyi sem, nem is szeretem. Simán fizetek 1000 alatti tételeket kártyával boltban, nem érdekel, hogy csúnyán néznek, úgy gondolom elvárható ez. Fel tud bosszantani mikor a nyugdíjas pénztáros néni közli velem, hogy nincs kp? Nincs.
Félreértés ne essék, a bolt részéről megértem, hogy díjköteles a szolgáltatás, inkább támogatni kellene az elektronikus fizetéseket állami szinten, hiszen fehéríti a gazdaságot, de ez a pénztárost mit zavarja? Nyilván nem azért aggódik mert a Sp@r nem bírja el anyagilag, hogy a Snickerst kártyával fizettem.
-
Zirowe
nagyúr
Örülnék, ha végre minden bank és minden szolgáltatónál elérhető lenne a mobiltárca, de ez ugye még nagyon messze van.
-
anulu
félisten
részemről ha valahol nem lehet kártyával fizetni, oda nem megyek be vásárolni. nagyon tudnám díjazni, ha a mobiltárca jobban terjedne (ne csak OTP-nél levő kártyával és nem csak androiddal lehessen használni. nem zavar, ha megmarad a kp is, de részemről nagyon tudnám díjazni, ha bankkártyát se kéne hordoznom magammal. a telefon úgyis mindig a zsebemben van.
-
Egen, ahogy a pénzügyi szereplők elképzelik a dolgokat. Hiszen számukra az az üzlet, ha a kedves vevő így fizet.
Érdekes lenne megkérdezni a kereskedőket, illetve a vásárlókat is, ők mit gondolnak ezekről a lehetőségekről, és mit látnak a negatív oldalon.
Nagyon poén, amikor folyamatosan azt hangoztatják a kártyakibocsátók, és a bankok, hogy már nincs szükség készpénzre, de a boltokban általánosan kiírják, hogy 1000 forint alatt nem lehet kártyával fizetni (mert a tranzakciós díj miatt akár ráfizetés is lehet az ilyen vásárlás a bolt számára), és mint vásárló én is szokszor azt tapasztalom, hogy (ha nem is drasztikusan), de olcsóbb számomra a mindennapos élet, ha kártya helyett készpénzzel fizetek.
Plusz nem járok úgy, mint azok például, akik a Raiffeisen bankkártyájukat nem tudták használni tegnap...
Félreértés ne essék, én nagyon jól elvagyok a PayPal-al, és örülnék, ha tényleg elég lenne a telefonomat vinnem magammal mindenhova, nem kéne pénztárca, bankkártya, csak azért a kép messze nem olyan vidám és tökéletes, ahogy itt most le lett festve...
Új hozzászólás Aktív témák
it Az NFC megváltoztatta a fizetési szokásainkat, de nincs megállás: a plasztik hamarosan beköltözik a telefonunkba.
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest