Új hozzászólás Aktív témák
-
A legjobb Flash update valami más lenne, ami nem Flash...
-
anulu
félisten
normális helyen csinálnak a win partícióról (ugyis arra megy az update) egy image-t, update fel, azt ha megborul, akkor vissza az egész és akkor keresik, hogy melyik nem megy. munkahelyi környezetben ha valami nem business-related nem megy az nem a cég, hanem a user baja.
-
moonman
titán
ha Java-ban fut a céges szoftver, akkor oké, de ha csak webböngészéshez kell, akkor szerintem egyértelmű az automatikus frissítés. azt sem hiszem, hogy minden egyes Windows patch-et külön tesztelgetni kéne hetekig, elég fél napig kitenni magunkat egy zero-day támadásnak, nemhogy egy hétig. az egy dolog, hogy védve van a hálózat, de a userek csodákra képesek a kattintó ujjukkal.
-
bambano
titán
Ezt így, konkrétan, szó szerint. Normális helyen először letesztelnek minden változtatást, átzavarják a céges minőségellenőrzésen és ha mindenhol megfelelt, akkor van update.
Persze lehet, pont a flash plugin a legkevésbé fontos elem ilyen kérdésben, de pl. ha lenne a jávának automatikus frissítése, azt nem kapcsolnám be soha. Mert ha a régebbi verzióban van egy bug, amire csinálnak workaroundot a programozók, jobb híján, az újban meg ezt megjavították, akkor simán felborulhat tőle minden.
-
stribika
csendes tag
Én általában megvárom, amíg kijön csomagban. Ha van valami javítatlan biztonsági hiba, akkor inkább addig letiltom/leszedem, nem szoktam a honlapról letölteni. Egy-két napot ki lehet bírni youtube nélkül.
-
Wolverine
félisten
-
troller
senior tag
Persze, hogy nem kéri az újabb flasht, a tiszta oldalaknak mindegy, mivel az ő tartalmukat lejátssza a régebbi verzió is. A fertőzött oldalt üzemeltető hacker meg örül mint majom a farkának, hogy nálad még mindig nyitva a biztonsági rés, amin keresztül a gépedre rakhatja a szeretetcsomagját...
-
Arena87
aktív tag
Szvsz. amíg egy oldal sem kéri a legújabb flash-t, addig fölösleges letölteni a legújabbat.
-
Zoltán
őstag
válasz
WonderCSabo #24 üzenetére
lol, de hülye vagy. Hát épp ez az, hogy elvileg úgy kellene, hogy legyen ahogy írod, de egy progi x-edik verziója mindig hozzáad valamit a régihez (új funkciók, hibajavítások) de manapság sajnos MINDIG ad néhány új problémát, bugot is. Mert ugyan végleges verziónak nevezik, de valójában jó ha béta állapotú. És itt nem csak flashplayerekre gondolok, hanem akár oprendszerekre is. Pl: windows milenium: úgy ahogy van egy beta volt. Pár hülye megvette, (bétatesztelt) kiderült sok hiba (föleg kompatibilitási) erre a microsoft ki is vonta a forgalomból és kiadott egy újabb (már sokkal jobb, végleges) oprendszert (mivel a ME név közben lejáratódott új névvel is)
-
stvnppp
senior tag
Mindjárt jön egy troll, és azt mondja, hogy sz@r a Microsoft, hogy nem így csinálja...
Amúgy meg lehet akármilyen updater, ellenőrizheti másodpercenként, hogy van-e újabb frissítés, ha nincs, akkor úgyse tud frissíteni. (Egy félévben két frissítés...)
Egyébként szerintem ez egy jó kezdeményezés, főleg ha a 3.6-ban megoldják, hogy az egész automatizált legyen, és magától is telepítsen egy vagy két kérdés után. -
-
ddekany
veterán
De hát van az Adobe-nak saját updatere, ami a flash-t és az reader-t is frissíti. Viszont eddig nekem úgy tűnt, ritkán ellenőrzi, hogy van-e frissítés... hetente, vagy valami ilyesmi, már nem emlékszem. Viszont ez sem igazán jó megoldás, ami most van, hogy minden (komolyabb) cégnek megvan a saját háttérben futó frissítője (pl. Sun Java-nak is van egy), ami külön-külön baszogatja a felhasználót... persze egyedi módon, mindegyiken máshogy néz ki a frissítés folyamata... Az összesnek egységes infrastruktúrán kellene mennie, együtt a Windows Update-el. Azaz, a felhasználó szemszögéből olyannak kellene lennie az egésznek, mint ha a Windows Update-ről jönne minden. Sárga pajzs felvillan, nyaggat, stb. Azaz OS szintű szolgáltatásnak kellene lennie az auto-frissítésnek. Ez egyben könnyebbé tenné a kisebb gyártóknak is az auto-update megvalósítását, nem kéne egyedien megvalósítani mindenkinek, tehát több szoftverhez lenne ilyen. Persze azért ehhez egy digitális igazolvány a szoftvergyártó részéről és egyetlen egyszer egy "Akar-e XY cégtől automatikus frissítéseket fogadni?" kérdés még kellene az OS részéről.
-
redXIII
senior tag
miért nem csinál saját plugint a firefox??ami alapból benne lenne.agy ezt tul nehéz lenne megcsinálni?
-
törölt tag
Jelen formájában inkább elfelejteni szeretném a Flash-t és nem frissíteni...
-
Morden24
nagyúr
Személy szerint értelmesebbnek látnám egy normális Adobe updater meglétét, ami az adott gépen levő összes vackot menedzseli. Merthogy az ember felmászik, frissíti a Flash-t, aztán belép a Reader-be, frissíti azt is, még esetleg egy kis Air, Shockwave... nem értem, miért nem lehet megcsinálni. Főleg annál a cégnél, ahol negyed percenként veregetik vállon egymást a biztonsági rések
A böngészőből meg a legjobb lenne az átlagjúzernek, ha kiírja-rányom alapon semmi, de semmi nem települne, mert utána nem fog különbséget tenni a soron következő "antivírus" program meg a többi csuda dolog között sem.
Speciel én egyetértek azzal, hogy csak figyelmeztetés legyen. A zavaró az, hogy azért kell figyelmeztetés, mert nincsen normális updater. Ha lenne, sem leokézás, sem figyelmeztetés nem kéne.
-
orbano
félisten
-
Morden24
nagyúr
Mit kell csodálkozni?
A legtöbb embernek gőze nincsen róla, hogy mi az a Flash, és eszébe sem jut semmiféle szart telepíteni, mert - mivel nem tudja mi az - fél, hogy elszúr valamit, ami eddig működött.Amúgy istenigazából semmi gond nem lenne azzal, ha a böngészőben felbukkanó dolgokat alapban így kezelnék az emberek, ha már nem értenek hozzá.
A gond nem a Firefox felhasználóival van (vagy merem kijelenteni, akármelyik másik böngésző júzereivel), hanem azzal, hogy az Adobe még mostanra sem tudott összekalapálni a szarjához egy normális updatert.
-
Nem meglepő, egy olyan világban ahol olyan kártevő tud agresszívan terjedni amihez elég lett volna egy frissítés telepítése...(Conficker). De ha már 1 ember emiatt frissítette a flash playert akkor úgy gondolom érdemes volt ezt a funkciót beépíteni és érdemes lesz a későbbiekben kiterjeszteni illetve tovább fejleszteni(teljesen automatikus legyen mint a kiegészítőknél).
(#2) joghurt: egyre több vírusirtó ellenőrzi, hogy a user telepítette-e a hotfixeket Win updaten keresztül, sőt azt is megadhatod, hogy milyen fontosságúakat ellenőrizzen(kritikus, ajánlott.. stb.).
-
puttputt
őstag
Ezért is merek bátran flash tartalmat tenni az általam készítendő weblapokba.
Feltételezem, hogy a netező emberek 90%-a akar "Jútyúb" videókat lesni.
(Meg persze azt, hogy Firefoxot használnak...)
A Divx-ről és egyéb nyalánkságokról viszont inkább jobb nem beszélni...
El lehet képzelni, ahogy a user csak ül némán és kukkol, miért is nem látja, miért csak "hallgathatja" a videót... -
Chrys_
addikt
Nem ez az a szar progi, amit pl. az Windows Live is fel akar telepíteni? Mert ha az FF a default böngésző, akkor nem megy. Csak ha az címet átmásolom az IE-be...:S
-
e=mc²
őstag
Nekem meg sem kerdezte, hogy akarom-e frissiteni...
-
Szerintem meg azért nem frissítenek, mert ez csak egy figyelmeztetés, a telepítés meglépéséhez megannyi dolgot kell még tenni. El kell látogatni az Adobe oldalára, letöltögetni, majd kilépni a böngészőből és telepíteni. Ez rengeteg felesleges idő, mikor az ember egészen másért nyitotta meg szeretett szörfölő alkalmazását. Sokan esetlegesen meg azt sem tudják, hogy miről van szó, annak idején a régit sem ők rakták fel.
-
Apollyon
Korrektor
Szerintem azért nem frissítenek mert azt sem tudják mi az. Az átlagra értem, akiknek mondjuk gőzük sincs hogy pl. a Youtube flash alapon működik. És mivel az megy így nincs probléma.
-
Mindez szép és jó. De miért az FF feladata lenne mindez? A 4.0-ba pedig beépítik a Windows Update ellenőrzését is? Az 5.0 már biztonsági teszteket is fog futtatni minden indításkor, hogy jól van-e beállítva a tűzfal?
-
Zoltán
őstag
És csodálkoznak? Senki sem akar béteteszter lenni, persze, hogy nem frissítenek a felhasználók egyből... Én is mindig kivárom amig már elég sokan használják az adott verziót és kiderül, hogy jó-e. Ha a fejlesztők a bétatesztelést nem a felhasználókkal akarnák megcsiáltatni, akkor persze más lenne a helyzet...Itt persze ne mcsak a flashre gondolok.
Új hozzászólás Aktív témák
it A Mozilla kezdeményezése egyszerre siker és kudarc: a felhasználók többsége ugyan nem törődik a böngésző figyelmeztetésével, de idővel beérhet a kezdeményezés.
- Energiaital topic
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Poco X3 NFC - minden, ami kell
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- VPN topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen házat vegyek?
- Forrmell.enn
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Windows! Logitech Mx Keys Magyar!
- Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 dokkoló (5TW13AA) (DisplayLink)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T560 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Targus Universal USB 3.0 - (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest