- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
- Windows 11
Aktív témák
-
H0P4
csendes tag
Sziasztok!
Két dologban kérnék segítséget.
1.) Új ramot vettem laptopba, és abból indultam ki hogy majd beállítja magának a laptop által támogatott 2666Mhz-re a ramot, sajnos nem teszi, hagyja hogy a ram próbálkozzon 3200Mhz-en indulni. A gép még el is indul vele egyébként, de belefagy.Erre a legegyszerűbb megoldás / fix az lenne: Hogyan tudom a windows 11-ben limitálni hogy ne engedje egyáltalán magasabbra tenni az órajelét a ramnak? Registry fixet keresek egyenlőre nem találtam, vagy valami appot ami driver szinten tudja ezt állítani.
2.) A laptop GL503VS. Sajnos it is rejtve vannak a BIOS-ban az advanced chip beállítások. Ezt kéne előcsalnom és ott szépen limitálni a ram speed-et. Erre tud valaki megoldást nekem, mert egy haver mondta van, de nem találok, néhány régi hardware topic emlegeti firmware/bios fixet kell alkalmaznin de nem tudom ezt hogy még nem csináltam ilyet.
Mielőtt megkérdezitek miért vettem ezt: Ami benne van már nem kapható, nem tudom pótolni. Amik vannak azok meg drágábbak illetve úgy is gyorsabbak vagy így vagy úgy. Plusz a ram igen is képes kell elgyen JEDEC szinten a szabványnak megfelelő sebességre, hogy miért nem veszi le magát azt nem tudom ez a fura nekem, miért hagyja a laptop egyáltalán elinduljon 3200Mhz-en (volt mikor bebootolt windows és látszott a task managerben )
Előre is köszi.
-
elfelejtette
veterán
Szia!
[link] Itt tedd fel a kérdésed, mielőtt feleslegesen új szakmai topicot nyitsz..."Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
Aktív témák
- Robogó, kismotor
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Sorozatok
- Autós topik
- Synology NAS
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- LED világítás a lakásban
- Realme GT Neo2 - ők már nem zöldfülűek
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- További aktív témák...
- Eladó egy bontatlan új Lenovo ThinkPad X3 Gen5 üzleti notebook
- Hibátlan Apple MacBook Pro 14" 16/500 M1 Pro Gyári Garis!
- Asus Vivobook Go 15 E1504FA
- E14 Gen5 14" FHD+ IPS Ryzen 7 7730U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- ThinkPad A485 27% 14" FHD IPS Ryzen 5 PRO 2500U 16GB 256GB NVMe dupla akku gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest