- Hálózati / IP kamera
- Sweet.tv - internetes TV
- Proxmox VE
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Starlink
- AliExpress tapasztalatok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Amazon Prime Video
- Windows 11
-
IT café
PlayStation 3 összefoglaló.
MIELŐTT KÉRDEZEL, OLVASD EL:
Új hozzászólás Aktív témák
-
DM-Fan
nagyúr
válasz R1per2 #14631 üzenetére
Én írtam neked a plazma topicban, hogy érdemes PS3-ra beruháznod. 60 GB-os FAT gépet már biztosan nem kapsz, rég kifutott, max. használtan találsz, úgy meg nem szabad megvenni. 80 GB-osra is kevés az esély újonnan, szóval inkább 120 GB Slim, teljesen jó, semmi gond vele, kapod rá az 1 év garanciát.
A HD-lejátszás buktatója az, amit bő egy hete már leírtam neked a plazma topicban is: a PC-nek mennie kell, mert onnan osztod meg a HD-tartalmat, aminek átjátszásához szükséged van a PS3 Media Server nevű progira, e nélkül csak konvertálással mennek az mkv-k. A PS3 vinyójára a konvertált anyagok már hálózaton átnyomhatók, akkor nem kell mennie a PC-nek. A PS3 USB-n keresztül látja a külső vinyót, de csak a FAT32 fájlrendszerűt, amire meg 4 GB-nál nagyobb fájlokat nem tudsz pakolni, tehát ha így akarod átvinni a filmeket, akkor darabolnod kell. Ezen felül a PS3 önmagától nem kezel feliratfájlokat, erre csak a PS3 Media Server-rel megosztott filmeknél képes, ahol a program teszi rá real-time a feliratot, ellenkező esetben neked kell a filmbe égetni, ami hosszú idő.
A gyári Blu-Ray lemezekkel és DVD-kkel nincs gondja, de az írt lemezekről is vígan játszik DivX-et/Xvid-et, írt DL-lemezeket is lazán kezel, ha ezekre írod a konvertált mkv-kat, azokat is lejátssza. Ezen túlmenően a PS3 igen fejlett BD-lejátszó, mivel a folyamatos firmware-frissítésekkel a BD-lejátszási képessége is folyamatosan javul, így az egyik leginkább naprakész lejátszó. Ár/érték arányban tényleg verhetetlen, pláne ha azt nézzük, hogy egy konzolt is kapsz a személyében.
Dióhéjban ennyi, de jó lenne, ha kérdezés előtt elolvasnád az #1. HSZ-t, abban mindent leírtunk.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
kelzsoca
félisten
válasz R1per2 #14631 üzenetére
Szia!
Az mkv-s filmeket vagy átalakítod egy kis programmal, percek alatt, vagy real-time kell kódolnia azt egy pc-nek hogy a ps3 le tudja játszani.
Internetezni csak korlátozottan alkalmas egy ps3, tehát egy pc-t nem, vagy csak kompromisszumokkal képes kiváltani, viszont média centernek jó választás.
-
-
v2izzy
tag
válasz R1per2 #14634 üzenetére
Én is ezt kérdeztem nemrég, akkor azt mondták hogy a 720p-t gond nélkül viszi wifi-n. Akkor most igen vagy nem?
De ha nem akkor hogyhogy nem, mi a különbség abban hogy pl egy laptopra streamelsz egy filmet vagy egy ps-re, mert nekem gépre tökéletesen megy az 1080p streamelése?http://flic.kr/ps/MuuJU | @gerhard_berger | https://github.com/gerhardberger
-
DM-Fan
nagyúr
válasz R1per2 #14729 üzenetére
Akkor ott valamit nagyon elcsesztél a kapcsolat-beállításoknál. Nálam WiFi-n keresztül csatlakozik a PS3 a router-hez, amely router-hez a PC kábellel csatlakozik és még az 1080p mkv-k is lazán mennek WiFi-n keresztül a PS3-on PC-ről megosztva. Jó, mondjuk a router-em nem szar, egy Cisco alapú Linksys.
A 720p anyagnak bármilyen mezei router-en simán mennie kéne. Állítsd be rendesen a router-t a saját setup-jában, illetve a tűzfalban is engedélyezd a megfelelő protokollokat (vagy kezdetnek tiltsd le a tűzfalat, hogy lásd, van-e különbség).
Nem látsz különbséget a HDMI-vel az analóg kábeles összekötéstől? Háááát, akkor ott valami nagyon komoly gáz van. Ennyire azért nem rossz az LG plazma. Csekkold le a videó-beállításokat! Meg persze nem tudni milyen rip-et nézel.
Csatlakozhatsz közvetlen PC-re is UTP-kábellel, erre van lehetőség és akkor nincs szükséged router-rel, csak ez nyilván macerásabb és kevésbé esztétikus, viszont akkor tényleg gond nélkül kell mennie az 1080p mkv-knak is, mese nincs.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz R1per2 #14733 üzenetére
Pedig akkor ott valami nincs rendben. Próbálj egy sebességtesztet (pl. speedtest.net-et) nyomni a PS3 böngészőjében (ha megy, konkrétan a speedtest.net-re nem is emlékeszem megy-e PS3-on), hogy lásd, hogy milyen a sebesség a router és a gép között. Ugyan nem tudom milyen neted van, de ha látod, hogy jön az 50 Mbit/s, akkor tud tolni a router-ed rendesen. Ha ez megy, akkor a Media Server-t kéne optimalizálni.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
-
DM-Fan
nagyúr
válasz R1per2 #14778 üzenetére
"amíg nincs normális egér és billentyűzet támogatás ps3-ra, addig nem is lesz normálisan játszató fps, vagy rts hozzá "
Hát ez szerintem úgy hülyeség, ahogy van. Márcsak azért is, mert a legtöbb PC-s FPS cím megjelennek PS3-ra is. Továbbmegyek: rengeteg FPS-t végigtoltam PC-n és néhol izzadtam az ellenfelekkel, majd gondolkodtam is, hogy na, ezt konzolon játszva biztos sosem sikerülne. Aztán megvettem a játékot konzolra és úgy lehet még könnyebben boldogultam a kontrollerrel, mint korábban az egér-billentyű kombóval, pedig azonos nehézségi fokon játszottam. Multiban is elég jól szórom a head-shot-okat, semmi problémám a célzással (egy-két címet leszámítva - pl. Killzone 2, de az alapvetően el van cseszve programozási szinten). Hatalmas élményt tud nyújtani egy FPS PS3-on is, nekem a gyűjteményem jórész FPS-ből áll és soha nem éreztem hátrányos helyzetben magam azáltal, hogy kontroller volt a kezemben és nem billentyűzet plusz egér. Kellő gyakorlással nagyon jó precizitással lehet kezelni a kontrollert is.
Persze, biztos, hogy egérrel még precízebb a célzás, de senki nem mondja meg, hogy head-shot-nál a jobb fülét lőtted el a karakternek, vagy a bal szemét, így teljesen irreleváns a dolog. Egyszerűen arról van szó, hogy vannak olyanok, akik nagy FPS játékosok PC-n, de nem áll kezükre a kontroller és sírnak. Szokni kell és kész. Persze, nyilván lassabban fordulsz pl. mint egérrel, de pontosan ezért nem kezel a PS3 egeret és billentyűt játék alatt: így alapvetően mindenki azonos helyzetből indul. Aztán lehet beszerezni méregdrágán segédeszközöket egérhez, billentyűhöz, de alapvetően sok előnyre nem teszel szert vele, mert ezek az eszközök azért nem tökéletesek, van input-lag-juk, stb.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz R1per2 #14780 üzenetére
Véleményem szerint nem érzed még a konzol lényegét, mert nem az általad leírtak a fő ismérvei. Ennek pont az a lényege, hogy a kanapéban hanyattfekve kényelmesen játszol az 50"+ képernyő előtt és jól szórakozol és nem az, hogy három koffeintablettával meg két liter kólával a gyomrodban görnyedsz az egérpad fölé a monitor előtt, és idegbeteg módra rángatod az egeret, mint egy hardcore LAN-party összes résztvevője. Én is elég komoly szinten nyomtam az FPS-t anno, de tudok különbséget tenni és azt mondom, hogy semmivel nem ad kevesebb élményt a konzolos multi FPS játék sem, csak más, esetleg picit lassabb (ez sem feltétlen igaz), de nagyon is élvezhető és szerethető. Majd kipróbálod és rájössz magad is.
Megnézném, hogy az általad linkelt Q3 játékmódot ezzel a játékstílussal 10 játékosból mennyi bírná tartósan epilepsziás roham nélkül. Meg azért nézd meg azt is, hogy itt (FPS-lock nélküli játéknál) milyen a grafika, meg egy mai átlag FPS hogy néz ki és alapvetően milyen sebességre képes, mert közel ilyenre sem.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
M@trixfan
addikt
válasz R1per2 #14785 üzenetére
Valóban nagyobb beleélést biztosít az egér fps játékoknál, tény, hogy sosem lesz olyan a kontroller. Viszont a BFBC2 demó nagyon élvezetes volt, megtanultam kontrollerezni elég hamar. Nagyon élvezetes volt, a játékélmény sem sérült mivel mindenkinek kontrollere van. Még az volt az érzésem, hogy sokkal élethűbb állóháborúk alakultak ki ami pl. CS-ben soha sem tud PC-n a pixelvadászat miatt.
Nagyjából 19 éves koromra untam a Q3 és társai játékokra. Megvan a komplett Valve pack részeként a CS Source, de alig játszom vele, egyszerűen unalmas. A legtöbb ember a gyönyörű grafikáért és játékélményért játszik. Ebből a szempontból szinte mindegy milyen az irányítás. Nem adsz ki 300 parancsot percenként, na és...
Amúgy jól betiltanám versenyen az ilyen-olyan saját beállításokat. Mindenkinek ugyanaz legyen minden, így tényleg az emberen múlik. Saját gépet sem engedném, max saját egeret.
twitter: MatrixfanLive | Ősidőktől a PH!-n
-
DM-Fan
nagyúr
válasz R1per2 #14785 üzenetére
Arról nem is beszélve, hogy a Q3-nál már lassan nincs is minimálabb shooter (lásd a videón a butított grafikát). Szerintem az ember 2010-ben nem azért vesz next-gen konzolt, hogy négyszögletű poligonkaraktereket lőjön 150 FPS-sel. Ilyen erővel visszatérhetnénk C64-re a Wizard of Wor-ra is. Tudomásul kéne venni, hogy nem minden a frame per sec és a sebesség. Szerintem sokkal nagyobb élményt jelent egy motion-capture technikával modellezett mozgással mozgó katona, amint fedezékből kilőve próbál leszedni, minthogy négyszögekre vadásszak és cikázzak mint molylepke a villanykörte körül. Nem egy olyan PC-huszárt láttam már, aki Quake-ben verhetetlen volt a videón láthatóhoz hasonló játékstílusával meg 150 FPS-es sebességnél produkált dolgaival, aztán leültették egy kontrollerrel egy konzolhoz és lazán elvérzett egy Team Fortress 2 meccsen, ahol 40 FPS a maximum. Na, ez is egy nézőpont. Más műfaj, valaki a konzolos irányításban jobb.
Ha nem érzed megfelelőnek a kontrollt, akkor neked nem való konzol, vagy meg kell tanulni új dolgokat.
"Hiába gyakorlok, nem tudok akkora skillt szerezni, nincs akkora edge egy kezdő és jó játékos között, mert nincsenek hozzá olyan feltételek."
Meg ahogy Te ebben óriásit tévedsz!!! Hatalmas szakadékok vannak konzoljátékos és konzoljátékos között is!
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Paarthurnax
senior tag
válasz R1per2 #14793 üzenetére
Quake World... régi szép idők. Akkoriban az akció jobban lekötött mint a látvány és fontos volt, hogy ilyen pörgés legyen. Quake meccseken a PCGURU táborban micsoda öldöklés ment.
Manapság meg annyira szép, élethű grafikát adnak, hogy nincsen igényem ilyen akcióra. Nézem ahogy a tank romba dönti az épületeket a sivatagi város közepén, miközben egy helikopter gatling gépágyúja halomba öl mindenkit, és csak a kanapén ülve szórakozom. Biztos, mert már "öreg" vagyok. Gimis koromban még kellett a pörgős FPS, a tökéletes headshot, de ma már csak koca játékos vagyok a Battlefield szervereken. A konzol irányítója pont jó erre.Diablo 3 - BoGyesz#1484
-
olbaidhun
őstag
válasz R1per2 #14792 üzenetére
"Ilyen erővel visszatérhetnénk C64-re a Wizard of Wor-ra is. Tudomásul kéne venni, hogy nem minden a frame per sec és a sebesség. Szerintem sokkal nagyobb élményt jelent egy motion-capture technikával modellezett mozgással mozgó katona, amint fedezékből kilőve próbál leszedni, minthogy négyszögekre vadásszak és cikázzak mint molylepke a villanykörte körül."
Olvastam egy forumozó társunknál valami hasonló aláírást:
"Én még mindíg úgy vagyok, mint az egyszeri gamer...nehogymá a játékélmény legyen a fő, minek az?Inkább a graf. legyen ultrabrutál!"Úgy látom megkezdődött az ősöreg pc huszár szöveg, miközben megy a konzol hardverszapulás..
A konzolos társadalomnak is megvan az előnye, míg a PC is nagy játékos platform, akkor is ha mindenki temeti. Ennek a két végletnek el kellene férni egy polcon, nem kellene mindig egymásnak ugrani! Dreamcast-en egy fan haverom játszotta a q3-at olyan patch-el amivel a pc-s társakhoz lehetett kapcsolódni.. gondolhatjátok! Mindegy kinek adtuk a joyt mindig meghalt, pedig sok konzol és joy pártit ismertem annó.
Az ősöreg STUFF-okat nem kellene szapulni, elég elismerni! Mai napig fel van telepítve az SC1, pedig már rég a 2.rész bétájával játszok, windows7 alól..
Azért elmesélném még neked DM-FAN, hogy a ps3 gép mégis csak elképesztő teljesítménnyel bír, keményen tesztelemés főleg az újabb címek (cod-ok, uncharted2, assasin creed2, gow3 újra, stb), és qvajó a hardver, nem is beszélve a GPU képességeiről! Annyira, hogy már majdnem az összes munkatársamnak be kellett szereznem egy-két cím miatt néhány gépet, szóval van tapasztalatom. Lenyűgöz a határ amit a sony húzott anno a hardvernek. Az hogy ilyen felgyorsult a tempó és talán rövidül a konzolok életideje, megint elfogadható!
Jelenleg aki szeretne olcsón igazi "játékgépet" az szerintem vegyen PS3-at!Ennyiből max egy jobb VGA jön ki.
7o/638-9O93 ► Telón érsz el leghamarabb \_(ツ)_/
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Playstation 5 Disc Drive (LEMEZMEGHAJTÓ) - Új
- Csere-Beszámítás! Újszerű! Xbox Series X Játékkonzol!
- Xbox One X 1TB + újszerű kontroller + FIFA 20 CD játék!
- ELADÓ - MARVEL'S SPIDER-MAN 2 LIMITED EDITION DUALSENSE - BONTATLAN!
- XBOX ONE/Series kontroller analóg cseréje HALL érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest