Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsolt501
nagyúr
Szép szép, de szerintem a 3G-s kapcsolatokat is rendbe kellene rakni, mert sok olyan hely van akár nagy városokban is ahol nem megy csak a 2G.
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
]Phobos[
senior tag
Valszeg az lesz, amint kitalálom, honnan vonjam el azt a plusz( 2+2 ) ezret
De azért ha arányba állítjuk a vezetékes nettel, azt hiszem nincs miért mentegetőznöm, főleg, hogy ugyan annál a szolgáltatónál van mobil előfizetésem jó pár éve.Semmi sem lehetetlen, csak nem túl valószínű!
-
BloodyEddie
őstag
Déja vum van, ez a hír nem volt már egyszer?
-
devast
addikt
Kell az a 100mbit. Minden vágyam lenne, a fantasztikus 5gb-os csomagban. Kemény 9 perc alatt el tudnád fogyasztani az 5 gigát, percdíja 500ft lenne. Durva
-
Gyula84
veterán
Inkább ott fejlesztenének ahol csak EDGE van
Nem rossz, de nem is jó, de legalább nem rossz.
-
Alexios
veterán
ott is fejlesztenek, de akkor közben nemkezdhetik el tesztelni az lte hálozatokat? Ezt sose fogom megérteni, én úgy tudom mo. 3g lefedettsége egyáltalán nem rossz(nekem itt bp. külvárosában is megy a 7.2mbit), és mivel kezdenek jönni az új generációs telefonok(lásd a HTC már wimaxos telefont adott ki) igenis fejlesszék a 4g hálózatokat is.
-
zsolt501
nagyúr
Persze vannak jó és kiemelten jó lefedettségű helyek szinte mindenhol, de sajnos ennek az ellenkezője is igaz, szóval jó lenne ezeket a vak foltokat is rendezni és nem csak a sebesség emelést hajszolni.
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
dchard
veterán
A szokásos bullshit bingó: csak éppen azt nem mondják el, hogy hogyan sikerült ezt a sebességet azonos frekitartományban elérniül. Valszeg 2x2 MIMO az egyszerű magyarázat.
MOstanában mindenki LTE lázban ég, csak azzal nincsenek tisztában, hogy 1. a jelenlegi HSPA hálózatokban igen sok tartalék van még, 2. egy ilyen kis országban ahol ráadásul mindjárt 3 konkurens szolgáltató is van, nem nagyon éri meg kidobni egy országos 3g hálózatot, és helyette újat építeni, arról meg nem is beszélve, hogy ha netán megtartják mind3 hálózatot, annak brutális üzemviteli költsége lenne.
A másik dolog: 20MHz-en értek el 100Megabitet, hát ennél a HSPA tud többet is:
5Mhz + 64QAM + 2x2 MIMO = 42Megabit * 4 = 168 Megabit ugyanakkora sávban mint az LTE, csak ehhez nem kell kikukázni a jelenlegi hálózatot.
Ezt nem érti meg senki, hogy a rádiós interfész nem gyorsult egy bitet sem, hiszen tudtommal semmiféle különleges új rádiós technológiát nem találtak fel, amivel a spektrális hatákonyságot tovább lehetne növelni úgy, hogy az adatok sértetlenül megérkezzenek. Ergó 3 dolgot lehet csinálni:
1. Magasabb rendű moduláció (16QAM --> 64QAM), de ez ugye jóval érzékenyebb.
2. Növelni a spektrumot --> kurvasok pénzbe kerül, amit állambácsinak kell kiperkálni.
3. Bevezetni a 2x2MIMO-t, macro diversity-t, ami kurvasok pénz megint csak, megRáadásul mindegyik esetben kell új modem is.
Dchard
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
zsolt501
nagyúr
Na ez azért nem teljesen igaz szegedre, mert én is szegedi vagyok és sajnos bizony itt is vannak bőven vak foltok 3G lefedettségben, Szeged Gyík utca 26 alatt a lakásban már csak a 2G megy rendesen mert a 3G-t ledobálja mert gyenge a jel.
És ha a cím alapján megnézed hogy hol lakom akkor rájössz hogy bizony itt még rendesen kellene menni a 3G-nek ennek ellenére mégsem megy.[ Szerkesztve ]
-
zsolt501
nagyúr
Én nem értek ennyire ezekhez a hálózatokhoz, csak az bosszant hogy a város bizonyos részein tökéletes néhol meg haldoklik, vagy halott a 3G.
Az ügyfélszolgálattal már annyit beszéltem erről a dologról és néhány szerelővel is, de megoldást nem találtak rá, vagyis lenne csak az a T-nek sokba kerülne.''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
dchard
veterán
Annak, hogy még a nagyvárosokban is néha lepattan 2g-re a modem nem a szolgáltatók hibája, hanem a felelős kormányé illetve a hírközlési hatóságé, akik fél év alatt nem voltak képesek megnyitni a 900MHz-es sávot az UMTS rendszerek számára, holott az Európai Únió 2009 szeptemberében felszabadította ezeket a sávokat, és mint EU-s tagországnak, ezt kötelességünk (és elemi érdekünk) lenne átültetni a saját szabályozásunkban. Arról nem beszélve, hogy a lemaradásunk akkora, hogy míg nálunk még a szabályozás is csak készül, addig más országokban már működő szolgáltatás is van.
Egyszerűen 2100MHz-en a jelenlegi cellasűrűséggel előfordulhat, hogy egy belvárosi bérház aljában már nem lesz elég térerő, és a modem átpattan 2G-re.
Mindenkinek azt tudom javasolni, hogy lockolja a modemét 3G-re, így még gyenge jelszint, vagy jelminőség mellett is 3G-n marad az eszköz. Ezt minden esetben a szolgáltató által a modemhez adott vezérlőszoftverből lehet megtenni. Lehet hogy jól el van dugva a beállítások között.
Dchard
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
Új hozzászólás Aktív témák
- Ukrajnai háború
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Microsoft Excel topic
- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
- Renault, Dacia topik
- Hobby rádiós topik
- PlayStation 5
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Kuponkunyeráló
- MIUI / HyperOS topik
- További aktív témák...
- új, bontatlan, iPhone 15 Plus gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- Bomba áron, üzletből, garanciával, DeLL XPS 17 9710 i7-11800H/16GB RAM/512SSD/RTX3050/FULLHD IPS
- ASUS DUAL RTX 3050 OC eladó! Fóliás! Garanciával, számlával!
- 0 perces RYZEN 3 laptop eredeti Win10-zel!!! Garancia + számla!
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 7 3700X/5800X + RX 6800 16GB! GAR/SZÁMLA/BESZÁMÍTÁS/INGYENFUTÁR!!!
- Dideregne a CPU-d? Itt jó cooler ENDORFY Spartan 5 CPU COOLER INGYÉ FOX
- Dideregne a CPU-d? Itt jó cooler Thermalright Phantom Spirit 120 SE CPU hűtő KISHIBÁS! INGYÉ FOX
- Vadi Új számítógépeinket 3 év garanciával, 79 999 forinttól vásárolhatja meg!
- Független Iphone 12
- Acer Nitro 5 (intel i5 / 8GB / 256 m.2 SSD + 512HDD / 6ó akku) Csere is!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest